PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamber Çiçeği..

Abdurrahman 58
07.12.2009, 12:32
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

PEYGAMBER ÇİÇEĞİ VE REİSİN İSTEĞİ
Reisin yazdığı üşüyorum isimli şiirde geçen Peygamber çiçeği resimde ki çiçektir.Genellikle Ankara gölbaşı ve Maraş Göksunda bu çiçeğe rastlanır.Ne acıdır ki Reis Hakka yürüyüşünü maraşta yaptı yani peygamber çiçeklerinin olduğu yerde ! Sizce ruhunu teslim ettiği yerin dahi Reisin şiirinde geçmesi onun ne kadar temiz kalpli ne kadar berrak bir insan olduğunu göstermeye yetmiyormu ? Allah sanki onun ruhunu alırken onun istediği gibi bir ortama götürmüştü.Allah dostları hep böyle güzel ölümlerle ebediyete intikal eder.Bu Güzel Allah dostunun nişanelerinden sadece biridir.Bu kimine göre bir mucize kimine göre büyüleyici ama bir gerçek var ki gerçek hayatı kazanmasını becermişti.Ruhun şad mekanın cennet olsun yiğit adam...

Salim58
07.12.2009, 12:58

ÜŞÜYORUM

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum...

Muhsin YAZICIOĞLU

ruhun şaad,mekanın cennet olsun koca reis...

paylaşım için teşekkürler kardeşim sağol.

barikat58
07.12.2009, 19:59
Evet o şiir tamamen ölümünü anlatıyor sanki.ölümünde ki ortam ölüm şekli tıpa tıp şiire uyuyor.Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun

Siyahnur
07.12.2009, 22:22

COLOR]

[COLOR="DimGray"]Sûbhanallah, cok güzel...

sivaslıgenç
07.12.2009, 22:25
Allah rahmet eylesin reis seni çok özledikk...

goramaz
07.12.2009, 22:26
Sûbhanallah, cok güzel...

gençliğini benim gibi platonik aşklarla bezemiş nice insan için peygamber çiçeği çok anlamlıdır..Dilimizde bir Mona Roza şiiri aklımızda binbir hayal..
Muhsin Yazıcıoğlu için de belki sevgiliye duyulan özlemin ifadesiydi peygamber çiçeği

Siyahnur
07.12.2009, 22:34
gençliğini benim gibi platonik aşklarla bezemiş nice insan için peygamber çiçeği çok anlamlıdır..Dilimizde bir Mona Roza şiiri aklımızda binbir hayal..
Muhsin Yazıcıoğlu için de belki sevgiliye duyulan özlemin ifadesiydi peygamber çiçeği

belkide...
ben ilk defa görüyorum bu cicegi, adini da Muhsin Yazicioglunun siirinde duymustum...

Allah rahmet eylesin.

goramaz
07.12.2009, 22:36
peygamber çiçeğinin aydınlığında ara
sana doğru uzanan çaresiz ellerimi
sırrımı söylüyorum vefakar balıklara
onlar tutacak bu dünyada yerimi...
...
Sezai Karakoç

barikat58
08.12.2009, 11:27
Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlunun şiirini incelemiştim.Orda dikkatimi çeken bazı mısraları inceledim.Peygamber çiçeğinin ülkemizde genelde Maraş ilinin göksun ilçesi ve Ankara gölbaşında oldugunu öğrenince çok şaşırdım.Şiirin ismi üşüyorum idi ve Muhsin yazıcıoğlu bir kış günü öldü.Siz peygamber çiçekleri toplarken diyor peygamber çiçeklerinin oldugu yerde ölüyor.Ayrıca helikopter çağlayan cerit yakınlarında düşmesine rağmen göksunda aranmıştı buda Siz peygamber çiçekleri toplarken ben çeşme başında uzanmak istiyorum cümlesine örtüşüyor.Siz beni ararken ben cennette olmak istiyorum diyor gibi sanki ! Ve birazda Allah dostlarının nasıl öldüklerini inceledim Allah dostları ruhlarını yaşamlarında düşledikleri gibi veriyorlar,sonra Muhsin yazıcıoğlunun istediğini sanki Allah ona ödül gibi vermişti onu tam istediği gibi bir ortamda ruhunu teslim etmeye mecbur bırakmıştı bu sonuç kendiliğinden ortaya çıkmıştı.Bir çok konu incelerim ama bu şiiri inceleyip ölüm şeklini düşününce çıkan sonuca çok sevinmiştim....Allah rahmet etsin !

barikat58
08.12.2009, 11:31
Ayrıca Rahmetlinin eşi Gülefer hanımda Maraş göksunludur !!!

HaZaN
08.12.2009, 13:09
MUHSİN BAŞKAN

Soylu yiğit güzel insan Muhsin'e
Karlı yüce dağlar açmıştı sine
Uçarak gitmişti o firdevsine
Sine dövün dostlar bugün hep sine

Kan suyuyla kekik bir başka kokar
Nane baş kaldırır yarpuza bakar
Nergizi yakaya artık kim takar?
Ateş büyük cümle cihanı yakar

Erken açtı Keş Dağında kardelen