Orijinalini görmek için tıklayınız : Ara Seçim Sivas'ın da Gündeminde
Sivaslilar.Net
16.12.2009, 00:03
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Anayasa Mahkemesi’nin DTP’yi kapatması ve kapatılan DTP milletvekillerinin sine-i millete dönme kararı almasıyla birlikte gündeme gelen ara seçim ihtimali, Sivas’ta da sinyallerini vermeye başladı.
Anayasa’nın 78. Maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan sandalye sayısının yüzde 5’inin boşalmış olması durumunda ara seçime gidilmesi gerekiyor. Yüzde 5’lik oran ise 28 sandalyeye tekabül ediyor. DTP’nin 21 milletvekilinin istifasını vermeleri halinde daha önce çeşitli sebeplerde 6 sandalyenin boşalmış olması ile boşalan koltuk sayısı 27’ye çıkacak.
DTP milletvekillerinin istifalarını sunması ve istifalarının TBMM’de kabul edilmesi halinde gözler kilit isim olarak görülen Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras’a çevrilirken sayının tamamlanması halinde Sivas’ta da ara seçim gündeme gelecek.
Sivas’ın seçtiği 6 milletvekilinden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesi ile Sivas Milletvekili sayısı 5’e düşmüştü.
Sayının 28’e ulaşması halinde Sivas’ta da ara seçime gidilecek. Bu durumda Sivas’ın 6. milletvekilinin kim olacağı, Büyük Birlik Partisi’nin merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yerine kimi aday göstereceği konuları da kamuoyunda gündeme gelmeye başladı.
Bazı çevreler, ara seçim olması halinde BBP’nin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü aday göstereceğini, bazı çevrelerde ise BBP Genel Sekreteri Nevzat Yanmaz’ın aday olacağı şimdiden konuşulmaya başlandı. Ancak BBP’nin kimi aday göstereceği konusunda bir çalışma başlatıp başlatmadığı bilinmezken BBP’den de bu konuda şu ana kadar ses çıkmadı.
Diğer partilerin de kimi aday gösterecekleri, adayları nasıl belirleyecekleri konusunda bir çalışma yapıp yapmadıkları konusunda da bir açıklama yapılmadı.
Ara seçimin olup olmayacağı ise DTP Milletvekillerinin istifalarını sunması ve TBMM’de istifaların görüşülmesinin ardından istifasını verecek 28. Milletvekilinin ardından netlik kazanmış olacak.
Sivas Hurdogan
altuntas58
16.12.2009, 00:46
Bu secimlerde sivasın içini boşaltan bir çok iş yerini başka şehirlere taşıyıp sözde sivasa ceza veren A KE PE sivasımızın ekmek kapıların ve bütün yatırımları söküp atmanın memura işciye küçük esnafa çifciye emekliye verdiği sözlerini yerine getirmeyişinin karşılığını sandık başında alması dileklerimle
Kibrisli
16.12.2009, 00:49
Haber neden bu kadar BBP üzerine düşmüş anlamadım... Her parti aday gösterecek muhtemel AKP bir sandalye daha alacak, Sivas'a özel bir seçim olsa tamam BBP alabilir belki derim ama nerden baksan 10-15 ilde yapılacak %10 barajı olacak Muhsin Bey gibi bir bağımsız aday da çıkartamaz kimse Sivas'tan... Gerçi belki Şener aday olur bağımsız, o kazanabilir... Onun dışında tahminim CHP 1-2 artar, AKP 1-2 artar DTP bağımsızlardan yine en az 22-23 tane alır... Haaa CHP ve MHP eğer ince düşünüp güneydoğuda aday çıkarmaz ise AKP'ye oy kazandırıp DTP'yi 20 vekil altına indirebilirler...
Sivas'ta da büyük ihtimal AKP bir vekil daha alır eğer Şener Bağımsız aday olmazsa...
hadi hayırlısı eğer sivas haala akpye oy verirse yazık çok yazık demekki hiç ders alamamışlar bunca yıldır .
istifalar verildi ama bu istifalara sadece muhalefet destek olur. hükümet buna pek sıcak bakmıyor, çoğunluk hükümette olduğu için bu istifaların kabul edilme ihtimali yok gibi. böyle oluncada ufukta bir erken seçim gözükmüyor.
her parti adayını belirlemekte serbest ama daha ortada hiç birşey yok
Kibrisli
16.12.2009, 11:07
istifalar verildi ama bu istifalara sadece muhalefet destek olur. hükümet buna pek sıcak bakmıyor, çoğunluk hükümette olduğu için bu istifaların kabul edilme ihtimali yok gibi. böyle oluncada ufukta bir erken seçim gözükmüyor.
her parti adayını belirlemekte serbest ama daha ortada hiç birşey yok
Abi adamlar istifa ettikten sonra hükümet ne yapabilir, onlara kalmış birşey değil ki istifayı kabul edip etmemek... Eğer bir de o olsa demek ki Türkiye'de abooooo :) Muhalefet vekilleri istifa ederken İktidara soruyor amaaaannnn, Kamanaaaaan:) O bakımdan istifalar verildi mi bilmiyorum ama verildiyse ve Ufuk Uraz'da verirse istifasını ara seçim olur... Bu arada köy statüsüne indirilen beldelerin açtığı dava kabul edildi ve kazandılar... O beldelerde de seçim olacağı için ikisini birlikte yaparlar... Üç ay içerisinde yapmaları gerekli...
ARA SEÇİMİ
MADDE 7 - Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliklerinde boşalma olması halinde, ara seçime gidilir.
Ara seçimleri, her seçim döneminde bir defa yapılır ve genel seçimden otuz ay geçmedikçe ara seçime gidilemez. Ancak, boşalan üyeliklerin sayısı, üye tamsayısının yüzde beşini bulduğu hallerde, ara seçimlerinin üç ay içinde yapılmasına Türkiye Büyük Millet Meclisince karar verilir.
Genel seçimlere bir yıl kala ara seçimi yapılamaz.
Kibrisli
16.12.2009, 11:37
ARA SEÇİMİ
MADDE 7 - Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliklerinde boşalma olması halinde, ara seçime gidilir.
Ara seçimleri, her seçim döneminde bir defa yapılır ve genel seçimden otuz ay geçmedikçe ara seçime gidilemez. Ancak, boşalan üyeliklerin sayısı, üye tamsayısının yüzde beşini bulduğu hallerde, ara seçimlerinin üç ay içinde yapılmasına Türkiye Büyük Millet Meclisince karar verilir.
Genel seçimlere bir yıl kala ara seçimi yapılamaz.
Gardaş sen ne bakıyon Milletvekili Kanununa...Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 78. maddesinin 3. ve 4. fıkraları, TBMM ara seçimlerini düzenliyor. Maddenin söz konusu fıkralarına göre, "TBMM üyeliklerinde boşalma olması halinde, ara seçime gidilir. Ara seçim, her seçim döneminde bir defa yapılır ve genel seçimden 30 ay geçmedikçe ara seçime gidilemez. Ancak, boşalan üyeliklerin sayısı, üye tam sayısının yüzde 5'ini bulduğu hallerde, ara seçimlerinin üç ay içinde yapılmasına karar verilir. Genel seçimlere bir yıl kala, ara seçimi yapılamaz".
1. Ara seçimler, kural olarak, genel seçimlerden iki buçuk yıl geçtikten sonra yapılır ve yeni genel seçimlere bir yıl kala ara seçim yapılamaz. Başka türlü söylemek gerekirse, ara seçimler dönemin iki buçuk yıldan sonraki bir buçuk yılı içinde yapılmak zorundadır. Ara seçimlerin yapılma dönemi süresi bir buçuk yıldır ve bu bir buçuk yıl, genel seçimlerden iki buçuk yıl geçtikten sonra başlar.
2. TBMM üye tamsayısının yüzde 5'inin boşalması halinde, iki buçuk yılı beklemeye gerek yoktur. Bu durumda süre koşulu aranmaksızın ara seçimleri yapılır. 3. Her seçim döneminde bir ara seçim yapılması anayasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluğun yerine getirilmemesi, sadece 78. maddeye değil, başka maddelere de aykırılık oluşturur.
Aslında olay şu seçimlere 1 yıl mı var hayır 1.5 yıldan fazla zaman var, meclis kararı gerekli mi milletvekili seçim kanundaki cümle öyle bir intiba bıraksa da orada söyleden Meclis oylar felan değil. Meclis Karar Verir... Yani sorulmaz meclise meclis seçim kararı alır... Kısacası eğer %5 boşaldıysa 2-3 ay içerisinde seçime gideriz...
İşte ara seçim durumunda seçim yapılacak 16 il ve partilerin 2007 Genel seçimde aldıkları oy oranları ve parantez içinde benim yorumum:
Batman: DTP’li Ayla Akat ve Bengi Yıldız’ın bağımsız olarak Meclis’e girdiği ilde AKP’nin oy oranı yüzde 46, bağımsızların oy oranı yüzde 39. (DTP oyunu artıracaktır DTP alır)
Bitlis: DTP’li Mehmet Nezir Karabaş’ın bağımsız aday olarak kazandığı ilde AKP’nin oyu yüzde 58, bağımsızların yüzde 21. (AKP alır)
Diyarbakır: DTP’li Akın Birdal, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Aysel Tuğluk’un bağımsız olarak milletvekilliğini kazandığı ilde AKP’nin oyu yüzde 43, bağımsızların oyu yüzde 45. (DTP 3 AKP 1 alır)
Hakkari: DTP’li Hamit Geylani’nin bağımsız olarak seçim kazandığı ilde AKP’nin oyu yüzde 33, bağımsızların oyu yüzde 56 (DTP alır)
Iğdır: DTP’li Pervin Buldan’ın bağımsız milletvekili olduğu ilde AKP’nin oyu yüzde 29, bağımsızların oyu yüzde 40. (DTP alır)
Mardin: DTP’li Emine Ayna ve Ahmet Türk’ün bağımsız seçildikleri ilde AKP’nin oyu yüzde 43, bağımsızların oyu yüzde 39. (1 AKP 1 DTP)
Muş: DTP’li Sırrı Sakık ve Nuri Yaman’ın bağımsız olarak seçildikleri ilde AKP’Nni oyu yüzde 38, bağımsızların oyu yüzde 46 (2 DTP)
Siirt: DTP’li Osman Özçelik’in bağımsız milletvekili seçildiği ilde AKP’nin oyu yüzde 48, bağımsızların oyu yüzde 40. ( DTP)
Urfa: DTP’li İbrahim Binici’nin bağımsız milletvekili seçildiği ilde AKP’nin oyu yüzde 59, bağımsızların oyu yüzde 21. (AKP)
Şırnak: DTP’li Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan’ın bağımsız olarak seçildiği ilde AKP’nin oyu yüzde 27, bağımsızların oyu yüzde 48. (2 DTP)
Tunceli: DTP’li Şerafettin Halis’in bağımsız olarak seçildiği ilde bağımsızların oyu yüzde 60, CHP’nin oyu yüzde 16 (DTP)
Van: DTP’li Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer’in seçildiği ilde AKP’nin oyu yüzde 53, bağımsızlardın oyu yüzde 32 (1 AKP 1 DTP)
Sivas: BBP’li Muhsin Yazıcıoğlu’nun bağımsız milletvekili olarak seçildiği ilde AKP yüzde 55, CHP yüzde 15, bağımsızlar yüzde 11. (BBP birinci parti olsa bile %10'dan AKP yada Şener Bağımısz olursa O)
Kayseri: Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olunca Kayseri’de bir koltuk boşaldı. İlde AKP’nin oy oranı yüzde 65, MHP’nin yüzde 15. (AKP)
Aydın: CHP'li Özlem Çerçioğlu belediye başkanı olunca milletvekilliğinden istifa etti. İlde AKP’nin oy oranı yüzde 29, CHP’nin yüzde 24, MHP’nin yüzde 25. (CHP)
İstanbul: DTP’li Sebahat Tuncel, bağımsız milletvekili Ufuk Uras, vefat eden MHP’li milletvekilleri Mehmet Cihat Özönder, Gündüz Aktan ve AKP’li Osman Yağmurdereli için de İstanbul’da seçim yapılacak. 3 bölgeye ayrılan İstanbul’da oylar Meclis’teki üç büyük parti arasında bölüşülüyor. (DTP 1 - 2 CHP - 1 MHP - 1 AKP, CHP 1. parti çıkar İstanbuldan tabii seçimin yapılacağı bölgelerde önemli üç bölgede de yapılır mı bilmem ama genel olarak İStanbul'da birinci parti CHP çıkacak)
Sonuç olarak 15-16 civarında DTP - 8-9 civarında AKP - 3-4 tane CHP - 2-3 tane MHP ve bir de Şener ile Bağımsız...
Abi adamlar istifa ettikten sonra hükümet ne yapabilir, onlara kalmış birşey değil ki istifayı kabul edip etmemek... Eğer bir de o olsa demek ki Türkiye'de abooooo :) Muhalefet vekilleri istifa ederken İktidara soruyor amaaaannnn, Kamanaaaaan:) O bakımdan istifalar verildi mi bilmiyorum ama verildiyse ve Ufuk Uraz'da verirse istifasını ara seçim olur... Bu arada köy statüsüne indirilen beldelerin açtığı dava kabul edildi ve kazandılar... O beldelerde de seçim olacağı için ikisini birlikte yaparlar... Üç ay içerisinde yapmaları gerekli...
istifa etmelerine engel yok tabiki edebilirler .
ama üyeliklerinin düşmesi için mecliste açık oylama yapılacak. burdada hükümetin tavrı belirleyici olacak .buna hükümet pek sıcak bakmıyor.yani hayır derlerseki öyle gözüküyor üyelikleri devam edecek ve bi erken seçim olmaz gibi .
yinede belli olmaz bakalım zaman neyi gösterecek.
doğan bulut
16.12.2009, 12:27
istifa etmelerine engel yok tabiki edebilirler .
ama üyeliklerinin düşmesi için mecliste açık oylama yapılacak. burdada hükümetin tavrı belirleyici olacak .buna hükümet pek sıcak bakmıyor.yani hayır derlerseki öyle gözüküyor üyelikleri devam edecek ve bi erken seçim olmaz gibi .
yinede belli olmaz bakalım zaman neyi gösterecek.
ama beş kes ret ede bilirler sonunda mejbur kabul etmek zorunda yani bir ara seçim gözüküyor ama nezaman olur belli olmaz yani bir şekilde istifa ederler
Abdurrahman 58
16.12.2009, 13:04
Haber neden bu kadar BBP üzerine düşmüş anlamadım... Her parti aday gösterecek muhtemel AKP bir sandalye daha alacak, Sivas'a özel bir seçim olsa tamam BBP alabilir belki derim ama nerden baksan 10-15 ilde yapılacak %10 barajı olacak Muhsin Bey gibi bir bağımsız aday da çıkartamaz kimse Sivas'tan... Gerçi belki Şener aday olur bağımsız, o kazanabilir... Onun dışında tahminim CHP 1-2 artar, AKP 1-2 artar DTP bağımsızlardan yine en az 22-23 tane alır... Haaa CHP ve MHP eğer ince düşünüp güneydoğuda aday çıkarmaz ise AKP'ye oy kazandırıp DTP'yi 20 vekil altına indirebilirler...
Sivas'ta da büyük ihtimal AKP bir vekil daha alır eğer Şener Bağımsız aday olmazsa...
Sivastaki BBP potansiyelini göremediysen siyaseti bırakmaya davet ediyorum seni.Ayrıca Sivasımız BBP yi tamamen anladı ve benimsedi ALEVİLER bile..!Çünkü bi milletin sesiyiz ve Muhsin YAZICIOĞLU'nun fikriyatını ilelebet yaşatacağız bunuda bilin ! meydan boş değil ALPERENLER ölmedi daha !
Kibrisli
16.12.2009, 21:06
Sivastaki BBP potansiyelini göremediysen siyaseti bırakmaya davet ediyorum seni.Ayrıca Sivasımız BBP yi tamamen anladı ve benimsedi ALEVİLER bile..!Çünkü bi milletin sesiyiz ve Muhsin YAZICIOĞLU'nun fikriyatını ilelebet yaşatacağız bunuda bilin ! meydan boş değil ALPERENLER ölmedi daha !
Beni kimler görevden aldı, kimler istifaya zorladı da bırakmadım... Senin demenle bırakacak değilim siyaseti... Sen önce yazdıklarımı düzgün oku, biraz yasa, kanun öğren ondan sonra siyasete yap olur mu? Orada ne yazmışım ben "Sivas'a özel bir seçim olsa BBP alabilir derim ama %10 barajı olacak." Şimdi ben sana sorayım seçim olacak 16 ili yazdım, bunları gözönüne alınca BBP'nin %10 barajını geçebileceğine inanıyor musun? Eğer inanıyorsan sana bir söz hatırlatayım "Gerçekçi ol imkansızı başar"... Sonra da demişim ki Muhsin Bey gibi kazanacak bir bağımsız aday da çıkartamaz... Çıkarabileceğinize inanıyor musun? Ben inanmıyorum... Bu başlık altında 2 mesaj önce de söyledim hadi cevap verdiğin yazımı tam anlamadan yazdın bari onu okusaydın ve Son kez söylüyorum Sivas'ta 1. Parti BBP olsa bile %10 barajına takılacağı için 2. olan 1 vekil çıkartabilir bu da ya AKP olur ya da Şener bağımsız aday olursa çıkar... Ayrıca Aleviler bile diyorsun neden öyle dedin anlamadım ne ben Aleviyim ne de bildiğim kadarı ile BBP Alevi düşmanı bir parti...
Son olarakta ben şimdiye kadar ne de samimiyetim olmayan birisine bu sitede sen diye hitap etmedim sen ilksin çünkü sen bana böyle hitap ettiğin için...
Saygılar...
barikat58
17.12.2009, 08:33
BBP %10 barajını aşamaz diye düşünüyorum ama oyunu 2 hatta 3 katına çıkarma durumuda göz ardı edilemez.%10 oy alamasakta %6-7 seviyelerine ulaşacağımızı ümit ediyorum.Bir daha ki genel seçimde iyi bir başkanla kısmet olursa içerdeyiz.Burak abi bilmiyorum ama sen bence boşa kürek sallıyorsun senin o aday olmayı düşündüğün parti seni hayal kırıklıgına ugratacak.Her ne kadar sen kabul etmesende genel başkanınızın karanlık bir geçmişi var.Cem uzan Allahsız tayyip diye nara attığı yıl sandıga gömülmüştü.Bu millet kürsüde küfreden adama oy vermez.
Alevi düşmanlığı diye bahsettiğin bir cümle var ki ben şahsen vekilliğe aday olmayı planlayan birine yakıştıramadım ve onu senin talihsiz cümlen olarak görüyorum abi.Sivas olayları sivas-aleviler ve bbp üzerine oynanan bir oyundur.Arif sağ,Ali kızıltuğ gibi alevi sanatçılardan bbp yi dinlemenizi tavsiye ederim.Alevilere karşı bir düşmanlığımız olsaydı 2 temmuz günü "gülerek yaktın donarak öldün" diye saçma saçma sapan bir pankartla dolaşan çocuk şuan hayatta olmazdı emin ol ! Alevi düşmanlığımız olsaydı o pankartla tören yapan grubun sorunsuz dağıldığı haberleri yerine arbede haberlerini okurduk.Ayrıca Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu zamanında bununla ilgili gerekli ifadeyi vermiş ve suçsuz oldugu ispatlanmıştır.Sivas olaylarından içeri hiç bir bbp li atılmamıştır.Hiç bir bbp üyesi karısmamıştır.Yangından sağ kurtulan 30 küsür kişinin nerden kurtulduğunu kimlerin sayesinde kurtuldugunu da iyi bilmek gerekir.
EyüphanAydın
17.12.2009, 15:17
Bu ara şeçim olursa,hepimiz için hayırlara vesile olsun
Kibrisli
17.12.2009, 19:34
BBP %10 barajını aşamaz diye düşünüyorum ama oyunu 2 hatta 3 katına çıkarma durumuda göz ardı edilemez.%10 oy alamasakta %6-7 seviyelerine ulaşacağımızı ümit ediyorum.Bir daha ki genel seçimde iyi bir başkanla kısmet olursa içerdeyiz.Burak abi bilmiyorum ama sen bence boşa kürek sallıyorsun senin o aday olmayı düşündüğün parti seni hayal kırıklıgına ugratacak.Her ne kadar sen kabul etmesende genel başkanınızın karanlık bir geçmişi var.Cem uzan Allahsız tayyip diye nara attığı yıl sandıga gömülmüştü.Bu millet kürsüde küfreden adama oy vermez.
Alevi düşmanlığı diye bahsettiğin bir cümle var ki ben şahsen vekilliğe aday olmayı planlayan birine yakıştıramadım ve onu senin talihsiz cümlen olarak görüyorum abi.Sivas olayları sivas-aleviler ve bbp üzerine oynanan bir oyundur.Arif sağ,Ali kızıltuğ gibi alevi sanatçılardan bbp yi dinlemenizi tavsiye ederim.Alevilere karşı bir düşmanlığımız olsaydı 2 temmuz günü "gülerek yaktın donarak öldün" diye saçma saçma sapan bir pankartla dolaşan çocuk şuan hayatta olmazdı emin ol ! Alevi düşmanlığımız olsaydı o pankartla tören yapan grubun sorunsuz dağıldığı haberleri yerine arbede haberlerini okurduk.Ayrıca Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu zamanında bununla ilgili gerekli ifadeyi vermiş ve suçsuz oldugu ispatlanmıştır.Sivas olaylarından içeri hiç bir bbp li atılmamıştır.Hiç bir bbp üyesi karısmamıştır.Yangından sağ kurtulan 30 küsür kişinin nerden kurtulduğunu kimlerin sayesinde kurtuldugunu da iyi bilmek gerekir.
Barikat ben burada parti liderimi savunmayacağım, çünkü bunları konuşmanın zamanı değil... Sadece karanlık geçmişinin olmadığını söyleyebilirim ve kürsüden küfür ettiğinede raslamadım... Daha ağzı bozuk ve kabadayı parti liderleri var şu anda mecliste... BBP hakkında gelecek konusunda ne olur bilemem sizler partinin içerisinde insanlarsınız siz benden daha iyi bilirsiniz tıpkı benim partimin neler yapacağını benim daha iyi bilmem gibi... Ben hiçbir zaman partimin baraj üstüne çıkacağını yada altında kalacağını söylemedim... Türkiye garip bir ülke ne zaman ne olacağı belli olmaz, daha sahaya inmemiş genel başkanı içeride haksız bir şekilde tutulan bir partinin şimdi ne yapacağı sonra ne yapacağı belli olmaz... Barikat sen de yanlış anlamışsın beni... Kendimi düzgün ifade ettiğime inanıyorum... Yazdığımı tekrar okursan bildiğim kadarı ile BBP alevi düşmanı bir parti değil diyorum... Arkadaşın neden illede Alevileri bastırdığını anlayamadım o yüzden sordum neden bunu söyledin ne ben Aleviyim ne de bildiğim kadarı ile BBP Alevi düşmanı bir parti diye...
Barikatım sen daha tanıyacaksın beni demek ki... Şimdiye kadar bu sitede 1 kere olsum birisini kırdımsa özür dilerim ama olduğunu sanmıyorum, hiçbir zaman üslubumdan ve hoşgörümden ödün vermedim... Çok sinirlenip kendimi yediğim zamanlar oldu ama hiçbir zaman siteye yansıtmadım bunu... Sadece 1 kez yeter dedim ve gittim senin çağrınla geri döndüm onun dışında hiçbir yazılana hiçbir kırıcı, sert, mesnefsiz, ağır ve haksız eleştirim sözüm olmadı diye düşünüyorum...
Saygılar, sevgiler... Bu güzel Muharrem ayı 1. gününde Vuslat gecesinde hoşgörüsüz olmamak gerek... Ben AKP dahil DTP'ye bile böyle birşey söylemedim BBP'ye neden söyleyeyim...
barikat58
17.12.2009, 20:59
Barikat ben burada parti liderimi savunmayacağım, çünkü bunları konuşmanın zamanı değil... Sadece karanlık geçmişinin olmadığını söyleyebilirim ve kürsüden küfür ettiğinede raslamadım... Daha ağzı bozuk ve kabadayı parti liderleri var şu anda mecliste... BBP hakkında gelecek konusunda ne olur bilemem sizler partinin içerisinde insanlarsınız siz benden daha iyi bilirsiniz tıpkı benim partimin neler yapacağını benim daha iyi bilmem gibi... Ben hiçbir zaman partimin baraj üstüne çıkacağını yada altında kalacağını söylemedim... Türkiye garip bir ülke ne zaman ne olacağı belli olmaz, daha sahaya inmemiş genel başkanı içeride haksız bir şekilde tutulan bir partinin şimdi ne yapacağı sonra ne yapacağı belli olmaz... Barikat sen de yanlış anlamışsın beni... Kendimi düzgün ifade ettiğime inanıyorum... Yazdığımı tekrar okursan bildiğim kadarı ile BBP alevi düşmanı bir parti değil diyorum... Arkadaşın neden illede Alevileri bastırdığını anlayamadım o yüzden sordum neden bunu söyledin ne ben Aleviyim ne de bildiğim kadarı ile BBP Alevi düşmanı bir parti diye...
Barikatım sen daha tanıyacaksın beni demek ki... Şimdiye kadar bu sitede 1 kere olsum birisini kırdımsa özür dilerim ama olduğunu sanmıyorum, hiçbir zaman üslubumdan ve hoşgörümden ödün vermedim... Çok sinirlenip kendimi yediğim zamanlar oldu ama hiçbir zaman siteye yansıtmadım bunu... Sadece 1 kez yeter dedim ve gittim senin çağrınla geri döndüm onun dışında hiçbir yazılana hiçbir kırıcı, sert, mesnefsiz, ağır ve haksız eleştirim sözüm olmadı diye düşünüyorum...
Saygılar, sevgiler... Bu güzel Muharrem ayı 1. gününde Vuslat gecesinde hoşgörüsüz olmamak gerek... Ben AKP dahil DTP'ye bile böyle birşey söylemedim BBP'ye neden söyleyeyim...
Kusura bakma bir yanlış anlışılma olmuş abi :) Bende senden öyle bir şey beklemedigim icin şaşırdım zaten.Uzun zamandır sitedeyim herkesi gayet iyi tanıyorum işte senden öyle bir cümle beklemiyordum ondan şaşırdıgım icin öyle yazdım zaten ama ben yanlış anlamışım özür :) Sanada başarılar dilerim partinle yada başkanınla alakalı dediklerime gelince malesef onlarda hala aynı düşünüyorum keşke başka partide başka liderin arkasında dursaydın.Neyse karar senin tabi yargılamak bize düşmez.Tekrar başarılar....
barikate katılıyorum Kıbrıslı.bu partiden aday olursan kendine yazık edersin gerçi siz kendinizi benden daha iyi düşünürüsünüz sadace bir tavsiye..
çünkü sivasta sosyal demaokrat oylar chp ye gider bu oyların tuncay özkan için bölüneceğini zannetmiyorum. chp den aday olsaydınız şansınız daha yüksek olabilirdi.
Siva için en hayırlısı olsun artık
esti gürlediler baktılar birşey olacağı yok. apo talimatı verdi .istifadan vazgeçtiler. yeniden gurup kuruyorlar, ufuk uras'ta katılıyor(BDP) YE KATILIYORLAR YENİ GURUP KURUYORLAR. ,yazık UFUK URASTA tekti zaten. bi erken seçim ihtimalide suya düştü ,belki başka bi bahara olabilir....
onlarda o cesaret yok. ısıracak it dişini göstermezmiş.(Atasözü)
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.