Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas 2010 Yatırım Rotası
Daha önceki yıllarda Sivas'ımızla alakalı yatırım haberlerini,müjdeleri,gelişmel eri duyumları paylaşmıştık.2009 yılı bizim için pek parlak geçmedi.Yeni ümitlere,müjdelere bu başlıkta devam etmek dileğiyle.İnşallah bu konu her gün 15-20 mesajın yazıldığı bir başlık olur.
Duyduğuma göre Carrefour Sivastan elini eteğini çekiyormuş... 2010'un ilk yatırım haberi olsun
Bizim de fazla bir duyumumuz yok maalesef.Sadece Kaptanlar'ın bir alış-veriş merkezi inşaatına başlayacağı,ve de Adliye Sarayının temelinin atılacağı.Ancak bir gerçek var ki bu duyumları her sene duyuyoruz düzensiz aralıklarla.
Carrfour'un hizmet kalitesini hiç sevmedim zaten ancak yatırım yatırımdır.Sonuçta orda çalışan,ordan ekmek kazanan insanalrımız vardı,üzücü bir durum.
Sivas Gün Geçtikçe Kaybediyor Fabrikalar Kapanıyor Nufus Azalıyor
Geçen gün uğradım çalışanlar Sivasın gençleriydi. Onlar işsiz kalacak.
Eski garajların bulundugu arsayı kaptanlar çevirmiş. Acaba oraya mı yapacaklar iş merkezini. Yoksa yine çok daireli binalar mı dikecekler ?
Evet oraya yapacakalrmış ama projenin hiçbir ayrıntısını bilmiyoruz..
Kesin bilgi sahibi olamdan konuşmak doğru değil ama bazı gerçekler de insanın gözüne gözüne sokuluyor tabiri caizse..Sivas a bir kıyım politikası mı oynanıyor? demkten insan kendini alamıyor.
Abdüllatif Şener'in AKP den ve bakanlıktan ayrılması, belediyenin BBP ye geçmesi ve Kıymetli vekilimiz Muhsin Yazıoğlunun vefatı Sivas için geçen yılın sanş ibrelerini ters yöne çevirdi.
Potansiyel iyi değerlendirilebilirse tarihi, kültürel bakımdan ve turizm bakımından Sivas yetenekli ellerde mucizelere dönüşebilir.
628 Konut, 1 Ad. Sosyal Tesis, 1 Ad. Büfe, 1 Ad. 24 Deslikli ilköğretim Okulu inşaatları, Altyapı ile Çevre Düzenlemesi işleri Yaptırılacaktır.
T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI
Sivas Merkez Yenimahalle 628 Konut, 1 Ad. Sosyal Tesis, 1 Ad. Büfe, 1 Ad. 24 Deslikli lköÖĞretim Okulu İnşaatları, Altyapı ile Çevre Düzenlemesi işeri yapım işii 4734 sayılı Kamu ihale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.
İhale tarihi: 25/12/2009
Sözleşme imzalandıktan 5 gün içinde işe başlanması ve 650 gün içerisinde bitirlmesi gerekiyor..Fena bir haber değil!
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Sivas Devlet Tiyatrosu'nun eski TEKEL binasına talip olduğu haberini alan Sivas Mimarlar Odası (SMO) bu talebe destek vermek amacıyla önemli girişimlerde bulundu. SMO yönetimi TEKEL binası için proje hazırlıyor. SMO yönetimi ve SDT Müdürü Emre Başer aynı zamanda konuyu görüşmek üzere Vali Ali Kolat ile bir araya gelecek. SDT Müdürü Başer, Genel Müdürlüğün kendisinden müjdeli haber beklediğini de söyledi.
ERSAN ARSLAN
Gazetemizin Sivas Devlet Tiyatrosu'nun eski TEKEL binasına talip olduğunu manşetine taşımasının ardından Sivas Mimarlar Odası (SMO) önemli ve takdire değer bir adım attı.
Kısa bir süre önce SMO Sivas Şube Başkanlığı görevine seçilen Serdar İnce, gazetemizde yer alan haberi okuduklarında Sivas adına çok sevindiklerini ve girişime destek vermek için Sivas Devlet Tiyatrosu Müdürü Emre Başer'i ziyaret ettiklerini söyledi.
Konuyla ilgili gelişmeleri gazetemize açıklayan Sivas Devlet Tiyatrosu Müdürü Emre Başer ise gazetemizin haberi manşetine taşımasından kısa bir süre sonra böylesine olumlu bir gelişme ile karşılaştığında çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Mimarlar Odası yönetimi sayın başkan Serdar İnce ile birlikte beni ziyarete geldiler. Ziyarette eski TEKEL binasının Devlet Tiyatrosu'na verilmesi konusu konuşuldu” dedi.
BİNA İÇİN PROJE HAZIRLIYORLAR
Sivas Mimarlar Odası'nın ziyaretin ardından TEKEL binası için proje hazırlamaya başladığını dile getiren STD Müdürü Başer, "Sayın Valimiz Ali Kolat ile de bu konuyu görüşeceğiz. Sayın Valimizin bu talebimize sıcak bakacağını ümit ediyoruz. Orası hem tiyatro hem de kütüphane olarak hizmet verebilecek konumda olan bir bina” dedi.
Başer, şu şekilde konuştu:
"Sivas Mimarlar Odası'nın bu konuyla yakından ilgilenmeleri oldukça olumlu ve önemli bir gelişme. Beş kişilik bir gurupla beni ziyarete geldiler, öncelikle ben çok şaşırdım. Dediler ki, 'biz size yardımcı olmak istiyoruz.' Nasıl olacak? Dedim; 'Biz belediyeden orayla ilgili planları alacağız ve bir proje çizeceğiz. Bu projenin ardından vali beyden randevu isteyeceğiz. Sizinde gelmenizi istiyoruz. Birlikte gidip konuşalım, ne gerekiyorsa, proje konusunda, yapı konusunda yapmaya hazırız. Karşılıklı kurumlar arası bir ilişkimiz olsun' dediler.
Bir de şöyle bir vurgulamada bulundular, 'Mimarlık bir sanat dalıdır. Biz de bu ilin tek sanat kurumlu olan Devlet Tiyatrosu'na böyle bir destekte bulunmak istiyoruz.
Yan yana iki sanat kurumu olarak bu işi yürütmek istiyoruz' dediler. Görüşmemiz bu şekilde sonuçlandı ve gittiler. Yaklaşık iki saat sonra belediyeden planları almışlar beni aradılar, o planlar doğrultusunda çalışmalarına devam ediyorlar"
KÜTÜPHANE VE TİYATRO BÜTÜNLÜK SAĞLAYACAKTIR
TEKEL binasının hem tiyatro hem de kütüphane olarak hizmet verebilecek bir alana sahip olduğunu dile getiren Başer, amaçlarının Sivas'a modern ve tarihi dokuya uygun bir kültür merkezi kazandırmak olduğunu söyledi.
Başer, "Eğer orası kütüphane olacaksa, yanında bir tiyatro merkezinin olmasının da bir sakıncasının olmadığını düşünüyorum. İkisi bir bütünlük arz edecektir. Hem tiyatro hem kütüphane olması açıkçası benim çok işime gelir. Yani sürekli canlı olan bir kültür merkezi haline getiririz orayı. Hem kütüphaneye giden insanlar tiyatrodan faydalanır. Hem de tiyatroya gelen insanlar oradaki kütüphaneden faydalanır. Böylelikle ortaklaşa çok daha güzel işler yürütebiliriz."
"GENEL MÜDÜRÜMÜZ MÜJDE BEKLİYOR"
Vali Kolat ile TEKEL binası konusundaki görüşmelerinin olumlu geçmesi halinde Genel Müdürlüğün kendisinden müjde beklediğini söyledi. Bu konuda Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile ön görüşme yaptığını dile getiren Başer, "Eğer vali beyden olumlu bir sonuç alırsam bunun müjdesini vereceğim. Hemen bununla ilgili çalışmalara başlayacağım. Bizim bir teknik ekibimiz vardır. Teknik ekibimiz bu konuda çok bilgilidir. İstanbul Üsküdar'da depo olan bir TEKEL binasını bakanlıklar aracılığıyla aldık. Üzerimize devredildi ve inanır mısınız, 3 ayda muazzam bir kültür merkezi haline getirildi."
SMO CEPHESİ
Sivas Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce, ise konuyla ilgili olarak öncelikli düşüncelerinin mevcut binanın yıkılmamasından yana olduğunu söyledi.
Bu konuda Sivas Devlet Tiyatrosu Müdürü Emre Başer ile de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren İnce, Vali Ali Kolat ile de bir araya gelerek konuyu görüşeceklerini söyledi.
Sivasımızın kültür-sanat hayatında önemli bir yeri olan ve Türkiye'deki sayılı devlet tiyatrolarından birisi olan Sivas Devlet Tiyatromuzun yer sorunu kesinlikle çözüm bulmalı. Eğer Sivas Devlet Tiyatrosunun istediği bir şekilde mevcut Tekel binasının bulunduğu alan muhteşem klasik bir mimari ile inşa edilecek olursa ve Sivas Devlet Tiyatrosu ile Sivas Halk Kütüphanesi aynı çatı altında buluşacak olursa, şehrimizin göbeğinde harika bir yapı, kültür-sanat alanı ve entellektüel bir atmosfer oluşturulmuş olur. Görevini coşku ile yerine getirmeye çalışan bu insanlara destek olunmalıdır. Artık sayın Valimizden aktif bir vali olmasını ve şehrimizin her türlü ihtiyacının giderilmesi için proaktif bir tavır almasını bekliyoruz. Açık konuşalım, protokol valisi istemiyoruz. Aslında bu söylediğim ilimizdeki bütün bürokratlar için geçerlidir.
altuntas58
20.12.2009, 22:49
Adı gecen tekel binasının daha önce kent meydanı projesi kapsamına alınarak yıkılan il halk kütüphanesi içinde girişimler olduğunu duymuştum bunlar duyulan haberler birde bizim duymadıklarımız varsa kim bilir daha kac kamu kuruluşu ve özel sektör talip olmuştur
Eğer o iş olursa Sivas çağ atlamış demektir anlayış olarak.
sivastayken öğrendiğim bir haber doğruluk derecesini bilmiyorum. Parksity kapanıyor
sivastayken öğrendiğim bir haber doğruluk derecesini bilmiyorum. Parksity kapanıyor
Doğru Olabilir İçindeki Mağazalar Kapanıyor En son Carfoor boşalıyordu
evet bu haberi bende duydum .yazık bi sürü yatırım yapılmış ,kapanırsa çok yazık olur.şu an orada kalan esnaf satışlardan memnun olduğunu söylesede gerekli yatırımlar yapılmaz ve boşalmaya devam ederse, kapanmasıda kaçınılmaz olur.bu gibi güzel yerlere gerekli destek verilmeli..
Daha önce bir foruma yazmış olduğum yazıyı, konunun önemine binaen buraya da alıyorum:
Sami Aydın döneminde bahsi geçen bir Kızılırmak projesi vardı. Eğer önümüzdeki yıllarda bu proje sahiplenilirse ve güçlü bir destek ile hayat bulursa Sivas'ımız Paris gibi Londra gibi ortasından ırmak geçen muhteşem bir şehir havasına bürünebilir. Organize Sanayi Bölgesi'nden başlayıp Çimento Fabrikasının bulunduğu alana kadar yaklaşık 20-25 kilometrelik Kızılırmak boyunca, ırmağın her iki tarafından minimum 250'şer metre, hatta olabildiğince 500'er metre yapılaşmaya kapatılarak yeşil alan haline getirilmeli, tarihi Eğri ve Kesik köprüler gece aydınlatmaları yapılarak bu komplekse dahil edilmeli, bu alanda bir kaç bölgede Adana Seyhan nehri üzerinde olduğu gibi setler kurularak su şişirilmeli, böylece şehrin ortasından deniz gibi bir ırmak geçerken, her iki yakası göz alabildiğine uzanan yeşil bahçelerle Sivas'ı bir cennete çevirmeli. Bu hayal değil, bir benzerinin gerçekleştirildiğini gözlerimle gördüm. Bir kaç ay önce Adana'da Seyhan nehri üzerinde yukarıda bizim bahsettiğimiz projenin hayat bulduğuna şahit oldum. Şunu da belirtmeliyim ki debi ve su miktarı olarak Seyhan nehri bizim Kızılırmak'ın yanında dere gibi kalıyor. Su akıyor, Sivaslı bakıyor. Yanı başımızdaki hazinenin farkında değiliz. Biraz kaynak ayrılsa ve yıllara bölünerek ciddi bir proje hazırlansa Kızılırmak Sivas'ın cenneti olabilir. Hem de ne cennet! Üzerinde çeşitli su sporlarının yapıldığı, kayıkların yüzdüğü bir deniz hayal değil, sadece yanı başımızdan akıp gidiyor.
Geçtiğimiz dönemlerde Sami Bey'in bu konuda hazırlıkları vardı. Yeni belediyemizden bu konuya eğilmesini bekliyoruz. Bu konuda hemen bir kaç yılda iş bitecek diye bir şart yok. Zaten Kızılırmak etrafında DSİ 7-8 yıldır sahil düzenleme çalışması yapıyor. Belediyede önümüzdeki 8-10 yıla yayılacak ve her yıl üzerine bir şeyler eklenecek bir proje geliştirmeli ve bir yerden artık başlamalı.
Bugün internette gezinirken Hürriyet'te gördüğüm ve bir kaç ay önce Adana ziyaretimde şahit olduğum Seyhan nehri projesini görünce değnmek istedim. Daha fazlası, çok daha iyisi bizde var, sadece emek verip bir yerden başlamamız gerekiyor. Aşağıdaki linkte Adana'da yapılan projenin fotoğraflarını görebilirsiniz:
Aşağıda Sivas Postası'ndan bir yazarın aynı konudaki benzer fikirleri bulunmaktadır:
Kızılırmak akar; Sivaslı Bakar
Yazar : Cihan Özmen
Bir şehre ait ne kadar doğal ve tarihi miras varsa, o şehir o denli şanslıdır. Bu şanslı şehirlerin başında da Sivas geliyor. Bu şansı kullanıp kullanamama konusunda elbette ki sıkıntılar mevcuttur. Var olan değerlerin iyi kullanılamadığından dolayı Sivas’ın küçüldüğü bir gerçek. Yakın ve uzak büyük şehirlere giden Sivaslılar, bin bir meşakkat içerisinde ekmeklerini temin etmenin peşindeler.
Bir takım kültür sanat etkinlikleri için Fransa’ya giden hemşehrimiz Mustafa Balel, oradaki gözlemlerinin bir kısmında bakın neler anlatıyor:
“Bordeaux’dayken kente hayat veren ve yakın zamana kadar burayı Fransa’nın en büyük liman kenti yapan Garonne nehri üzerindeki Taş Köprü’de gezinmek hoş bir duygu canlandırıyordu içimde. Kendimi dinleme, kafamdaki seslere kulak verme, gerekirse içimden de olsa onlara yanıt verme fırsatım oluyordu. Böyle düşünenlerin sayısı az olmamalı ki, köprüler hayli kalabalık.
Arasıra durup havanın ya da rüzgârın durumuna göre bazen yüz km kadar ötede döküleceği Atlas Okyanusu’na, bazen de kaynağına doğru akan dünyadaki ender akarsulardan biri olan Garonne’daki irili ufaklı gemilere, sayısız gezinti teknelerine ve kentin iki yakasında yükselen tarihi yapılara bakarken aklıma hemen suları akan, insanları bakan Türkiye, ardından da Sivas geldi. “Kentin böğründe, düz bir ovada sessizce geçip giden Kızılırmak, şu anda hazır etrafı da boşken neden küçük bir düzenlemeyle bir anda Sivas’ın kaderini değiştiren bir hazineye dönüşüvermesin? Neden, haritalarda, içinde gezinti teknelerinin yüzdüğü, etrafı sahil yolları, koşu parkurları, plajlar, kafeler, restoranlar, dinlenme alanlarıyla çevrili bir göl belirmesin ki?”
Yazar ağabeyimiz Mustafa Balel’in de belirttiği gibi Kızılırmak yeni bir anlayışla değerlendirilip, yıllardır boşu boşuna akmasına artık bir son verilerek, şehrin tarihi ve doğal güzelliğine dahil edilmeli.
Kanımca artık Sivas’ın, “Kızılırmak ve Kale Evleri” projelerini ele almasının vakti gelmiştir. Artık büyük projeler için de para bulunabiliyor. Bu değerlendirilmeli. Bu şehrin kurtuluşu ve göçün önüne geçilmesi için Kızılırmak’a mutlaka el atılmalı. Zaman büyük düşünme, bu düşüncenin hayata geçirilme zamanıdır…
Tuik bugün 2008 yılı il düzeyinde işsizlik oranlarını açıkladı. Sivas %10,7 istihdam ranı ise %36,2
Konak hissedarları restorasyon için imzayı attı
Yıllardır yaşanan mülkiyet sorunu nedeniyle restore edilemeyen tarihi Kolağası Konağı için önemli bir adım atıldı.
Konağın İstanbul’da yaşayan hissedarları dün attıkları imza ile konağı Sivas Belediyesi’ne devretti. Mülkiyet sorunu çözülen konağın kısa sürede restore edileceği öğrenildi.
Önemli kültür miraslarımızdan birisi olan Eski kale Mahallesi’ndeki tarihi Kolağası Konağı mülkiyet sorunu olduğu gerekçesiyle yıllardır restore edilmeyi beklerken, Sivas Belediyesi ve İl Özel İdaresi konağı restore etmek için harekete geçti.
Kolağası Konağı’nın restorasyon projesi 3 yıl önce onaylanırken, yaşanan mülkiyet sorunları nedeniyle bir türlü ihaleye çıkamadı.
Sivas’ta yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan ve mahalle sakinlerini tedirgin eden tarihi konağın restore edilmesi için Sivas Belediyesi dün hissedarlar ile görüşerek anlaşma imzaladı.
Daha önce hukuki problemleri nedeni ile restorasyonuna başlanmayan konağın, İstanbul’dan gelen hissedarları restorasyon çalışmalarının biran önce başlaması için hisselerini Sivas Belediyesi’nde devretti. Konak hissedarları Şeyda Göksel, Nesrin Göksel, Gülçin Göksel ve İstanbul’da bulunan diğer hissedar Murat Göksel adına imza atan Av. Funda Çelebi diğer hissedar Sebahat Karatepe’nin kendi hissesini özel idareye bağışladığını söyledi.
Belediye Başkan yardımcısı Ömer Faruk Çınargil’ in makamında gerçekleştirilen görüşmede Çınargil; “Kolağası olarak bilinen konak yaklaşık 3 yıl önce restore edilecekti ancak ortaya hukuki problemler çıkınca konağın restorasyonu gerçekleştirilemedi. Biz Sivas Belediyesi olarak konağın hissedarları ile daha önce de görüşmüştük, ancak bu görüşmemizde restorasyon çalışmalarının başlatılması için kendilerinden onay aldık ve anlaşma sağlayarak imza attık” dedi.
Çınargil, Konağın Sivas Belediyesi ve İl Özel İdare tarafından restore edilerek kullanışlı bir hale getirileceğini, en kısa zamanda Kolağası Konağı’nın da Sivas’a kazandırılarak Sivas’ı bu anlamda zenginleştireceklerini söyledi.
Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren hissedarlar ise hisse sahibi oldukları konağı daha önce hiç görmediklerini belirterek “Konağın yeri gayet güzel, bizler Sivas’a ilk kez geliyoruz ve Sivas gerçekten çok güzel bir şehir, bizlerde restorasyon çalışmalarının bir an önce başlayıp konağın Sivas’a kazandırılmasını istiyoruz, bu yüzden de Sivas Belediyesi ile hiç tereddüt etmeden anlaşma imzaladık dediler.
ÇORAPÇI HANI DA PROJE AŞAMASINDA
Sivas’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerden birisi olan Çorapçı Hanı’nın kent kültürüne yeniden kazandırılması için çalışma başlatıldı. Sivas Belediyesi tarafından 2006 yılında 500 bin TL’ye kamulaştırılan Çorapçı Hanı için restorasyon projesi hazırlatıldı.
Çorapçı Hanı’nın projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Çınargil, restorasyon projelerinin hazırlanmak üzere olduğunu, projeler hazırlandıktan sonra restorasyon inşaatının başlayacağını söyledi.
Mimarların proje üzerinde çalıştıklarını da belirten Çınargil, “Restorasyon projeleri hazırlanarak Anıtlar kurulu’nun onayından geçecek ve aslına uygun restore edilmesi için süreç başlayacak” diyerek önümüzdeki dönem Çorapçı Hanı’nın da Sivas’a kazandırılacağını ifade etti.
Bugün Tekel binasının önünden geçtim.Şöyle 1 dakika durup,orada muazzam bir kültür merkezi hayal ettim.Gerçekten çok güzel durdu..:)
Abdurrahman 58
22.12.2009, 22:53
merkezden uzak biryere açılması çok büyük bir hataydı.
malesef büyük paralar çöpe gitti..
merkezden uzak biryere açılması çok büyük bir hataydı.
malesef büyük paralar çöpe gitti..
Kümbet aslında merkeze uzak .Kümbet için tramvay çok güzel olurdu. Paksity gibi birkaç alışveriş merkezi park kafe sinema sayısı artırılabilir. böylece merkeze alternatif bir alan oluşturulabilirdi. Ancak kümbete ulaşım zaten sorunlu. Daha cazip imkanlar sunulabilirdi.
Turkcell CEO'su bugün yaptığı açıklamada Erzurum ve Diyarbakır'dan sonra yeni çağrı merkezleri kurmayı düşündüklerini açıkladı. Bu konuda Valimiz, Belediye Başkanımız, STSO Başkanımız ve özellikle Rektörümüz aktif bir tutum içerisine girerler ve gerekli girişimleri yaparlar ise bir çağrı merkezi de Sivas kazanabilir diye düşünüyorum. Hatırlarsanız şu an üniversitemiz kampüsünde faaliyet gösteren Garanti Bankası çağrı merkezi eski rektörümüz Mehmet Bakır'ın girişimleri sonucunda Sivas'a gelmişti. Şimdi yine benzer girişimler sonucunda olumlu gelişmeler yaşanabileceğine inanıyorum.
Ayrıca geçen aylarda yine Akbank'ın çağrı merkezi kurma yönünde hala düşüncesi olduğu belirtilmişti. Geçen yıl vekil Osman Kılıç Avea'nın böyle bir çalışması olduğu ve kriz nedeniyle ertelendiğinden bahsetmişti. Bu tür gelişmeleri iyi takip etmek, sonuçlandırmak ve ilimize kazandırmak idarecilerimizin boynunun borcudur.
Aşağıda, bahsetmiş olduğum Turkcell haberinin detayı bulunmaktadır:
Ciliv: Yeni çağrı merkezleri oluşturacağız
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Global Bilgi'nin müşteri hizmetlerinde liderliklerinin devam etmesini sağladığını, bu nedenle Erzurum ve Diyarbakır'a yaptıkları yatırımlardan sonra yeni çağrı merkezleri oluşturmak konusunda daha da heyecanlı olduklarını bildirdi.
Ciliv, Turkcell Grup şirketlerinden Global Bilgi'nin 10. yılı dolayısıyla Ümraniye'deki merkezde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Global Bilgi'nin 10 yılda hem Turkcell'e hem de Türkiye'ye büyük katkıda bulunduğunu ifade ederek, şirketin bugün Türkiye'de 8, Ukrayna'da 2 ve Belarus'ta 1 merkez ile 50 milyon kişiye katma değer sağladığını söyledi.Global Bilgi'nin 7 bin kişiye istihdam sağladığını 5 bin masa kapasitesiyle çalıştığını belirten Ciliv, her gün 2 milyon müşteriyle temas halinde olduklarını dile getirdi.Ciliv, Global Bilgi'nin Turkcell Grup şirketleri arasında önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, ''Turkcell olarak ekosistemimizle birlikte büyümemizi ve ekonomiye katkımızı sürdürüyoruz. Teknolojide, avantajda ve hizmette birinciyiz. Global Bilgi bizim müşteri hizmetlerinde liderliğimizin devam etmesini sağlıyor. Bu nedenle Erzurum ve Diyarbakır'a yaptığımız yatırımlardan sonra yeni çağrı merkezleri oluşturmak konusunda daha da heyecanlıyız'' şeklinde konuştu.
Boun,
Sen o yatırımın Sivas'a getirileceğine inanıyor musun?
Kümbet aslında merkeze uzak .Kümbet için tramvay çok güzel olurdu. Paksity gibi birkaç alışveriş merkezi park kafe sinema sayısı artırılabilir. böylece merkeze alternatif bir alan oluşturulabilirdi. Ancak kümbete ulaşım zaten sorunlu. Daha cazip imkanlar sunulabilirdi.
Bu tür Alışveriş merkezleri Sivas alışık değil Oysaki Kayseriyi örnek vermek gerekirse Şehrin içinde Kayseripark diye alışveriş merkezi var İçinde her türlü şey var ayrıca büyük Sinemasından tut,lokantaya,cafeye,giyim mazalarına,pastanelere ve çeşitli mağazalar var ve çok kalabalık oluyor.
Sivasta niye tutmadı diyecek olursanız en önemlisi Şehre uzaklığıdır Hususi sivasta Parkcity için Kümbete gitmem diyorlar Haklılarda bu yüzden sadece O mahalleye hitap etti böyle olunca bazı mağazalar kaldıramadı mesela lüks giyim mağazaları Bu tür yerlere market açmaya benzemez Alışveriş merkezi açmak.
Birde Sivas bu tür mağazalara alışık değil o yüzden Şehrin merkezine açılması lazım Alışveriş mağazasının İçinde lokantalar olması lazım Mesela Sivas köftecisi,iskender salonu gibi cafeler olması lazım ,pastaneler,giyim mağazaları ilk başlarda halkın geneline hitap edecek türden yoksa lüks olmaması lazım sinema salonları olması lazım en iyisinden ve çeşitli mağazalar olması lazım birde büyük olması lazım böyle olursa tutar yoksa uzağa açmanın mantığı yok Tamam Sivas alışveriş merkezine alışık olsa veya ekonomisi iyi olsa neyse ama kaldırmaz ve batar En uygun yer İstasyon caddesinini çevreleri en iyi yerdir.
İ
Boun,
Sen o yatırımın Sivas'a getirileceğine inanıyor musun?
Valla kardeşim, inanmak istiyorum! Ayrıca bu ili yönetenler inanırsa biz niye inanmayalım?
Sivasımızda uzun yıllardır konuşulan ancak bir türlü adım atılamayan ''Kale Projesi'' ile ilgili Sivas Postası yazarlarından Sayın Cihan Özmen bir yazı kaleme almış. Bu yazıyı paylaşmak istiyorum:
Kale Evleri Projesi Ne Olacak?
Bir şehrin talihsizliği olsa gerek fırsatları değerlendirememe. Bu fırsatların kaçırılmasına ses çıkarmayanların, tarih önünde mesul olduklarını söylemeye hacet var mı?
Sivas hiçbir ile nasip olmayan bir bilgeyi ağırlamıştı vakti zamanında. Turgut Cansever’i. Peki kim Turgut CANSEVER? Müsaadenizle açıklayayım efendim. Üç kez Ağahan Mimarlık ödülünü almış (dünyada üç defa bir tek Turgut Hoca aldı) ve son olarakta Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü aldı.
Rahmetli Turgut CANSEVER birkaç ileri görüşlü insanın gayreti sonunda Sivas’a gelmiş ve bu şehrin kaderini değiştirecek bir projeye imza atmıştı. Elbette hepiniz vakıfsınızdır bu projeye. Yaklaşık üç beş kere gündeme getirdim bu sütunlarda.
Sivas’ çok beğenen hoca, bu şehrin makûs talihini yenecek bir ilke imza atmış ve Kale’nin etrafının düzenlenerek Türk konut sistemine uygun yaşam alanları yapılabileceğinin çalışmasını sunmuştu. Kendi gibi mimar olan kızı da maketleri yaparak Sivas’ı, Türkiye’nin en önemli kültür ve turizm şehirlerinden biri yapmayı arzulamışlardı.
Bir düşünün iyi bir tarih ve bunun Kale Evleri çalışması ile tamamlanması. Bu ileri görüşlülüğü ancak üstün zekâlı olanlar sergilerler. Bilge Mimar, bu şehirden birkaç Safranbolu çıkabileceğini belirtmiş.
Sivas’ın tam ihtiyacı olan bir projeydi bu. Bir iki göstermelik etkinlik yerine, bütün sözleri gölgede bırakacak bir proje. Lakin şehrimiz hokkabazlarla dolu efendim. Hokkabazlar böyle büyük işlerden pek hisse alamazlar. Derken Hoca’nın projesi akamete uğrar. Hoca da biraz küskün ayrılır bu şehirden. Sivas’ı köyleştirmek isteyen zevatın da tabiî ki etekleri zil çalar.
Hoca ve kızının yaptığı Kale Evleri Projesi’nin maketi bir müddet belediyenin girişinde arzı endam eder. Peki o maketi epeydir göremeyenler bu maketin ne olduğunu biliyorlar mı? Sıkı durun, o muhteşem hazırlık günlerinin maketi parça parça pay edilmiş. Pay edilmekle de kalmayıp, iş güzar insanlar bunu biz yaptık diye sergilemişler. Vah Sivas’ım vah. Sivas daha böyle giderse hakikaten köyleşecek. Ya da “hokkbaz mütahitler” elinde kentleşecek. Bu şehrin, şehir dokusu yavaş yavaş yok oluyor.
Peki Kale Evleri hala mümkün mü? Ümitsizliğe mahal yok. Biz ümidi her daim diri tutan bir öğreti mensubuyuz. Geçen hafta TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon’da yaptıkları yansıdı basına. TOKİ başkanı eğer Belediyeler bize proje sunarlarsa, tarihi ve turistik alanlar konusunda güzel şeyler yapabiliriz diyor. Bu fırsat kaçırılmamalı. Şehrin yöneticileri bu Kale Evlerini mutlaka gündeme almalılar. En kısa zamanda TOKİ ile temasa geçme zamanıdır. İnanın Sivas’ın kurtuluşu bir bakıma bu projede saklı…
arkadaşlar güzel düşünüyosunuzda kim getirecek bu planları sivasa sivasdaki üretim tüketim yerlerini elimizden alıyorlar tek tek kapatıyorlar falan iş yerlerini örnek dikim evi gitti daha neler gitti bilmiyorumda mantıklı düşünelim lutfen.almasınlarda vermezler zaten boşa hayal kurmayalım.
buradaki iki mesaj silinmiş. neden? tso yu destekleyenler mi var..Boun sivasta zenginin olmasını elbette hepimiz istiyoruz. ama sto sivasa istenileni vermekten uzak.. bir halk eğitim merkezinin bile rahatlıkla üretebileceği projeleri projelerimiz diye tanıtan bir kurum sivasa ne verebilir.. osman yıldırım dan çok başından bulunduğu kurumla ilgileniyoruz
Redevco;Holanda'lı ünlü AVM yatırımcısı.Adı Sivasiçin geçen iki yılda ciddi manada geçmiş ve yanılmıyorsam terminal arazisine talipti.Ve yine yanılmıyorsam 100 milyon Euro'luk bir yatırım yapacaktı.Ama nedense olmadı.
Bugün Erzurum'dayım ve bu şirketin Erzurum'a yaptığı,henüz açttığı AVM'yi gezdim.Ne diyeyim muazzam,harika..Gıpta ettim ve biraz da kıskandım.Neden Erzzurum'da var da Sivas'ta yok.Neden,neden,neden...?
İsmail Özçelik
03.01.2010, 23:36
Redevco;Holanda'lı ünlü AVM yatırımcısı.Adı Sivasiçin geçen iki yılda ciddi manada geçmiş ve yanılmıyorsam terminal arazisine talipti.Ve yine yanılmıyorsam 100 milyon Euro'luk bir yatırım yapacaktı.Ama nedense olmadı.
Bugün Erzurum'dayım ve bu şirketin Erzurum'a yaptığı,henüz açttığı AVM'yi gezdim.Ne diyeyim muazzam,harika..Gıpta ettim ve biraz da kıskandım.Neden Erzzurum'da var da Sivas'ta yok.Neden,neden,neden...?
Çünkü Sami Aydın otogarı taşıyalım verelm burayı büyük yatırım çok istihdam sağlar dediği zaman, başta TSO başkanı olmak üzere çoğu insan onu peşkeş çekmekle suçladı. Böyle bunun gibi bir çok şey var. Burda kişilere takılmadan sorunun şu olduğunu belirteyim YÖNETEN insanların önceliği Sivas değil kendileri olmuş.
Valla kardeş gerçekten kıskandım çünkü kıskanılmayacak gibi değil.Helal olsun!
BuRuCiYe
05.01.2010, 20:30
Malasef Sivasın Geleceğini Değiştirecek Yatırım Yok Aksine Tam tersi geriliyoruz fabrikalar kapatılıyor İş imkanları azalıyor Sanki büyük bir köy Durumunda.
sivasta ne valilin sözü geçiyor ne belediye başkanının sivasta osman yıldırım nediyorsa oooooooooooooooooooooooooooooo oooooooo
eyuphulagu
10.01.2010, 22:01
Uzun zamandır sited girmek fırsatım olmadı;bu sıralar Sivasspor. com da geziniyorum..Bugün de acaba neler var neler yok diye siteye girdim..Göüyorum ki eski tas eski hamam..Geçen 2 yılda olduğu gibi biz yine mesaj yazıyoruz ama Sivas2ta yine henüz hiçbir şey yok;adeta yaprak kımıldamıyor...Arkadaşların bahsettiği TEKEL binası alanı oldukça geniş bir alan..Buraya bence içinde Devlet Tiyatrosu ve Kütüphanenin de yer aldığı güzel bir proje yapılabilir..Eğer G.Osman Paşa ilköğretim Okuluna yakınlarda başka bir yer bulunup okul buraya yapıla bilirse o zaman G. Osman Paşa i.ö.o. nun arsası da katılarak Büyük bir kültür Merkezi de inşa edilebilir...2. olarak Kaptan inşaatın eski terminal binasının arssını aldığını biliyoruz;acaba buraya ne yapılacak diye herkes düşünüyor...Ben bu konuda bir duyum aldım..Bu yapılacak şeyin projesi de çizdirilmiş durumda ..Ama ben görmedim...Oraya Kayseri Park türünde bir tesiisn yapılması düşünülüyormuş...Yalnız proje aynısı fdeğilmiş..Yapılacak tesisin 3-4 katına Kayseri Park tür bir şey yapılacakmış;üst tarfına ise 6-7 katlı binalar yapılacakmış..Çok ilginç bir proj düşünülüyor anlaşılan..Ben bu bahsedilen projenin bir benzerini yıllar önce görevl yaptığım D.bakırda görmüştüm..Aynı projede burada yapılacak herhalde..Merak eden İnternette Diyarbakır Galerya diye yazar ve bu tesis hakkında bilgi alır..Umarım yeni tesis ve düşünülen tesisler Sivas'ta canlılıklar yaşatır..İnanın şu sıralar Sivas'ın bu canlılığa çok ihtiyacı var..Sivas'a bir çöp dikenden Allah razı olsun...
Stadyum için tüm protokoller yapılmış,imzalar atılmış.Projeler çizliyormuş şuanda.İnşallah tez vakitte görürüz bir resmini projenein..
Kibrisli
10.01.2010, 22:07
Görürüz Ötüken görürüz de zaten geçen hafta haberdar olduğumuz için bu protokolden herkes ayakta ya 20-25000 kişilik bir stad olacak ne yazık ki...
Uzun zamandır sited girmek fırsatım olmadı;bu sıralar Sivasspor. com da geziniyorum..Bugün de acaba neler var neler yok diye siteye girdim..Göüyorum ki eski tas eski hamam..Geçen 2 yılda olduğu gibi biz yine mesaj yazıyoruz ama Sivas2ta yine henüz hiçbir şey yok;adeta yaprak kımıldamıyor...Arkadaşların bahsettiği TEKEL binası alanı oldukça geniş bir alan..Buraya bence içinde Devlet Tiyatrosu ve Kütüphanenin de yer aldığı güzel bir proje yapılabilir..Eğer G.Osman Paşa ilköğretim Okuluna yakınlarda başka bir yer bulunup okul buraya yapıla bilirse o zaman G. Osman Paşa i.ö.o. nun arsası da katılarak Büyük bir kültür Merkezi de inşa edilebilir...2. olarak Kaptan inşaatın eski terminal binasının arssını aldığını biliyoruz;acaba buraya ne yapılacak diye herkes düşünüyor...Ben bu konuda bir duyum aldım..Bu yapılacak şeyin projesi de çizdirilmiş durumda ..Ama ben görmedim...Oraya Kayseri Park türünde bir tesiisn yapılması düşünülüyormuş...Yalnız proje aynısı fdeğilmiş..Yapılacak tesisin 3-4 katına Kayseri Park tür bir şey yapılacakmış;üst tarfına ise 6-7 katlı binalar yapılacakmış..Çok ilginç bir proj düşünülüyor anlaşılan..Ben bu bahsedilen projenin bir benzerini yıllar önce görevl yaptığım D.bakırda görmüştüm..Aynı projede burada yapılacak herhalde..Merak eden İnternette Diyarbakır Galerya diye yazar ve bu tesis hakkında bilgi alır..Umarım yeni tesis ve düşünülen tesisler Sivas'ta canlılıklar yaşatır..İnanın şu sıralar Sivas'ın bu canlılığa çok ihtiyacı var..Sivas'a bir çöp dikenden Allah razı olsun...
Eski garajların bulunduğu alana,Kaptan İnşaat bir avm yapacak, üç katlı olacak bu avmnin üstünde yaklaşık 9-10 kat daireler inşa edilecek, yanlız bu daireler biraz daha farklı olacak, daha lüks, daha büyük, hatta dubleks daireler vs. Bulunduğu bölgeye canlılık getirecektir. Park City'de düşülen hataya düşmeyecekler, içerisinde geniş bir meydanın bulunduğu ve bütün katlardaki dükkanların bu alana baktığı bir proje üzerinde çalıştıklarını biliyorum, güzel olacak inşallah.
Görürüz Ötüken görürüz de zaten geçen hafta haberdar olduğumuz için bu protokolden herkes ayakta ya 20-25000 kişilik bir stad olacak ne yazık ki...
Abi nedense stadın 30.000 kişilikten daha küçük olmayacağı yönnüde kuvvetli bir his ve mutluluk var..:).Sivas'ta yaşayan birisi olarak tuhaf bir durum..
stadı büyütseler de bu sefer Sivasspor küçüldü. var bunda bir hikmet..
Çünkü Sami Aydın otogarı taşıyalım verelm burayı büyük yatırım çok istihdam sağlar dediği zaman, başta TSO başkanı olmak üzere çoğu insan onu peşkeş çekmekle suçladı. Böyle bunun gibi bir çok şey var. Burda kişilere takılmadan sorunun şu olduğunu belirteyim YÖNETEN insanların önceliği Sivas değil kendileri olmuş.
Bu anlayış herkeste var.Sonuçta terminal bir yere taşınacak ve o yer mutlaka birisine ait olacak ve en az birisi kar edecek bu işten!İşte buna muhalif partideysen peşkeş çekmek denir..:)
Başkan Ürgüp, Kale'nin Neresinde?
Bu şehrin yeni şeyler ihtiyacı var. Yeni ve büyük şeylere. Hayalleri öte tutmanın en yüce bir anlam olduğunu öğütlerdi büyüklerimiz. Değil dağı, dağın ardındaki hayale meftun olma anlayışı ile yetiştik. Sivas’ın büyük hayallere ve büyük adımlara ihtiyacı var.
Bu büyük adımlardan en önemlisi Kale Projesi. Kale’nin etrafınını o harabelikten kurtularak Türk Konut sistemine uygun yaşam alanları imar edilmesi. Sadece yaşam alanları derken, şehrin kültür ve sanat damarının atacağı bir yer. Olur mu olur. Bunu Turgut CANSEVER hocamız görmüş ve dâhiyane projesini hazırlamış.
Televizyon ve gazetelere geçen haftalarda Başkan Ürgüp’ün açıklamaları yansıdı. Başkan bu projenin gerçekleşeceğini ve bunu önümüzdeki yıllarda görebileceğimizi söyledi. Hem sevindim, hem üzüldüm. Sevindim; çünkü Kale Projesi’nin gündeme alınması tarihi bir fırsat Sivas için. Üzüldüğüm nokta ise bu projenin yıllara yayılma hissi.
Umarım yanılıyorumdur ama; Kale Projesinde muğlaklık var sanki. Başkan Dogan ÜRGÜP’ün Kale Projesinde net bir açıklama yapmasını bekliyorken, hafif bir belirsizliği dillendirdi sanki. Önümüzdeki yılları ifade eden bir açıklama yapması, bu büyük projenin akamete uğrayacağı korkusu belirdi bende.
Ben acizane Kale Projesi’nin yıllara yayılmasının çok sakıncalı olduğunu düşünenlerdenim. Zaten yıllara yayılarak bir on yıldan fazla geçmiş. Bu projenin ilkbaharda gündeme alınması pekâlâ mümkün. Beni umutlandıran durum, geçen haftalarda TOKİ Başkanının yaptığı açıklama. TOKİ Başkanı, Trabzon’da atıl yerleri imar edip turizme kazandırdık dedi. “Eğer belediyeler proje getirip, bizle ortak çalışmak isterlerse tarihi alanlar konusunda güzel çalışmalar yapabiliriz” diyor.
Bu fırsat kaçırılmamalı. bence. Kale Evleri Projesi gibi tarihi ve turistik projeye el atan çok olur. Burada iş Vali Ali KOLAT ve Başkan Doğan ÜRGÜP’e düşüyor. Önce TOKİ ile temaslara geçilerek bu projenin hayatiyeti anlatılabilir. Bunun Sivas’ın kurtuluşu olduğu ifade edilebilir. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülünü, ömrünün son demlerinde alan ve bu projenin gerçekleşmemesine çok üzülen rahmetli Turgut Hocamızın ruhu da şad olur.
Sivas ilk defa bu vesileyle, belki de siyasi anlayışın dışında bir yaklaşım yaşar.Sivas’ın geleceği için bir hamle zamanı Kale Evleri Projesi.
Ankara bürokrasisinde hizmet eden kıymetli hem şehirlilerimizle temasa geçilip TOKİ konusunda bir adım atılabilir. Bu işin temel felsefesi Kültür ve Turizm olduğu için, Müsteşar hemşerimiz İsmet YILMAZ ile görüşülüp desteği sağlanabilir. Hatta Selahattin ÇİMEN ve Bekir ULUBAŞ’ın Sivas için gayretli çalışmalar için uğraştıklarını bilmeyen yok. Onlarla da görüşülerek bu ilkbaharda TOKİ’nin Kale’ye el atması sağlanabilir.
Bu proje Sivas’ın yüzyıllık projesidir inanın. Turistin uğramadığı bu şehrin, Kültür ve Turizm şehri olması ve diğer illere örnek olması için bu fırsat kaçmamalı. Acaba bir kez olsun şu kısır çekişmeleri bırakıp, bu kadim şehir için devasa gayretler içinde olabilir miyiz? Ben olabiliriz, olmalıyız, olacağız diyoruz. Ya siz?
Kibrisli
11.01.2010, 10:19
Abi nedense stadın 30.000 kişilikten daha küçük olmayacağı yönnüde kuvvetli bir his ve mutluluk var..:).Sivas'ta yaşayan birisi olarak tuhaf bir durum..
Abicim protokol yapıldı Bir spor salonu, Hamza Yerlikaya kontenjanından bir güreş salonu, bir tartan pist, bir havuz ve 25000 kişilik bir stadyum fuar alanına yapılacak... Tabii fuar alanının tabanına bakıldı mı, drenajı nasıl Şükrü Saraçoğlu gibi, Kadir Has Stadı gibi elimizde patlamaz inşallah zemini o da ayrı konu çünkü ne olsa fuar alanı deniyor Adliye oraya, Devlet hastanesi oraya, stad oraya :) Nasıl sığacaklar anlamadım:D
altuntas58
11.01.2010, 10:34
Sivasımıza 30 bin kişlik stadyumdan daha küçük stadyum yapılacaksa varsın eskisi kalsın hiç olmasa şehrin içinde vatandaş geze.geze maca gidiyor30 binin altındaki stadyumlar UEFA tarafından dünya standartları dışında kabul görüyor önümüzdeki yıllarda spor alanında büyük hamleler yapacağımızı ve ev sahipliği yapacağımızı söyleyen sayın başbakan neden sivasımıza sıradan bir spor kompleksi yapmayı planlıyor anlamak mümkün değil
TEDAŞ ARAZİSİ MECLİSTEN ONAY ALDI
Uzun süredir nereye yapılacağı tartışılan Bölge Hastanesi için sonunda bir arazi bulundu. Hastane için uygun görülen arazi belediye meclisinde imar onayı aldı. Şimdi sırada hastanenin temelinin ne zaman atılacağı konusu var. Cuma günü yapılan belediye meclis toplantısında gündeme gelen konu oylamaya sunuldu. Hastane arazisinin yerinin uygun olmadığını dile getiren isim ise AKP’li meclis üyesi Ahmet Turan Çepkin oldu. Çepkin, hastanenin kapasitesi artırılacak olursa bu arazinin yeterli gelmeyeceğini savundu. Oy çokluğu ile arazinin hastane binası için uygun olduğu kararı verildi. Bölge hastanesi belediye meclisinden de geçerek temel atma işlemlerine hazır hale geldi.
MUTLU İTİK
11.01.2010, 15:52
BOUN kale için yıllara yayıldı demişsin Doğan ÜRGÜP seçim çalışmalarında dahi orasını düşünüyordu ve halktan fikirler aldı ama gel görki bizim sivas ın insanı aç gözlü adamlar kecekondularını villa zannedip bahçsi ile birlikte 110 metre kare olan evine 160-200 bin tl arasında fiyat biçtiler 2007 de belediye muhtarlar dan mahallelerindeki arazi değerlerinin yeniden yapılandırılması için kroki üzerinde fiyat istedi tabiiki gelen fiyatlar Sami Aydın ı bile şaşırtmıştı bizler halk olarak memleketin gelişmesi için heryerde konuşuruz ama uyulamaya geldiğinde kesinlikle elimizi taşın altına koymayız.
Sivas lılar durumlarının gelişmesini istemiyorlar bence "Ac dolanıp ....... Dik Tutan" bir havadan ne zaman kurtarırız ozaman atk başlar sivas tan.
Bu ay sonu itibariyle Sivas'ta iki tekstil fabrikası imalata başlıyor inşallah.Biri ilk etapta 20 diğeriyse 120 kişi alacak.İşe alınacaklar İŞ-KUR'a yapılan müracatlardan seçilecekmiş.Hayırlısı!
Bursa’da açacakları “Hampton by Hilton Bursa”nın, “Hampton by Hilton” markasıyla, “Doubletree by Hilton Kapadokya Avanos” ile “Doubletree by Hilton İstanbul Old City”nin de “Doubletree by Hilton” markasıyla Türkiye’de ilk açacakları oteller olduğunu anlatan Collini, diğer otellerin Kütahya, Şanlıurfa, Mardin, Konya, Diyarbakır, Manisa, Çorlu ve Çorum’da açılacağını söyledi.
Bugün tarihli bir haber.Hilton Türkiye'de 15 yeni otel yatırımı yapacak ve bunlar arasında Sivas yok.öyle dert dinlemeye,şov yapmaya ne hacet!
eyuphulagu
16.01.2010, 22:57
Şu anda Selami UZUN canlı yayında konuşuyor...Sayın UZUN u şaşkınlık içinde dinliyorum..Statyum için ne diyor ki ;Bize 20bin kişilik stat yeter diyor..Modern stat yeter ki yapılsın kapasite çok da önemli değil...Daha neler demiyor ki...
Koltuğun birini de sarı-laciverte boyatsın.Malum lazım olabiliyor bazen..
Sivasla ilgili okuduğum güzel bir haberi paylaşayım: Çorapçı hanı restore ediliyor.
etzel1967
17.01.2010, 01:04
sayın uzun'un suçu değil ki bu...ilk dönem zaten ne olduğunu ve ne olmadığını ortaya koydu...demek ki sivaslılar kendisinden çok memnun ki ikinci dönem de seçtiler...tahmin ediyorum 3. dönem de aday olur ve gene seçilir...
leblebi82
17.01.2010, 11:40
Arkadaşlar genelde üzücü haberleri vermekten pek hoşnut olmam ama üzülerek ifade etmek istiyorumki Sivas olarak Ruh ve Sinir Hastalıkları şansımızı kaybettik. Sebep yine aynı. Yer tahsisi yapılamaması ve tembellik.
Abi tüm suç bizim.Başımızdakiler oraya gökten inmedi,biz getirdik..
Abi tüm suç bizim.Başımızdakiler oraya gökten inmedi,biz getirdik..
Yine Seçilirlerse onlar Kusura Bakmayın Ama Hiç Şikayet Etmeyin Kendi düşen ağlamaz
Ben oy vermediğim için vicdanım rahat.Ama bir Sivaslı olarak,Sivas'ın bu haline asla razı değiliz.
Sivasta da ne arazi varmış. Mübarek altında altın mı var? adalet sarayına bulunamıyor rehabilitasyon merkezine bulunamıyor? Arazin yoksa kamulaştırma kanunun da mı yok?
il protokolü kavşak açılında , aşure organizasyonlarında yoruluyorlar, bu tür yatırımlara enerjileri kalmıyordur.
eyuphulagu
20.01.2010, 22:40
Açıkcası bizim siyasilerimizi anlamak çok güç..Bölge hastanesi için buluna buluna Tedaş'ın arkasındaki arsa bulundu...Bu yer o kadar da geniş bir yer değil..İlerde hastaneye ilave tesisiler yapmaya kalkışırsan kesinlikle yer yok;çünkü yanında Tedaş var..Oradan her geçişte inanın yüreğim burkuluyor...Halbuki Sivas'ta gelişmemiş başka yerler o kadar çok ki..Aslında Sivas'toprak bakımından Türkiye'de ilk 3 te yer alan bir il..Merkezde de o kadar çok boş arsa,tarla var ki..Ama gel gör ki Bizmkiler bir türlü yer,arsa,tarla beğenmiyorlar..Türlü bahanelerle yapılamsı gerken tesisler,hizmetler yerine getirilemiyor..Bu arsa bulamama olayı yüzünden yapılaması grerken yatırımlar,tesisiler ve hizmetler ya gecikiyor,ya erteleniyor ya da Tokat olayında olduğu gibi başka illere hediye edilerek-Ben yemiyorum sen ye- elimizden kaptırılıyor...Yatırımların gecikmesi,tesisilerin gecikmesi Sivas'ın gelimişlik düzeyine adeta fren oluyor;Sivas kabuğunu bir türlü kıramıyor...Umarım geçmişten ders çıkarılarak herkes üzerine düşün görevi yerine getirir;ÇÜNKÜ 6.ŞEHİR BUNLARIN HİÇBİRİNİ HAKETMİYOR....
Abi arazi çok evet haklısın ama zamanında mileltin hamam parasına aldığı araziler bugün kımetlenmiş,trilyonlar istiyorlar.!
Kaptanlar inşallah adam gibi bir AVM yapar. Elazığdaki Akgün AVM, Misland AVM yi Malatyadaki Dev Malatya AVM yi görünce bu konuda ne kadar geri kaldığımızı görüyorum. Arkadaşlar malesef Sivas pek göç almaya müsait bir yer değil. Elazığ'da mesela terörden kaçan tunceli ve bingöllüler 40-50 bin arttırdı nüfusunu ve çok gelişti. Sivasın çevresine bakıyorsunuz bi taraf kayseri zaten bi taraf erzincan ve kendininde nüfusu yok öbür taraf Malatya hem uzak hem Sivasa nispeten daha gelişmiş. Sivas'ın kendi nüfusunu korumaktan başka çaresi yoktur.
Geçen gün Malatya AVM ye Cem Yılmaz gelmişti. AVM ye büyük reklam sağladı. Biz bırak Cem Yılmazı getirmeyi bir sinema bile açamadık Park City ye.
Elazığda Misland şehre Park City den daha uzak ama sinema, buz pateni, aqua park ve 5 yıldızlı oteller var. Uzakta olsa insanları kendine çekiyor ama park city de bu potansiyel yok. Park City nin merkeze yapılması gerekirdi. Bu yüzden Kaptanların yapacağı AVM çok önemli. İlerde önüne aksunun devamı yapılınca orası büyük bir çekim merkezi olacak.
Duyduğum kadarıyla Park City binasını,ünlü Acıbadem hastahanesi almış.!
İnşallah süper olur :)
İnşallah süper olur :)
Güzel Haber Neyse Herşeyde bir hayır vardır
Sadece bir duyum.İnşallah doğrudur!
İsmail Özçelik
20.01.2010, 23:36
Son zamanlarda Sivas adına nadir çıkan güzel haberlerden bir tanesi sağol Ötüken:)
Son zamanlarda Sivas adına nadir çıkan güzel haberlerden bir tanesi sağol Ötüken:)
Acıbadem hastanesi geçen yıl 290 milyon dolarlık yatırım yapmış. Bu yılda yatırımlara devam edecekmiş. Geçen yıl kayseriye şube açmışlar. İnşallah yatırım yaparlar.
Ben de akşam bir arkadaştan duydum,çok heycanlandım ve de sevindim.İnşallah doğrudur!
etzel1967
24.01.2010, 14:09
Ben de akşam bir arkadaştan duydum,çok heycanlandım ve de sevindim.İnşallah doğrudur!
bu süper bir haber...inşallah duyumun ötesine gider ve sivasımız yeni bir hastane kazanır ve park city de böylece kurtulmuş olur...
park city aslında güzel ve ufuklu bir düşüncenin ürünü...fakat rantabl olmamasının bazı nedenleri var...bence bunun en büyük nedeni her şeyden önce sivas siyasetini, ticaretini ve sanayisini yönlendirenlerin ufuk sahibi olmamaları, küçük düşünmeleri ve küçük - günlük çıkarlar peşinde koşmalarıdır...topluma yön verecek kişiler bunlardır aslında...yoksa halkımız tek başına kabahatli değildir...şöyle ki; maalesef sivasımız tek merkeze sıkışıp kalmıştır...yeni bir merkez kurulması, sıkışıklığın dağıtılması gerekirken bunun için hiç bir ciddi çalışma yapılmamış, tüm kamu binaları, alış veriş merkezleri, restoranlar vs merkezde toplanarak anormal bir sıkışıklık oluşturulmuştur...trafik sıkışıklığı ve park sorunu da bu çağ dışı anlayışın doğal sonucudur...sivas yeni bir merkez belirlemeli, yeni ve imarlı yerleşim alanları oluşturmalı, adliye, hastane, belediye vs. kamu binalarını buraya taşımalıdır...ancak bu durumda halkımızın çarşı anlayışı yıkılır ve ondan sonra park city tarzı avmler rantabl hale gelir...park city nin yapıldığı yer aslında çok da şehir dışı sayılmamasına rağmen bu çarpık ve yanlış anlayış yüzünden şehir dışı gibi değerlendirilmiş, halk yukarıda bahsettiğim şekilde o mahalle çekilmeden avm açılmıştır...önce beyinlerdeki örümcek ağları ve köy-kasaba zihniyeti temizlenmelidir ki sivasımız gelişebilsin...
hadi inşallah 2010 hayırlı ve uğurlu olur sivasa 209 dokuz götürüm ve kapatım yılı oldu inşallah bu yıl açılım ve getirim yılı olur.
hadi inşallah 2010 hayırlı ve uğurlu olur sivasa 2009 dokuz götürüm ve kapatım yılı oldu inşallah bu yıl açılım ve getirim yılı olur.
Yok mu güzel bir haberi olan,duyumu olan?
Bu arada farklı bir duyum daha aldım ki o da Park City'nin en alt katını İstanbul'dan meşhur bir sinema firması almış,Cinebonus olabilirmiş....
Off
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] l_ve_avm_yapmak_icin_yarisiyor
Arkadaşlar,yukarıdaki haberi okuyun cümle cümle.Ama hemen heycanlanmayın zira haber 14 Temmuz 2008 tarihli.Habere bakın ve bugün gelinen noktada haberin gerçekleşme oranına bir bakın!karar ve yprum sizin!
kaptanhoca
31.01.2010, 10:11
Sivas'ın sahibi olmadığından gelen birşey söylüyor giden birşey söylüyor.Benim Site yöneticilerine önerim.
Sivas'ın Sahibi siz olun Sitenizde Sivas'ta gündem(Günlük yapılacak toplantı ve etkinliklerden sivaslı haberdar olsun.Haberleri dedikodularla değil yer tarih ve belgelerle verilmesi
Sivas Havaalanı terminal binasının Eylül ayında hizmete sokulması bekleniyormuş.Haydi bakalım!
Sivas İyice Sahipsiz Kaldı Dün kanal58 de Tokat Millet Vekili Açıklıyor Hastane konusunda Yazıklar olsun bu vekillere
etzel1967
09.02.2010, 01:33
sivasa tokat millet vekilleri sahip çıkıyor...ne günlere kaldık...acaba bizim hiç bir iş yapmayan millet vekillerimiz zerre kadar utanç duyuyorlar mı merak ediyorum...
Chery savaşında Sakarya bir adım önde
Çinli otomobil markası Chery’nin Türkiye’de kurmayı planladığı otomotiv fabrikası, başta Sakarya ve Eskişehir olmak üzere bir çok ili yatırım kapma yarışına soktu
Ocak ayı sonunda vali, milletvekili, belediye başkanları, rektörler ve oda temsilcilerinden oluşan Eskişehir heyetinin, Chery Türkiye distribütörü ve yatırım ortağı Mermerler Otomotiv’i ziyaret ederek 3 bin dönümlük bedava arsa teklif etmesi, Sakarya’yı harekete geçirdi.
Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı A.Akgün Altuğ ile akademisyen ve oda temsilcilerinden oluşanSakarya heyeti, önceki gün Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer’i ziyaret etti.
Heyet, Chery fabrikası için düşünülen Karasu’daki 1700 dönümlük arazinin 400 dünümlük bölümünde ortaya çıkan mülkiyet sorunun çözme sözü verdi. 15 Şubat’ta Mermeler grubunu Sakarya Valiliği’nde ağırlayacak olan Sakarya heyetinin daha sonra şirket yetkilileriyle birlikte sorunun çözümü için Ankara’ya gideceği açıklandı.
‘Hızlı olan yatırımı kapar’
Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, Sakarya ve Eskişehir dışında Konya, Kütahya, Kırşehir ve Mersin’den de benzer teklifler aldıklarını söyledi. Her iki ilin de kolay ulaşım ve güçlü otomotiv yan sanayiine sahip olma özellikleriyle Chery yatırımına uygun olduğunu kaydeden Mermer, henüz fabrikanın yeri hakkında kesin bir karar alınmadığını vurguladı. Mermer, “Her iki ilde de bazı sorunlar var. Sorunlarını en çabuk çözen yatırımı kapar” dedi.
‘Kararı Çinliler verecek’
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Savaş Özaydemir, Sakarya’da Chery fabrikası için düşünülen arsanın Sakarya Nehri deltasında, bataklık bir arsa olduğunu, Eskişehir’in teklif ettiği arsanın ise ‘sağlam ve tapulu’ bir arsa olduğunu söyledi. Chery’e ayrıca ücretsiz altyapı, yüzde 10 ucuz elektrik ve yüzde 5 ucuz doğalgaz önerdiklerini hatırlatan Özaydemir şunları söyledi:
“Bizim halledilmesi gereken bir sorumuz yok. Sakarya’dan tek eksiğimiz liman, onu da yapamayız maalesef. Ama zaten yatırım yapılacak il konusunda kararı Mermerler grubu değil, Çinliler verecek.”
Başka vilayetlerin belediyesi, valiliği, vekilleri, rektörü, sivil toplum örgütleri vs yatırımcının ayağına gidiyor, yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlama sözü veriyor.
Bizde ise belediye Sivas'ın kendi evlatlarına, kendi yatırımcısına savaş açıyor. Hizmet üretemediği için halk desteğini kaybettiklerini görünce bu defa Sivas'ın yatırımcısıyla savaşarak ve mazlum rolü oynayarak tekrar halkın gözünde popularite kazanmaya çalışıyor.
Vekiller için artık çok klasikleşti, herkes ne olduklarını biliyor, kimse zaten hiç bir şey de beklemiyor.
Valimiz deseniz, büyük umutlarımız vardı ama7-8 ay oldu, hala hazretten Sivas için bir tek proje, bir tek ciddi çalışmayla ilgili açıklama duyamadık.
Maalesef bu şehir garip bir şekilde kendisine hizmet edeni veya etmeye çalışanı öğütüyor. Abdüllatif Şener'imiz vardı, adamcağız görevdeyken de, ayrılırken de bu şehirden yeterli desteği göremedi. Çalışan, proje üreten bir belediye başkanı vardı, Sivaslı onu da duygularına kurban etti. Sıra şimdi zaten sayıları çok ama çok az olan Sivaslı yatırımcılara geldi. Şimdi de belediye eliyle bu yatırımcılar kıyıma uğruyor.
20-25 yıl önce Sivas'la aynı büyüklükte olan Kayseri, Mersin, Antalya, Malatya vb vilayetler çok kısa zamanda bu şehri üçe dörde katladılar. Ama Sivas'taki bu garip yapı hiç değişmedi, hala kendi kendisini yemeye devam ediyor. Dışarıdan birilerine kızmaya gerek yok: Sivaslı Sivaslının kurdudur, yer bitirir, yiyip bitiriyor, her zaman olduğu gibi! Bu zihniyette kökünden bir devrim olmadığı müddetçe de bu vilayetten hiç bir şey olmaz, geriye gitmeye de devam eder!
Aşağıdaki haber de 2. ligden 3.lige düşmeme mücadelesi veren Malatya'dan. Bizdeki Ak partili vekiller bu konuda destek olmadıkları gibi ''3-5 binin lafı mı olur canım'' derken ve bir hafta önce verdiği 30 bin sözünü yerken, aynı partinin Malatya vekili kendi memleketi için çalışıyor. Fark var!
Malatya Stadı için Toki ile protokol imzalandı
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da yapılacak yeni stadyum ile ilgili protokolün Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ tarafından imzalandığını bildirdi.
Protokolün imzalanmasıyla resmiyet kazanan süreçte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan taşınmazın TOKİ'ye devrinin yapılmasıyla birlikte konuya ilişkin teknik çalışmaların başlayacağını bildiren Çalık, şunları kaydetti:
''Yeni yapılacak stat yaklaşık 30 bin kişi kapasiteli olacak. Yeni stadımız uluslararası standartları haiz, içerisinde idari birimlerin ve diğer tesislerin bulunacağı modern bir yapı olacak. Malatya'nın özlem duyduğu sportif başarılar ve sportif altyapı çalışmaları açısından son derece önemli bir tesis niteliğinde olacak stadın yapımının tamamlanmasıyla ilimize dev bir hizmet daha kazandırmış olacağız. Yeni stadın fiziki olarak Malatya'ya katacaklarının yanı sıra gerek Malatyaspor'un, gerekse ilimizde spor alanında kariyer yapmayı hedefleyen gençlerimizin moral motivasyonları ve azimleri de bu süreçten olumlu etkilenecektir.''
niye utansınlar maaşlarını alıyorlar akraba dostlarnıda işe yerleştiriyoyolar ya buda bir iştir kardeşim sor bakalım biz utanacak iş yapmıyoruz derler doğruda derler çünkü iş yapmıyorlar zaten.
Yukarıda paylaştığım haberde can alıcı noktaya bir kez daha değinmek istiyorum:
Eskişehir valisi, vekilleri, TSO başkanı, belediyesi adamlar hep birlikte kalkıp bir holding başkanının ayağına gidiyor, ne için kendi memleketine yatırım yapılsın, iş sahası açılsın, insanlar ekmek parası kazansın diye! Sonra bu durumu gören Sakaryalı kardeşlerimiz de benzer bir çalışma ile, yine şehrin bütün önde gelenleri toplanıp yatırımcı firmaya gidiyorlar. Hiç birisi de gurur yapmıyor ha, dikkat, hiç birisi çıkıp ''ulan ben valiyim, belediye başkanıyım, rektörüm, vekilim, onlar gelsin benim ayağıma!'' havasına girmiyor, efendi efendi holding patronunun yanına gidiyorlar. Ne için memleketleri için. Hepsini tebrik ediyorum! İşte budur, olay budur, yatırımcıya değer böyle verilir.
Haberi dikkatli okursanız var olan teşviklere ek olarak diğer bir takım kolaylılar da sunuluyor. Bizim belediyenin yaptığı gibi adım hıdır kanun budur, işini gelirse yaparsın, işine gelmezse uğurlar olsun havası hiç yok! Umarım ders çıkaran olur!
Arkadaşlar Sivasımız için üzücü bir duyumu paylaşmak istiyorum. Eski garajlar bölgesinde 5 işadamımızın yapmayı planladığı AVM'nin inşaatını yapacak olan, ilimizin en büyük inşaat şirketi ve bir çok sektörde belki de 1000'den fazla hemşerimize istihdam sağlayan Kaptan İnşaat; eski garajlar bölgesindeki AVM projesi belediye tarafından baltalandığı, sekteye uğratıldığı ve engellendiği için bu yatırımı yapamayacak, ama duyumuma göre şu an Tokat'ta bir AVM inşaatına başlamak üzereymiş. Aslında hem üzücü hem sevindirici. Bir yandan hemşerilerimiz diğer illerde de iş yapıyor para kazanıyor ancak bir yandan da Sivas'ımızda açlığını çekiğimiz yatırımları, kendi yatırımcılarımızı belediyemiz baltalıyor. Olan yine Sivas'a oluyor ve önümüzdeki dört yılda bu beceriksizlerden kurtulana kadar olan yine Sivas'a olacak! Sermaye kendini güvende hissetmezse ve huzuru bulamazsa kaçar. Ne yazık ki mevcut beceriksiz yönetim Sivas'ta ki sayısı zaten sınırlı olan bu yatırımcılarımızı kaçırmaktadır! Yazık, gerçekten çok yazık!
Arkadaşlar Sivasımız için üzücü bir duyumu paylaşmak istiyorum. Eski garajlar bölgesinde 5 işadamımızın yapmayı planladığı AVM'nin inşaatını yapacak olan, ilimizin en büyük inşaat şirketi ve bir çok sektörde belki de 1000'den fazla hemşerimize istihdam sağlayan Kaptan İnşaat; eski garajlar bölgesindeki AVM projesi belediye tarafından baltalandığı, sekteye uğratıldığı ve engellendiği için bu yatırımı yapamayacak, ama duyumuma göre şu an Tokat'ta bir AVM inşaatına başlamak üzereymiş. Aslında hem üzücü hem sevindirici. Bir yandan hemşerilerimiz diğer illerde de iş yapıyor para kazanıyor ancak bir yandan da Sivas'ımızda açlığını çekiğimiz yatırımları, kendi yatırımcılarımızı belediyemiz baltalıyor. Olan yine Sivas'a oluyor ve önümüzdeki dört yılda bu beceriksizlerden kurtulana kadar olan yine Sivas'a olacak! Sermaye kendini güvende hissetmezse ve huzuru bulamazsa kaçar. Ne yazık ki mevcut beceriksiz yönetim Sivas'ta ki sayısı zaten sınırlı olan bu yatırımcılarımızı kaçırmaktadır! Yazık, gerçekten çok yazık!
Bilip bilmeden Beceriksizlik deme Başkanımız Doğan Ürgübün Bildiği vardır Sivasın Kölütülüğünümü istiyrcek
Buyrun arkadaşlar.TFF'nin Euro 2016 için Uefa'ya sunduğı stadyum projeleri.Biz hala kaç kişilik bir stata yapılacağını bilmezken,ya da bildirilmezken,projeyi alan Edrine'yi geçti.Şimdiden söylüyorum.Statımız bizi tatmin etmeyecek bir kapasitede olacak,sonra artık proje çizildi geri dönüş yok diyerek,tepkilere de otomatik cevap verilmiş olacak.o gün bu mesajımı alıntı yaparım!
aykut-akay
16.02.2010, 00:09
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] or111.jpg
Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin Yerköy-Kayseri etabının uygulama projeleri bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. 2011'in Yatırım Programı'nda yer alması planlanan proje tamamlandığında Ankara?Kayseri arasında trenle seyahat süresi 2 saat olacak.
Edinilen bilgiye göre, Ankara-Kayseri YHT hattının 174 kilometrelik Ankara Kayaş-Yozgat Yerköy bölümü, yapımı devam eden Ankara-Sivas YHT Projesi kapsamında yer alıyor. Proje kapsamında, Yozgat Yerköy-Kayseri arasında 139 kilometre uzunluğunda YHT hattı inşa edilecek. Ankara-Kayseri arasındaki mevcut demiryolu güzergahında çift hat olarak inşa edilecek YHT hattının işletme hızı saatte 250 kilometre olacak.
Ulaştırma Bakanlığına bağlı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Ankara-Kayseri YHT Projesi'nin Yozgat Yerköy-Kayseri etabının uygulama projelerini yıl sonuna kadar tamamlayacak. 2011'in yatırım programında yer alması planlanan proje tamamlandığında Ankara?Kayseri arasındaki 7 saatlik trenle seyahat süresi 2 saat olacak.
-ANKARA-SİVAS YHT İNŞAATI DEVAM EDİYOR-
Bu arada Ankara-Sivas YHT Projesi'nin Yerköy-Sivas etabının alt yapı çalışmalarının yaklaşık yüzde 5'i tamamlandı. Buna göre, bu etabın Yerköy-Sorgun arasında 3 tünel ile 3 viyadüğünde inşaat çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl projenin üst yapı işleri için ihaleye çıkılması planlanıyor.
Ankara-Sivas YHT Projesi tamamlandığında seyahat süresi yaklaşık 2,5 saat olacak.
Bu Fen Lisesi,bürokrasiyi bekliyor
Hazine Müsteşarlığı'nın mera arazisi vasfından çıkararak fen lisesi kompleksi yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisini yaptığı Sivas'ın İşhan bölgesindeki arazide 2011 yılına kadar herhangi bir çalışma başlatılmazsa müsteşarlık araziyi geri alacak.
Fiziki yapı itibariyle talebe cevap vermekte zorlanan 16 derslikli mevcut fen lisesinin yeni bir bina yapılarak buraya taşınmasına karar verilmişti. Konuyla ilgili çalışmalar 2009'da başlatıldı. Bu çalışma kapsamında Hazine Müsteşarlığı İşhan bölgesindeki 97 dönümlük mera vasfındaki araziyi bu vasıftan çıkararak Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis etti. Bakanlık da bu araziye uygun fen lisesi hizmeti verecek okul projesi hazırladı. Hazırlanan tip proje, Sivas Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Fakat, bakanlığın hazırladığı okul projesi 2007 yıllarında çıkarılan deprem yönetmeliğine uygun bulunmaması üzerine Bayındırlık İl Müdürlüğü projenin yönetmeliğe uygun hale getirilmesini istedi. Bu durum ağır aksak işleyen bürokrasi nedeniyle fen lisesi kompleksinin bir yıl gecikmesine neden oldu.
Gelinen son noktada ise fen lisesi kompleksini hazır hale getiren Bayındırlık İl Müdürlüğü, dosyayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderecek. Müdürlük dosyayı aldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na göndererek ödenek talebinde bulunacak. Ödenek talebi uygun görülürse kaynak Sivas İl Özel İdaresi'ne aktarılacak. Daha sonra İl Özel İdaresi fen lisesi kampüs inşaat yapımı için ihaleye çıkacak. Eğer ihaleye herhangi bir itiraz olmaz ve yeniden bir ihale sürecine gidilmez ise ihaleyi kazanan firmayla sözleşme yapılarak okul kompleksinin yapılacağı arazi teslim edilecek. Ağır aksak işleyen bürokrasi daha fazla uzamazsa ve 2010 yılı içerisinde fen lisesi kampüs inşaatına başlanacak. Fakat bürokrasi uzamaya devam eder, 2011 yılına kadar İşhan bölgesindeki arazide herhangi bir çalışma başlatılmaz ise 97 dönümlük araziyi Hazine Müsteşarlığı geri alacak. Böylece Sivas, eğitime yapılacak önemli bir yatırımdan mahrum kalacak.
Bildiğimiz gibi Fen Lisemiz,en iyi lisemiz ama fiziki açıdan en kötü lisemiz belki de.Yıllardır yeni bina yeni bina haberi dolaşıp duruyor öğrenciler arasında.Alın size yeni bina.Vah ki ne vah!
Asıl şahsın adına üzücü olansa bu konunun "Hadise'nin çantası" kadar bile önemli görülmemesi,değer verilmemesi...Maalesef.
Bu önemli konuda sitemizi bilgilendiren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim!
Çamlıbel, Fırat, Uludağ ve Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri hakkında...
BASIN AÇIKLAMASI
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) bağlı şirketleri olan Van, Fırat, Çamlıbel ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’deki TEDAŞ’a ait % 100 oranındaki hisselerin özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmeleri aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde İdaremizde yapılacaktır.
İHALE ADI TARİH SAAT
Van Elektrik Dağıtım A.Ş. 18.02.2010, Perşembe 11:00
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. 18.02.2010, Perşembe 13:30
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş 18.02.2010, Perşembe 15:00
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. 18.02.2010, Perşembe 16:30
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Saygılarımızla.
Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Sivas,Yozgat ve Tokat'ı kapsayan Çamlıbel Edaş Türkiye'de kaçak kullanımın en az olduğu bölgelerden birisi.Bence talep çok olacaktır.umarım hizmet kalitesi de bu özelleştirmeyele beraber artar!
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş, Kolin İnşaat'ın
TEDAŞ'a bağlı Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 258 milyon 500 bin dolarla Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş verdi.
Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, önce kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek tutar 167 milyon dolar oldu.
Ardından elemeli turlara geçildi. 4 tur yapılan yazılı elemeli turda, en yüksek teklif 227 milyon 100 bin dolar oldu. Bu turlarda sırasıyla, BEG Birleşik Enerji Grubu, AEİ Enerji AŞ, AYDEM Elektrik Dağıtım AŞ ve KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu, en düşük teklifleri verdikleri için elendi.
Yazılı elemeli turların ardından, komisyon tarafından belirlenen 500 bin dolar artırım aralığı ve 240 milyon dolar başlangıç fiyatı ile açık artırmaya geçildi.
Açık artırmanın 4. turunda, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, 13. turunda Cengiz Elektrik Toptan Satış AŞ ile Anadolu Doğalgaz Dağıtım AŞ açık artırmadan çekildi.
Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, 258 milyon 500 bin dolar ile nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi veren şirket oldu.
İhale böylece teknik olarak sonuçlandı.
burak5866
18.02.2010, 18:11
bu kolin inşaat sivastan süper para kazanıyor dikakt ediyorum.sivas ankara hızlı tren projesinde de bunlar vardı diğer yandan çevre yolarınıda bunalr alıyor.çok sevmeye başladım bu firmayı sivas için iyi iş yapıyorlar.
TOKİ stad arazisinde zemin etüdü yapmış.Fazla uzun olmayan bir süre içinde proje ortaya çıkacakmış.
eyuphulagu
20.02.2010, 02:42
TOKİ stad arazisinde zemin etüdü yapmış.Fazla uzun olmayan bir süre içinde proje ortaya çıkacakmış.
Bu haberi bugün tv58 de ben de izledim...Sivas G.Spor İl Müdürü Salim KILIÇ la Fuar alanında röportaj yapmışlar;eğer yanlış duymadıysam Salim KILIÇ Fuar alanına yapılacak projenin yatırım değerinin 140 trilyon olduğunu söyledi...İşin ilginç yanı daha önceden yapılan açıklamalarda Fuar Alanına Yapılacak TESİSLERİN değeri 250-300 TRİLYON olacak deniyordu..Son yapılan açıklamalarda projelerin değeri 300 Trilyondan 130 Trilyona düşürülmüş oluyor...Ben asıl merak ettiğim acaba yapılacak yeni statdın kapasitesi ne kadar olacak?4 EYLÜL STADININ yerinin değeri ne kadar olacak?Salim Bey önümüzdeki hafta Sivas'a gelecek olan TOKİ yetkilileriyle pazarlık yapılacağını;bu pazarlığı Gençlik ve Spor Bölge Müdürrlüğünün yani Sivas gsim nün yapacağını söyledi...Umarım Salim Bey iyi bir pazarlıkla Sivas'a yeni yapılacak statyumun kapasitesinin 30bin ve üzerinde belirlenmesini sağlar....
Abi eğer yanlış anlamdımsa şuanki stadın bulunduğu araziye Gençlik ve Spor Müdürlüğünün istediği para 140 trilyon!
Bu Fen Lisesi,bürokrasiyi bekliyor
Hazine Müsteşarlığı'nın mera arazisi vasfından çıkararak fen lisesi kompleksi yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisini yaptığı Sivas'ın İşhan bölgesindeki arazide 2011 yılına kadar herhangi bir çalışma başlatılmazsa müsteşarlık araziyi geri alacak.
Fiziki yapı itibariyle talebe cevap vermekte zorlanan 16 derslikli mevcut fen lisesinin yeni bir bina yapılarak buraya taşınmasına karar verilmişti. Konuyla ilgili çalışmalar 2009'da başlatıldı. Bu çalışma kapsamında Hazine Müsteşarlığı İşhan bölgesindeki 97 dönümlük mera vasfındaki araziyi bu vasıftan çıkararak Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis etti. Bakanlık da bu araziye uygun fen lisesi hizmeti verecek okul projesi hazırladı. Hazırlanan tip proje, Sivas Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Fakat, bakanlığın hazırladığı okul projesi 2007 yıllarında çıkarılan deprem yönetmeliğine uygun bulunmaması üzerine Bayındırlık İl Müdürlüğü projenin yönetmeliğe uygun hale getirilmesini istedi. Bu durum ağır aksak işleyen bürokrasi nedeniyle fen lisesi kompleksinin bir yıl gecikmesine neden oldu.
Gelinen son noktada ise fen lisesi kompleksini hazır hale getiren Bayındırlık İl Müdürlüğü, dosyayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderecek. Müdürlük dosyayı aldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na göndererek ödenek talebinde bulunacak. Ödenek talebi uygun görülürse kaynak Sivas İl Özel İdaresi'ne aktarılacak. Daha sonra İl Özel İdaresi fen lisesi kampüs inşaat yapımı için ihaleye çıkacak. Eğer ihaleye herhangi bir itiraz olmaz ve yeniden bir ihale sürecine gidilmez ise ihaleyi kazanan firmayla sözleşme yapılarak okul kompleksinin yapılacağı arazi teslim edilecek. Ağır aksak işleyen bürokrasi daha fazla uzamazsa ve 2010 yılı içerisinde fen lisesi kampüs inşaatına başlanacak. Fakat bürokrasi uzamaya devam eder, 2011 yılına kadar İşhan bölgesindeki arazide herhangi bir çalışma başlatılmaz ise 97 dönümlük araziyi Hazine Müsteşarlığı geri alacak. Böylece Sivas, eğitime yapılacak önemli bir yatırımdan mahrum kalacak.
Bildiğimiz gibi Fen Lisemiz,en iyi lisemiz ama fiziki açıdan en kötü lisemiz belki de.Yıllardır yeni bina yeni bina haberi dolaşıp duruyor öğrenciler arasında.Alın size yeni bina.Vah ki ne vah!
Asıl şahsın adına üzücü olansa bu konunun "Hadise'nin çantası" kadar bile önemli görülmemesi,değer verilmemesi...Maalesef.
8-9 yıl evvel ben öğrenciyken de sürekli söylenirdi yeni okul yapılacak oraya taşınacağız diye, bu kadar yıl geçti hala benzer söylentiler devam ediyor. Sivas'ın problemlerinin genelinde aslında bu yatıyor, kalitesiz, beceriksiz, tembel, pısırık, hedefsiz, heyecansız, sıradan, hayalsiz bürokratlar ve bu dandik adamların çalıştığı ve haliyle kendilerine benzettikleri kurumları yüzünden nal mıh toplamaya devam ediyoruz!
Bu haberi bugün tv58 de ben de izledim...Sivas G.Spor İl Müdürü Salim KILIÇ la Fuar alanında röportaj yapmışlar;eğer yanlış duymadıysam Salim KILIÇ Fuar alanına yapılacak projenin yatırım değerinin 140 trilyon olduğunu söyledi...İşin ilginç yanı daha önceden yapılan açıklamalarda Fuar Alanına Yapılacak TESİSLERİN değeri 250-300 TRİLYON olacak deniyordu..Son yapılan açıklamalarda projelerin değeri 300 Trilyondan 130 Trilyona düşürülmüş oluyor...Ben asıl merak ettiğim acaba yapılacak yeni statdın kapasitesi ne kadar olacak?4 EYLÜL STADININ yerinin değeri ne kadar olacak?Salim Bey önümüzdeki hafta Sivas'a gelecek olan TOKİ yetkilileriyle pazarlık yapılacağını;bu pazarlığı Gençlik ve Spor Bölge Müdürrlüğünün yani Sivas gsim nün yapacağını söyledi...Umarım Salim Bey iyi bir pazarlıkla Sivas'a yeni yapılacak statyumun kapasitesinin 30bin ve üzerinde belirlenmesini sağlar....
Hocam gerçekten 140 trilyon değerinde stadyum ve kapalı spor salonu yatırımı yapsınlar öpüp başımıza koyalım. Bildiğim kadarıyla 32 bin kapasiteli Kayseri Kadir Has stadyumu 80-90 milyon civarında bir rakama mal oldu.
İnşallah bizim bürokrat ve vekillerimiz Sivas'a hainlik etmezlerde yeni stadyumumuzun kapasitesi en azından 30-35 bin civarında olur. Bizim için bu konu çok çok önemli. Sivas'ta stadyum dolmuyor diyenlere de ayrıca bugünki Manisa maçında taraftarımız en iyi cevabı verdi. Süper Lig'de bir iki takım hariç bir çok takım 5-6 bin taraftara ancak oynayabilirken, düşmemeye oynayan Sivassporumuza bugün Manisa maçında 14-15 bin Yiğido destek verdi. Umarım sözünden dönüp ''üç-beş binin lafı mı olur'' ve ''zaten stad dolmuyor'' diyen döneklere iyi bir cevap olmuştur!
8-9 yıl evvel ben öğrenciyken de sürekli söylenirdi yeni okul yapılacak oraya taşınacağız diye, bu kadar yıl geçti hala benzer söylentiler devam ediyor. Sivas'ın problemlerinin genelinde aslında bu yatıyor, kalitesiz, beceriksiz, tembel, pısırık, hedefsiz, heyecansız, sıradan, hayalsiz bürokratlar ve bu dandik adamların çalıştığı ve haliyle kendilerine benzettikleri kurumları yüzünden nal mıh toplamaya devam ediyoruz!
Kaldırım yaparak Park yaparak bu şehir Gelişmez BOUN Birde yatırım yapacaklarsa fabrka yapsınlar sivas tüketim şehri oldu üretim değil köy gibi oldu SENİN GİBİLER BUNU ANLAYAMAZ:mad:
Kaldırım yaparak Park yaparak bu şehir Gelişmez BOUN Birde yatırım yapacaklarsa fabrka yapsınlar sivas tüketim şehri oldu üretim değil köy gibi oldu SENİN GİBİLER BUNU ANLAYAMAZ:mad:
:) :) :)
''Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır!''
Mevlana Celaleddin
:) :) :)
''Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır!''
Mevlana Celaleddin
Alıntı Yaparak Konumuzla Alakasız Mevlanadan sözleri ekleme Kimin bilgisiz bilgili olduğu belli olmaz Çoğu şehirleri gezdiğim gittiğim için bilirim Sivas köyleşiyor fabrika olmasa yine köyleşecek tüketim alanında eksiği yok açacaklarsa fabrika açsınlar bu yüzden Doğan Ürgüp haklıdır SENİN GİBİLER ANLAYAMAZ
Şehrin her girişine koskoca bir tabela yaptıralım.
"Bu şehire fabrika dışında yatırım yapmak yasaktır"
Şehrin her girişine koskoca bir tabela yaptıralım.
"Bu şehire fabrika dışında yatırım yapmak yasaktır"
Şehri geliştiren yatırım Fabrikadır Sivas Geriliyor göç veriyor sen avmde yapsan yine gerileyecek Haksızmıyım bir tokat bile Sivastan bu konuda daha iyi Organize sanayi istihdam kelimeleri ne anlama geliyor biliyormusun kaç kişinini iş imkanı örnek Kayseri ve diğer iller ama anlayana
Şu AVM yapılmasın fabrika yapılsın diyenler bu haberi okusun!
REDEVCO Türkiye yetkilileri Erzurum'da 75 milyon yatırım maliyeti ile hayata geçirilen Erzurum Alışveriş Merkezi'nin bölgede 2 bin 200 kişiye istihdam sağlamasını öngördüklerini ve de açılışı ile birlikte şehirde düzenlenecek her türlü sosyal yardımlaşma faaliyetine desteğin sürdürüleceğini belirtiyor.
Hangi fabrikada 2200 kişi çalıştırmayı düşünüyorsun.Evet doktor,hakim,avukat,dişçi,işad amı gibi yüksek gelirliler buralarda para harcayacak ama 2200 kişiye iş 10.000 kişiye aş veren bir yatırım nasıl kabul edilmez?
Redevco şirketi terminal arazisine ciddi manada talipti,ve Erzurum'a yaptığı yatırımın iki katını yapacaktı.Ama ne dedik,bu şehire AVM yasak!
Şu AVM yapılmasın fabrika yapılsın diyenler bu haberi okusun!
REDEVCO Türkiye yetkilileri Erzurum'da 75 milyon yatırım maliyeti ile hayata geçirilen Erzurum Alışveriş Merkezi'nin bölgede 2 bin 200 kişiye istihdam sağlamasını öngördüklerini ve de açılışı ile birlikte şehirde düzenlenecek her türlü sosyal yardımlaşma faaliyetine desteğin sürdürüleceğini belirtiyor.
Hangi fabrikada 2200 kişi çalıştırmayı düşünüyorsun.Evet doktor,hakim,avukat,dişçi,işad amı gibi yüksek gelirliler buralarda para harcayacak ama 2200 kişiye iş 10.000 kişiye aş veren bir yatırım nasıl kabul edilmez?
Redevco şirketi terminal arazisine ciddi manada talipti,ve Erzurum'a yaptığı yatırımın iki katını yapacaktı.Ama ne dedik,bu şehire AVM yasak!
Sana Anlatamadım Galibe Sivasın Sorunları var tüketen bir şehir İşsizlik fazla Avmde yapsan günü kurtarır Gelecekte yine aynı Fabrika işler üretir Sana üretmek bir anlam ifade etmiyormu bir fabrika mesela kanepe misal üretiyor türkiye devi oluyor Sivastan bu anlamsızmı dar düşünmeyin artık
alix_özdemir
23.02.2010, 11:27
Yatırımın biri olsun biri olmasın da ne demek. Yatırıma yatırımdır. Buradaki insanlar zaten Fabrika yapılmasın demiyor. Fabrika ve AVM yada başka yatırımlar olsun diyor. İlla Sanayii, illa sanayii... Hepimiz istiyoruz sanayii olsun. Ama bu mantar gibi yerden bitmiyor ki. Bir şehir gelişecekse bütün sektörler birbirine paralel gelişir. Bu kollardan biri de AVM'dir. Artık lütfen AVM fikrine kimse karşı gelmesin. Çünkü Sivas'ın buna ihtiyacı var... Saygılarımla...
ERCİYES Üniversitesi'nde Fen- Edebiyat Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi olarak 2'ye ayrılırken, Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürüldü.
Erciyes Üniversitesi akademik yapısında yapılan bu değişikler YÖK tarafından onaylandı. Son yapılanma ile Erciyes Üniversitesi'ndeki fakülte sayısı 16'ya, enstitü sayısı 7'ye yükselirken, yüksek okul sayısı ise 4'e düştü. Fakültelerdeki bu değişiklik ardından Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi Dekanlık görevlerini yeni dekan atanıncaya kadar öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Altındış, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlık görevini ise öğretim üyesi Prof.Dr. Ümit Seviğ'in vekaleten yürütmesine karar verildi.
Yeni yapılan düzenlemeyle Erciyes Üniversitesi bünyesinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüleri kuruldu
Sivas'a 2010'da üniversite anlamında da bir yatırım yok.
MUTLU İTİK
13.03.2010, 02:01
Kayseri İkinci devlet üniversitesi için meclise ve yöke bastırdı ve istediğini aldı ikinci devlet üniversitesi içinde yökte karar çıktı.
Kayseri büyükşehir belediye başkanı ikinci üniversite için gerekli olan arazinin hazır olduğunu belediye tarafından tahsis edildiğini yol ve altyapısınında belediye tarafından üstlenildiğini binaların yapmını ise imza karşılığı tahaaüt aldıkları hayırsever iş adamlarının yaptıracağını. Devletin sadece kadro açarak öğretim elemanları ve akademisyenler alacağını açıkladı. Üniversitenin adının Abdullah Gül olacağı hakkındaki sorulara ise isim en son iş biz yök e kayseri üniversitesi olarak düşündük. İsim açısındn sıkıntımız yok ancak diğer illerden bizlerde 1 tane bile üniversite yokken kayseriye ikinc devlet üniversitesinin açılması tepki olarak bizlere dönüyor ama bizler devlete hiç yük olmadan üniversite kuracağız devlet sadece eleman alımı yapacak bu durumu her il istese yapabilir bizler istedik oldu dedi.
eyuphulagu
14.03.2010, 00:37
Kayseri'nin istesip de alamadığı,yapamadığı,yaptırama dığı proje var mı dostlar?Adamlar maşallah arı gibi çalışıyorlar...Onların milletvekilleri sadece Kayseri için varlar;önleringelen her şeyi,her yatırmı anında görüşerek karar bağlıyorlar;hangi partiden olurlarsa olsunlar mutlaka çözüme kavuşturuyorlar..2. vakıf üniversitesi olayı onlar için basit bir ,iş çünkü milletvekilleri,Sanayi bakanları ve de Abdullah GÜL ün yardımıyla istedikleri şeyeleri anında yapıyorlar;projeleri anında gerçekleştiriyorlar..Bizde ise kimin ne yaptığı belli değil;her milletvekili ayrı bir telden çalıyor..Öyle ki son olayda(Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi)Tokat milletvekilİ bize bu hastanenin değil de Fizik Tedavi Hastanesinin yapılacağını onlardan önce haber vermişti;bizimkilerin ise belki de haberleri bile yoktu..Gelelim O. Yıldırım'ın hergün gündeme getirdiği TOBB Üniversitesi olayına:İnşallah bu üniversite Sivas'a yapılır..Yalnız benim yapılacak yerle ilgili bazı düşüncelerim var;Acaba O. Yıldırım niye bu üniversiyeti Fuar Alanına Yapmak istiyor anlamış değilim..Koskoca Sivas'ta başka arsa kalmadı da niye buraya yapılamk isteniyor?Bu konu da bilgisi olanlardan bilgi istiyorum..Keşke bu üniversite Sivas'ın fazla gelişemeyen başka bir yerine yapılsa;neden ;Çünkü Fuar alanına zaten yeterince tesis yapılmış durumda ve statyum,Spor salonu,Atletizm statı da yapılacak;burada başka tesisiler de düşünülüyor..Üniversite büyük bir yatırım;daha büyüyüp gelişmesi için de daha büyük bir arsaya ihtiyaç duyulacaktır..Hal böyleyken O. yıldırım niye burası için ısrar ediyor?
vicente58
14.03.2010, 01:02
tobb etünün şu an ankara daki kendi alanı bizim fuar alanından büyük değil,yapılan 4 trilyonluk israf var çürümeyi bekliyor orada,değerlenir böylece hiç değilse,yapılsında nereye olursa olsun.ama bence kayserinin yaptığını yapmak için sivasta bir platform kurulmalı sivas ve sivas dışındaki işadamlarından sözleri alınarak aynı yolla sivasa 2. devlet üniversitesi kesinlikle açılmalıdır.Bunun için çok yoğun bir çalışma yapılmalıdır.Sanayi falan gelene kadar sivas iyice küçülecek hiç değilse üniversiteler şehri büyütebilir ,bu sivas için çok önemli.bürokratlar, işadamları,kanaat önderleri herkes bu iş için zorlanmalıdır.
Kayseri'nin istesip de alamadığı,yapamadığı,yaptırama dığı proje var mı dostlar?Adamlar maşallah arı gibi çalışıyorlar...Onların milletvekilleri sadece Kayseri için varlar;önleringelen her şeyi,her yatırmı anında görüşerek karar bağlıyorlar;hangi partiden olurlarsa olsunlar mutlaka çözüme kavuşturuyorlar..2. vakıf üniversitesi olayı onlar için basit bir ,iş çünkü milletvekilleri,Sanayi bakanları ve de Abdullah GÜL ün yardımıyla istedikleri şeyeleri anında yapıyorlar;projeleri anında gerçekleştiriyorlar..Bizde ise kimin ne yaptığı belli değil;her milletvekili ayrı bir telden çalıyor..Öyle ki son olayda(Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi)Tokat milletvekilİ bize bu hastanenin değil de Fizik Tedavi Hastanesinin yapılacağını onlardan önce haber vermişti;bizimkilerin ise belki de haberleri bile yoktu..Gelelim O. Yıldırım'ın hergün gündeme getirdiği TOBB Üniversitesi olayına:İnşallah bu üniversite Sivas'a yapılır..Yalnız benim yapılacak yerle ilgili bazı düşüncelerim var;Acaba O. Yıldırım niye bu üniversiyeti Fuar Alanına Yapmak istiyor anlamış değilim..Koskoca Sivas'ta başka arsa kalmadı da niye buraya yapılamk isteniyor?Bu konu da bilgisi olanlardan bilgi istiyorum..Keşke bu üniversite Sivas'ın fazla gelişemeyen başka bir yerine yapılsa;neden ;Çünkü Fuar alanına zaten yeterince tesis yapılmış durumda ve statyum,Spor salonu,Atletizm statı da yapılacak;burada başka tesisiler de düşünülüyor..Üniversite büyük bir yatırım;daha büyüyüp gelişmesi için de daha büyük bir arsaya ihtiyaç duyulacaktır..Hal böyleyken O. yıldırım niye burası için ısrar ediyor?
Hocam sebebi basit, sadece 4-5 trilyon para harcanan bu alanın bir an önce Sivas'a kazandırılmasını istiyor da bu yüzden bu alanı öneriyor. Hem başlıbaşına üniversite kampüsünü kaldırabilecek büyük bir alan var hem de çürümeye terk edilmiş bir yatırımın Sivas'a kazandırılması olayı var. Şu an bütün Sivas'ın vargücüyle bu TOBB yatırımına destek vermesi gerekiyor. İlerleyen yıllarda yeni fakülteler açarak başlı başına bir üniversitenin temelleri atılacak şimdi. Ne olurdu şu şehirde Osman Yıldırım gibi gayretli, çalışkan ve eli iş tutan 15-20 işadamı, yerel yönetici ve bürokrat olsaydı! Kendisini takdir ediyorum ve umarım vali de olsa belediye başkanı da olsa insanlar yeni projeler konusunda ve Sivas'a sahip çıkma açısından sayın Osman Yıldırım'ı örnek alırlar.
Kayseri İkinci devlet üniversitesi için meclise ve yöke bastırdı ve istediğini aldı ikinci devlet üniversitesi içinde yökte karar çıktı.
Kayseri büyükşehir belediye başkanı ikinci üniversite için gerekli olan arazinin hazır olduğunu belediye tarafından tahsis edildiğini yol ve altyapısınında belediye tarafından üstlenildiğini binaların yapmını ise imza karşılığı tahaaüt aldıkları hayırsever iş adamlarının yaptıracağını. Devletin sadece kadro açarak öğretim elemanları ve akademisyenler alacağını açıkladı. Üniversitenin adının Abdullah Gül olacağı hakkındaki sorulara ise isim en son iş biz yök e kayseri üniversitesi olarak düşündük. İsim açısındn sıkıntımız yok ancak diğer illerden bizlerde 1 tane bile üniversite yokken kayseriye ikinc devlet üniversitesinin açılması tepki olarak bizlere dönüyor ama bizler devlete hiç yük olmadan üniversite kuracağız devlet sadece eleman alımı yapacak bu durumu her il istese yapabilir bizler istedik oldu dedi.
Bizim çapsızlar bir fakülte için yer tahsis etmekten aciz iken Erzurum, Kayseri, Konya, İzmir ve İstanbul'a yeni devlet üniversiteleri kurulma kararı alındı.
Bize kurulmaz çünkü yer yok, burası Yalova kadar bir şehir olduğu için yer problemimiz var, sığamıyoruz!
Şaka bir yana yer olsa da yaptırmıyorlar ya, bizde takoz yok değil ya, gelip yatırımcının ayağına dolanır bu takozlardan birisi, boş yer olsa yine yaptırmaz! Hoş takozları da bu halk kendisi getirip başına getirmiyor mu? Nasılsanız öyle yönetiliyorsunuz! Bu kadar basit, çalışan adam bu memlekette taşlanır, taşlanıyor, geçmişte öyle oldu, bugün de aynısı oluyor! Bu memleket için çalışan devlet adamına sahip çıkılmaz, belediye başkanına sahip çıkılmaz ve en son örnekte gördüğümüz üzre işadamlarına sahip çıkılmaz, hep onların arkasından kuyuları kazılır, bunu yaparken de doğruluk, dürüstlük maskesi takılır! Sivaslı sen kendini değiştirmedikçe, Allah da senin başındakileri, seni yönetenleri, değiştirmez!
Yatırımın biri olsun biri olmasın da ne demek. Yatırıma yatırımdır. Buradaki insanlar zaten Fabrika yapılmasın demiyor. Fabrika ve AVM yada başka yatırımlar olsun diyor. İlla Sanayii, illa sanayii... Hepimiz istiyoruz sanayii olsun. Ama bu mantar gibi yerden bitmiyor ki. Bir şehir gelişecekse bütün sektörler birbirine paralel gelişir. Bu kollardan biri de AVM'dir. Artık lütfen AVM fikrine kimse karşı gelmesin. Çünkü Sivas'ın buna ihtiyacı var... Saygılarımla...
Hocam bu basit gerçeği anlayabilen o kadar az sayıda adam var ki! Ne söylesen boş, adama beşyüz kere anlatsan sonra dönüp beşyüzbirinci kere yine anlatsan yine anlamıyor, nato kafa nato mermer!
Köyünden, ilçesinden ve şehir merkezinden son sürat göç vermeye devam eden Sivas'ı bakın hangi şehirler sollamış! 40-50 yıl öncesine kadar yüzlerce yıl boyunca Anadolunun en büyük 7-8 şehrinden birisi olmayı sürdürmüş olan Sivas, bugün itibariyle nerede, hangi şehirlere geçilmiş varın görün:
ŞEHİR MERKEZLERİNİN NÜFUSU
SIRA İL NÜFUSU
1 İSTANBUL 12,782,960
2 ANKARA 4,306,105
3 İZMİR 3,276,815
4 BURSA 1,854,285
5 ADANA 1,563,545
6 KOCAELİ 1,422,752
7 GAZİANTEP 1,295,050
8 KONYA 1,003,373
9 ANTALYA 955,573
10 KAYSERİ 911,984
11 MERSİN 842,230
12 DİYARBAKIR 834,854
13 ESKİŞEHİR 617,215
14 SAKARYA 548,120
15 SAMSUN 519,601
16 DENİZLİ 488,768
17 ŞANLIURFA 482,323
18 MALATYA 388,590
19 KAHRAMANMARAŞ 384,953
20 ERZURUM 368,146
21 VAN 360,810
22 ELAZIĞ 323,420
23 BATMAN 313,355
24 SİVAS 300,795
25 MANİSA 291,374
26 BALIKESİR 259,157
27 TRABZON 230,399
28 KÜTAHYA 212,444
29 ÇORUM 212,418
30 HATAY 202,216
31 ADIYAMAN 198,433
32 OSMANİYE 194,339
33 KIRIKKALE 192,705
34 ISPARTA 190,084
35 AYDIN 179,425
36 UŞAK 176,717
37 AKSARAY 171,423
38 AFYONKARAHİSAR 170,455
39 EDİRNE 141,570
40 TEKİRDAĞ 140,535
41 ORDU 135,878
42 KARAMAN 132,064
43 TOKAT 129,879
44 SİİRT 129,108
45 DÜZCE 125,240
46 BOLU 120,021
47 ZONGULDAK 108,792
48 KARABÜK 108,167
49 KIRŞEHİR 105,826
50 NİĞDE 105,702
51 AĞRI 99,276
52 ÇANAKKALE 96,588
53 RİZE 96,503
54 GİRESUN 94,961
55 YALOVA 92,166
56 ERZİNCAN 90,100
57 BİNGÖL 89,224
58 AMASYA 86,667
59 KASTAMONU 86,085
60 NEVŞEHİR 84,631
61 MARDİN 82,449
62 KİLİS 80,542
63 IĞDIR 76,950
64 KARS 76,729
65 YOZGAT 73,835
66 MUŞ 72,774
67 BURDUR 71,611
68 ÇANKIRI 69,087
69 HAKKARİ 64,283
70 KIRKLARELİ 64,265
71 ŞIRNAK 63,664
72 MUĞLA 61,550
73 BARTIN 51,640
74 BİLECİK 46,403
75 BİTLİS 46,062
76 SİNOP 36,734
77 BAYBURT 32,141
78 TUNCELİ 31,599
79 GÜMÜŞHANE 27,215
80 ARTVİN 24,468
81 ARDAHAN 17,711
BU ÜNİVERSİTE BİZİM Mİ OLACAK OSMAN YILDIRIM'IN MI?
Yazar : İsmailHakkıAcar
“ Uçurumdan aşağıya yuvarlanmak üzere olan iki çocuk, can havliyle;
-Kurtar bizi babaaaa! diye bağırıyorlarmış. Tesadüfen oradan geçen, eski başbakanlardan ve cumhurbaşkanlarından ve “Cumbaba” lakaplı Süleyman Demirel;
-Tamam, bunlar benim seçmenlerim, diyerek koşmuş çocukları kurtarmış. Ama tam o sırada, az ötede saklandığı çalıların arkasından çıkan, çocukların babası, o tarafa doğru koşup;
-Sonunda yakaladım. Zaten bu çocukların benden olmadığını biliyordum. Demek asıl babaları sensin ha? diyerek Demirel’e bir ton dayak atmış.” diye anlatılır (!)
Bu anlattığım bir yakıştırma, uydurma ama bir şey daha anlatılır ki o doğru olsa gerek… Süleyman Demirel’in başbakan olduğu yıllarda Sivas’tan bir heyet Ankara’ya Başbakan Süleyman Demirel’le görüşmeye gider. Başbakanlıkta birkaç ilden daha heyet orada sıra beklemektedir. Bir ara, Demirel, “Dışarıda hangi illerin heyetleri var?” diye sorar. Birkaç il ile birlikte Sivas’ın da olduğu Demirel’e söylenir. Demirel, “Önce Sivaslıları içeriye alın. Çünkü onların isteyecekleri çok şey olmaz. Sivaslılar, ya bir müdürün ya da bir memurun görevinden alınıp yerine bir başkasının getirilmesini isterler. Yatırım v.b şeyler istemezler. Onların işi kolay” der.
“Son yıllarda bu uyuşukluk gitti, Sivas’ta ekonomi dahil pek çok şeye hareket geldi” diyorduk ama galiba yine yanılıyoruz. Büyüklerimiz diyor ki; “Tekke mezarlığı yukarıda olduğu için, oradan Sivas’ın üzerine ölü toprağı serpilmektedir. Onun için Sivaslı hâlâ uyumaya devam etmektedir.” Gerçek bu mu acaba?
Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, geçen yıl TOBB Başkanı ve yakın arkadaşı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan, Sivas’a TOBB Etü Üniversitesi yapılması için söz aldı. Hisarcıklıoğlu, Sivas’a önce bir fakülte açmayı sonra da üniversite kurmayı önerdi ve üniversite yapımı için de yer bulunmasını istedi. Yine Sivaslı sus-pus… Sadece Osman Yıldırım yer bulma çabası içerisinde koşturup duruyor. Biliyorsunuz, aynı şekilde “Adliye Sarayı” da yer bulunamadığı için beklemede, Sivas Fen Lisesi yapımı da yer bulunamadığı için beklemede… Bu ne menem iştir Allah aşkına? Sivas Mimarlar Odası Başkanına göre ise, Sivas’tan bol arazısı olan başka bir şehir yoktur. Bizim insanımız, devlet nereye yatırım yapacaksa hemen onun etrafından arsaları kapatarak dört günde dört köşeyi birden dönmeye çalışıyor. Ondan sonra da “Sivas geri kaldı”, “Sivas köye döndü”, “Sivas’ta işsizlik had safhada” diye konuşuyoruz. Bu, TV de gördüğümüz gibi, evini dere yatağının içine yapan vatandaşın evini su basınca, “Devlet nerede?” diye bağırmasına benziyor.
Bu gün Sivas, Türkiye’nin en huzurlu, en güvenli, hoşgörülü şehirlerinden birisi konumundadır. Durum böyle iken, yıllardır batıya göç eden insanına iş ve aş vererek sokakların boşalmasına izin vermemek gerekmektedir. Son yıllarda biraz olsun atağa kalkan Sivas ekonomisi ve iş adamlarımız, aklı yetikler bu derde derman olabilmek üzere çalışmalar yapmak zorundadırlar. Öyleyse, bugünden tezi yok. Herkes el ele vererek bu TOBB Etü Üniversitesinin bir an önce yapılması için Osman Yıldırım’a yardımcı olmak durumundadır.
Saygı ve sevgilerimle…
kaynak: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Başbakan Yardımcısı Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda YÖK'ten gelen bir teklif olan 7 yeni devlet üniversitesinin kuruluşunu ele aldıklarını belirterek şunları söyledi:
''Özellikle büyük şehirlerimizde devlet üniversiteleri gerek kontenjan artırımları sebebiyle gerekse öğretim üyesi sebebiyle yeni devlet üniversitelerinin açılmasına imkan verecek kapasitededir. Bunun için İstanbul'da Medeniyet Üniversitesi, Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İzmir'de Turgut Reis Üniversitesi, Bursa'da Orhan Gazi Üniversitesi, Konya'da Konya Üniversitesi, Kayseri ve Erzurum'da da bu illerimizin ismini taşıyan 7 tane üniversitenin kurulmasıyla ilgili kanun tasarısı da imzaya açılmıştır.''
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında Milli Eğitim Temel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin tasarının da ele alınarak imzaya açıldığını belirterek, bunun da Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda başöğretmen ve uzman öğretmen olma esaslarını yeniden belirleyen, tümüyle teknik nitelikte bir kanun tasarısı olduğunu kaydetti.
CİHAN
Biz bir fakülteyi kuramazken millet ikinci devlet üniversitesini kuruyor! Durmak yok, uyumaya devam! Sivas'ı yönetenler, keyfinize bakın, yatın uyuyun, Sivas mı, boşverin be!
Bu haberi dün okudum içeriğine bakıp,acaba Sivas da dahil mi bu 7 ile diye bakmadım bile.Sivas senin benim gibi siyasi yetkisi olmayanalrın umrunda sadece!
vicente58
16.03.2010, 17:54
Bu iş basit bir hadise değilki Sivas'ada yapılsın.Çok ciddi lobi faaliyeti yürütmek lazım.adamlar istiyor bursalılar uğraşıyordu,kayseri hakeza bizdede ortak bir çalışma olsa neden olmasın olabilir ama daha tobb etüye yer bile bulamadk :) bizim işimiz zor arkadaşım:)
vicente58
16.03.2010, 17:54
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ''Yeni üniversitenin arsası hazır, altyapısını belediye yapacak, binalarını da hayırseverler dikecek'' dedi.
Özhaseki, gazetecilere konuyla ilgili yaptığı açıklamada, YÖK Genel Kurulu'ndan, Kayseri'ye ikinci devlet üniversitesinin kurulması kararının çıktığını hatırlattı.
Kayseri'ye ikinci devlet üniversitesinin kurulması çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini ve bu çalışmaların olumlu sonucunun alındığını ifade eden Özhaseki, şöyle devam etti:
''Bir devlet üniversitesinin bulunduğu bir şehirde ikinci devlet üniversitesinin kurulmasına pek sıcak bakılmıyor. Öğrenci nüfusunun belli bir sayının üzerine çıkması, nüfus yoğunluğunun fazla olması, üniversitesi bulunmayan şehirlere üniversite yapımı için kaynak aktarımı gibi bazı kriterler aranıyor. Ancak biz farklı bir model geliştirdik ve bu modelimizi projeye dönüştürdük. Bu projemizi de gerek Kayseri'de gerekse Ankara'da ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişilere anlattık. Milli Eğitim Bakanlığı da bizim bu projemizi olumlu buldu. En son olarak da YÖK Genel Kurulu'ndan Kayseri'ye ikinci devlet üniversitesi kurulması kararı çıktı.
Bizim üniversitemizin arsası hazır. Altyapısını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız, binaları da hayırseverler dikecek. Böyle bir taahhütle yeni üniversite için başvurduk. Devletimiz sadece kadro tahsisi yapacak ve öğretim elemanı atayacak.''
Özhaseki, Kayseri'ye ikinci devlet üniversitesi kurulması çalışmaları sırasında, hayırseverlerle tek tek görüştüğünü, yapılacak işlerle ilgili taahhütlerin imza altına alındığını kaydederek, ''Bir aksilik olmazsa, Melikgazi ilçemiz sınırları içindeki Mimarsinan semtinde ayrılan arsada 2010 yılında üniversitemizin temelini atacağız. Eğer bir aksaklık olursa 2011 yılının ilk aylarında temel atılmış olacak'' diye konuştu.
Kayseri'ye kurulacak üniversiteye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin verilip verilmeyeceği şeklindeki bir soruya da Özhaseki, ''Biz başvurumuzu Kayseri Üniversitesi olarak yaptık ve o şekilde olumlu karar çıktı. Ancak isim daha sonra da belirlenebilir, şimdilik Kayseri Üniversitesi olarak devam edecek'' dedi.
Sivas'tan ibretlik bir haber! Yorumsuz... (yorum yaparken ağzımız bozulabilir nitekim, öyle bir haber!)
BÖLGE HASTANESİ VE ADLİYE SARAYI VALİ YARDIMCISINA TAKILDI
İmar Uygulamaları İçin Yürütmeyi Durdurma Davası Açıldı. ancak Vali Kolat Geri Çektirdi
Önce nereye yapılacağı tartışılan ardından ihale tarihi merakla beklenen bölge hastanesindebu sene yer arayışı sona erdi proje ihalesi gerçekleşti.
“Sivas’ın bakanı benim” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan 2 kez sözü alınan hastanede her ne kadar yatak kapasitesi düşmüş olsa da hayata geçeceğine dair alınan olumlu sinyaller vatandaşı büyük ölçüde rahatlattı. Gündemi fazlasıyla meşgul eden hastane konusunda atılan ağır adımlar kamuoyundaki merakı da dindirmiş oldu. Ancak Yapımının bahar aylarında başlaması beklenen hastane ile adliye sarayında az kalsın yürütme durdurma kararı alınacaktı. Vali yardımcılarından Kemal Şahin, her iki yatırımın da imara aykırı olduğu gerekçesi ile yürtüme durdurma kararı alınması için itiraz dilekçesi verdi.
Durumdan haberdar olmayan Vali Ali Kolat ise Kemal Şahin’in verdiği itiraz dilekçesini geri çekti. Yani hem bölge hastanesi hem de adliye sarayındaki durdurma kararı direkten dönmüş oldu. Hatta bu durum mart ayı STSO toplantısında da bazı meclis üyeleri tarafından dile getirilerek kınanmıştı. Meclis üyeleri Sivas’a sahip çıkılması konusunda uyarılarda bulunmuştu.
kaynak: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, ERZURUM'A KURULACAK 2. ÜNİVERSİTESİ İÇİN YER BAKTI
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'a kurulacak olan ikinci devlet üniversitesinin yer belirlemesi için 4 ayrı yerde planlama yaptıklarını söyledi. Bakan Akdağ, ayrıca 2. Organize Sanayi'nin kurulacağı Nenehatun köyü civarında incelemelerde bulundu.
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere dün Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün de kentteki incelemelerini sürdürdü. İlk olarak 2. Organize Sanayi'nin kurulacağı Nenehatun köyüne giden Bakan Akdağ, yetkililerden bölge hakkında bilgi aldı. Daha sonra Asri Mezarlığı'na giden Bakan Akdağ, burada aile mezarlığını ziyaret etti.
Ardından Ticaret Borsası'nda düzenlenen "Tarım ve Hayvancılık" konulu toplantıya katılan Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada hükümet olarak Erzurum'a yapılan hizmetlere değinerek, kurulması planlanan ikinci devlet üniversitesinin yeri hususundaki görüşlerini belirtti.
Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
"Erzurum'da kurulması planlanan ikinci devlet üniversitesi için Erzurumlular adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. İkinci üniversitenin Erzurum'a kurulacak olması hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'a ne kadar önem verdiğinin bir işaretidir. Erzurum bölgenin cazibe merkezi. İkinci üniversiteyle birlikte Erzurum'un eğitim merkezi olma yönünde önemli bir atılım olacak.
Sivas'ta yatırım rotası falan yok.Biz de ağzımızı sulandıralım,diğer illere bakarak!
Sivas'a hızlı tren müjdesi
ANKARA’da ilk kez gerçekleştirilen ‘Sivas Günleri’nin açılışı Atatürk Kültür Merkezi’nde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapıldı. 4 Nisan'a kadar açık kalacak etkinlikte konuşan Bakan Yıldırım, en kısa sürede Sivas- Ankara arasında hızlı tren seferlerinin başlayacağını söyledi.
Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Sanayi ve Ticaret Odası ile Ankara Sivaslılar Dernekler Federasyonu’nun (ASİDEF) işbirliğinde AKM’de açılan ‘Sivas Günleri’nde, ilin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra yöresel kıyafetler, yemekler, el sanatları kurulan standlarda tanıtılacak. Etkinliğin açılışına, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, Sivaslı olan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Sivas milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaf, çok sayıda Sivaslı ve Ankaralı davetli katıldı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açılışta yaptığı konuşmada, “Sivas son yıllarda sanayide, ekonomide kalkınma sağlayan illerin arasında yer almıştır. Bütün Türkiye’yi karayolu ağı ile ördük. Burada Sivas halkına da müjde veriyorum. En kısa sürede Sivas- Ankara arası hızlı tren seferleri başlayacaktır” dedi. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ise Türkiye’nin çok ağır bir dönemden geçtiğini, bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmanın önemli olduğunu söyledi. Sivas Valisi Ali Kolat da Sivas’ı Ankara’da tanıtmaya geldiklerini belirterek, “Sivas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini buraya taşıdık. Başkentliler için Sivaslıları tanımaya 4 gün yeterli olacaktır. Sivas'ımız sanayide ve ekonomide cazibe merkezi olmuştur. Tüm sanayici ve işadamlarımızla tüm Başkent halkını Sivas’a davet ediyorum” dedi.
‘Sivas Günleri’ kapsamında ‘kangal köpeği’nin tanıtımı da yapılırken, yavruları ise standlarda bin 200 TL’den satışa çıkarıldı. Standlarda ayrıca, birçok hastalığın tedavisinin uygulandığı ‘Balıklı Kaplıca’nın tanıtımı da yapıldı. Etkinlik boyunca, çeşitli konuşma ve paneller düzenlenecek, aşık geleneğinden örnekler sergilenip, halk oyunları, söyleşiler ve tiyatro oyunları ile konserler verilecek.
Türkiye'de kısa zamandan kasit 10 yıldır..:)
Park City AVM’yi Kayseri Özel Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden’in aldığı öğrenildi. Muhsin Yazıcıoğlu hayranı olarak bilinen Tekden’e BBP Sivas İl Teşkilatının ilimizdeki yatırımından dolayı büyük destek vereceği tahmin ediliyor.
Park City AVM satıldı satılacak haberleri Kayserili bir firmayı harekete geçirdi. Sivaslı yatırımcıların sahip çıkmadığı Park City AVM’yi Kayseri Özel Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden’in aldığı öğrenildi. Denizli’de de bir Tekden Hastanesi açan Kemal Tekden, Sivas’ta kuracağı hastane ile özel hastaneler arasında büyük rekabeti beraberinde getirecek.
Aslında Kemal Tekden ve hastane ekibi Sivas’a çok yabancı değil. Çok sayıda Sivaslı kalp hastası tedavi olabilmek için Kayseri Özel Tekden Hastanesi’ni tercih ediyordu. Tedavi ettikleri hastaları unutmayan Kemal Tekden ise Sivas’a gelerek onlarla buluştu. Yimpaş Cafe’de düzenlenen bir organizasyonda hastaları ile bir araya gelen Tekden, bu yaklaşımı ile hastanesinin reklamını iyi yaptı ve bu durum Sivas’taki özel hastanelerde de tartışma konusu oldu.
Öte yandan Kemal Tekden, hemşerimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun da büyük hayranı. 90’lı yıllarda BBP Kayseri İl Başkanlığı görevi yapan Kemal Tekden, il başkanlığı görevinden sonra da Alperen Ocakları’nın organizasyonlarında konuşmacı olarak yer alan bir isim. Tekden, Yazıcıoğlu’nun vefatından sonra kurulan “Muhsin Yazıcıoğlu Gönüllerde Birlik Sosyal Dayanışma, Eğitim, Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı” nın yönetim kurulu listesinde de yer alıyor. Bu nedenle BBP Sivas İl Teşkilatı’nın Kemal Tekden’e Sivas’taki yatırımından dolayı büyük destek vereceği tahmin ediliyor.
Kaynak: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Umarım yukarıdaki haber doğrudur. Eğer haber doğru ise hem çok zor duruma düşmüş olan bir işadamımız içerisinde bulunduğu bataklıktan kurtulacak hem de Sivas'ımız ikinci bir özel hastaneye sahip olacak ve ciddi bir sağlık yatırımı almış olacak.
burak5866
04.04.2010, 00:14
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, ERZURUM'A KURULACAK 2. ÜNİVERSİTESİ İÇİN YER BAKTI
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'a kurulacak olan ikinci devlet üniversitesinin yer belirlemesi için 4 ayrı yerde planlama yaptıklarını söyledi. Bakan Akdağ, ayrıca 2. Organize Sanayi'nin kurulacağı Nenehatun köyü civarında incelemelerde bulundu.
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere dün Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün de kentteki incelemelerini sürdürdü. İlk olarak 2. Organize Sanayi'nin kurulacağı Nenehatun köyüne giden Bakan Akdağ, yetkililerden bölge hakkında bilgi aldı. Daha sonra Asri Mezarlığı'na giden Bakan Akdağ, burada aile mezarlığını ziyaret etti.
Ardından Ticaret Borsası'nda düzenlenen "Tarım ve Hayvancılık" konulu toplantıya katılan Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada hükümet olarak Erzurum'a yapılan hizmetlere değinerek, kurulması planlanan ikinci devlet üniversitesinin yeri hususundaki görüşlerini belirtti.
Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
"Erzurum'da kurulması planlanan ikinci devlet üniversitesi için Erzurumlular adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. İkinci üniversitenin Erzurum'a kurulacak olması hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'a ne kadar önem verdiğinin bir işaretidir. Erzurum bölgenin cazibe merkezi. İkinci üniversiteyle birlikte Erzurum'un eğitim merkezi olma yönünde önemli bir atılım olacak.
Sivas'ta yatırım rotası falan yok.Biz de ağzımızı sulandıralım,diğer illere bakarak!
erzurma verdiğin değeri sivasa da versene sayın başbakan sivasda ikinci üniv. yi kuralım adıda muhsin yazıcıoğlu üniversitesi olsun
bunlar sivas a bişey yapmazlar boşa umutlanmayın.sivasa hızlı tren seferi başlıyacakmış ...bu tren havada mı gidiyor,hani yol hani ihale filan yok bizi kandırmaya devam ediyorlar.koca bakan ayıp olmasın diye sallamış.sivas ankara hattını 2020 ye almadılarmı bunlar kim dogru söylüyor kim yalan söylüyor bizde arada kaldık.
Son günlerde stadyum mevzusunda son derece çarpıcı bir durum ortaya çıktı. Şimdiki stadyum arazisine TOKİ 45 trilyon değer biçiyor. Diğer bir gayrımenkul değerleme şirketi ise bu araziye 138 trilyon değer biçiyor. Arada uçurum var! Yani TOKİ burayı ucuza kapatıp, iki tane 30 bin kişilik stadyum yapacak parayı cebe indirip, Sivas'a bir tane 25 bin kapasiteli uyduruk bir stadı verip, deyim yerindeyse Sivas'ı kazıklamaya çalışıyor.
İkinci değerlemeyi yapan gayrımenkul şirketinin belirttiği rakam 138 trilyon ne demek biliyor musunuz? Kayseri Kadir Has Stadı'nın maliyetinin toplam 80 trilyona yaklaştığı düşünülürse, bizim stadyum arazimiz bırakın 30 bini, 50 bin kapasiteli canavar gibi bir stadyum yapıyor. Bizim tokiye mokiye peşkeş çekecek arazimiz yoktur! Sivaslının sırtından kar etmeye çalışmasınlar. Vereceklerse gerçek değerinin üstüne koyup bir şeyler yapsınlar. Yoksa defolup gitsinler!
Bizim arazimiz altın kıymetinde, şimdi 138 trilyon ediyorsa beş yıl sonra 150 trilyon eder. Elimizde şimdilik idare edecek stadımız var. İnşallah önümüzdeki yıllarda adam gibi adamları kendimize vekil, yönetici, idareci olarak seçersek kendi imkanlarımızla (yani bu stadımızın arazisini kullanarak, aynen Kayseri'nin yaptığı gibi) kendi stadyumumuzu en az 35 bin kapasitede inşa ederiz.
Ne TOKİ'ye ne de iki kez söz verip üzerinden yıllar geçince ve seçim yaklaşınca mecburiyetten sözünü hatırlayıp uyduruk bir 25 binlik stadı Sivaslılara sokmaya çalışan başbakana ihtiyacımız var!
Gökmederese'deki Restorasyon 4 Yıldır Bitirilemiyor
Vakıflar Genel Müdürlüğü Tarafından 2006 Yılında Restorasyona Alınan ve Aradan Geçen 4 Yıla Rağmen Bir Türlü Çalışmaların Tamamlanamadığı Tarihi Gökmedrese'de Restorasyon Kördüğümü Yaşanıyor.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2006 yılında restorasyona alınan ve aradan geçen 4 yıla rağmen bir türlü çalışmaların tamamlanamadığı tarihi Gökmedrese'de restorasyon kördüğümü yaşanıyor.
Yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle işçilerin düzenli maaş alamadığı sorunlara, çevre düzenleme projesi tadilatı ihtiyacı ve eserden çıkan kufi yazı tercümesinin yapılamaması da eklendi.
Giriş bölümü tamamen mavi ile beyaz mermerden oluşan ve adını minarelerdeki gök mavisi çinilerinden alan ve barındırdığı özelliklerle başka bir örneği olmayan Gökmedrese'deki restorasyon serüveni bitmek bilmiyor.
Geçtiğimiz yıl yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar dolayısıyla restorasyon çalışmalarının durma noktasına geldiği Gökmedrese'de yapılan çalışmalar Ustalar İnşaat'a devredilmişti. Bunun üzerine çalışmaların yeniden başladığı Gökmedrese'de ekonomik sıkıntıların yeniden yaşandığı ve işçilerin maaşlarını alamadığı belirtildi.
Bunun yanı sıra Çevre Düzenleme Projesi kapsamında tarihi Gökmedrese'nin etrafı istinat duvarı ile çevrilmişti. Fakat tarihi medresenin görünümünün kapatıldığı gerekçesiyle gelen eleştiriler sonrasında Gökmedrese Çevre Düzenleme Projesi'nin uygulaması durdurulmuştu.
İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Bölümü, çevre düzenleme projesinde tadilat yaparak istinat duvarlarının yüksekliğinin 30 santimetre aşağıya indirilmesine karar verdi.
Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, proje tadilatıyla duvarların 30 santim aşağıya çekilmesi kararının yeterli olmadığına karar verdi.
Yaşanan bu durum sonrasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin çevre düzenleme projesinde yeniden tadilata gitmesi bekleniyor. Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, yapılacak olan proje tadilatını onaylamadan Gökmedrese'de çevre düzenleme çalışmalarına yeniden başlanamayacak.
Tarihi Gökmedrese'nin büyük eyvanında yer alacak olan kemer taşlarında bulunan kufi yazıların tercüme edilmesi için Türkiye'deki birçok üniversiteye gönderildiği ancak tercüme edilemediği iddia edildi. Bu nedenle taşlardaki yazıların fotoğraflarının tercüle için Mısır'a gönderildiği ve tercüme edilmesinin beklendiği edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Yazılar tercüme edilemediği için büyük eyvanda da çalışma yapılamadığı ifade edildi.
Vakıf Eserleri Müzesi olacak
Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271 yılında mimar Konyalı Kaluyan'a yaptırılan ve adını gök mavisi çinilerinden alan tarihi Gökmedrese'nin, restorasyon sonrası Vakıf Eserleri Müzesi olarak hizmet vereceği belirtildi.
Sivas'ın tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenen Gökmedrese'de Sivas ve Yozgat müzelerinde koruma altına alınan 331 halı, 289 kilim, 103 madeni eser, 32 ahşap parça, 57 yazma eser olmak üzere toplam 812 parçadan oluşan Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait taşınır vakıf kültür varlığının sergileneceği öğrenildi.
(CİHAN)
alix_özdemir
05.04.2010, 21:59
Park City AVM’yi Kayseri Özel Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden’in aldığı öğrenildi. Muhsin Yazıcıoğlu hayranı olarak bilinen Tekden’e BBP Sivas İl Teşkilatının ilimizdeki yatırımından dolayı büyük destek vereceği tahmin ediliyor.
Park City AVM satıldı satılacak haberleri Kayserili bir firmayı harekete geçirdi. Sivaslı yatırımcıların sahip çıkmadığı Park City AVM’yi Kayseri Özel Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden’in aldığı öğrenildi. Denizli’de de bir Tekden Hastanesi açan Kemal Tekden, Sivas’ta kuracağı hastane ile özel hastaneler arasında büyük rekabeti beraberinde getirecek.
Aslında Kemal Tekden ve hastane ekibi Sivas’a çok yabancı değil. Çok sayıda Sivaslı kalp hastası tedavi olabilmek için Kayseri Özel Tekden Hastanesi’ni tercih ediyordu. Tedavi ettikleri hastaları unutmayan Kemal Tekden ise Sivas’a gelerek onlarla buluştu. Yimpaş Cafe’de düzenlenen bir organizasyonda hastaları ile bir araya gelen Tekden, bu yaklaşımı ile hastanesinin reklamını iyi yaptı ve bu durum Sivas’taki özel hastanelerde de tartışma konusu oldu.
Öte yandan Kemal Tekden, hemşerimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun da büyük hayranı. 90’lı yıllarda BBP Kayseri İl Başkanlığı görevi yapan Kemal Tekden, il başkanlığı görevinden sonra da Alperen Ocakları’nın organizasyonlarında konuşmacı olarak yer alan bir isim. Tekden, Yazıcıoğlu’nun vefatından sonra kurulan “Muhsin Yazıcıoğlu Gönüllerde Birlik Sosyal Dayanışma, Eğitim, Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı” nın yönetim kurulu listesinde de yer alıyor. Bu nedenle BBP Sivas İl Teşkilatı’nın Kemal Tekden’e Sivas’taki yatırımından dolayı büyük destek vereceği tahmin ediliyor.
Umarım yukarıdaki haber doğrudur. Eğer haber doğru ise hem çok zor duruma düşmüş olan bir işadamımız içerisinde bulunduğu bataklıktan kurtulacak hem de Sivas'ımız ikinci bir özel hastaneye sahip olacak ve ciddi bir sağlık yatırımı almış olacak.
Sayın Tekden sözkonusu satın alma işlemini kendilerinin yapmadığını söyledi. Sivas'a her zaman yatırım yapma fikirlerinin olduğunu; ancak bir türlü bunu gerçekleştiremediklerini ifade etti. Satın alma işlemini başka yatırımcılar yaptı sanırım. Önemli olan yatırımın gerçekleşmesi. Umarım tez zamanda bu yatırım netlik kazanır. Saygılarımla...
vicente58
06.04.2010, 21:58
Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Bina İnşaatı İşi
İhale Makamı: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı
İşin Adı: Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Bina İnşaatı İşi
İşin Yapılacağı Yer: Sivas
İhale Tarihi: 27.04.2010
İhale Yeri: SGK Başkanlığı İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı, Adakale Sokak No:30, Yenişehir / Ankara
Şartname Bedeli: 1.000 TL
Sivas'ta bahar erken geldi, havalar iyi gidiyor dediler bir kaç ay önce, yani tam çalışma havası var dediler, şimdi de artık yavaş yavaş Nisan ayını yarıladık. Allah nasip kısmet ederse Sivas'ın koca bir yılını ziyan eden belediye bu sezona ne gibi projeler hazırladı? Sivas'ın 2010 yılını şahlanış yılı yapabilecekler mi? Seçimlerden önce bilboardlarda ''Büyük bir Sivas'' özleminin reklamını yapanlar neden koca bir yılda bu yolda hiç bir çaba ve emek sarfetmediler? Neden bu yıl sezon açılmasına rağmen halen hiç bir projenin başlangıcını göremedik? Yatıp uyumak ve semirmek için bir yıl geçmesi yetmedi mi?
Neden?
Seçimlerden önce Sivaslı yatırımcıları toplayıp Sivas'a yatırım hamlesini başlatacağını söyleyenler, işte Halep ordaysa koltuklarınız kıçınızın altında! Makam da sizde, yetki de sizde! İcraatleri görelim beyler, aylar yılları kovalıyor!
İsmail Özçelik
13.04.2010, 22:55
Belediyeden bir beklentim yok benim kale projesi için sunduğum öneriyi dikkate almadı ancak Çorum aynı düşünce ile kendi kalesini kentsel dönüşüm ile kurtaracak. Halk ile görüşüyoruz demeyi sadece laf olsun diye söylemek yetmiyor. Zaman gazetesi Muhsin Yazıcıoğlu Üniversitesini haber yapacaktı bizde başkan ile görüşelim dedik Sivas'a geldik, başkandan ses çıkmadı. Ne yapmak gerekiyor anlamıyorum ki daha ne yapalım. Şu an başkandan çok Sivas için çalışıyoruz yani.
Belediyeden bir beklentim yok benim kale projesi için sunduğum öneriyi dikkate almadı ancak Çorum aynı düşünce ile kendi kalesini kentsel dönüşüm ile kurtaracak. Halk ile görüşüyoruz demeyi sadece laf olsun diye söylemek yetmiyor. Zaman gazetesi Muhsin Yazıcıoğlu Üniversitesini haber yapacaktı bizde başkan ile görüşelim dedik Sivas'a geldik, başkandan ses çıkmadı. Ne yapmak gerekiyor anlamıyorum ki daha ne yapalım. Şu an başkandan çok Sivas için çalışıyoruz yani.
Hocam gerçekten ne acıdır ki başkan Sivas'tan, Sivas'ın durumundan, sorunlarından bihaber, beyler dünya turunda! Gez Allah'ım gez... Bir gün mazotları biter ama olan Sivas'ıma oluyor ben buna yanarım! Sivas için çalışmayan, Sivas için hayali ve rüyası olmayan adamları piyangodan başımıza getirenlere ne demeli ya peki?!!!
Bir de artık yeni proje filan da kimse beklemiyor, Sami Bey'in hayal ettiklerinin çeyreğini yapabilseler ah keşke o bile başarı olacak ama çap yok, hedef yok, hayal yok, heyecan yok, aşk yok! Kafalar tam takır!
İsmail Özçelik
13.04.2010, 23:24
İnşaAllah bu yıl bir şeyler yapmaya başlarlar. Sürekli sorunları başkalarına yıkıp kurtulma politikasındalar. Hükümet partisi olmadığından yakınılıyor, yalnız ortada proje yok neden yakınılıyor anlamadım asfaltı filan tüm belediyeler döküyor, kaldırımda değişiyor zaten eee hükümetten daha ne parasını bekleniyor hangi proje için anlamadım. Galiba cadde ismi değiştirmek çok masraflı...
eyuphulagu
17.04.2010, 23:32
Belediye tarafından hazırlanan 2010 yılının strateji planını belediyenin sitesinden indirip inceleme fırsatı buldum...Eğer söyledikleri şeyleri yaparlarsa en azından kimse belediyeye hiçbir şey söyleyemez..Yalnız bazı şeyleri kağıda dökmekle icraata dönüştürmek kolay değil...Bu işleri yapmak için imkanların da yeterli olması gereklidir diye düşünüyorum.Bir arkadaş Belediyenin 2010 yılı strateji planını siteye yüklerse daha iyi tartışma imkanı bulacağımızı düşünüyorum...Strateji planında geçen yıl Sami Aydın tarafından planlaması düşünülen 2009 yılı strateji ve performans planında olanların bir çoğu da planda yer almış..
Plananda dikkati çeken bazı hususlar da belediyenin Sivas'ta değişik yerlerde otopark yapmayı düşünmesi ,Bölge parkları yapımına devam edilmesi,Aksunun 3. ve 4. etaplarının yapılması,Sivas'ın değişik bölgelerinde kavşak düzenlemelerinin yapılması ,Buğday Pazarının kaldırılıp burasının değerlendirilmesi gibi konularda yer alıyordu..En çok dikkatimi çeken de Belediye Başka. nın Sanayi ile ilgili düşüncesinin değiştiğini görmek benim için sürpriz oldu....Projede Sanayinin kaldılması ile ile ilgili düşüncelere de yer verilmiş...İnşallah bu ve bunun gibi planların bir anda uygulama aşamasına sokulup düşünülen şeyler hayata geçirilir...Zamanla nelerin yapılıp,nelerin yapılamyacağını hep birlikte göreceğiz... Herşey Sivas İçin....
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bir yıllık çalışmalarını anlattı.
Belediye Başkanı Ürgüp, Büyük Otelde basın mensuplarına verdiği kahvaltının ardından belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte son 1 yıllık çalışmalarını ve yapmayı planladığı projeleri anlattı.
Sivas'ın gelişmesi ve modern bir görünüme kavuşmacı amacıyla çalıştıklarını ifade eden Ürgüp, kenti geleceğe taşırken ihtiyaç olan yapılanmayı sağlamak amacıyla imar vizyonu çalışması başlattıklarını söyledi.
Göreve geldikten sonra yeşil alan ve çevre düzenlemesi kapsamında 17 mahalle parkının modernize edildiğini anlatan Ügrüp, Sivas'ta yeşil alanları artırmayı planladıklarını belirterek, 15 yeni mahalle parkını daha Sivaslıların hizmetine sunacaklarını söyledi.
Belediyenin AK-SU Projesi'nin 3. etabına 2010 yılı içerisinde devam edeceğini belirten Ürgüp, paşafabrikası mesire alanında da 3. etap çevre düzenlemesi çalışmalarının yıl içinde yapılacağını kaydetti.
Burada 80 bin metre karelik alanda sosyal tesisler, yeni piknik alanları, yeşil alanlar, çocuk parklardı, hidroelektirk santrali, düğün salonu ve botanik park yapılacağını da anlatan Ürgüp, Kardeşler piknik alanında da Milli Park Projesi'nin hayata geçirileceğini vurguladı.
Kardeşler Mesire Alanında belediyeye ayrılan 100 dönümlük alanda teknik çalışmalara başlandığını belirten Ürgüp, günümüzde ortadan kaybolmaya yüz tutmuş yaban hayatını, ağaç çeşitliliğini ve kaynak sularınını canlandıracak projeyle bilimsel araştırmalara sportif faaliyetlere imkan sağlayan dinlenme, eğlence alanı oluşturularak, sıla turizminin canlandırılmasına katkıda bulunacaklarını kaydetti.
Muhtarlık binalarını yenileme çalışmalarının 2010 yılında da devam edeceğini vurgulayan Ürgüp, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ve belediye Sevgi Evleri protokolünün yenilendiğini, yenilenen protokolle, 9 sevgi evi ve 2 idari bina yapılacağını kaydetti.
Ürgüp, tek tip mezar çalışmasına başladıkları, her mezara bir gül dikileceğine de işaret ederek, Yukarı Tekke Mezarlığından başlatılan düzenlemelerle mezarlık alanlarının projelendirilerek çevre düzenlemesi ve peyzajıyla birlikte topyekun yeni modern görünümüne kavuşturulacağını söyledi.
Ürgüp, yapılacak olan bu çalışmayla vatandaşların rahat bir şekilde kabir ziyaretlerini gerçekleştirecekleri temiz ve düzenli ortamı sağlamaya çalışacağız. Ürgüp, belediyenin içme suyu, tatlı su, asfalt, sosyal hizmetler, sıcak ve soğuk Çermik ile sosyal ve kültürel faaliyetleri, SİBESKİ, eski fuar alanı, sebze hali, makine parkı, ketsel dönüşüm projelerini de anlattı.
- BELEDİYENİN RESTORASYON ÇALIŞMALARI-
Ürgüp, belediye olarak tarihi Behrampaşa Hanını Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiralandığını, butik otel olarak restore ederek, Sivas turizminin hizmetine sunulacağını söyledi.
Restorasyon projeleri hazırlatılan Çorapçı Hanı, Söylemezler ve Kolağası konaklarının belediye tarafından restore edileceğini vurgulayan Ürgüp, Çorapçı hanında çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti.
Sivas'ın önemli tarihi eserleri arasında yer alan Ulu Camii ve çevresinde çevre düzenlemesi yapacaklarını anlatan Ürgüp, eserin etrafındaki mülkiyetlerin kamulaştırılmasının ardından hak ettiği restorasyon çalışmalarını manevi dokusuna uygun projelerle gerçekleştirileceğini kaydetti.
Sivas'ta Kent Meydanı'nın dışında iki ayrı meydan daha yapmayı planladıklarını anlatan Ürgüp, 'Taşhan Çarşısından başlamak suretiyle Çorapçı hanı, Behrampaşa hanı, Ahi Emir Ahmet Türbesi ve Arap Şeyh Türbeleri, Gökmedrese ve Kale civarını da içerisine alacak şekilde planlanarak tarihi dokuyla uyuşmayan şahıs mülkiyetlerinin ve resmi alanların kamulaştırmalarıyla birlikte şehrimize yepyeni ve dünya ölçeğinde çok büyük ve önemli bir tarihi meydana dönüştürülmelidir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı inançla ve azimle sürdürmekteyiz' dedi.
Ürgüp, Muhsin Yazıcoğlu'nun anısına kültür merkezi yapılması için proje çalışmalarını sürdürdüklerini anlatarak, 'Sivas'ta büyük çaplı ve çok fonksiyonlu bir kültür merkezi yapılarak, hem merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi yaşatılacak hem de kültürel ve sosyal alanda önemli bir eksiklik giderilmiş olacak' dedi.
Ürgüp, belediyenin 1 yıl içerisinde yaptığı asfalt, içme suyu, SİBESKİ, eski fuar alanı, sebze hali, makine parkı, ketsel dönüşüm projelerini de anlatarak, Sadece Sivas'ın değil, 6 milyon Sivaslının belediye başkanı olduğunu kaydetti.
(EMN-MHD) - SİVAS (Anadolu Ajansı)
Neredeyse bir yılın yarısı bitecek.Ve biz bu konu başlığında hiçbir güzel haberi paylaşabilmiş değiliz maalesef!
1.Bakanlar Kurulu kararıyla Atatürk Üniversitesi bünyesinde açıköğretim fakültesi,Adıyaman Üniversitesi bünyesinde Mimarlık fakültesi kurulması resmi gazetede yayımlanmıştır.
2-[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ARENA001.jpg
İşte Kamil Ocak Arena
Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, uzun süredir yapılan çalışmaların ardından ''Kamil Ocak Arena Stadyum Projesi''ni kamuoyuna açıkladı. Başkanı Kızıl, yaptığı açıklamada, projenin, Gaziantep'in en önemli, prestijli projelerinden biri olacağını ve böyle bir stadyumun şehre yeni bir heyecan getireceğini söyledi.
''Bu proje benim değil, tüm Gaziantep şehrinin projesidir'' diyen Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu proje taraftarlarımızın hayallerini süsleyen bir projedir. Bu proje, Gaziantep şehrimizin mülkü idare amirleriyle taraftarlarıyla sanayicisiyle esnafıyla medyasıyla şehrin her kesiminin sahip çıkması, yardımcı ve destek olması gereken bir projedir. Kamil Ocak Stadyumu'nun mevcut yerine yapılması için hazırlanan bu proje, Gaziantepspor'umuzun geleceği için çok önemli bir projedir. Bu projenin hayata geçmesi için başta Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Valimiz Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Asım Güzelbey ve değerli milletvekillerimizin destekleri ile Ankara'da adeta 6 aydır savaş veriyoruz.''
"GAZİANTEP'İN YENİ YÜZÜ OLACAK"
Hazırlanan projenin, sadece stadyum olarak değil, alışveriş merkezi ve çok katlı otopark olarak da sporseverlere hizmet vereceğini ifade eden İbrahim Kızıl, ''Projenin en büyük özelliği, şehrimizin en büyük parkı olan 100. Yıl Parkı'na bağlantılı ve parkın başlangıç noktası Demokrasi Meydanı'ndan Kamil Ocak Arena'ya giriş olmasıdır. Proje yeni raylı sistem güzergahın bulunması nedeniyle de ulaşım sıkıntısı yaşanmayacak noktadadır. Şehrimizin en önemli yerinde tam bir estetik harikası olarak tasarlanan stadyum, modern Gaziantep'in yeni yüzü olacaktır'' şeklinde konuştu.
Kırmızı kısmı iyi okuyun ;"savaş verdik"
TCDD, her biri 200 milyon $'lık 15 lojistik köy kuracak. Onbinlerce kişiye iş yaratacak lojistik merkezler özel sektöre yaptırılacak.
Türkiye, 60 milyar dolarlık lojistik potansiyelini harekete geçirmek için lojistik merkez kurma çalışmalarını hızlandırıyor.
Lojistik köyler, inşasından içindeki tesislerin donanımına, yol yapımından bulunduğu bölgeye yaratacağı katma değere kadar birçok açıdan ekonomiye hareket getirecek. Lojistik merkezleri, lojistik ve taşımacılık şirketleri ile ilgili resmi kurumların içinde yer aldığı, her türlü ulaştırma moduna etkin bağlantıları olan, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, tartı, yükleri bölme, birleştirme, paketleme gibi faaliyetlerin gerçekleştirildiği alanlar. Bu merkezler, taşıma modları arasında düşük maliyetli, hızlı, güvenli, aktarma alan ve donanımlarına sahip olmalarıyla da cazip görülüyor. Hazırlanan ulusal stratejiye göre Türkiye'nin lojistik üs olması planlanıyor.
ŞANSLI ŞEHİR VE İLÇELER
Bu mastır plan kapsamında TCDD farklı ölçeklerde 15 noktada lojistik merkez kurulacak. Bu merkezler; Hadımköy (İstanbul), Muallimköy (İstanbul), Menderes (İzmir), Çandarlı (İzmir), Köseköy (İzmit), Gelemen (Samsun), Hasanbey (Eskişehir), Boğazköprü (Kayseri), Gökköy (Balıkesir), Yenice (Mersin), Uşak, Palandöken (Erzurum), Kayacık (Konya), Kaklık (Denizli) ve Bozüyük (Bilecik) olarak sıralanıyor. Bu lojistik merkezlerin Türk lojistik sektörüne yıllık yaklaşık 10 milyon ton ilave taşıma imkânı doğuracağı belirtiliyor. Bu merkezlerle karayolu-demiryolu entegrasyonu sağlanacak. Demiryolu aktarma, stok ve manevra alanlarının TCDD tarafından, antrepo ve diğer lojistik alanların ise özel sektör tarafından yapılması planlanıyor.
3 milyar $'lık yatırım
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve ekibi tarafından hazırlanan dev projelerin toplam tutarı 3 milyar dolara ulaşıyor. Kurulacak köylerde gümrüksüz depolar, sebze ve meyve hali, konaklama tesisleri, lojistik şirket ofisleri, banka şubeleri ve hastaneler bulunacak.
Bu yatırım illeri arasında Sivas yine yok!Bu vekillerle buraya kadar!
Baştan okumaya başlayınca sevinmiştim.
Sıra illere gelince malesef Sivası göremedim. Görsem yine şaşıracaktım.....
vicente58
03.07.2010, 17:00
Bir demiryolu şehri olan Sivas bu illerin arasında yok.Bu durum anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değil.Sivasta bu konuyla ilgili her türlü fiziki altyapı kolayylığı var ama pardon adamlar yapalım deseler gine yer bulamayız Sivas'ta dimi unutmuşum,Sivas'ta hiç yer yokki.Birde ulaştırma bakanı ben Sivaslıyım diyordu belli oldu nereli olduğu,müsteşar hemşerimiz onunda bir faydası olmuyor.Vekillerden bahsetmeye zaten gerek yok onlar mecliste adana kebap yemekle meşguldürler kesin:(
semih5844
23.07.2010, 20:20
Pardon ama 2010 da Sivas'a yatırım yapıldımı ki böyle bir konu var. Zaten yatırım olmadığından başka şehirlerdeki projeleri konuşuyoruz . 2010 'nun 7 ayı geride kaldı ortada bişey yok. Ne bi sanayi yatırımı ne bir yeni proje. Belediyede bile elle tutulur bi çalışma yok. Gerçi unutmuşum son yıllarda Sivas'a yapılan en büyük yatırım yeni kaldırım ve asfaltlar :)))) Kalan 5 ayda da bişey olacağını sanmıyorum. Her seferinde bu konuya yeni bir heyacanla bakıyorum güzel bir gelişme duymak için fakat her zaman hayal kırıklığına uğruyorum :( daha fazla dayanamadım ve sırf sivas için üzüldüğümden bu mesajı yazdım
Umarım ben yanılırım ve kalan 5 ayda bir hareketlilik yaşanır Sivas'ımızda...
Biz de bir ümit hani bir şey olursa hemen burda paylaşalım diye açtık bu konuyu.7 ay bitiyor ve konuda kayda değer bir şey,yatırım yok!
Aşağıda Sivaspostası Gazetesi yazarlarından Osman Çelik Beyefendinin güzel bir yazısı var! Belki de benzer düşüncelere sahip olduğum için bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun okuyun:
OSMAN ÇELİK/SİVASPOSTASI GAZETESİ YAZARI
Başkan Ürgüp Ne Yapmalı?
Yazı serilerinin en başından itibaren, bu şehrin yeni bir vizyona ihtiyacı var temel felsefesi ile bazı şeyler ifade etmeye çalıştık. Bu yeni vizyonun oluşmasında elbette ki hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu görevlerin en başında da, bu şehrin vazgeçilmez bir sevda olduğu bilincinden hareketle, yeni çalışmalarda fikir birliği oluşturmaktır. Şehrin atması gereken adımlar konusundaki görüşlerimiz, objektif değerlendirmeler olup, insanımızın yarınlarını güzelleştirme kaygısı gütmektedir.
Efendim fikir hareketliliğinin en başına dönecek olursak bu şehrin en büyük vizyon çalışması sanırım Kale Evleri Projesi olacak. Bu şehrin kaderini belirleyecek bir çalışma. Kale Evleri benzer projeleri, başka iller TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştiriyorlar. TOKİ ile temaslar ve diğer bazı tıkanıklıkları aşma konusunda, hemşehrimiz Enerji Bakanlığı Müsteşarı Selahattin ÇİMEN ile temasa geçmek yerinde olur kanımca. Selahattin ÇİMEN’in Sivasla ilgili nice konuda gayretli çalışmalarını bilmekteyiz. Nice tıkanıklıkları Ankara’da aştığını duyuyoruz. TOKİ konusunda da destek olacağına inanıyorum. Başkan ÜRGÜP mutlaka Kale Evleri Projesini, ÇİMEN ile görüşmeli.
Diğer bir vizyon projesi ise Kent Meydanının daha da genişletilerek, dünyanın en büyük kültür meydanı haline getirmektir. O ucube ve her gördüğümüzde gözleri tırmalayan Aynalı Çarşı’ya da bir çözüm bulunmalı. Bu ucubenin o çirkinliğine, mutlaka bir son verilmeli. Kent Meydanı’nın daha da genişletilip ve genişletilen alana neler yapılması gerektiği konusunda da fikir jimnastiğini de ihmal etmeyerek, Sivas’ın gelecek yıllarının güzelleşmesi sağlanmalı.
Bir takım kültür sanat etkinlikleri için Fransa’ya giden hemşehrimiz, kıymetli ağabeyim ünlü yazar Mustafa Balel, gözlemlerini bana şöyle anlattı:
“Bordeaux’dayken kente hayat veren ve yakın zamana kadar burayı Fransa’nın en büyük liman kenti yapan Garonne nehri üzerindeki Taş Köprü’de gezinmek hoş bir duygu canlandırıyordu içimde. Dünyadaki ender akarsulardan biri olan Garonne’daki irili ufaklı gemilere, sayısız gezinti teknelerine ve kentin iki yakasında yükselen tarihi yapılara bakarken aklıma hemen suları akan, insanları bakan Türkiye, ardından da Sivas geldi.
Kentin böğründe, düz bir ovada sessizce geçip giden Kızılırmak, küçük bir düzenlemeyle bir anda Sivas’ın kaderini değiştiren bir hazineye neden dönüşüvermesin? Neden, haritalarda, içinde gezinti teknelerinin yüzdüğü, etrafı sahil yolları, koşu parkurları, plajlar, kafeler, restoranlar, dinlenme alanlarıyla çevrili bir göl belirmesin ki?”
Mustafa Balel’in de belirttiği gibi Kızılırmak yeni bir anlayışla değerlendirilip, yıllardır boşu boşuna akmasına artık bir son verilerek, şehrin tarihi ve doğal güzelliğine dahil edilmeli. Bu da Sivas’ın bir vizyon projesi olmalı bence. Başkan ÜRGÜP, bu konu alakalı da bir takım adımlar atmak zorunda.
Elbette ki bu vizyon projelerini herkesin daha iyi anlayıp entellektüel derinliği yakalayabilmesi için kitaplarla iştigal etmesi gerekmektedir. Ancak okuyan toplumlar insanının ilerlemesi için ağrı çekerler. Bu da bu yıl ilki yapılması düşünülen Sivas Kültür Sanat Günleri içinde saklıdır. Burada gayret Başkan ÜRGÜP’ün atacağı adımlara düşüyor. Sadece işi Başkan’a bırakmamak lazım, bizlerin de şehirde yaşayan insanlar olarak, yapılacak işlere omuz vermemiz gerekmektedir. Hâsılı kelam: Güneş bir pencerenin açık olması için doğmaz, bütün pencerelerin ışığa koşması için doğar…
İSO 2009'un en büyük 500 şirketini açıkladı.Yine 3 tane firmamız bu listeye girdi.
SİDEMİR Sivas Demir Çelik İşlt. A.Ş. 158.sıra
Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 243.sıra
Türkiye Demiryolu Mak. San. A.Ş. Gen. Müd. (TÜDEMSAŞ) 271.sıra
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.