Orijinalini görmek için tıklayınız : Paniğe kapılan liseli aşıklar ölüme atladı
Paniğe kapılan liseli aşıklar ölüme atladı
Halife YALÇINKAYA- Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA) 22 Aralık 2009
SİVAS’ta lise öğrencisi 14 yaşındaki A.S.Ç. ile kız arkadaşı 17 yaşındaki Şeyda Ö., ailelerinin kendilerini birlikte yakaladığı apartmanda paniğe kapılınca 7’nci kattaki daireden peşpeşe atladı. Genç kız ölürken, erkek arkadaşı hastanede yaşam savaşı veriyor.
Yenişehir Lisesi 11 Fen-B sınıfında öğrenim gören Şeyda Ö., 1.5 ay önce kendisinden 3 yaş küçük ve aynı okulda öğrenim gören 9-G sınıfındaki A.S.Ç ile duygusal arkadaşlığa başladı. 10 Kasım günü düzenlenen törenden kaçarak okulun yanında sigara içen Şeyda Ö. öğretmenleri tarafıdan yakalanınca disipline verildi. Yapılan soruşturmanın ardından 1 gün okuldan uzaklaştırma cezası alan Şeyda Ö.’nün bu cezası, sınavları nedeniyle 21 Aralık tarihinde uygulandı.
Dün annesi Zeynep Ö.’den izin alarak arkadaşları ile sinemaya gideceğini söyleyen genç kız, okuldan kaçan arkadaşı A.S.Ç. ile buluşarak birlikte sinemaya gitti. Sinema çıkışı A.S.Ç. kız arkadaşını amcası Mustafa Ç.’nin Şeyhşamil Mahallesinde bulunan ve içinde kimse oturmayan evine götürdü.
Uzun süre kızının eve gelmemesi üzerine arkadaşlarını arayan anne Zeynep Ö., A.S.Ç ile sinemaya gittiğini öğrendi. Ardından gencin ev telefonunu bulan anne Zeynep Ö., A.S.Ç’nin ailesi ile birlikte eve gelmeyen çocuklarını aramaya başladı.
İstanbul’da yaşayan kardeşine ait evin yedek anahtarını evde bulamayan A.S.Ç’nin babası Malik Ç., orada olabileceklerini tahmin ederek eve gitti. Dün akşam saat 20.00 sıralarında kapıyı üzerinde bulunan yedek anahtarla açmaya çalışan baba Malik Ç.’nin eve geldiğini anlayan liseli aşıklar, paniğe kapıldı.
Bunun üzerine giyinik olan A.S.Ç ile Şeyda Ö., 7’nci katta bulunan apartman dairesinin penceresinden boşluğa atladı. Yakınları tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine getirilen genç aşıklardan Şeyda Ö. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan ve vücudunun bir çok yerinde kırık olduğu belirlenen A.S.Ç. ise beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Genç kızın cenazesinin yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
yazık olmuş herikiside hayatın baharında , cahillik aile baskısı çevre baskısı bilinçsizlik ikiş can almış, allah rahmet eylesin yakınlarına baş sağlığı diliyorum
altuntas58
22.12.2009, 14:40
Aramızdan ayrılan genc kardeşimize çok üzüldüm.Allahtan rahmet diler yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dilerim ayrıca bu olaydan ağır yaralı kurtulan kardeşimizede acil şifalar dilerim
EyüphanAydın
22.12.2009, 14:44
Gerçekten çok üzücü bir durum.Vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum
Arif Coşkun
22.12.2009, 14:46
Düşündüm bir süre bu olayda suçlu kim diye işin içinden çıkamadım.
Suçlu baskıcı aile ve çevremi desem.
Yada cahillikmi ne kadar kötü bir korkuki kendilerini bile aşağı atacak düşünceye kapılan gençlerdemi desem.
Her ne olursa olsun çok yazık olmuş, daha hayatlarının baharında böyle bir talihsizlik yaşamaları.
Acılı ailelere başsağlığı, sabırlar dilerim. Allah rahmet eylesin.
akıl eğitimini yeterince beceremiyoruz malesef..
rabbim rahmet eylesin yalanla başlayan bi gidiş ölümle bitmiş.çok acı bi durum.
Allah rahmet eylesin ne deyim....
Bu yaşta birini kaybetmiş olmak ailesi adına çok üzücü olsa gerek.
Suçluyu ben aile olarak görmüyorum.Ben de kızımın lisede biriyle tek başlarına evde görsem tahammül edemem,çocuğu pataklar kızıma da ağır cezalar veririm.Gençlik zaten bitmiş vaziyette.Okuma yok,bilgi yok,kafalarında Kavak yelleri,abuk subuk konuşmalar,TVlerde göze güzel,hoş,modern bir hareket olarak gösterilen lise aşkları..Senin aile yapın belli,çevren belli,bu işi yaparsan neyle karşılaşacağın belli.Azıcık akıl etmek zor değil.Allh rahmet etsin!
cok uzuldum allah rahmet eylesin genclere aylelerine sabir versin rabim cok aci evlat acisi :(
sibelYILMAZ
22.12.2009, 17:21
Çok fena bir durum Rabbim kimseye böyle acılar göstermesin sabır ihsan etsin Allahım ailesine...Ve yine şu bir gerçeki nereye gidiyor bu gençlik aileler gözünüzü açın büyüttükleriniz domates biber değil birer evlat onları takipten ve doğruyu göstermekten biran bile vazgeçmeyin.....
arikarinkuchi
22.12.2009, 21:12
kendilerini ben tanımasamda tanıyan arkadaşlarım var
ALLAH rahmet eylesin
yazık olmuş
KARAMELLL58
22.12.2009, 21:17
YAŞLARI DAHA ÇOK KÜÇÜK YA VE AŞK İÇİNDE KÜÇÜKLER 14YAŞINDA DAHA ÇOCUK YAA GİZLİCE BULUŞUP NE EVDE YALNIZ KALMASI BU ÇOK KÖTÜ BİŞEY HELE LİSELİ BİRKIZIN AİLESİNE YALAN SÖYLEMESİ AİLESİNİ GÖRÜNCE NEKADAR PANİK OLDUYSA ARTIK ÇÖZÜMÜ ÖLÜM SANMIŞ NOOLDU İNTİHAR ETTİ ÖLDÜ SEVGİLİSİ ÖLÜMLE PENÇELEŞİYO ALLAH HERKESİN TÜM AİLELERİN YARDIMCISI OLSUN HİÇ İYİ GÜNLERE KALMADIK
gençler malesef karşılaştıkları problemlerde çözüm üretemiyor.Düşünme yetenekleri çok zayıf. Felsefe ye gereken önem verilmiyor.sonuç da bu işte: Azularının esiri olmuş bir toplum olduk çıktık . Aklını kullanabilen toplumlar gerçek manada özgürdür.Akıl nefsin eline bırakılmamalı hiçbir zaman..
şimdi bu çocukların ölümünün sorumlusu kim? Çık çıkabilirsen işin içinden
Günümüzde çocuklarımıza aşırı haklar tanıyor, onların isteklerine boyun eğmekte güçlük çekiyoruz. Belki de giderek daha geç yaşlarda anne baba olduğumuz için, onların bir an önce büyümelerini, olgunlaşmalarını ve bizim gibi düşünmelerini istiyoruz. Haliyle çocuklarımız böyle davrandığı zaman da bundan gurur duyuyoruz. Ancak uzmanlar ,psikologlar bu durum karşısında, çocuklarımızın çocuk gibi yaşamaları için giderek daha az zamanları olduğuna dikkat çekiyorlar. Çocukluk yapmalarına daha az fırsat verdiğimiz, sürekli o kurstan o kursa taşıdığımız çocuklarımız, apartmanda dört duvar arasında sürekli bilgisayar ve televizyonla zaman geçirdikleri için de kısa sürede birer ergen gibi davranıyorlar.reklamda oynatılan kadın dondurmayı yiyeyim derken cinsellik temaları öne sürülüyorsa, önümüze çıkarılan her filmde, şarkıların kliplerinde erotizm bulunuyorsa, çizgi film karakterlerinde bile öpüşme bölümleri giderek artmaktaysa ve artık genç kız ve erkekler ondörtlerini geçmeden öpüşme meraklısı olduysa daha alt yaş seviyelerinede iner bu konu.
Eskiden çocuklar genellikle 12-14 yaşları arasında ergenliğe giriyor, cinselliği ise 20'li yaşlarda yaşıyorlardı. Ancak günümüzde çocuklar artık daha küçük yaşlarda ergenliğe giriyor,bu örnekde de olduğu gibi 14'ünde de cinselliğini yaşamaya başlıyor. anne babalar olarak yeterli bilgiyi onlara uygun bir yolla anlatmal,yız aksi takdirde çocuk öğrenmek istediğini farklı ve yanlış kaynaklardan öğrenmek isteyebilir
allah kimseye böyle utanç verici bir durum yaşatmasın ,Allah sonumuzu hayır etsin
inanılacak gibi değil
bu memleket nereye gidiyor . nerden başlasam nasıl başlasam anlatmaya bilemiyorum
ele ele tutuşup gezecek bir parkları bile yok sivasın, bir çaybahçeleri bile yok aşıkların, flörtü suç sayan anlayışların kurbanı bence her ikiside bu çocuklar aşkı sevgiyi dört duvar arasında tv ekranlarında öğrendikleriyle yaşamaya mahkum kılınmışlar, bir cafe bile yoksa gençlerin buluşacağı düşünmek lazım, spor salonu yok , eğlence mekanı yok ne yapacak bu şehrin çocukları
Abircan abi koskoca Sivasa bütün aşıklar sığmış da bunlar mı sığmamış. Suçu yine Sivasa yükledin..
Bizim zamanımızda da elele tutuşup gezeceğimiz mekanalr yoktu,cep telefonuyla saniyede 30 mesaj da atamıyorduk,aşkları Tv'de de yaşamıyorduk,ancak elin oğluyla kızıyla başbaşa kalmaktan Allah'a sığındık..Vesselam!..
bizim zamanımızla şu anki zamanı kıyaslıyorumda ne kadar mesafe var.
evet cep telefonumuz yoktu ,internetimiz yoktu ,saygı vardı köşe bucak kaçar gizlenir, büyüklerimize saygı gösterirdik.yazık olmuş keşke böyle olmasaydı ama olmuş artık olanla ölene çare yok .
şu anki imkanlar benim zamanımda olsa değişirmiydim sanmıyorum değişmezdim.
biz önce kültürümüzü düşüneceğiz sonra gelişen çağa ayak uyduracağız.
şimdi önce gelişen çağa ayak uyduruyoruz kendi örf ve adetlerimizi ikinci plana koyuyoruz. zannedersem buradan kaybediyoruz....
ismail 58
24.12.2009, 01:48
Ne diyeyim ne yazayım bilmiyorum ki,
eleştirsek, yalnış yapmışlar desek, iki can gitmiş vebalini nasıl alacağız.
Ailesi sahip çıkmamış desek, oğlumuz-kızımız var kimbilir biz neler yaşayacağız.
Olmaz böyle şey asarız keseriz desek, ne idik ALLAH bilir ne olacağız.
En iyisi inen ve inmekte olan şerri engelleyen duaya sığınalım.
YÜCE RABBİM yolundan ayırmasın,
Huzurundan kovulmuş şeytanın şerrine uğratmasın.
Kulun düşmanı nefse uydurup sapıttırmasın.
Bizlere hayırlar ve güzellikler ihsan eylesin.
Cümle Mümin kardeşlerimizin evlatlarını hayırlı evlatlar olmasını nasip etsin.
amin kardeşim allah razı olsun evet haklısın aileleri suçlamakla olmuyor rabbim onların ecelini böyle yazmış diyecek bişiy yok artık ecel gelmiş cihana bir defa ha öyle hada böyle allah rahmet etsin kızımıza oğlumuzada allahtan acil şifalar diliyorum ve her iki aileyede sabır diliyorum rabbimden gençlik işte bellimi olur allah göstermesin bizimde evladımız var ne olacağı bellimi rabbim kulunun alnına ne yazarsa başına o gelir onların alın yazısı böyle yazılmış kimse değiştiremezki.
inanılacak gibi değil
bu memleket nereye gidiyor . nerden başlasam nasıl başlasam anlatmaya bilemiyorum
ele ele tutuşup gezecek bir parkları bile yok sivasın, bir çaybahçeleri bile yok aşıkların, flörtü suç sayan anlayışların kurbanı bence her ikiside bu çocuklar aşkı sevgiyi dört duvar arasında tv ekranlarında öğrendikleriyle yaşamaya mahkum kılınmışlar, bir cafe bile yoksa gençlerin buluşacağı düşünmek lazım, spor salonu yok , eğlence mekanı yok ne yapacak bu şehrin çocukları
Aslında bakış açınızı bir taraftan beğendim, yani Sivas'ın geriye doğru gidişine atfınız dikkat çekici, ancak, abartılı olmuş, kafe yok, o yok bu yok....
İyice köye benzetmişsiniz memleketi, o kadar da değil.
Gençlerin duygularını bilinçlice yaşamadıkları, buna engel olunduğu, yaşayacaklarını da bu engel oluşla birlikte medyadan aldıkları öğreti ile saçma sapan ve şuursuzca yaşadıkları maalesef gerçek. Yoksa aşık olmak bir arada duyguları yaşayabilmek ama bunu bilinçli, dik duruşla ve özgürce yapabilmek ne hoş olur..
Bu arada intihar değil panikle kaçışa yeltenme sonucu kaza, oğlanın durumu orta, bu gün ameliyat oldu, bağırsakları yırtılmış, ayrıca omurgasında kırıklar var, onun içinde ayrıca ameliyat olacak....
Son haber..
Çocuğun durumu çok kötü, bağırsaklarının durumu ameliyatta ortaya çıktı, felaket...
Aile çaresizlik içinde hastalarını oraya buraya götürmeye çalışıyorlar, oysa yapılacak birşey olmadığı kendilerine defalarca anlatıldı...
58_babacan_58
26.12.2009, 10:58
Allah rahmet eylesin komada olan arkadaşımızada Allah şifa versin yok zor bir durum...
Vazgeçildi,
Çocuk hala aynı serviste tedavisine devam ediliyor....
Umutlar bitmiş değil...
Azizem_58_58
29.05.2012, 12:46
bu olayın üstünden yıllar geçti ama çocuk ne oldu ya?? öldü mü?
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.