PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halk otobüslerinin boyu uzayacak

Sivaslilar.Net
30.12.2009, 00:47
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Belediyesi tarafından 2006 yılında gerçekleştirilen ve minibüsle toplu taşımı sona erdiren Toplu Taşıma Sistemi yeniden düzenleniyor.

Belediye Meclisi tarafından Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte halen hizmette olan ve 7 metre uzunluğunda olan ortalama 45 yolcu kapasiteli midibüslerin 9 metre ile 9 metre 20 santim uzunluğunda 70 yolcu kapasiteli araçlarla değiştirilmesi uygun görülmüştü.
Özel halk otobüsleri ve seyrüseferlerde yapılan değişikliklerle ilgili halk otobüsleri kooperatifi tarafından tutulan avukatlar ile dün makam odasında görüşme yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, ilk görüşmenin gayet olumlu geçtiğini ikinci görüşmenin ise Çarşamba günü yapılacağını söyledi.

Dün yapılan ön görüşmede otobüs seferlerinin düzenlemesi ile ilgili iki madde üzerinde konuştuklarını belirten Uysal, “Halk otobüsü kooperatifi tarafından gönderilen iki avukat arkadaşımız ile hem onların bize sunduğu, hem de bizim onlara sunduğumuz maddeler üzerinde ön görüşme sağladık, ilk görüşmemiz gayet olumlu geçti, ikinci bir görüşmemizi ise önümüzdeki Çarşamba günü yaparak Sivas halkının sıkıntı çekmeden yolculuk yapması için çalışmalara başlayacağız” dedi.

Sivas’ta ulaşım konusunda en büyük sıkıntının Üniversite hattı üzerinde yaşanmasına ise Uysal, Üniversite hattı üzerinde 56 tane otobüsün çalıştığını, 56 otobüsün ise yedekte beklediğini belirterek, “Üniversite istikametinde 56 aracımız çalışırken 56’sı ise yedekte bekliyor, bu istikamette yolcu sayısı arttıkça bizde araç ayımızı artırıyoruz, sadece arada bir sıkıntı yaşanıyor o da bazı fakültelerin diğer fakültelerden erken paydos etmesi, şu an için Üniversite istikametinde hiçbir problem yok” dedi.

Hürdoğan Gazetesi

Kibrisli
30.12.2009, 00:51
Ben hiç anlamamıştım zaten neden küçültüldüğünü tüm Türkiye yeni büyük otobüsler alırken bizimkiler küçültmüştü... İzmir'deki mercedeslerden alsınlar harika otobüsler... Aziz Kocaoğlu Kadifekaleye giden 1 otobüsü yollasın bedava ne olsa bölücüler 2 otobüsten birisini yakıyor...

ismail 58
30.12.2009, 00:54
Katılıyorum size,
en azından Sivas'ta yakılma tehlikesi olmaz,
ve kıymetini bilen vatandaşlara hizmet etmiş olur.

besyo_cu
30.12.2009, 00:57
Üniversite için Tramway yada Metro sistemi olsa ne güzel olurdu. Üniversitenin hemen önünden Demir Yolu geçiyor ama böyle bir çalışmamız yok ne kadar da garip...

ONuR
30.12.2009, 00:57
Ben görürmüyürüm bilemiyorumda,araçların 10 metre değil körüklü olması lazım.En azından 20.00-22.00 saatleri arası..Bıktım artık uzun süren kuyruklarda beklemekten

Salim58
30.12.2009, 06:50
büyültülmesi güzel ama tam gün dolu olurmu olmaz. sabah ve akşam saatleri yoğunluk olur, burdaki sıkıntı bu şekilde halledilir. gün içinde fazla yolcu olmaz ama ortalamaya bölersen onlarıda kurtarır vatandaşta rahat eder..

LaEdri
30.12.2009, 10:26
Bazı yönlerde yolcu yoğunluğu yok.Ama üniversite için ya daha geniş kapsamlı,tramway ,metrobüs gibi seçenekelr düşünülmeli,ya da sefer sayısı artılımalı.Öğrenciler bizim reklam araçlarımızdan,gelir kaynaklarımızdan onları kuyruklarda bekletmemeliyiz.

goktan58
30.12.2009, 10:51
tramway guzel bı dusunce ama bılıyorsunuzkı sıvasımızın yolları cok dar oyle bi proje ıcın gececek guzergah sehır planının yenıden ımar edılmesı gerek buda sıvasın altust olacak olması...yanı bence tramway ımkansız

Cley
30.12.2009, 15:53
Tramvay neden imkansız olsun . TCDD den başlar Kayseri Caddesinin sağ tarafı tarla zaten ordan üniversiteye dümdüz gidebilir.Ama bunu yapacak maddi güç nerdeee.

Kibrisli
30.12.2009, 16:30
Tramvay neden imkansız olsun . TCDD den başlar Kayseri Caddesinin sağ tarafı tarla zaten ordan üniversiteye dümdüz gidebilir.Ama bunu yapacak maddi güç nerdeee.

Ben sana söyleyim maddi imkan nerden gelecek Cley... Tren rayı var değil mi? O tren rayları üzerinde gidecek metro tarzı vagonlar yapılacak TÜDEMSAŞ tarafından bitti gitti... Ne maliyeti var TÜDEMSAŞ ve Belediye ve İl özel idaresi ortak olarak onun maliyetini fersah fersah karşılarlar... Sonra da 3-4 tane istasyon yapılacak Gar, STSO önü, Yenişehir-Otogar arası, Üniversite, Üniversite lojmanları...

Cley
30.12.2009, 16:35
Güzergahta hemfikiriz. Yapılacak metro veya tramvay hattının kendine özel olması açısından söylemiştim. Mevcut raylar üstünden olacaksa senin dediğin gibi gayet güzel olur. Koskoca tüdemsaş 3 tane vagon üretir galiba.

seva
30.12.2009, 17:58
Zaten boyu uzun millet binmekte zorlanıyor daha uzun olursa iple mi çekecekler :D

EyüphanAydın
30.12.2009, 20:58
Zannedersem otobüslere süt içirip boylarını uzatıcaklar . Bende bu konuyu anlamıyorum,sonuçta Ülkenin en belirgin illerinden birisin.

Bu aşamayı önceden atlatman gerekir.

Sabiha Serin
31.12.2009, 19:18
Sayın Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal bey Üniversite güzergahında problem yok diyor. Buna kesinlikle katılmıyorum.

Üniversite lojmanlarına her dört otobüsten birisi geliyor. Yolcu sayısının azlığı bahane ediliyor bu yanlıştır. Üniversitede oturan lojman sakinleri en az 20.dakika otobüs bekliyor, çoluk çocuk okul ve dershaneye yetişemiyor.Soğukta otobüs çok bekleniyor. Üstelik hastanenin oradaki ana duraktan 20 dk bekleyen yolcuyu doldurup geldiği içinde lojmandaki yolcular ayakta gidiyor. Hatta bazen otobüs dolu geldiği için lojman yolcusunu almadan gidiyıor tekrar 20.dk beklemek zorunda kalınıyor.

LÜTFEN ÜNİVERSİTE LOJMANLARI GÜZERGAHINA OTOBÜS SAATLERİ DİĞER GÜZERGAHLARDAKİ GİBİ OLSUN.

SİVAS POSTASI GAZETESİ KÖŞE YAZIMDIR

Sayın Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcılarımız lütfen okuyunuz..

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ LÜTFEN OKUYUNUZ

Bundan önce yine burada “ SİVASLI VATANDAŞIN BİTMEYEN ÇİLESİ “ başlıklı köşe yazımda Belediye Otobüsleri ile ilgili sorunlarımızı dile getirmiştim. Ancak öyle sanıyorum ki Sivas’ımızın sorunlarını her ne kadar paylaşmaya çalışsak ta, ya yazdıklarımızı okuyan yok, ya da umursanmıyoruz. Doğrusu bir vatandaş olarak sesimizi nasıl duyuralım şaştık kaldık.
İnşallah Sayın Belediye Başkanımız günde bir saat olsun bizlerin yazdıklarına zaman ayırıp sorunlarımızı çözümleme gayretinde olursa minnet duyacağız. Biliyorum belki de Sayın Başkanımız Doğan Ürgüp Bey yazımı yine okumayacak ama ben yinede bir vatandaş olarak sorunumuzu yazacağım. Ben inanıyorum ki haberdar olursa çözüm bulacaktır.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi lojmanlarından şehir merkezine gitmek için lojman sakinleri en az 20 dk. Belediye otobüsü bekliyor. Dakikalarca soğukta buzdan heykel oluyorlar. Bunun nedenini araştırdığımızda ise aldığımız cevap şu oluyor. “ Otobüsler hep rektörlüğün önünden gidiyor. Her dört otobüsten sonra beşinci otobüs lojmana uğruyor” deniliyor. Peki, ama neden? Lojmanda oturan herkeste araba var mı? Var ise sadece evin ya erkeğinde ya da hanımında araba olur. O halde evde kalan eşin ve servisi olmayan okula ve dershaneye giden çocukların günahı ne! Doktora gitmek için şehir merkezindeki hastanelerden randevu alanların zamanında yetişmesi imkânsız. Çocuklar derse gecikiyor, sınavları kaçırıyorlar. Bir yaz boyunca otobüse binmek için Lojmanlardan Rektörlük binasına kadar yürüyenler artık bu soğuk havada nasıl yürüsünler. Üstelik lojmandan Toki tarafına gitmek için iki otobüs değişiliyor. Lojmanlardan ana durağa, oradan tekrar başka otobüse biniliyor. Dönüş yine aynı şekilde şehir merkezinden lojmana iki otobüsle dönülüyor. Bu durum hem zaman israfına hem ekonomik olarak mağduriyet değil mi?
Bu durum Üniversite lojmanlarında oturanlara cefamı, cezamı nedir anlamak zor. Zaten 4 otobüste bir otobüs geldiği için Hastane önündeki duraktan yolcu dolu geliyor, lojmanda oturan yolcuya yer kalmadığından ayakta gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca bazen de otobüsler dolu geldiği için lojmandan yolcu almayınca da ikinci 20 dk beklemek zorunda kalıyorlar.
Üniversite Lojmanlarından şehir merkezine gitmek ve dönmek işkence olmuştur. Sadece Üniversite Lojmanları değil Gülyurt- Gültepe, Türk-İş Blokları- Mevlana- ve daha birçok güzergâhlara da Belediye otobüsleri geç geliyor.

Sayın Belediye Başkanımızdan vatandaşların Belediye Otobüsü mağduriyetini önlemelerini önemle rica ediyoruz. Umarım bu kez sesimizi duyan olur, aksi halde bu çığlığımızı bir üst makamlara bildirmek zorunda kalacağız

SABİHA SERİN

goramaz
31.12.2009, 21:58
ben uzatılması taraftarı değilim.

büyük otobüsler trafikte çok yer kaplıyor kazalara sebebiyet veriyor.hele ki sivas gibi bir yerde körüklü otobüse hiç gerek yok. hem hangi parayla değiştiriyorlar.