PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardıma muhtaçların çoğunu boşanmış kişiler oluşturuyor

Sivaslilar.Net
04.01.2010, 01:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas’ta Hayat Ağacı Derneği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan ailelerin büyük bir bölümünün boşanan kişilerden oluştuğu öğrenildi.

Hayat Ağacı Derneği’nden yardım alan bin 100 aileden 700’ü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardımlarından yararlanan yüzlerce kişi de çeşitli sebeplerden dolayı boşanmış çiftlerden oluşuyor.
Son yıllarda Türkiye’de ve Sivas’ta Türk aile yapısı derinden sarsılırken, yaşanan boşanma olaylarında önemli derece de artışlar gözleniyor.
Ekonomik kriz ve lüks yaşama alışkanlıklarının yanı sıra, Türk aile yapısının son yıllarda ciddi bozulmalar yaşaması sosyal anlamda yaşanan sorunların artmasına neden oluyor. Sosyal yardım kuruluşlarından yardım alan ailelerin büyük bir bölümünün eşlerinden ayrılan bayanlardan oluştuğu istatistikî bilgilerden de ortaya çıkarken, bu konuda Sivas’taki sosyal yardım kuruluşlarının yanı sıra, Valilik, Belediye, Müftülük başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara büyük iş düşüyor.
Krizle birlikte ekonomik yapısı bozulan ailelerin yanı sıra, toplumsal anlamda da Türk aile yapısının bozulmasından kaynaklanan sıkıntılarda boşanma olaylarının artmasına neden oluyor.
Boşanan çiftlerin büyük bir bölümünün bir yılını doldurmadan boşandıkları görülürken, Sivas’ta bu konuda kapsamlı bir çalışma başlatılarak bundan sonra ortaya çıkacak yeni boşanma olaylarına karşı gerekli önlemlerin alınması için çalışmalara başlanması bekleniyor.
Bu durum Sivas’ta evliliklerin pamuk ipliğine bağlı bir hal aldığını gözler önüne sererken, Valilik, Belediye, sosyal kuruluşlar ve müftülüğün Türk aile yapısının anlatılması ve boşanma olaylarının nedenlerine yönelik seminer ve programlar düzenleyerek bu yaraya neşter vurmaları gerekiyor.

SON ÇARE YARDIM KURULUŞLARINDA…
Sivas’ta Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na son yıllarda müracaat edenlerin sayısında ciddi artışlar görülüyor.
Geçtiğimiz yıl içerisinde Sivas Belediyesi tarafından durumu iyi olmayan bin 100 aileye gıda yardımında bulunulurken, bu ailelerden 700’ünün boşanmış kişilerden oluştuğu bilgisine ulaşıldı.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım talep edenlerin büyük bir çoğunluğunun da eşlerinden boşanmış kişilerden oluşurken, boşanma olaylarındaki artışın göz ardı edilemeyeceği Sivas’ta yeni boşanma olaylarının önüne geçmek için tüm kurumların bu konuya duyarlı yaklaşarak toplumun kanayan yarasına merhem olması bekleniyor.

Hürdoğan Gazetesi

goramaz
04.01.2010, 08:45
şimdi boşanmayı mı yorumlayacağız, yoksa yardım alanların sayısını mı?

Salim58
04.01.2010, 09:25
güzel bi uygulama, fakat her geçen gün artış olması düşündürücü .rakamlar nereden nereye gelmiş.

altuntas58
04.01.2010, 10:46
Sivas’ta Hayat Ağacı Derneği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı yaptıkları insani calışmlarından dolayı cani gönülden kutlarım her şey bu derneğimizden beklenmemelidir Valilik, Belediye, Müftülük başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara büyük iş düşüyor. hatta bizler ferdi olarak elimizden geldiğince maddi ve manevi desteklerimizi esirgemeyelim

EyüphanAydın
04.01.2010, 12:40
Keşke kimse boşanmasada,bu paralara muhtaç olmasa

ayten58
04.01.2010, 12:46
bakın arkadaşlar eğer sivas halkı birazcık medeni düşünse boşanmış çüftler yardım alma yerine çalışmayı tercih edrdi nedenini yazmama gerek varmı bilmem ama yinede yazayım bayanlar çalışınca kesinlikle kötü gözle bakılıyor ilimizdeadım gibi eminimki yardım alan bayan arkaşlarımızın içinde utanalar vardır yardım aldığı için bir zamnlar bende onlardan biriydim yardım almadım çalıştım çocuklarıma ekmek getirmek için kötü dediler ve çıkıp istanbula gelmeyi tercih ettim.

ismail 58
06.01.2010, 03:25
ne boşanmayı yorumlayalım, ne de yardım alanların sayısını yorumlayalım....

bu habere takdirden ve verilen emeğe saygıdan, yapılan hizmete destek olmaya çağrı yapmaktan başka birşey yakışmaz.

YÜCE RABBİM hayat ağacı gibi dürüst ilkeli ve vefakar çalışma yapan dernekleri başımızdan eksik eylemesin...