PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üretim fakiri Sivas'ta yüzleri TÜDEMSAŞ güldürüyor

Sivaslilar.Net
07.01.2010, 23:31
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Üretim fakiri Sivas'ta yüzleri TÜDEMSAŞ güldürüyor

Üretimin durma noktasına geldiği Sivas’ta 70 yıllık fabrika olan TÜDEMSAŞ kendi üretimi olan Hbbillnss tipi vagonların binincisini üreterek TCCD’ye teslim etti.

Sivas'ta 70 yıldır faaliyet gösteren TÜDEMSAŞ Fabrikasının Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Halil Torun, alüminyum kayar duvarlı ''Hbbillnss'' tipi özel kapalı yük vagonlarının binincisini üreterek teslim etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
TÜDEMSAŞ Fabrikası'nda 2008 yılında Türkiye'de ilk defa üretimine başlanan Hbbillnss Tipi kapalı yük vagonları ile diğer modellerdeki vagonların 2009 yılında üretilen kısmının TCDD'ye teslimi nedeniyle fabrikada tören düzenlendi.
Törende konuşan Halil Torun, TÜDEMSAŞ'ın kuruluşunun 70. yıl dönümü olan 2009'da tüm çalışanlar olarak hep birlikte yine önemli bir başarıya imza attıklarını belirtti.
Fabrikalarının ilk vagon üretimine başladığı 1953 yılından bu yana ürettiği 30 ayrı tipte yük vagonlarına ilaveten 2009 yılında 700 adet vagon daha üreterek toplam 18 bin 739 vagonu ülkenin hizmetine sunduğunu bildiren Torun, ''Bilhassa TÜDEMSAŞ, 2003-2009 yıllarını kapsayan son 7 yıllık dönemde, önceki 7 yıllık döneme nispetle yüzde 540 gibi bir üretim artışı sağlayarak büyük bir atılım yapmıştır'' dedi.
2009 yılı iş programlarında yer alan 28 adet Uas tipi travers taşıma yük vagonu, 172 adet Ss tipi bojili yük vagonu ve 500 adet ''Hbbillnss'' tipi 2 dingilli alüminyum kayar duvarlı yük vagonunun tamamının üretilerek yüzde 100'lük bir gerçekleşme sağlandığını anlatan Torun, ''2009 yılında küresel ekonomik krizin etkileri dünyada yoğun biçimde yaşanırken şirketimizde böyle bir ortamda bu başarının elde edilmesi, fabrika çalışanlarının gayreti, azminin ve emeğinin birer semeresidir'' dedi.
Üretimini tamamladıkları vagonlar hakkında teknik bilgiler de veren Torun, “Şirketimiz zaman zaman yaşanan zorluklara rağmen 2008 yılında yakaladığı başarının da üzerinde bir performansla 2009 yılını kapatmıştır. Ülkemizde ilk defa TÜDEMSAŞ tarafından 2008 yılından itibaren üretimine başlanan, aynı zamanda TCDD'nin ilk defa 2008 yılından itibaren kullanmaya başladığı ve bin adet sipariş verdiği alüminyum kayar duvarlı 'Hbbillnss'' tipi özel kapalı yük vagonlarının binincisini üreterek teslim etmenin gururunu hep beraber yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların arından TCDD yetkililerine vagonların teslimatı yapıldı.

Sivas Hürdoğan

EyüphanAydın
07.01.2010, 23:49
Bu gülen yüzlerin hiç solmaması dileğiyle.

58Sevda
08.01.2010, 17:19
Insallah daha cok uretim yapmak dilegiyle... :) yuzler hep gulsun