PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapalı köy yolu sayısı 44e düştü

Sivaslilar.Net
16.01.2010, 03:06
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas’ta aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları tekrar ulaşıma açılıyor.

Önceki gün kapalı bulunan 78 köy yolu sayısı İl Özel İdare Ekiplerinin yaptığı çalışmalarla 44’e düştü.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 168 yerleşim birimine elektrik verilemediği, 65 yerleşim biriminin de haberleşme sisteminin arızalı olduğu belirtildi.
Sivas'ı çevre illere bağlayan ana güzergahların ulaşıma açık olduğunu bildiren yetkililer, ilçeler arasında bağlantıyı sağlayan bazı yollarda ulaşımda sıkıntı yaşandığını kaydettiler.
Sivas-Suşehri yolunun Geminbeli Geçidi'nde kar yağışı nedeniyle zaman zaman ulaşım aksıyor.
Sivas'ı Karadeniz Bölgesi'ndeki şehirlere bağlayan Zara-Suşehri yolunun Geminbeli Geçidi'nde, kar yağışı yer yer ulaşımda aksamalara yol açıyor. 2010 rakımlı geçitten, özellikle ağır tonajlı araçlar buzlanma nedeniyle geçmekte zorlanıyor. Rampayı çıkmakta zorlanan araçlara, Karayolları ekipleri ve trafik ekipleri yardımcı oluyor.

Sivas Hürdoğan

Salim58
16.01.2010, 08:31
köy yollarının kapanması ne demek çok iyi bilirim.

çocukken yollarımız kapanınca gözlerimiz yollarda karayolları ekiplerini beklerdik.:)

birde elektrikler kesilirse işte zorluklar ozaman başlardı.

bu kış gününde Rabbim zorda kalanlara yardım eylesin..

goktan58
16.01.2010, 12:11
bu kar sanırım bıtek Sarkıslaya yağmuyor....hergun yagmur ....

ayten58
16.01.2010, 12:17
evet köy yollarının kapanmasının acısını ben de iyi bilirim çünkü 10 yaşında düğüne gönderdiler annemlerde yol tecere kadarmış meğer tecerden köye yüzüme sulu sepken yiye yiye gittim akşam köye girmiştim çorabların boğazı kalmıştı atık altı yoktu ah ne günlerdi o günler ama yinede özlüyorum o günleri.allah yardımcıları olsun köydeki kardeşlerimizin.