PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gürün’de kadınlar daha çok okuyor

Sivaslilar.Net
18.01.2010, 00:18
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Gürün Halk Kütüphanesi'nden kadınların erkeklere oranla daha fazla yararlandığı bildirildi.
Alınan bilgilere göre, Gürün Belediye Kültür Merkezi içerisindeki Halk Kütüphanesi'nde, 7 bin 140'ı çocuklar için, 23 bin 222'si ise yetişkinler için olmak üzere toplam 30 bin 362 kitap yer alıyor.
Kütüphaneden 2009 yılı içerisinde 9 bin 769'u kadın, 5 bin 210'u erkek olmak üzere 14 bin 975 kişi yararlandı. Kütüphaneden yararlananların çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu belirtildi.
Kütüphaneden 3 bin 938 kadın ve 2 bin 812 erkek olmak üzere toplam 6 bin 750 kişinin ödünç kitap alarak ev ve iş yerinde okuduğu kaydedildi.
Ödünç kitap alanlardan kadınların en fazla romanlara ilgi gösterdiği belirlenirken, esnafın kişisel gelişim, öğrencilerin ise araştırma kitaplarını tercih ettiği belirtildi.
Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gürünlülerin kitap okumaya ilgisinin dikkat çekici olduğunu söyledi.
Okur-yazar oranı oldukça yüksek olan Gürün'de, Halk Kütüphanesinden yararlanan insanların sayısının sevindirici düzeyde olduğunu ifade eden Kalaylı, ''Neredeyse kütüphanedeki iki kitaptan biri okunuyor. Kitap okuyanların içerisinde kadınlar çok ciddi farkla erkeklere galip gelmiştir. Geçmiş yılların okuma oranlarında da kadınların önde olduğu göz önünde tutulduğunda Gürünlü hanımların kitap okumaya olan ilgisini takdire değer buluyorum'' dedi.
Kalaylı, ilçede düzenlenen okuma kampanyalarına da özellikle kız öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

ayten58
18.01.2010, 00:33
Bravo Gürün'lü bayanlara takdir ettim. Kitap okumayı çok seven bir bayan olarak Gürün'lü bayanları tebriik ediyorum ve okuma sevgilerinin devamını diliyorum.
Ayrıca [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ılar.net'e paylaşım için çok teşekkür ederim.

sivaslıtülay
18.01.2010, 00:44
Bravo gürün'lü bayanlara,
Sivas'tan rekor kıracaklar her halde...

Sabiha Serin
18.01.2010, 01:36
Gürün'lü bayanları yürekten kutluyorum. Ne kadar güzel ...Okumayan herkese örnek olsunlar.GÜRÜNLÜ HANIMLARIMIZI ALKIŞLIYORUM VE SİVAS'TA SİYŞAD-SİVAS YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİMİZE BEKLİYORUZ.

Dünyanın neresinde olursa olsun, her nerede yaşarsa yaşasın. Okumayı, yazmayı seven, yazar ve şair herkesi SİYŞAD -SİVAS YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİMİZE bekleriz. Sivas'ta yıllardır çok istenmesine rağmen bugüne kadar bir türlü gerçekleşmeyen SİVAS YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ ni kurmaktan mutluyuz.Birbirinden değerli Yönetim Kurulumuz ve üyelerimiz ile hepimiz Şairler Yazarlar şehri Sivas'ımıza kültür, edebiyat adına şiiri daha çok sevdirmek, şiiri yaşatmak adına bizlere maddi ve manevi destek olanlar yeterli olmasa da özveri ve coşku ile çalışıyoruz. .Derneğimizde her hafta Cumartesi günleri saat: 12.00-17.00 arası şiir dinletilerimiz vardır. Şiir yazmayı, okumayı, şiir dinlemeyi seven herkes konuğumuzdur.Aramıza katılmanızdan onur duyarız..
Ayrıca Sivas'ımızın ilçelerine de gidip şiir dinletilerimiz olmaktadır. Örneğin ilçelerimizden ilk kez Zara'ya gittik, Zara'da şiir dinletimiz oldu, 5 Aralık 2009 tarihinde Sivas Şiir ve Müzik Esintileri etkinliğimizi Sivas’ın ilçesi Zara’da Zara Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirdik.
İnşallah derneğimiz üyeleri şair arkadaşlarımız ile beraber bir günde Gürün'e gelip şiir dinletimizi gerçekleştirmekten onur duyarız..

SABİHA SERİN
SİYŞAD
SİVAS YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ BAŞKANI

İletişim: sabiha_serin@mynet.com