Orijinalini görmek için tıklayınız : Burası Kent Meydanı !
Sivaslilar.Net
19.01.2010, 13:46
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Sivas’ta bir süredir devam eden sokak köpeği problemi bir türlü aşılamıyor. 2010 yılının Sivas’ında sokak köpekleri kentin göbeğinde cirit atıyor.
Sivas Cumhuriyet Meydanı olarak bilinen alanda onlarca sokak köpeği vatandaşın arasında geziniyor.
Köpekler Sivas’ın meydanın da ezilme tehlikesiyle karşı karşıya olarak gezerken, vatandaşlar ise rahatsız durumda. Özellikle çocukların büyük tedirginlik yaşamasına neden olan köpeklerin sayısı her geçen gün artarken, 2010 yılının Sivas Meydanında yaşanan görüntüler vatandaşı düşündürüyor.
Dünde, Sivas meydanında objektiflerimize yakalanan sokak köpekleri halkın arasında cirit atarken, aynı kareye sığan 7 sokak köpeği ilginç görüntüler yaşanmasına neden oldu.
Sivas Hürdoğan
maşallah kaldırımları işgal etmiş köpekler bu ne samimiyet.:)
Kibrisli
19.01.2010, 14:54
Önceden Sivas'ın tarihi eserlerini tozdan topraktan, Sivas'ı yeşillendiren ve hayvanların doğal koruması, sığınakları olan Selçuklu Parkının ağaçları kesildikten sonra ortaya çıkmış olabilirler mi???
Abi şehrin en büyük parkının köpeklere sığınak olması normal bir durum mu yani?
Hani ağaçalr kesilmeden bir düzenleme yapılmış olsaydı ve köpekler burda cirit atıyor olsaydı o zaman normal olur muydu?
İster ağaçlı,ister ağaçsız bir meydan olsun,köpeklerin yeri olmamalı ..Sami Aydın döneminden bu tarafa ,bu konuda da olumlu yöne değişen bir şey yok!
Kibrisli
19.01.2010, 15:28
Abi şehrin en büyük parkının köpeklere sığınak olması normal bir durum mu yani?
Hani ağaçalr kesilmeden bir düzenleme yapılmış olsaydı ve köpekler burda cirit atıyor olsaydı o zaman normal olur muydu?
İster ağaçlı,ister ağaçsız bir meydan olsun,köpeklerin yeri olmamalı ..Sami Aydın döneminden bu tarafa ,bu konuda da olumlu yöne değişen bir şey yok!
Benim fikrim sokak hayvanlarının toplanmaması ve öldürülmemesi yönünde... İnsanlara saldırmadığı sürece, zarar vermediği, hasta etmediği sürece bir zararı yok... Tek zararları görüntüdür, işte geçmişte oraları yeşillikken doğal ortamlarında ağaçlar içinde yaşar oradan çıkmazlardı, halkın arasına karışmazlardı....
sen ne diyorsun kardeşim ya çarşıda millet bu köpekler yüzünden yolunu değişiyor kaç tane çocuk bu köpekler yüzünden dolaşamıyor bu nasıl iştir anlamadımya oldu olacak öküz falanda bırakalım yeşillensin meydanda doğal hayatla iç içe yaşıyalım varmı böyle bişey
KARAMELLL58
19.01.2010, 19:34
bencede hiç hoş bir manzara değil bayanlar ve çocuklar içinn çokk zorr bir durum barınak yapyıolardı nooldu bitmedimi acaba bitmese köpeklerrr de barınaklarda kallsa
Kibrisli
19.01.2010, 19:43
sen ne diyorsun kardeşim ya çarşıda millet bu köpekler yüzünden yolunu değişiyor kaç tane çocuk bu köpekler yüzünden dolaşamıyor bu nasıl iştir anlamadımya oldu olacak öküz falanda bırakalım yeşillensin meydanda doğal hayatla iç içe yaşıyalım varmı böyle bişey
Diyorum ki "Kardeşim" eğer kent meydanı böyle çırıl çıplak bırakılmasaydı... Ağaç katili Sami Aydın o ağaçları kesmeseydi bu köpekler öyle ipleri kopmuş gibi insanların arasında gezmeyecekti... Tabiatın dengesi ile oynamak öyle kolay değil... Hesapsız kitapsız iş yapmanın sonucudur bunlar diyorum... Ve diyorum ki "Kardeşim" keşke o ağaçlar kesilirken Sivas'ta olsaydım da birisine kendimi zincirleseydim diyorum "Kardeşim"...
İlginç görüntüler Belediye Barınaklara alması lazım Hayvanlarada Yazık ezilme tehlikesi ve açlar olayıda bu tarafından düşünün
bu köpekler sadece sivasa özel herhalde başka bir şehirde dolaşamazlar
İsmail Özçelik
20.01.2010, 12:54
Önceden Sivas'ın tarihi eserlerini tozdan topraktan, Sivas'ı yeşillendiren ve hayvanların doğal koruması, sığınakları olan Selçuklu Parkının ağaçları kesildikten sonra ortaya çıkmış olabilirler mi???
Türkiye'nin en güzel meydanı Konak meydanı diyorlar ben baktım gerçekten yemyeşil ve diğer güzel meydanlarda da ağaç yok ama park olarak şehrin merkezinde de öyle bir park tarihi eserlere zarar verir.
Sokak köpeklerine gelince şehrimize yakışmayan bir durum
MUTLU İTİK
20.01.2010, 12:58
Ya arkadaşlar bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz görüntü elbette hoş değil hayvan barınağı faal çalışıyor ama şu peşinden koşturulduğumuz AB yasalarıdır bu hale gelmemize sebep olan sivas bilindiği gibi kırsal ağırlıklı bir il sokak köpekleri toplanıyor rehabilite ediliyor aşıları yapılıyor hastalıklardından arındırılıp AB yasaları gereğide belirli bir süre barınakta tutlduktan sonra hangi muhitten alındı ise uyum sorunu yaşamaması için geri oraya bırakılıyor.
Gelelim sorunun başına hayvan severler besledikleri hayvanları eşleştirdikten sonra 6 yavruları oluyor bu altı yavrunun içinden bir tanesi kendilerine saklıyor daha sonra kalan 5 tanesi sokağa bırakıyor sivasta beslenen köpeklerin %80 i kimlikliksiz kayıtları yok aşıları yapılı değil bu konu üzerine düşse tarım il müdürlüğü kim hangi tür hayvanı besliyor bilinse kimliksiz ve sahipsiz olanlar zaten barınak tarafından toplanıp menşelenerek kısırlaştırılıyor geriye artan hayvan sayısında sadece kişilerin besledikleri hayvanların fazla yavruları kalıyor merkezdeki tüm köpe sahipleri kimlik alsa bu sokağa bırakılanların da kim tarafından bırakıldığı belli olacak ve bununda yaptırımları var bu olayda suşlu ne O Başkan ne Bu başkan suçlu yine kendi halkımız.
arkadaşlar sokak köpeği bir sivasta değilki istanbuldada aynı benim ikamet ettiğim yer altuntaş abi aynı yerde gayet iyi bilir istanbulun en güzel ve gösterişli ilçesinden birisi üsküdar beyler beyi ama gel görki burasıda aynı sivas gibi yani buradada köpekler cirit atıyor ama belediye tarafından aşıları olmuş kısırlaştırılmış kulakları küpeli dolaşıyorlar napalım şimdi öldürelimmi görüntü bozukluğu yapıyor diye
bu köpekler sadece sivasa özel herhalde başka bir şehirde dolaşamazlar
Ankaraya yolunuz düşerse bakın sokaklarda varmı yokmu.:)
üstelik burası Türkiyenin Başkenti.
takmış ağaca ya o zamanda oraya girilmiyordu itten köpekten tinerciden sarhoştan millet ordan geçmemek için elinden geleni yapıyordu hayır dışardan gelenlerin ağzı açık kalıyor böyle bir bölgeye bizim millet daha agaç derdinde gerçi amaç agaç degil geçmiş yönetimi ne türlü olursa olsun kötülemek sivasta yaşamıyormuşun işte biz burda yaşıyoruz hizmet sana degil bize geliyor çok sivas aşığı iseniz gelin sivasta yaşayın bizim neler çektiğimizi görün adam geldi sivasın çehresini degiştirdi daha hala adamı kötülüyorsunuz agaçsa agaç paşa fabrikasına o kadar agaç dikildi onlar gündeme gelmiyor
Köpeklerden Niye Korkacakmışım İnsanlar Dururken Onlar inanın zararsız Hatta Açlar ve ezilme tehlikesi var onun için üzülüyorum
MUTLU İTİK
20.01.2010, 19:54
Stedki yöneticilerden rica etsekte bu konuyu kapatsalar burada biz memleketimizin reklamını yapmaya çalışırken kendini gazeteci ve haberci sananlar geçtikleri bu haberler ile sivasın sesini duyuruyorlar ama nasıl duyuruyorlar orasıda kesin geçmişte yobaz diye anıldık. Eli sopalı bekçiler meydanda insan sayısı kadar köpekler bu tarz saçma sapan haberler yüzünden anılacak daha çookkk söz veririz milletin ağzına
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.