PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Küçük Öğrenci'den Büyük Sözler

Sivaslilar.Net
20.01.2010, 21:41
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

SİVAS (İHA) - Sivas'ta, "Başkan-Halk Görüşmesi" toplantısında ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Aleyna Alp, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen'den okuldaki sınıfları için projeksiyon cihazı ve beyaz tahta talebinde bulundu.

Sivas Belediyesi tarafından her hafta Çarşamba günleri düzenli olarak yapılan "Başkan-Halk Görüşmesi" toplantısı Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün şehir dışında olması nedeniyle Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen'in başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ile tek tek görüşen Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek görüşmeler sırasında notlar aldı.

"Başkan-Halk Görüşmesi" toplantısına dedesi Hakkı Alp ile birlikte gelen Kılıçarslan İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Aleyna Alp, Başkan Vekili Mustafa Çimen'den okuldaki sınıfları için projeksiyon cihazı ve beyaz tahta talebinde bulundu.

Birinci sınıftan beri projeksiyon cihazına ve beyaz tahtaya ihtiyaçları olduğunu belirten küçük Aleyna, "Bu aletler derslerimizi daha iyi anlamamızı sağlayacaktır. Bizim sınıf 48 mevcutlu. Öğretmenimiz çok fedakar ve anlayışlı bir öğretmendir. Ama çok yoruluyor. Bu cihaz öğretmenimize büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Birinci sınıftan beri bu cihazı almaya uğraşıyoruz. Sivas'ta buluna devlet dairelerine ve büyüklerimize dilekçe yazdık ve ziyaretlerde bulunduk, sözler aldığımız halde sözlerini tutmadılar. Bende yıllar sonra başkanım işsizim bir iş istiyorum diyip karşınıza gelmek istemiyorum. Gelecekte sizin bana göndereceğiniz çocuklara yardım etmek istiyorum. Belki sizin şu anda olduğunuz mevkide ben oturacağım Onun için okumamızı kolaylaştırın bize destek olun artık kenar mahalle okulu olmak istemiyor ve Sivas'ta ismimizi duyurmak istiyoruz. Beni geri çevirmeyin bu aleti okulumuza gelerek bana ve 4-a sınıfına hediye ettiğinizi söylerseniz çok mutlu olacağım. Sizin gibi büyük mevkilere gelip, insanlara yardım etmek için daha çok çalışacağım, söz veriyorum" dedi.

Başkan Vekili Mustafa Çimen ise küçük Aleyna'nın isteklerini yerine getireceklerine söz vererek, "Senin bu isteğini karşılamayla ile ilgili memnuniyetle bir gayretimiz olacak. Belediye başkanımız şehir dışında. Yarın geldiklerinde ben Aleyna hanımın bu dileğini bizatihi kendisine ileteceğim ve bu meseleyi çözeceğiz. Ben başkanımız adına şimdiden bu sözü veriyorum" diye konuştu.