PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güreş Eğitim Merkezi yenilendi

Sivaslilar.Net
23.01.2010, 00:51
Sivas'ta 15 yıl önce kurulan Ahmet Ayık Güreş Eğitim Merkezi, daha iyi güreşçiler yetiştirebilmek için baştan aşağı yenilendi.

4 Eylül Stadı'nın yanında faaliyet gösteren Güreş Eğitim Merkezi, kısa bir süre önce bakım ve onarıma alındı. Barınma, eğitim, sağlık ve beslenme gibi tüm ihtiyaçları karşılanan güreşçi öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için başlatılan çalışmalarla merkez daha modern hale getirildi.

Sporcu öğrencilerin 8-9'ar kişilik yatakhaneleri, 3'er kişiliğe dönüştürülürken, merkezin etüt odası, bilgisayar odası, yemekhane ve mutfağı da yenilendi. Yeni kondisyon salonuna da kavuşan merkezin müdürü Rahmi Soyuyüce, yaptığı açıklamada, 15 yıl önce Sivas'ta güreşçi yetiştirmek için açılan merkezde bugüne kadar çok sayıda Avrupa ve Türkiye şampiyonu yetiştirildiğini belirtti.
Ata sporu güreşi kentte yaygınlaştırmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Soyuyüce, merkezde eğitim gören sporcu öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının da kendileri tarafından karşılandığını belirtti.

Merkezlerinde güreşte 27'si yatılı, 14'ü gündüz olmak üzere 41 öğrenci ile halter branşında 12, atletizm branşında da 9 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Soyuyüce, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisinin eğitimlerinin de merkezlerinde yapıldığını söyledi.

Amaçlarının önce Türkiye genelinde ve uluslararası alanda başarılar elde etmek olduğunu ifade eden Soyuyüce, sporcu öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını güreş eğitim merkezi tesislerinde antrenman yaparak geçirdiklerini söyledi. Bugüne kadar gerek milli takıma, gerekse büyük kulüplere Sivas'tan birçok sporcu gönderdiklerini anlatan Soyuyüce, güreşçilerinin başarılı olması için ellerindeki tüm imkanları kullandıklarını söyledi.