PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okullarda ödenek şoku

Sivaslilar.Net
25.01.2010, 14:13
Okullarda ödenek şoku

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığınca okullar arası grup, yarı final ve final müsabakalarına katılacak takımlara verilmesi öngörülen ödenek hakkında bir açıklama geldi. Buna göre özellikle Türkiye birinciliği müsabakalarında bazı kategorilere para ödenmeyeceği ve bu takımların finallere kendi imkanlarıyla katılacağı ifade edildi.
2009-2010 eğitim öğretim yılı içerisinde grup, yarıfinal ve Türkiye Birinciliği ödemeleriyle ile ilgili Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı bir yazı gönderdi. Sivas’a da gelen yazıda 2010 mali yılı bütçe kanunuyla tahsisi öngörülen yurt içi geçici görev yolluğu ve harcama kalemindeki ödeneğin yetersiz olması nedeniyle planlanan ve uygulamaya konulan programların gerçekleştirilemediğine dikkat çekildi.
Bu çerçevede basketbol, futbol, futsal, hentbol, voleybol ve güreş dallarında grup ve yarıfinal müsabakalarına katılacak okul takımlarına sadece birer günlük geliş ve dönüş otobüs ücretlerinin ödeneceği duyuruldu. Ayrıca, basketbol, hentbol, futbol, futsal ve voleybolda yapılması planlanan Türkiye birinciliklerine çıkan okul takımlarının ise final müsabakalarına kendi imkanlarıyla katılacakları dile getirildi.

Hürdoğan

EyüphanAydın
25.01.2010, 14:32
Okulların zaten kısıtlı imkanları var,Bu masrafların altından kalkıcağını pek sanmıyorum.Her okul kalkamaz bu masrafların altından.