PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son günlerde gelen kış ve sıfırın altında 15 dereceye düşen aşırı soğuklar hayatı olu

Sivaslilar.Net
28.01.2010, 22:10
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Son günlerde gelen kış ve sıfırın altında 15 dereceye düşen aşırı soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilerken, Kızılırmak ve Aksu nun donmasına, Paşabahçedeki şelalede de buz manzarası oluşmasına neden oldu.

Son günlerde şiddetini artıran kış ve sıfırın altında 15 dereceye kadar düşen soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, Kızılırmak ve Aksu deresinin donmasına da yol açtı, Paşabahçedeki şelalede görenlerin etkilendiği buz manzarası meydana getirdi.
Kızılırmak ta akıntının az olduğu sığ bölümler, aşırı soğuk nedeniyle buz tuttarken Aksu’nun Karaağaç Köprüsü-Dedebalı Mahallesi bölümü de buzla kaplandı.

ARAÇLAR ÇALIŞMIYOR
Bazı vatandaşlar, sabah saatlerinde soğuk hava nedeniyle araçlarını çalıştırmakta güçlük çekerken, özellikle dışarıda park edilen mazotlu araçlar çalışmadı. Kimi vatandaşlar, çalıştıramadıkları aracının motor bölümünü ısıtmak için aracın altında ateş yaktı.

KOMBİ BACALARI BUZ TUTTU
Kentteki doğal gazlı bazı evlerin kombi bacasının buz tuttu, bazı evlerin çatılarında da uzun buz sarkıtları oluştu. Mahalle aralarındaki bazı çeşmeler de dondu.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporlarına göre, yarın kar yağışının etkili olmasının beklendiği Sivas ta, hava sıcaklığının eksi 9 dereceye kadar düşmesi, cuma gününden itibaren soğuk havanın etkisinin azalması bekleniyor.

goramaz
28.01.2010, 22:15
Kışı Sivas'ımın süsüdür..

Kış memleketiyiz sonuçta.. Önlem almak lazım

altuntas58
28.01.2010, 22:48
sıfırın altında 15 dereceye düşen aşırı soğuklar sivasımızın her yerini dondurmuş olmalı Kızılırmak ve Aksu nun donması Paşabahçedeki şelalenin buz tutması demek sivasa kışın tam anlamıyla hükmetmesi demek oluyor allah odunu kömürü olmayana yardım etsin

asi-yürek58
28.01.2010, 23:20
ben agustosta bile ceketsiz gezemedim köyde ocak ayinda sivasi duşunemiyorum kim bilir nasil soguktur ama istanbulun sogugu nemden dolayi daha vazla his sedliyor