PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Danıştay kararına sanayici tepkili

Sivaslilar.Net
08.02.2010, 21:07
Sivas Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASSİAD) Başkanı Hakkı Nazlım, YÖK'ün katsayı eşitsizliğini ortadan kaldıran kararın yürütmesini durdurmasına tepki gösterdi.

Nazlım, "Bu kararı verenlerin maksadı, üyelik görüşmelerinin devam ettiği AB'ye, 'Türkiye'de kurumlar arasında uyumsuzluk var' mesajı mı vermeye çalışıyor?" diye sordu.

Danıştay 8. Dairesi'nin YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasına ilişkin 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini durdurmasına iş dünyası tepki gösterdi. Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (Assiad) Başkanı Hakkı Nazlım, karara çok üzüldüğünü söyledi. Türkiye'nin mevcut şartlarda ara elemana ihtiyacı olduğunu belirten Nazlım, Avrupa ülkelerinden örnek verdi. Nazlım, Avrupa ülkelerinden mühendisten daha çok ara eleman yetiştirilmesine önem verildiğini ifade etti.

Türkiye'nin de AB'ye üye olmak için çaba harcadığını belirten Assiad Başkanı Nazlım, "Meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler ve ülkem adına çok üzüldüm. Bu kararı verenlerin maksadı, üyelik görüşmelerinin devam ettiği AB'ye, 'Türkiye'de kurumlar arasında uyumsuzluk var' mesajını mı vermek? Meseleye dünya konjüktüründen bakmak lazım." diye konuştu. Assiad Başkanı Nazlım, YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasını ortadan kaldıran kararının yeniden iptal edilmesinin meslek liseli öğrencilerin hayallerini bir kez daha yıktığını sözlerine ekledi.

(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı)

Kibrisli
08.02.2010, 21:24
İyide sayın Nazlım, ara elemana ihtiyacım var diyorsun ara eleman yetiştiren okullardan sonra mezunların çalışmasını değil mühendis olmasını istiyorsun, bu senin yaptığın ya siyasi yandaşlıktır ya da mantıksılıktır, heralde seçim yaklaşıyor aday maday olmayı düşünüyorsun... Ayrıca AKP öncesinde kurumlar arasında uyum vardı da aldı mı AB bizi?

altuntas58
08.02.2010, 22:24
YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasına bende şaştım kaldım Sivas Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASSİAD) Başkanı Hakkı Nazlımında dediği gibi avrupada meslek liselerine çok önem veriliyor ama ne hikmetse ülkemizde hiç değeri yok yaşın yanında kuruda yanıp gidiyor