PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP Zara ilçe başkanlığına Bahri Şengül seçildi

Sivaslilar.Net
17.02.2010, 07:58
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Cumhuriyet Halk Partisi Zara İlçe Başkanlığı'na Bahri Şengül seçildi.

CHP Zara İlçe Başkanı Zekai Korkmaz'ın geçen ay vefatı nedeniyle ertelenen olağan genel kurul toplantısı, Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, divan başkanı ve üyeleri seçildi.
Divan Başkanlığını CHP Sivas İl Başkanı Avukat Bülent Renda Deniz'in yaptığı kongrede, Önder Ünal'ın başkanlığındaki listenin çekilmesiyle birlikte eski başkanlardan Bahri Şengül ve merhum başkan Zekai Korkmaz'ın yeğeni Orhan Korkmaz başkanlığındaki iki liste yer aldı.
Faaliyet raporu ve bütçenin okunmasının ardından genel kurulda, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile İl Başkanı Bülent Renda Deniz, Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy, İl Genel Meclis Üyesi Muharrem Yılmaz ile ilçe başkanı adayları partililere hitap etti.
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, merhum ilçe başkanı Zekai Korkmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı dileyerek, ''Sadece ailesi değil, Zekai beyi Zara Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz hep birlikte kaybettik. Büyük emekleri vardı. Ruhu şad olsun'' dedi.
Zara'da uzun yıllar sonra, tam 33 yıl aradan sonra CHP'nin belediye başkanlığını kazandığını ifade eden Özdemir, ''33 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanlığını aldığı Zara'da, ilçe kongresinde bulunmaktan da büyük bir onur ve iftihar duyuyorum. Gerçekten 33 yıldan sonra susadığımız bir başarıydı. Bu başarıda emeği olan, katkısı olan herkesi minnetle, şükranla karşılamak istiyorum'' diye konuştu.
Hükümeti eleştiren Özdemir, ''Bugün Türkiye 85 yıllık Cumhuriyet tarihinin en karanlık sürecinden geçiyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu tabloya bir bakın Türkiye giderek hukuk devleti olmaktan uzaklaşıyor'' dedi.
Özdemir, ''Ekonomide yaşananları bir tarafa atıyorum. Türkiye, dünyada en pahalı kırmızı eti yiyen ülkelerin başında geliyor. Benzini en pahalı, mazotu en pahalı tüketen bir ülkeyiz. Benzin, mazot bizim ülkemizden çıkmadığı için, onu dışarıdan satın aldığımız için belki pahalı kullanmayı anlıyor olabilirim. Ama benim ülkem tarım ülkesi iken çok değil, bundan 10 yıl önce dünyada kendi ürettiği ile kendisini besleyebilen 7 şanslı ülkeden biri olarak Türkiye bugün nasıl oluyor da dünyanın en pahalı etini tüketen ülke haline geldi?''
Genel kurulda, konuşmaların ardından seçime gidildi. Genel kurulda 67 oy alan Bahri Şengül, başkanlığa seçildi. Şengül, 2 dönem önce başkanlığı Zekai Korkmaz'a devretmişti.
Diğer aday Orhan Korkmaz başkanlığındaki listenin 56 oy aldığı genel kurulda, 2 oy da geçersiz sayıldı.
Bahri Şengül başkanlığında oluşan yönetimde, Kazım Dursun, Celal Çolak, Erhan İnce, Nihat Güler, Hasan Kaleli, Şevket Karakaş, Zeki Koç, Sevilay Lütfullahoğlu, G. Zeki Lütfullahoğlu ve Önder Ünal yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı. Genel kurula, CHP eski milletvekili adayları Ali Rıza Karpınar, Cuma Türkoğlu, Haydar Gölbaşı ve Osman Çiftçi, eski il başkanları Mahmut Durna ve Adnan Çelik ile partililer katıldı.

Sivas Hürdoğan.