PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Belediye kararlı

Sivaslilar.Net
18.02.2010, 23:27
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Eski Köy Garajı'nın yeri ile ilgili iş adamları ve Sivas Belediyesi arasındaki anlaşmazlığın ne şekilde sonuçlanacağı merak edilirken belediyenin kararlılığını koruduğu, iş adamlarının ise taleplerinde geri adım atma eğiliminde olduğu iddia ediliyor.

Edinilen bilgiye göre taraflar dün Sivas Valiliği'nde bir araya geldi. Vali Yardımcısı Kemal Şahin önderliğinde bir toplantı yapıldı ancak bu toplantıdan da net bir sonuç çıkmadı.

2007 yılında satışı gerçekleştirilen Eski Köy Garajı'nın yeri ile ilgili belediye ve iş adamları grubu (ortak girişim) arasındaki anlaşmazlık devam ediyor.
İş adamları grubunun alana yapılacak yatırım ile ilgili imar talebini belediye meclisinin reddetmesi ile birlikte başlayan tartışmada henüz ortak bir çözüm üretilemedi.
Sivas Belediyesi, sözleşme şartlarına aykırı taleplerde bulunulduğunu savunurken, iş adamları gurubu ise yatırımcının önünün kesildiğini savunuyor.
Belediye sözleşme dışına çıkmama konusunda kararlı. ‘Sözleşme sınırları içerisinde gerçekleştirilebilecek her türlü talebe açık olunduğu da' her fırsatta ifade ediliyor.

İŞADAMLARI İLGİNÇ BİR ÇIKIŞ YAPMIŞTI…

Ortak girişim tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısında ilginç ayrıntılar ön plana çıkmıştı.
Belediye'yi yatırımcının önünü kesmekle suçlayan iş adamları, talepleri karşılanmadığı takdirde kente yatırım yapmama ve mevcut yatırımlarını da şehirden götürme kararı alabileceklerini açıklayarak ilginç, düşündürücü ve tehditvari bir çıkış yapmıştı.
Bu açıklamanın ardından Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil'de çeşitli açıklamalarda bulunarak, 'amaçlarının yatırımcının önünü kesmek olmadığını, sözleşmeye aykırı taleplerde bulunulduğu için belediye meclisinin imar tadilatı talebini reddettiğini' dile getirerek, söz konusu ortak girişime karşı herhangi bir tavrın söz konusu olmadığını belirtmişti.

VALİLİK DEVREYE GİRDİ AMA…

Sivas Belediyesi ve ortak girişim arasındaki anlaşmazlığı çözmek için devreye giren Sivas Valiliği tarafları Valilik Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda bir araya getirdi.
Vali Yardımcısı Kemal Şahin önderliğinde bir araya gelen taraflar, konuyla ilgili istek ve taleplerini bir kez daha karşılıklı olarak dile getirdi.
Toplantıda Sivas Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil yer alırken, ortak girişim adına ise iş adamı Ünal Karaca ve bazı iş adamlarının yer aldığı öğrenildi.
Toplantıda Belediye'nin konuyla ilgili sözleşme şartları çerçevesindeki tavrını koruduğu öğrenilirken, ortak girişimin ise geri adım atabileceklerinin sinyallerini verdiği ileri sürülüyor.
Toplantı da Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil'in, hukuk ve kanunlar çerçevesinde gereken her türlü kolaylığı tüm yatırımcılara sağlamaya hazır olduklarını, bunun dışında gelebilecek taleplerde ise kararlılıklarını koruyacaklarını dile getirdiği öğrenildi.
Başkan Yardımcısı Çınargil'in söz konusu alan ile ilgili taleplerin belediye ve ortak girişim arasında imzalanan sözleşmeye aykırı olduğunu, bu taleplerin gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını dile getirdiği de edinilen bilgiler arasında.
Ortak girişim adına toplantıya katılan İş Adamı Ünal Karaca'nın ise daha önce gerçekleştirdikleri toplantıda açıkladıkları gibi gerçekleştirmek istedikleri yatırım ve talepleri ile ilgili görüşlerini paylaştığı öğrenildi.
Tarafları uzlaştırmak için gerçekleştirilen toplantıda mevcut sözleşmeye aykırı talepte bulunulduğu için uzlaşma sağlanamadığı iddia ediliyor

Ersan Arslan / Sivasın Sesi

burak5866
19.02.2010, 09:55
Belediye sözleşme dışına çıkmama konusunda kararlı. ‘Sözleşme sınırları içerisinde gerçekleştirilebilecek her türlü talebe açık olunduğu da' her fırsatta ifade ediliyor.

demek geri çekilme kararı aldınız.demek ki belediye haklı.

Salim58
19.02.2010, 17:17
Burası için verilecek son karar nasıl olacak acaba, gerçekten merak etmeye başladım.

vicente58
19.02.2010, 23:02
bende kamuda çalışan bir inşaat mühendisi olarak şunu söyleyebilirimki belediye eğer isterse gerekli değişiklikleri mevzuata aykırı olmayacak şekilde düzenleyip bu yatırımın kazanılmasını sağlayabilir. Memlekette hem modern bir yapı hemdepek çok kişiye istihdam olanağı kazanmış olur. Ama bunu yaparken tabiki vatandaşın hakkını hiçe saymak pahasına birilerini zengin etmek pahasına yapmayacak bu hususklarıda dikkate alacaktır. Dolayısıyla bence aslında valinin yapmaya çalıştığı şeyi belediyenin yapması,yatırımcılarla projenin gerçekleşebilmesi için bir şekilde anlaşmalıdır.Bu arada sayın valinin konuya yapıcı bir şekilde müdahil olması takdire şayan,sağolsun.

burak5866
20.02.2010, 11:09
dün akşam tv 58 de belediye başkanının katıldığı programı izledim.belediye başkanı sonuna kadar haklı ama iş adamlarıda haksız demiyorum.çünkü onlarda projenin uygun olduğunu düşünüyorlar.ama başkanın söylediklerine görede uygun değilmiş.biz ona izin versek bile yarın mahkemeye dava açılır inş yarıda kalır daha fazla zarar uğrarlar diyor başkan.bize uygun proje getirin diyor daha sorun yok işte.ama osman yıldırımda eğer biz 1 metre fzla istiyorsak bütün malvarlığmı nelediyye bırakacam gibi büyük laf ediyor kendisine hiç yakıştıramadım.akşamda tv 58 an haberde olacakmış çok merak ediyorum ne diyecek.inş büyük konuşmaz yine nerde olsa yapmaaycak sanki bütün mal varlığını belediyeye bağışlayacak değilki.

burak5866
20.02.2010, 11:09
inş dediğim inşaat.

pover58
20.02.2010, 12:57
bu işadamlarının belediyeyi tehdidi işe yaramaz yatırımlarını götüreceklermiş güle güle beyler.sivasta yeterince markette var yeterince binada var kimi kandırıyorsunuz yatırım yapıyoruz diye.o bölgede üç tane market var 4. süne gerek yok .kimse kanunlardan ve hukuktan üstün degil belediyeyi yıpratmaya çalışmayın sizi herkes tanıyor yemezler.adamgibi bir fabrika yapın üretim yapın istihdam oluşturun insanlarda size güvensin yardımcı olsun süpermarket açacaksınızda ne olacak ben söylüyümhazır çalışan marketlerden biri kapanacak o kadar.bu yatırımmı şimdi.biri açılacak biri kapanacak olacak bu.belediye sonuna kadar taviz vermemeli.biz bu belediyeye haksızlıkların önüne geçsin diye oy verdik birilerine peşkeş çeksinler diye degil.

memet24
20.02.2010, 15:56
akşam başkanı dinledim başkan haklı..........

edebiyatisyen
20.02.2010, 18:06
Akbabalar Başkanı tek bulmuş kekmeye çalışıyor.

sivaslı fd
20.02.2010, 18:26
Akbabalar Başkanı tek bulmuş kekmeye çalışıyor.

.......................:D:D:D: D:D....................