PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı

Sivaslilar.Net
26.02.2010, 00:41
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ta Mevlit Kandili dolayısıyla Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından “Somuncu Baba Sebil Ekmeği” dağıtıldı.

Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı'nın Sivas Temsilciliği, Mevlit Kandili dolayısıyla İstasyon Caddesi'nde vatandaşlara ücretsiz olarak “Somuncu Baba Sebil Ekmeği'' dağıttı.
Vakfın Sivas Temsilcisi Ahmet Demir ve vakıf görevlilerince poşet içerisinde dağıtılan ekmekler kısa sürede tükendi.
Ahmet Demir, tüm İslam aleminin kandilini kutlayarak, bugün Sivas'ta 2 bin adet ''Somuncu Baba Sebil Ekmeği'' dağıttıklarını bildirdi.

SOMUNCU BABA KİMDİR?
Somuncu Baba adıyla bilinen Şeyh Hamid-i Veli, 1331-1412 yılları arasında yaşadı. Ailesi Horasan'dan Anadolu'ya manevi fetih için gelen erenlerden olan ve Padişah Yıldırım Bayezit döneminde yaşadığı Bursa'da fırınında ekmek pişirerek halka dağıtan Şeyh Hamid-i Veli, bu nedenle ''Somuncu Baba'' adıyla tanınıyor. Darende'de vefat eden Somuncu Baba'nın mezarı da bu ilçede bulunuyor.

Sivasın Sesi

Salim58
26.02.2010, 07:19
bu güzel günlerde bu gibi güzel şeyler yapmak son derece güzel oluyor.

Somuncu Baba adıyla bilinen Şeyh Hamid-i Veli,i tekrar rahmetle anıyoruz bu gibi değerli insanlara herzaman ihtiyacımız var.

abircan
26.02.2010, 09:22
yine bulmuşşlar bir efendi kurmuşlar bir vakıf ne oğlu var ne kızı belki ama adam yad ediliyor
önce ekmek dağıtıyorlar
sonra kapınıza toplamaya geliyorlar yavaş yavaş azar azar bir bakmışmış efendiler seğirmiş şirketler gemiler marketler çoğalmış
ebu cehil caf caf fış fış efendi vakfı
yok daha neler

Pusula_58
26.02.2010, 09:56
Hiç düşündünüzmü neden olsun açlık ? Neden olsun yoksulluk? Neden illa birilerinden medet umar hayır bekler onurdan yoksun gururdan yoksun bir toplum olsun ?
Birilerine göktenmi yağıyor da hayırına dağıtıyor, neden sosyal düzende aramayız hakkımızı hukuğumuzu da ona buna el açıp muhtaç olup sadakayla yaşamayı seçelim.
abircan arkadaşın dediğine katılmamak mümkün değil. Sen önce insanları kendine kul, köle yap sonrada el ayak öptür sonrada hayırlı insan ol. Yok öyle bir şey. Çalış hakkınla kazan hakkını ara insanca onurunla yaşa.

ayten58
26.02.2010, 15:09
yanılıyosun abircan efendi ben somuncunun torunuyum sivastaki şahin eczane torunu milli sünnetçi kemal özkan torunu sultanbeylideki karabağ bir market ve karabağ iki market torunu istasyon caddesindeki hastane tarafındaki dükkanları sahibi dayımdır kendisi torunu daha sayardım ama yeri değil yine beni çıldırtma istersen edebinle otur somuncu baba hep vardı ve var olacakta tıpkı veysel babanın var olduğu gibi o zaatda bir dönem yaşadı ve hakkın rahmetine kavuştu tıpkı veysel bab gibi hatta adresini verde sana kitaplarını göndereyim ha ne dersin hulusi efendiye hele hiç dilini uzatma oda bu sülalenin damadıydı mekanı cennet olsun çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir zaatı muhteremdi beni az dolaştırmadı darende içmecelere kadar götürdü tedaviim için nuur içinde yatsın sen susmayı denesen bence daha hayırlı olur nedersin en azından milletin sinirini kaşımazsın.

ayten58
28.02.2010, 23:56
ikiniz bir birinizden berbatsınız pusulayla abircan pusula sana sadece şurda katılıyorum kimseye kul köle olma çalış kazan alnın açık başın dik ye haklısın burda seni takdiir ettim doğrusu ama somuncu babaya gelince o zaat vardı ve bende torunuyum yani dedem torunu bende onun soyundan gelen bir bayanım yukarda yazdığım isimlerde torunudur kimse o zaata hayal idyemez hulusi efendi merhum elimden tutup dolaşıtrırdı beni benim sedefim var sedefim için çok dolaştırdı nuur içinde yatsın oda damadıdır bu sülalenin lutfen herkes üç düşünüp bir yazsın rica ediyorum.

65serdal58
01.03.2010, 00:01
allah kabul etsin

ayten58
01.03.2010, 00:10
vay teşekkürler gardaş dermişim.

abircan
01.03.2010, 15:14
yanılıyosun abircan efendi ben somuncunun torunuyum sivastaki şahin eczane torunu milli sünnetçi kemal özkan torunu sultanbeylideki karabağ bir market ve karabağ iki market torunu istasyon caddesindeki hastane tarafındaki dükkanları sahibi dayımdır kendisi torunu daha sayardım ama yeri değil yine beni çıldırtma istersen edebinle otur somuncu baba hep vardı ve var olacakta tıpkı veysel babanın var olduğu gibi o zaatda bir dönem yaşadı ve hakkın rahmetine kavuştu tıpkı veysel bab gibi hatta adresini verde sana kitaplarını göndereyim ha ne dersin hulusi efendiye hele hiç dilini uzatma oda bu sülalenin damadıydı mekanı cennet olsun çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir zaatı muhteremdi beni az dolaştırmadı darende içmecelere kadar götürdü tedaviim için nuur içinde yatsın sen susmayı denesen bence daha hayırlı olur nedersin en azından milletin sinirini kaşımazsın.

önce ağzını topla güzel güzel yaz arkadaşım
başta zaten belirttim belki dedim somuncu babayı tanımam bilmem, ama benim kastım avrupada ve türkiyede dolandırılan milyonlarca saf temiz müslüman kardeşlerim için bir yakınmaydı buna en güzel örnek deniz feneri, zaten cümlenin sonuna bakarsan lafın somuncu babaya olmadığını anlaman lazım ebu cehil fış fış efendi diye bitiyor , yoksa belli başlı vakıflara laf eden yok , ne mutlu sana övünebileceğin bir atan varmış ama burada yapmaya çalıştığımız fakir fukaraya yardım adı altında yapılan türlü soysuzlukları deşifre etmek yoksa niye yazıp çiziyoruzki burada, alındıysanız kusura bakmayın, ama içerik olarak hiç birşeyden ödün vermem yazdıklarımı aynen tekrar ederim ama somuncu babadan ve siz değerli takipçi torunlarından özür dilerim umarım kastımı anladınız katkı veririseniz sevinirim, yanlız yardım ulu orta utandırılarak da dağıtılmaz değilmi hele artık bu ekmeğe kadar düşmüşse yoksulluk , serzenişimizin tonunu dahada artımamız lazım değilmi

abircan
01.03.2010, 15:29

veysel baba demişken
garibimin bırak meydan cadde kültür merkezinde bir adı sivasta bir sokakta bile adının yad edildiğini zannetmiyor niye? çünküüüü oooo .........

ayten58
01.03.2010, 17:52
bakın beyefendi ben haddini bilen bir bayanım ağzımda gayet topludur her zaman ama siz özellikle ayrım yapmaya çalışıyosunuzsize şunu söyleyim veysel baba sizin nasıl atanızsa benimde öyle atamdır benim torunlarımın gittiği okulun adıda aşık veysel şatıroğlu ilköğretim okuludursizi biraz daha birlik ve beraberliğe davet ediyorum kendi atasına saygısı olmayanın benim atama hiç hiç saygısı olmaz özrünüzü şimdilik kabul ediyorum tabii bir daha tekrar etmezseniz bir ikincisi kimse fakir fukarayı küçükde görmüyor horda görmüyor somuncu baba sebil ekmeği o zatın kendisinin adet ettiği bir gelenekdir bu yeni değildir osman hulusi efendide o geleneği bu güne kadar sürdürmüştür ve şimdide o düzen tarihten beri kaldığı yerden devaam etmektedir yani konu fakir fukaranın onuruyla oynamak değil kültürümüzü tanıtmaktır onlarda haber yapmışlar ne var bunu bu kadar büyütüp milleti kışkırtacak anlamadım lutfen sizi biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdıryani bu bir töre yada bir gelenek halini almış davranıştır somuncu tbabayı tanımanızı beklemiyordum zaten tanıyında demiyorum sadece azcık saygı istiyorum nasılki ben ayırt etmeden saygı duyuyorsam benim için ha benim atam somuncu babadır hada veysel baba hiç fark etmez ikisinede saygım ve sevgim sonsuzdur çünkü ikiside benimde bizlerinde atasıdır sizinde öyle davranmanızı dilerim hiç değilse bundan sonra.

Pusula_58
03.03.2010, 15:46
[QUOTE=ayten58;526939]ikiniz bir birinizden berbatsınız pusulayla abircan

Berbat olan şey bence sizin yazılanı algılayamamanız veya sizin savunduğunuz, Kulu kulluk İnsanı insana köle yapan zihniyet olabilirmi. Bunun başka bir mantığı tarifi olabilirmi. Yazdığımda ne gibi bir berabtlık var? Onuruyla, kişiliğiyle, insan gibi yaşamanı istemenin nesi berbat anlamadım.

ozanberk2010
03.03.2010, 15:53

yav sen neyin reklamını yapıyorsun. datuınların marketlerinin reklamınımı:))))) allah akıl fikir versin ne diyeyim

ozanberk2010
03.03.2010, 15:55
bakın beyefendi ben haddini bilen bir bayanım ağzımda gayet topludur her zaman ama siz özellikle ayrım yapmaya çalışıyosunuzsize şunu söyleyim veysel baba sizin nasıl atanızsa benimde öyle atamdır benim torunlarımın gittiği okulun adıda aşık veysel şatıroğlu ilköğretim okuludursizi biraz daha birlik ve beraberliğe davet ediyorum kendi atasına saygısı olmayanın benim atama hiç hiç saygısı olmaz özrünüzü şimdilik kabul ediyorum tabii bir daha tekrar etmezseniz bir ikincisi kimse fakir fukarayı küçükde görmüyor horda görmüyor somuncu baba sebil ekmeği o zatın kendisinin adet ettiği bir gelenekdir bu yeni değildir osman hulusi efendide o geleneği bu güne kadar sürdürmüştür ve şimdide o düzen tarihten beri kaldığı yerden devaam etmektedir yani konu fakir fukaranın onuruyla oynamak değil kültürümüzü tanıtmaktır onlarda haber yapmışlar ne var bunu bu kadar büyütüp milleti kışkırtacak anlamadım lutfen sizi biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdıryani bu bir töre yada bir gelenek halini almış davranıştır somuncu tbabayı tanımanızı beklemiyordum zaten tanıyında demiyorum sadece azcık saygı istiyorum nasılki ben ayırt etmeden saygı duyuyorsam benim için ha benim atam somuncu babadır hada veysel baba hiç fark etmez ikisinede saygım ve sevgim sonsuzdur çünkü ikiside benimde bizlerinde atasıdır sizinde öyle davranmanızı dilerim hiç değilse bundan sonra.

bu çağda bu kafa. insanların neden ekmeğe muhtaç olduğu değil,muhtaç edenlere el açmayı savunan bi zihniyettesin. ülkenin geleceği için felaket bir zihniyet.

goramaz
12.03.2010, 00:06
Türkiye uzaya füze fırlattı da Osman Hulusi Efendi'nin somunları mı füzeye takıldı?

İnsanların bir geleneği yaşatması bu amaçla somun dağıtmaları nasıl bir gericiliktir anlamadım gitti..

Emin olun o insanlar da en az sizin kadar haramı helali ve kula kul olunmaması gerektiğini bilir.
Ayten abla size gıpta ettim şimdi.. Fikrimin ve gönlümün beslendiği duru kaynaklardan biridir Osman hulusi Efendi .. Nasip olsaydı da ben de tanıyabilseydim onu

ayten58
12.03.2010, 02:52
bana bak ozan berkmisin ne sin zihniyetsizlik senin gibi kendini bilmez üç beş kişinin içine işlemişse bunda benim suçum ne geri kafalılık sizdeki ne dediğimi anlamak istemiyosunuz bu bir gelenektir diyorum baştan beri ve reklam yapmakda senin gibilere yakışır somuncu babayı bilmeyenmi varki reklam yapayım be ben senmiyim aslım belli köküm belli benim neyin reklamını yapacağım söylermisin haa neyin