PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'ta bel fıtığı ameliyatında devrim

Sivaslilar.Net
02.03.2010, 22:12
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 10 yıldır mikrocerrahi tekniği ile yapılan bel fıtığı ameliyatının ardından endoskopik diskektomi yöntemi ile tedavi de başladı.

Ameliyat ile ilgili 2009 yılı Eylül ayında Almanya'nın Münih kentinde eğitim alan CÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Gürelik, Sivas'ta Alman doktor Guntram Krzok ile başarılı operasyonlara imza attı. Endoskopik diskektomi ameliyatta hastanın bayıltılmadan ameliyat edildiği belirten Doç.Dr. Gürelik, "Endoskopi cihazının kullanıldığı bu ameliyat tekniğinde hasta genel anestezi almadan yani bayıltılmadan, sadece girilecek olan cilt bölgesi uyuşturularak hasta uyanık haldeyken ameliyat yapılmaktadır. Toplumda kapalı ameliyat olarak da bilinen bu teknik dokulara en az zarar veren ameliyatlar grubundadır. Bu ameliyat tekniği halen bel fıtığı ameliyatlarında altın standart olarak kabul edilen mikrocerrahi yöntemine göre bazı üstünlükleri olan bir yöntemdir ancak onun yerini almış bir yöntemden çok, ona alternatif bir yöntemdir" diye konuştu.

Doç.Dr. Mustafa Gürelik, bu ameliyatların bu yılın başındani beri CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılmaya başladığı ve çevre illerden de büyük ilgi gördüğünü söyledi.

DHA / Hakan Kaleli

burak5866
02.03.2010, 22:46
yalan ne ilgisi ya diş çekmeye bile kayseriye yolluyorlar.şimdiye kadar orasının süper bölge hastanesi olması lazımdı.

burak5866
02.03.2010, 23:18
bırakı bunu daha önce yazdığım yorumlara bakın dememişmiydim tapu akdastro bölge müdürlüğüde kapanacak diye.bakın kapatıldı.HELAL OLSUN VEKİLLER SİZE.BU SEÇİMDE EN AZ %70 OY BEKLİYORUM SİVASLILARDAN.

Salim58
03.03.2010, 07:46
yeni yapıldıysa bilemem. geçen yıl aynı hastalıktan bir yakınımı Kayseriye yollamışlardı.

burak5866
03.03.2010, 11:33
bu kayseriden çektiğimiz nedir ya ben yozgatta okuyorum orayı resmen kayseri sömürmüş ilçesi gibi yapmış yavaş yavaş sivasıda o duruma getiriyorlar.

SsİiVvAaSsLlIı
03.03.2010, 14:56
bel fıtığı gibi önemli bi ameliyatın üzülerek söylüyorum ama Sivas'ta yapılmasına karşıyım
çok yakın bi tanıdığım Sivas'ta ameliyat oldu malesef başarısızz sonuçlandı
kim gelirse gelsin hangi doktor olursa olsun burayı kesinlikle önermiyorum...

Sarp43
09.03.2010, 01:45
ben bizzat tanıyorum mustafa hocayı ve ne gerekiyorsa yapıyor tüm hastalarına mustafa hocam çok tşkler harikasınız ne gerekiyorsa siz onu yapıyorsunuz kim ne derse desin teşekürler

34mekan_58vatan
16.03.2010, 03:18
ben sizin gibi düşünmuyorum 2008 yılında bende amalıyat oldum cumhuruyet ünüfersitesinde çok başarılı bı amalıyat gecırdım ist ikamet edıyorum ist doktorlar bana felç kalırsın dediler iykide svs amaliyat olmuşum dr ünal özüme çok tşk ediyorum onun sayesınde şimdi ayakdayımm

vicente58
16.03.2010, 15:12
Fakülteden daha pek çok güzel haber bekliyoruz inşallah bizi yanılmazlar.Birde şu sayın prof.larımız vatandaşla bir ilgelenseler çok güzel olacakda kayıpları oynuyorlar .Bunada bir çözüm getirir sayın rektörümüz inşallah.