Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'tan kurtarma ekibi deprem bölgesine gönderildi
Sivaslilar.Net
08.03.2010, 22:23
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası Sivas'tan da 12 kişilik afet acil arama kurtarma ekibi bölgeye hareket etti.
Merkez üstü Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki şiddetli deprem sonrası çevre illerden çok sayıda arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Sivas'tan da Afet Acil Arama Kurtarma Müdürlüğü'nde görevli 12 kişilik ekip, kurtarma araçlarıyla saat 10.00 itibariyle deprem bölgesine hareket etti. Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları konusunda tecrübeli oldukları öğrenilen ekiplerin, daha önce Bingöl - Pülümür ve Erzurum-Aşkale'de yaşanan depremlerde görev yaptıkları ifade edildi.
Ekibin öğleden sonra deprem bölgesi Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt beldesine ulaşması bekleniyor.
(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı)
rüzgar79
08.03.2010, 22:30
bizim insamiz merhametlidir gurur duyyorum bir sivasli olarak
sivasliyik allahin adamiyik
öncelikle hayatını kaybeden tüm kardeşleimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimizede acil şifalar dilerim.bu gibi afetlerde herkes üzerine düşen insanlık görevini yapıyor yapmayada devam edececk.Rabbim böyle acılar birdaha yaşatmaz inşallah..
Arif Coşkun
09.03.2010, 09:15
İnsanoğlu gerçekten çok yavaş gelişen bir varlık. Akşamki deprem uzamnının açıklaması gibi, iki bin üç bin sene evvelki yaşam şekli devam ediyor. Bunca yıllarda geçen onca depremler ne yazıkki hala akıllandırmamış önlem aldırmamış bize.
Başka bir deyimle "Bile bile lades" birinci derecede deprem bölgesiyiz, hala park, bahçe, kaldırım süsleme, çiçek ekme gibi görsel şeylere ağırlık verip, asıl işin özü deprem riskini tehlikesini görmezlikten gelip yan gelip yatıyoruz.
Yeri geldimi, laf kalabalığı yapıp, şöyle büyüğüz, şöyle güçlüyüz, dünyanın bilmem kaçıncı büyük ekonomisine sahibiz, ama iş bu tür şeylere gelince sondan birinciyiz.
Bakın bir japonyaya, 7.8 - 8 derece depremlerde bile ölü sayısı üçü, beşi geçmiyor. Demekki kendimizi Alalh'a emanet edip, kurbanlık koyun gibi beklemekle olmuyor. Önlem almak, planlı- projeli olmak şart. Biz önlemimizi alalım gerisini yine Allah'a havale edelim.
Yazık günah, onalrca canın malın kayıbına. Bunun sorumlusu kim ? Elbetteki ben ederim, ben yaparım, ben böyleyim ben şöyleyim diye iş başına gelen yöneticlerdir.
Bunun hesabını kim soracak, kim sorabilir henüz öyle bir merci göremiyorum.
Bizler de hayatta sağ kalanlar da ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz ancak !!!
vicente58
09.03.2010, 11:45
Allah yardımcıları olsun.
SsİiVvAaSsLlIı
09.03.2010, 12:14
üzücü bi olay hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin geride kalanlarada sabır versin...
keşke binalarımızı yaparken depreme dayanıklı yapsakta üzücü olaylar yaşamasak yani sarsılsak ama yıkılmasak :(
Hayatini kaybeden vatandaslarimiza ALLAH''tan rahmet dilerim... yaralilara acil sifa.. boyle gunlerde insanlik ortaya cikiyor..
gönlüm58
09.03.2010, 15:38
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsaglığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorm...
burak5866
09.03.2010, 15:58
sakın yanlış anlamayın yaptığımız şey yanlış demiyorum.ama nerde yardım nerde şehit olsa sivas 1 numara ama sivasa yatırıma gelince en sonda.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.