PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik emniyet kemer kontrolüne ağırlık verecek

Sivaslilar.Net
09.03.2010, 23:39
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada emniyet kemeri kullanımı şehirlerarası karayollarında yüzde 75,

şehir içi yollarda ise yüzde 31 olarak belirlendi.

Emniyet kemeri kullanımının yapılan düzenlemeler, alınan tedbirler ve denetimler sonucu şehirlerarası karayollarında yüksek seviyelere yani yüzde 75’e çıkarıldığı ancak, şehir içi yollarda ise yüzde 31 gibi düşük bir seviyede olduğu tespit edildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada araştırmalar ve kaza istatistiklerinin şehir içi yollardaki kaza riskinin otoyollara nazaran beş kat, şehirlerarası yollara nazaran ise iki kat daha fazla olduğu açıklandı. Bu amaçla emniyet kemeri kullanımının şehir içi- şehir dışı ayrımı yapılmaksızın yüzde 100’e ulaşmasını sağlamayı temel amaç edinen Sivas Emniyet Müdürlüğü, yapılmakta olan trafik denetimlerinde emniyet kemerinin kullanılmasının etkin hale getirilmesi amacıyla, bugün saat 11.00’ da Barbaros Bulvarı Sivasspor Store önünde bulunan cepte, emniyet kemeri kullanımının önemi ve kazalar üzerindeki etkilerine dayalı genel bilgilendirme amaçlı emniyet kemeri kullanımı konusunda denetimler yapacak.

Sivas Hürdoğan

ayten58
10.03.2010, 02:16
geç bile kaldılar bence sağolsunlar inşallah kazalarda ölümler daha aza düşer.

Salim58
10.03.2010, 07:06
emniyet kemerinin takılması, emniyetimiz açısından güzel fakat buna bir türlü alışamadık.
yeni araçlarda kemer takmassan uyarı veriliyor, ona bile çözüm bulmuşuz boş kemeri bağlıyoruz o sistemde susuyor.:) alışkanlık haline getirmemiz gerek araca bindiğimizde ilk işimiz kemer takmak olmalı ama nedense takmıyoruz.

ben buna bir türlü alışamadım bundan sonra alışırmıyım hiç zannetmiyorum.huylu huyundan vazgeçermi geçmez.:)

kronik
10.03.2010, 14:26
Toplum olarak kural dışı eylemleri pek severiz .Kurallara uyalım uymayanları uyaralım (itiraf ediyorum ben de takmaya gayret ediyorum ama takmadığım anlar daha fazla ne de olsa toplumu oluşturan ögelerden biriyim )

rüzgar79
10.03.2010, 15:09
ben her zaman dikkat ediyorum vede dikkat etmeliyiz para cezasida gelse cok güzel olacak

ayten58
10.03.2010, 15:41
aslında takmayanları buna salim bey ve kronikde dahil, koltuğa bağlamak lazım alışana kadar ,alışınca çözerim ben gelir sizi.