Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınlar imza kampanyası başlattılar!
Sivaslilar.Net
09.03.2010, 23:41
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Sivas'ta bir grup kadın, kadınların siyasette, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticiliğinde daha fazla yer alması için imza kampanyası başlattı.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi öncülüğünde bir grup kadın derneği, imza kampanyası için İnönü Bulvarı'nda stant açtı.
Vatandaşlardan destek isteyen kadınların, toplanan imzaları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ile ilgili kurumlara göndereceği bildirildi. İmza kampanyasına erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi Başkanı Nurten Yanalak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün 100. yılında bu kampanyayı başlattıklarını, kentte 1 gün devam edecek kampanyaya Sivaslıların desteğini beklediklerini söyledi.
Kadınların eşitlik ve özgürlük isteklerinin Büyük Önder Atatürk'ün devrimlerinin başlıca konusu olduğuna işaret eden Yanalak, şunları kaydetti:
''Atatürk'ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını gelişmiş ülkelerden çok önce, 1930 yılında belediye seçimlerinde, 1933'te muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinde, 1934'te milletvekili seçimlerinde vermiş olmasına rağmen 76 yıldır bu sayı hiçbir zaman tatmin edici olmamıştır. En son seçimlerde dahi 550 milletvekilinden kadın milletvekili oranı yüzde 10 bile değildir. Erkek egemen bir toplumda kadınlara hiçbir zaman eşit şartlar tanınmamaktadır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün 100. yılında biz Türkiye Cumhuriyeti kadınları olarak siyasette ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticiliğinde yüzde 50 kota istiyoruz. Bu isteğimizin kanunlarla belirlenip yasalaşmasını talep ediyoruz.''
Sivasın Sesi
güzeel neden olmasınki haklılarda yani tebrik ediyorum hemcinslerimive başarılarının devamını bekliyom.
Kibrisli
10.03.2010, 10:37
Yıl 1935 Kadınlara ilkkez seçilme hakkı veriliyor... 5. Dönem seçimler sonucunda 18 Kadın Vekil meclise giriyor... 8 Şubat 1935'deki bu genel seçimde 400 vekil meclise girdi... Kadın vekil oranı %5 civarındaydı şu anda en yüksek değere ulaştı ve %8... Türkiye bu kadar mı gelişti bu konuda??? DTP sevmeyiz etmeyiz ama en büyük oranda onların kadın vekilleri girdi meclise... Onlar olmasa oran yeniden 1935'deki kadınların ilk girdiği döneme düşecekti galiba...
Ayrıca ilk kadın vekillerin içerisinde bir kadın vekil de mevcut...
İşte liste ve resimleri...
Mebrure Gönenç - Afyonkarahisar
Sabiha Gökçül Erbay - Balıkesir
Şekibe İnsel - Bursa
Huriye Öniz Baha - Diyarbakır
Dr.Fatma Memik - Edirne
Nakiye Elgün - Erzurum
Fakihe Öymen - İstanbul
Satı Çırpan (Satı Kadın) - Ankara
Ferruh Güpgüp - Kayseri
Bahire Bediş Morova - Konya
Mihri Pektaş - Malatya
Meliha Ulaş - Samsun
Fatma Esma Nayman - Seyhan
Sabiha Görkey - Sivas
Seniha Hızal - Trabzon
Benal Nevzat Arıman - İzmir
Türkan Örs Baştuğ - Antalya
Hatice Özgener - Çankırı (Ara seçimle)
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] h_Parliament_%281935%29.jpg
En altta sağdan ikinci Sivas mebusumuz...
siyasetin birçok anlamı vardır hepimizin bildiği'' halka gitmek onları dinlemek sorunlarına çözüm bulmak''oysa ülkemizde siyasetin amacı seçilmek ve iktidarın nimetlerinden faydalanmak kadın gibi kadın olan,kadın sorunlarına duyarlı,kadın özelliklerin i kullanarak,kadın şefkati ve özverisiyle,birkaç işi birarada düşünüp yapmak özelliği ile,üretken aklıyla,merhametiyle,uzlaşmacı yanıyla siyaset yapmak isteyen kadın başarılı olamaz ve hep siyaset oluşumunun dışında kalır.keşke başarılı olabilseler.Oyunu erkekler gibi oynayıp kadınlığını unutan kadınlar başarılı olur ama şu da var iktidar hırsı, bazen insanı insanlıktan çıkarıyor benim düşüncem bu ama hemcinslerimi de yüksek mevkilerde görmeyi umud ederim
Aslında haber başlığına yorum yapmam gerekiyordu. Öyle imza toplamakla iş bitmiyor asıl imza sandık başında atılır
Arif Coşkun
10.03.2010, 14:47
Bence yönetimsel anlamdada erkek egemenliğine son verilmeli, yüzde 50 eşit halde olabilir. Kadının olduğu yerde düzen olur, sistem olur saygı olur . Hemcinslerim kızmasınlar ama doğrusu bu :) Onuncu köye gidiyorum ben :D
kadın vekillerimiz özellikle meclis çatısı altında biraz çoğunluk sağlamış olsalar, mecliste olan kavgalarda azalır gibime geliyor.
size bişiy söyleyimmi
eğer şimdi şu sivas millet vekillerinin yerinde bayan millet vekilleri olsaydı hiç bir iş yerlerimiz kapanmaz sivasda bu hale gelmezdi tam aksi olurdu yarım kalan işler bile tamamlanırdı yazıklaar olsun bunlara sivasın utanç vekilleri.
Siyahnur
10.03.2010, 17:43
Kadincagizin biriside secilmisti, ama meclisten bi güzel yaka paca atip,
"haddini bildirdiler"...
Ne kadar garip degil mi ?Kadin olmak yetmiyor,"seklin" de önemli...
Bu dernegimizin İslami kimliginden soyunmadan kamu alanına cikmak isteyen kadinlara karsi tutumu ne acaba... :rolleyes:
gönlüm58
10.03.2010, 19:32
Kadincagizin biriside secilmisti, ama meclisten bi güzel yaka paca atip,
"haddini bildirdiler"...
Ne kadar garip degil mi ?Kadin olmak yetmiyor,"seklin" de önemli...
Bu dernegimizin İslami kimliginden soyunmadan kamu alanına cikmak isteyen kadinlara karsi tutumu ne acaba... :rolleyes:
Nasılda kadıncagız sormayın gitsin,t.c vatandaşı degil abd vatndaşı idi,abd de egitilip t.c yi karıştırmak için gönderilmişti,nitekim karıştırdıda üstelik kadıncagız haliyle ya cagız olmasa ne yapardık...:)
Ben ortalıkta soyunup gezen bayan göremıyorum siz göruyorda bızlere söylemıyorsanız orasını bilemem.
Tbmm de Laik TÜRKİYE Cumhurıyete uygun giyinmesı gerekmektrdir, eger buna şekilcilik dıyorsanız öyle olsun...
Siyahnur
10.03.2010, 22:29
Bu yüzkaraligi savunan da gene bi kadin...?:-)
Nerden biliyorsunuz ? elinizde belgemi var,bunu savunuyorsunuz ?
Yoksa sadece tv´den surdan burdan duydugunuz seylemi hüküm veriyorsunuz ?
Zira o dönem devletin en tepesinde oturan kisi tarafindan televizyon araciligiyla bütün Türkiye'ye "ajan provokatör"(!) olarak ilan edilmisti, ispatsiz !Sizde ayni koroya katilmayiniz :-)
Sahsen tanimiyorum,benim derdim meclisteki bir bayan a kiyafetinden dolayi takinmis olan hal ve harekattir.
istemedikleri kıyafete tahammülsüzlügünden öte...hedef sadece ilgili kisi degil,susturulmaya ve engellenmeye calisilan,dali budagi kesilmeye calisilan bi fikriyatti.
Tamam sizede hak veriyorum "Laik cumhuriyetde, Atatürk ilkelerinde"bu bayan "cahillik" etti diyelim,kurallar ve kaideler var.
Ama orada kalkip milleti bir bayana karsi kiskirtmak erkekligin ve insanligin neresinde yazar ?
Son cümlelerimi yanlis anlamissiniz...
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.