PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik bir kez uyardı, ikinci defa uyarmayacak

Sivaslilar.Net
11.03.2010, 03:01
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri dün 4 Eylül Stadı önünde ikaz amaçlı emniyet kemeri uygulaması ve kontrolü yaptı.

uygulama noktasından 250 metre ileride uyarı levhası bulunmasına rağmen çoğu sürücü emniyet kemeri takmadığı için durdurularak bir seferliğine uyarıldı.
Uygulamada, araçlarda sürücü ve yolcu olarak bulunan kadınların erkeklere oranla emniyet kemeri kullanımı konusunda daha duyarlı olduğu gözlendi.
Emniyet kemeri takmayan sürücüleri ve araçlarda bulunan vatandaşları ceza yazmak yerine uyaran trafik ekipleri, sürücüler ve beraberindekilere emniyet kemeri takmanın öneminin anlatıldığı bilinçlendirici broşürler dağıttı.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İsmail Ertuğrul, yaptığı açıklamada, ''Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarında, her 100 kişiden 45'i emniyet kemeri takmadığı için maalesef hayatını kaybediyor. Yine aynı şekilde, her 100 kişiden 50'si emniyet kemeri kullanmadığı için yaralanıyor. Bunlar ciddi rakamlar. O yüzden biz emniyet kemeri uygulamalarına bundan böyle çok büyük ağırlık vereceğiz'' dedi.
Sivas'ta şehir içi trafikte emniyet kemeri takma oranının çok düşük olduğunu ifade eden Ertuğrul, yüzde 20'lerde olan bu oranı ilk etapta yüzde 50'lere çıkarmayı düşündüklerini, nihai hedeflerinin ise bu oranı yüzde 100'e çıkarmak olduğunu söyledi.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız ise genellikle vatandaşların şehir içerisinde araçlarını süratli kullanmadıkları için emniyet kemeri takma gereği duymadıklarını belirterek, 45-50 kilometre hızla meydana gelen çarpışmalı trafik kazalarında ölüm riskinin yüzde 70-80'e ulaştığını ifade etti. Sarıyıldız, şehirlerarası yollarda olduğu gibi şehir içinde de emniyet kemerinin vazgeçilmez güvenlik unsuru olduğunu dile getirdi.
Dün yapılan kontrollerle araç sürücülerine emniyet kemeri takın konusunda uyarıda bulunan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Müdürlüğü ikaz amaçlı yaptığı uygulamanın ardından yapılacak denetimlerde sürücüleri bir kez daha uyarmayacak ve gerekli cezayı uygulayacaklar.

Sivas Hürdoğan

Salim58
11.03.2010, 07:31
uyarılar yapılmış, bundan sonrası sürücülere kalmış birşey, ya takacak ya cezaya razı olacak.tabi takmakta fayda var, kurallara uyalım uymayanları uyaralım.

ela58
11.03.2010, 08:35
insanlar bu uyarılara uysa keşke hiç bir kaza olmaz Allah korusun

doğan bulut
11.03.2010, 08:43
valla geçen gün sivasa giderken benide uyardılar hız sınırını aştığım için onlara çok teşekkür ediyorum biz sürücüler bazen kuralları hiçe sayyoruz buda bazen felaketle sonuçlanıyor bazen ciddi maddiğ ve manevi hasarlar neydana geliyor onun için diyorumki KURALLARA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM duyarlı şöför arkadaşlara teşekkür ediyorum

MUTLU İTİK
11.03.2010, 09:01
Emniyet ne kadar üstüne düşecek bu işin bilelmiyorum. Türkiye vatandaşları paralarını daha çok seviyorlar kurallara uymayanların kesinlikle ceza yiyeceği konusunda reklam bilboartlarında afişler bulunsa ve insanlarımızın artık kendi kurallarının değil toplumun yararına olacak kuralların geçerli olduğunu belirtmeleri gerekir.

SsİiVvAaSsLlIı
11.03.2010, 09:06
ben emniyet kemeri takan birini hiç görmedim... dikkat edilmesi gereken bi konu ama malasef dikkat etmiyoruz. umarım uyarılar işe yarar....

LaEdri
11.03.2010, 13:13
Saçma sapan trafik lambalarına,levhası olmayan tali yollara,dandik dandik kasislere bir çözüm bulsunlar önce.Kemer kontrolu yapmak kolay!