PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Divriği Ulu Cami'yi yakından tanıdılar

Sivaslilar.Net
18.03.2010, 07:59
Cumhuriyet Üniversitesi'nde farklı bölümlerde eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı gezdi.

Divriği'ye düzenlenen gezi kapsamında, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nün koruma çalışmaları kapsamında oluşturulan ''Dünya Kültür Mirası Listesinde'' yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı ziyaret eden üniversite öğrencileri, tarihi yapıyı inceledi.
Tarihi yapı hakkında görevlilerden bilgi alan öğrenciler, tarihi eserin Şifahane Taç Kapısı, Kuzey Taç Kapısı, Batı Taç Kapısı ve Şah Mahfili Taç Kapısı üzerindeki işlemelere hayran kaldı.
Caminin minber ve mihrabı ile tavan işlemelerini de dikkatle inceleyen öğrenciler, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı gezdikten sonra Divriği Kalesi'ne çıktı. Tarihi kaleden ilçeyi bakan öğrenciler, daha sonra ilçe merkezinde bulunan tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Gezi hakkında bilgi veren Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kerim Karasu, böylesi şaheser yapıtları tanıtarak, hem öğrencilerin kültürlerine sahip çıkması adına yardımcı olduklarını, hem de hiçbir teknolojinin olmadığı o dönemde nelerin yapılabildiğini göstermeye çalıştıklarını söyledi.
Öğrencilerden Tanju Yıldız ise böyle bir organizasyonda yer almaktan memnun olduğunu belirterek, ''Ulu Camii ve Darüşşifası'nı her zaman merak ediyordum, bu kadar mükemmel yapıta sahip çıkılmasını istiyorum. Buraya ilk defa geldim ve hayretler içerisinde kaldım. Camiyi canlı görmek, kitap veya televizyondan görmekten farklı oluyor'' dedi.

Sivas Hürdoğan.