Orijinalini görmek için tıklayınız : Mavi Trenlerin Kaldırılmasına Tepki
Sivaslilar.Net
19.03.2010, 15:35
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Sivas'dan seferleri kaldırılan başta Mavi Tren olmak üzere tüm tren seferlerinin tekrar faaliyete geçirilmesi için yürüyüş düzenleyecek.
CHP Gençliğinden Mavi Trenlerin Kaldırılmasına Tepki
MALATYA-SİVAS-KAYSERİ-YOZGAT-KIRIKKALE-ANKARA hattında sefer yapan ve fiyatı nedeniyle öğrencilerin yoğunlukla kullandığı 4 EYLÜL MAVİ tren seferlerinin kaldırılması, harç zammıyla zaten bunalan öğrencilere ikinci bi şok olmuştur.
Bu seferlerin kaldırılması özellikle gelir düzeyi düşük Sivas Halkı, Sivas Ekonomisi ve Sivaslı öğrencilerin zararına olurken, en çokta tren seferleri kaldırıldıktan sonra bilet fiyatlarına zam yapan otobüs firmalarına yaramıştır.
Sivas'ın kayıplarına bir dur demek için "Formasyon Mücadelesini" bir başlangıç olarak sayan CHP Gençlik Kolları aldıkları başarılı sonuçla şimdi de Tren Seferlerinin yeniden başlaması için ve gençliğin sesinin ne kadar güçlü olduğunu göstermek için 20 mart 2010 Cumartesi günü Saat 16:00'da CHP Sivas İl Başkanlığı önünde toplanıp gara yürüyecek ve garda bir basın açıklaması yapılacaktır.
Davet yazısının sonunda "Sivas'ın kayıplarına tepki gösteren, artık canımıza yetti diyen herkesi Cumartesi günü saat 4 de bekliyoruz." sözleri ile tüm Sivaslılar desteğe davet edildi...
burak5866
19.03.2010, 15:50
heall olsun size be.bir yürüyüşte biz yapalım tepkimizi koyalım tepki vermedikçe götürüyorlar ya.gavurdan mal kaçırır gibi.kayserililer adamlar hzılı tren sivasa gidiyor kayseriye gitmiyor diye tepki verdler yürüyüş yaptılar.sonuç kayseriyede gidecek hızlı tren bu işler böyle sivaslılar.tepkimizi vermemiz lazım.
Kibrisli
19.03.2010, 18:48
Sivas her şekilde yokolurken Sivas'ın gençlerinin memleketlerine sahip çıkması çok güzel... Sevgili arkadaşlarımı kutluyor ve katılımın yoğun olmasını ümitediyorum...
semih5844
19.03.2010, 19:49
Valla helal olsun size . Biz böyle tepkisiz kalmaya devam edersek başımıza vurup ekmeğimizi alırlar. İnşallah çalışmalarınız tüm Sivaslılar için örnek olur.
Arif Coşkun
20.03.2010, 10:41
Duyarlı olmak, sorunlara sahip çıkmak çözüm çareler aramak güzeldir. CHP Gençlik kollarını bu konuya gösterdikelri duyarlılıktan dolayı kutluyor başarılar diliyorum.
aysima58
20.03.2010, 11:09
hadi kardeşlerim bari bundan sonra susumayın kurban olayım neyimiz var neyimiz yok gitti elimizden yahu sanki biz yunanistan bölgesiyiz be başarılar diliyorum sizlere.
yörem-58
22.03.2010, 09:13
Tebrikler inşallah bazıları bu mesajı alır bu kararlardan vazgeçerler.
başarılarının devamını diliyorum inş çözümü bulunur ve trenlerimiz vardı onuda alrlarsa elimizden vay halimize böle bi saçmalık olamaz
burak5866
22.03.2010, 09:33
sağ görüşlü biri olmama rağmen anti akp diyorum.çünkü sivasımıza hiç bişey yapamdıkları gibi ne var ne yok götürdüler.en büyük darbeyi yakında yapacaklar sivsımıza.en büüyk reklam amrkamız sivasspor da onların açılımı yüzünden düşecek.sivasspor düşerse bunun da sebebi akp dir.seçimde oy istemeye gelirse ben onlara ne diyeceğimi çok iyi biliyorum tek tek sırladım hepsini.açılım yaapcaksanız aile açılımı yapın bırakın kürt alevi roman açılımını da.toplumumuz gençlerimiz ne durumda hiç aile diye bir kavram kalmadı ülkede.açılımı buna yapın diyarbakırsporu ligde tutmak içn değil sayın akp hükümeti.ANTİ AKP.
Kibrisli
22.03.2010, 11:49
Konunun video haberi...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
arkadaşlar 2008 yazında petrolün varil fiyatı 150 doları bulmuştu.o tarihlerde ülkemizde 1 litre benzin en çok 3.580 bin Tl idi.Sayın başbakanımız o vakit çıkıp dediki,elimizde bir şey yok biz petrol ithal eden ülkeyiz,zamların olması bizden kaynaklanmıyor demişti.Şimdi 70 dolarlar civarında petrolün dünyadaki varil fiyatı ve bu cennet vatanımızda benzinin 1 litresi 3.740.bin Tl (3,74) şimdi ben yalancı kişilerden herşey beklerim bu babamda olsa,çünkü yalan söyleyen biri Allah muhafaza.ben aptal değilim sayın başbakanım.ne kadar hakkım varsa haram olsun.bari çıkıp biz ülkeyi iyi yönetiyoruz demeyin.dikimevini götür,sigara fabrikalarını sat,telekomu sat,tüpraşı sat,sekayı sat,süt (sek) sat,çimentoyu sat,sat babam sat hani satılan paralar nerde,istihdammı yaratılıyor bu gençlere,bu zamana kadar 31,5 milyar dolar özelleştirme geliri elde edildi,ama ters oranda da işsizlik yüzde 15 lere dayandı.ben neyi anlamıyorum biliyormusunuz,millet acından ölüyor genede şak şak:))) bu arada chp li değilim ama destekliyor ve çok teşekkür ediyorum bu duyarlılıklarına.
Sigara zamları ise bütçeye yaradı...Hükümet’in bütçeye ilave gelir sağlamak için yılın başında akaryakıt, tütün ve alkollü içeceklere yaptığı vergi zamlarının ilk iki aylık sonuçları, yıllık hedeflere ilişkin önemli ipuçları verdi.
SİGARADA EK 1 MİLYAR
Yapılan hesaplamalara göre, motorlu taşıtlar ve dayanıklı tüketim mallarının Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) hedeflenen vergi geliri, önemli zam yapılmamasına rağmen, piyasadaki canlanma sayesinde planlandığı gibi tutacak.
Tütün ürünlerine yapılan yüksek vergi zammı ise Maliye’ye beklentilerinin de üzerinde bir gelir artışı sağlayacak. İlk hesaplamalar, sigara zammından Maliye’nin kasasına hesap ettiğinin yaklaşık 1 milyar lira daha üzerinde kaynak gireceğini işaret ediyor.
Bu beklenmedik artışın nedeni ise sigara firmalarının fiyatlarını beklenenin de üzerinde artırmalarından kaynaklanıyor.
5 MİLYARLIK EKSİK VAR
Buna karşılık ilk iki aylık bütçe performansı, akaryakıt ürünlerinin ÖTV’sinde yapılan yüzde 11,8’lik zammın, yıl sonu gelir hedeflerini yakalamaya yetmeyeceğini gösteriyor.
Hesaplamalara göre zamlara rağmen petrol ürünlerinden elde edilecek vergi geliri, tüketimin aynı şekilde devam etmesi halinde, yılsonunda hedefin yaklaşık 5 milyar lira altında kalacak.
Bu da, mali disiplini ön planda tutmak zorunda olan Maliye için ciddi bir gelir kaybı olacak.
ÇARKLAR HIZLI DÖNMELİ
Sigaradan tahminlerin üzerinde gerçekleşmesi beklenen ilave gelir dikkate alındığında dahi, akaryakıt vergisinde oluşacak açığın 4 milyar liranın altına düşmeyeceği hesap ediliyor.
Buna göre hükümetin, önümüzdeki günlerde benzine yeni bir vergi zammı yapmaması için ekonominin daha hızlı büyümesi, dolayısıyla akaryakıt tüketiminin ilk iki aydakinden çok daha fazla artması gerekiyor.
Aksi halde ekonomi yönetimi 4 milyar liralık açığı kapatmak için ya benzinde yeni bir vergi zammına gidecek ya da ÖTV grubu içerisindeki diğer mallar olan sigara, içki, kolalı içecekler ya da motorlu taşıtların vergisini yükseltmek zorunda kalacak.
ARTIŞ YILBAŞINDA YAPILDI
Hükümet, geçtiğimiz yılın son günü akaryakıt ürünleri, sigara ve alkollü içkilerdeki ÖTV tutarlarını artırarak büyük sürpriz yapmıştı. Bu zamlarla, 95 oktan kurşunsuz benzindeki ÖTV tutarı litrede 20 kuruş arttırılırken sigaradaki nispi vergi oranı yüzde 58’den yüzde 63’e, asgari maktu ÖTV tutarı da 0,1025 liradan 0,1325 liraya yükseltilmişti.
Alkollü içkilerdeki vergi artışı da yüzde 37’leri aşmıştı. Bu zamların ardından bir sürpriz de sigara firmalarından gelmiş, sigaracılar beklenenin çok daha üzerinde, yüzde 30’lara varan oranlarda fiyat artışlarına gitmişti.
Hadi buyur...
Fikir üretmeyin,proje üretmeyin,yaratıcı özelliğinizi kullanmayın,yoktan var etmeyi düşünmeyin.napalım peki;sizler bu ülkenin idaresine talip olmuş kişilersiniz,benden ondan farklılıklarınız olmalı,yoksa vasat bi vatandaştan farkınız ne olaki,ne olurki,durum şöyle,yani sizlerin yaptığı,ülkenin geliri 100 lira,gideri 115 lira,hmmm demek 15 lira açığımız var öylemi?? evet diyorlar,emrediyorum,bu 15 lirayı sigaraya akaryakıta,gübreye,vergiye harçlara,yollara,demire,çaya paylaştırın kapatalım bu açık olan 15 lirayı.işte ülke böyle yönetiliyor.şimdi bende haklı olarak soruyorum,sizlerin o kırmızı halılara basıp yürümeniz,mercedeslere binmeniz haram olsun...
konu trenden açıldıda laflar buraya kadar geldi,diyeceğim o ki,ülke böyle yönetilirse (herşey ekonomiye bağlı çünkü) trende gider kağnıda.dahada yazmıyorum sinirlerim bozuluyor.sadece hakkım varsa ki var olduğuna inanıyorum.o hakkımda zehri zıkım olsun bunlara. Tüm sivaslılara Selamlar.
besyo_cu
24.03.2010, 20:24
Sessizliğe bürünmeye alışmış bir kente böyle şeyleri görmek güzel emeği geçenleri kutlarım.
Teşekkür ederim CHP Gençlik Kollarına gördüm, Meydanda kalabalıklardı, bir de broşür dağıtıyorlardı CHP'nin Sivas'a yaptığı yatırımların listesinin olduğu ve daha sonra nasıl satıldıklarının yazılı olduğu, "Hesap soruyoruz" diye yazmışlardı, birde "AKP Vekilleri Ne yaptı?" diye soruyorlardı... Sivas'a sahip çıkan bir CHP kaLdı
Kibrisli
24.03.2010, 21:16
Teşekkür ederim CHP Gençlik Kollarına gördüm, Meydanda kalabalıklardı, bir de broşür dağıtıyorlardı CHP'nin Sivas'a yaptığı yatırımların listesinin olduğu ve daha sonra nasıl satıldıklarının yazılı olduğu, "Hesap soruyoruz" diye yazmışlardı, birde "AKP Vekilleri Ne yaptı?" diye soruyorlardı... Sivas'a sahip çıkan bir CHP kaLdı
Evet o broşürlerden bir kaç adet bende aldım baktım, arkadaki yazılanlar biraz tanıdık geldi :) ;) sanki forumdan benim yazılarımdan alıntı gibiydi :P
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.