PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cenazelerine bile göremedikleri çocukları için yas tutuyorlar

Sivaslilar.Net
20.03.2010, 08:47
Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde, 2005 yılında yaşanan heyelanda çocukları toprak altında kalan iki anne, cenazelerini bile göremedikleri evlatlarının özlemini yaşıyor.

Sugözü köyü Kuzulu mezraasında 17 Mart 2005 tarihinde meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalarak hayatlarını kaybeden 15 vatandaş için yaptırılan temsili anıt mezarların başına gelen yakınları, burada gözyaşlarıyla dua okuyor.
Heyelanda 17 yaşındaki kızı Samiye Özdemir'i kaybeden anne Şükran Özdemir, kızının acısını halen o günkü gibi yaşadığını söyledi.
Toprak kayması olduğu gün, kızını evde bırakarak akşam geri gelmek üzere mahallelerinin yakınında bulunan yaylaya gittiğini anlatan Özdemir, yayladayken büyük bir gürültü duyduklarını ve deprem olduğunu zannettiklerini hatırlattı.
Bulundukları yerden mahallelerinin görünebileceği yere doğru gittiklerinde bir toprak kütlesinin, köyün üzerine doğru ''su gibi'' aktığını gördüklerini anımsatan Özdemir, ''Fakat yapacağımız hiçbir şey yoktu. Bağrışmalar oldu ama nafile... Koskoca dağ birçok evi yuttu. Yavrumu kaybettim. Bir parçam o dağın altında kaldı. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin'' diye konuştu.
Heyelanın olduğu günden bu yana çocuğunun adının yazılı olduğu taşı bayramlarda gelerek ziyaret ettiklerini ve dua okuduklarını ifade eden Özdemir, ''O zaman kızımın cansız bedenini görmüş olsaydım, acım biraz hafiflemiş olurdu. Ama maalesef hayatın acıları böyle. Cenab-ı Allah böyle emretmiş, biz de bu mezarın başında dua okuyoruz'' diye konuştu.
Toprak kayması sonucu 6 yaşındaki kızını kaybeden Nuray Karaduman ise olay anında kendisinin kapı önünde olduğunu, toprak altında kalan küçük kızının ise evde bulunduğunu anlattı.
Bir gürültü duyduklarını ifade eden Karaduman, ''Baktığımda dağ kopmuş geliyordu. Eve girme imkanım yoktu. Kendim koşarak oradan başka bir yere geçtim. Bu arada toprak evimizin her tarafını aldı. Yavrumu toprağın altında bıraktım. Allah bir daha böyle acı vermesin'' dedi.

Sivas Hürdoğan.

Arif Coşkun
20.03.2010, 10:16
Bilinçsizce ağacı kes,yeşili yok et tabiki doğanında kendine has davranma şekilleri var. Sorumlusu elbetteki o bölgeye bölgeye yerleşme izni veren görmezlikten gelen yöneticilerdir..
Ancak bilinçli olup kaza meydana gelmeden evvel önlem alınmalı, kaza olduktan sonra önmelm almışın ne önemi kalırki. Çok kötü ve üzücü bir ölüm nedeni. Allah bu tür afetlerden korusun bizleri.