PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'ta taşlı sokak modeli uygulanacak

Sivaslilar.Net
23.03.2010, 00:21
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Belediyesi kentteki tarihi eserlerin bulunduğu güzergâhlardaki bazı cadde ve sokakların zeminine asfalt yerine küp taşlar döşeyecek.

Belediye bu çalışma kapsamında aynı güzergâhların üzerinde bulunan binaların dış cephesini de tarihi dokuya uygun hale getirmeyi hedefliyor.

Sivas Belediyesi önemli bir projenin üzerinde çalışıyor.
Tarihi zenginlikleri ile ‘açık hava müzesi' olarak nitelendirilen ancak bu özelliğine yakışan bir yapılaşmanın mevcut olduğu kentte, bu olumsuzluğu kısmen de ortadan kaldırmayı hedefleyen belediye, kentteki tarihi eserleri birbirine bağlayan yolları asfalt yerine 'küp taşı' olarak bilinen zemin malzemesi ile kaplayacak. Belediye bu güzergâhlardaki binaların dış cephelerini de tarihi dokuya uygun hale getirebilmenin hesaplarını yapıyor. Proje üzerinde çalışmalarını sürdüren Sivas belediyesi, 'tarihi doku restorasyonu' olarak da tanımlanabilecek bu proje ile Sivas'ın tarihi güzelliklerini ve zenginliklerini daha fazla ön plana çıkarmayı hedefliyor.
Konuyla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, “Behrampaşa Hanı, Kurşunlu Hamamı, Ulu Camii, Meydan Hamamı, Meydan Camii, Kangal Ağası Konağı, Ulu Camii, Gökmedrese'yi birbirine bağlayan güzergâhtaki yolları taş yapıp bu güzergâhtaki alanda düzenleme yapacağız. Hatta buradaki binaların yüzlerine dahi müdahale etmek suretiyle bir çalışma yapacağız. Bu sene yetişmeyebilir ama yapacağız. Buna ‘tarihi doku restorasyonu’ diyebiliriz. Bu da bir prestij projesi. Bu yapıldığı zaman buradaki aydınlatmalar tamamen değişecek, yollar küp taşı olacak. Eski tarihi dokuyu burada yeniden canlandırmak istiyoruz. Proje henüz bitmedi" dedi.

ATATÜRK CADDESİ'Nİ YENİLEYECEĞİZ

Bu dönemdeki çalışmalar kapsamında Atatürk Caddesi'ni baştan aşağı yenileyeceklerini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, caddede alt yapı ve üst yapı olmak üzere kapsamlı bir çalışma yaparak bu güzergâhı Sivas'a yakışır bir hale getireceklerini söyledi.
Çimen, “Atatürk Caddesi'nde belediye önünden başlamak üzere Halil Rıfat Paşa Köprüsü'ne kadar yenileyeceğiz. Gerek aydınlatması, gerek yolu, gerekse kaldırımları. Buradan geçen büyük ana ishale hattını yenileyeceğiz. Fen işleri birimimizle komple yolu ve kaldırımı yenilemek suretiyle bu güzergâhı düzenleyeceğiz.
Buna bir prestij projesi diyebiliriz. İstasyon Caddesi gibi şehre değer katacak bir proje gerçekleştirilecek."

10 MAHALLEDE BAKIM ONARIM…

Belediye Başkan Yardımcısı Çimen, bu sene 10 mahallede de bakım ve onarım çalışması yapacaklarını söyledi. Bunun yanı sıra Kardeşler Mahallesi'nin doğalgaza kavuşması için çalışma yaptıklarını dile getiren Çimen, geçen seneden yüzde 20 daha fazla bir yol ve kaldırım çalışması yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Çimen şu şekilde konuştu: “bu sene yaklaşık 10 mahallemizde komple bakım ve yenileme çalışmamız olacak. Bunun dışında her mahallede farklı çalışmalarımız var. Kardeşler Mahallesi'ne doğal gaz girsin diye bir gayretimiz var. Biliyorsunuz Doğalgazın ana istasyonu Kardeşler Mahallesi'nde olmasına rağmen orada doğalgaz yok. Geçen seneden yüzde 20 daha fazla gibi bir yol ve kaldırım çalışmamız olacak."

KAVŞAK YAPACAĞIZ

Müftülük binasının bulunduğu bölgedeki iş merkezinin de bulunduğu alana kavşak yapacaklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen bu bölgenin kontrolsüz dönüşler yapıldığı için tehlike oluşturduğunu bunu ortadan kaldırmak istediklerini söyledi.
Çimen sözlerini şu şekilde noktaladı:
“Kısmet olursa Müftülüğümüzün bulunduğu alandaki kontrolsüz dönüş yapılan bölüme küçük bir kavşak yapmak istiyoruz. Behrampaşa Hanı'nın olduğu yere de küçük bir kavşak yapmak istiyoruz. Bunları bu sene gerçekleştirebilirsek Atatürk Caddesi'ne alternatif olmaz ama yarı yarıya trafik yoğunluğunu azaltabilir. Şuan Kiler Mağazası'nın olduğu bölgede yoğunluk olduğu için burası pek fazla kullanılmıyor. Yol kontrolsüz. Buradaki çalışmaları bu sene yapmak istiyoruz."

Ersan Arslan / Sivasın Sesi

aysima58
23.03.2010, 00:41
hani paşa pınarını yapmak için para yoktu ee şimdi atatürk caddesini neyle yeniliyosunuz madem para yok yada paranız var neden paşa pınarını önce yapıp aradan çıkarmıyosunuz yahu sizinde işinize akıl sır ermiyor haa

Salim58
23.03.2010, 08:39
Projede güzel çalışmalar var inşallah biran önce yapılır.

forklift
23.03.2010, 09:34
Belediyeciliğin tarifi;, biri yapar gider, biri gelir olmamış sil baştan yeniden yapar. Kısaca Kaldırımcılık. Anlaşılır gibi değil.

H_Turan
23.03.2010, 09:35
Bu model İstanbulda Uygulanıyor Gidip Gezenler Bilir Örnek Sultanahmet Meydanı ve çevresi

Arif Coşkun
23.03.2010, 10:07
Nostaljik bir hava verme bakımından güzel bencede, fakat para yok deyip bu tür şeylerede para aktarmak ayrı bir konu. Şu ekonomik bozuk bir dönemde daha çok iş imkanı yaratmaya yönelik olsa diyorum ama, gerçi o işi yapacak olanlarada iyi bir iş imkanı doğmuş olacak .

fark
23.03.2010, 15:44
bu kaldırımların belediye başkanlarından çektiği nedir? Atatürk caddesinin kaldırımlarının yenilenmesinden ne kadar zaman geçti ki bir daha değiştiriliyor? neden Aksu projesinin devamı yapılmıyor ya da Paşabahçe genişletilmiyorda kalrımlarla uğraşılıyor?

LaEdri
23.03.2010, 16:04
Atatürk Caddesi daha yeni yapıldı ve bence gayet güzel.tekrar baştan yapmak eylemi,paramız yok sözüyle çelişmiyor mu?Yoksa haberi ben mi yanlış anladım

Tarihi mekanlar ve kavşak işi faydalı olur!

Kasım Öktem
23.03.2010, 16:14
proje güzel de
İnşallah bu son kaldırımlar olur.
Belediyeler kaldırım dışında başka şeylerle de uğraşsa iyi olur.

H_Turan
23.03.2010, 16:50
Atatürk Caddesi daha yeni yapıldı ve bence gayet güzel.tekrar baştan yapmak eylemi,paramız yok sözüyle çelişmiyor mu?Yoksa haberi ben mi yanlış anladım

Tarihi mekanlar ve kavşak işi faydalı olur!

Her Şeye Muhalefetsin

LaEdri
23.03.2010, 17:02
Sen de her şeye müttefiksin.Nasıl olacak?:)

semih5844
23.03.2010, 17:16
Benim anlamadığım geçen dönemki belediye kaldırımları yenilerken uzun zamandır alt yapının yenilenmediğini,kaldırımların modern olmadığını söylüyordu . Bu kaldırımları yenilmek için geçerli bi sebepti bence.Ve yeniledikten sonra da alt yapıyı tamamen yeniledik uzun yıllar hizmet verecek bu cadde dediler. Ee şimdi noldu? Uzun yıl 3-4 sene miydi? Alt ve üst yapıyı yeniden yapıcaz diyorlar . Zaten son derece güzel değil mi ? Bence Atatürk Caddesi'nde bir çalışma yapılcaksa trafiğe kapatılıp alışveriş caddesine dönüştürülsün. Bir nevi İstiklal Caddesi gibi . Gerçi trafik yoğunluğu düşünülürse çok zor gözüküyor. Ayrıca buradaki binalarında yüzüne restorasyon yapacaklar mı onu merak ettim.Yapsalar iyi olur.

H_Turan
23.03.2010, 17:23
Sen de her şeye müttefiksin.Nasıl olacak?:)

Sen Doğan Ürgübe Muhalefetsin Bende Sana:)

Cley
23.03.2010, 17:52
Sivası sadece Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesinden ibaret gören belediyecilik anlayışından kurtulmamız gerek. Bazı mahalleler Temel Karamollaoğlu döneminde yapılan kaldırımlarla idare ederken bazı yerler senelik kaldırım değiştiriyor.

ela58
23.03.2010, 17:55
zaten her sene kaldırım çalışmaları yapılıyor bu senede taşlı olcak belediyeye başarılar diliyorum

58Sevda
23.03.2010, 19:39
Hep ayni seylerle ugrasiyoruz, hep kaldirimlar.. yenilenmis zaten simdi yine tekrar para harciyorlar ayni yere... yapin ama kalici yapin...

burak5866
23.03.2010, 21:27
yapsında ne yaparsa yapsın ama yapacakmı öenmli olan bu yoksa beldiyenin süper projeleri var ben siteden tek tek inceledim onların hepsini değil bakın yarsını yapsın sivasa yeter de artar bile.yarısını.

goramaz
24.03.2010, 22:31
bence çok güzel olur..taş sokakların tarihi yapıyı ön plana çıkacğı konusuna katılıyorum..

mermer zemin üzerine buruciye medresesi çok eğreti oldu.meydan projesi güzeldi zemni pek uygun düşmemiş geldi bana. neyse bu işin uzmanları benden daha iyi bilir..

Tayyip erdoğanın da böyle bir önerisi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yolları asfalt yerine taş olan bir şehir daha çekici geliyor bana.Çayeli de görmüştüm gerçekten çok güzeldi.

eyuphulagu
25.03.2010, 23:10
bu kaldırımların belediye başkanlarından çektiği nedir? Atatürk caddesinin kaldırımlarının yenilenmesinden ne kadar zaman geçti ki bir daha değiştiriliyor? neden Aksu projesinin devamı yapılmıyor ya da Paşabahçe genişletilmiyorda kalrımlarla uğraşılıyor?

Devlet de devamlılık vardır...Bu açıklamayı yapan BELED. Başk. Yard. nın açıklamalarını haberin alındığı gazete eksik yayınlamış..Bu açıklamaları başka gazetelerde ben de okudum;Başk.Yard. Aksu Projesinin 3. Etabına da bu yıl başlayacakları müjdesini verdi..Ayrıca bazı arkadaşlar Atatürk Cad. ile ilgili bazı eleştirilerde bulunmuşlar;bu arkadaşların dışarda yaşayan Sivaslı arkadaşlar olduğunu düşünüyorum..Çünkü bu arkadaşlar Atatürk Cad. nin sadece Paşa Cami önündeki cad. olduğunu düşünüyorlar;halbuki Atatürk CAd. nin Yimpaşın önünde başlayıp Aksu nun önüne kadar olan kısmı daha var..Belediye ise şu anda Sivas'ın en kötü cad. olan bu Kepçeli olarak nitelenen kısmı aynı İstatsyon Cad. ne benzer bir şekilde düzenlem girişimi yakında başlayacak.. Buranın düzenlenmesinin bu bölgenin kalkınmasına;binaların yenilenmesine;hatta gelecekte Sanayinin buradan kalkmasına vesile olacağını düşünüyorum...Kim yaparsa yapsın;yeterki şu anda yaprak kımıldamayan güzel Sivas'ımıza bir şeyler yapılsın..Sami Aydın başladı inşallah diğer yeni projeleri yapmak da Doğan ÜRGÜP e nasip olur..Yeni proje yapılacak sözü inanın Sivas'ta çok fazla yeni heyecanlara yol açıyor..Sam. AYDIN bizleri yeni projelere o kadar çok alıştırdı ki insan sürekli Sivas'ta yeni yeni projeler görmek ve yeni heyecanlar tatmak istiyor..Ben 6.ŞEHRİ ÇOK SEVİYORUM...İnsanlar bu şehirde yaşadıkça,yeni projeler yapıldıkça ,siyasiler ve başkanlar yeni projeler için heyecanlar yaşadıkaça GÜZEL SİVASIM DAHA ÇOK GÜZELLEŞECEK;DAHA ÇOK KALKINACAKTIR..HER ŞEY SİVAS İÇİN....

goramaz
25.03.2010, 23:29
Kesinilkle katılıyorum yorumunuza.. Herşe daha güzel Sivas için..

abuç
26.03.2010, 12:58
Tebrikler ve teşekkürler .Nihayet sonunda benim gibi taşlı sokak sever birileri harekete geçti. çifte minareli medresenin ordaki taşlı yollarında bozulmadan korunmasını istemiştim ama aolmadı