Orijinalini görmek için tıklayınız : At arabaları geri mi döndü?
Sivaslilar.Net
24.03.2010, 00:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Sivas Belediyesi'nin geçmiş dönemlerde yıllar süren uğraşlar sonucu yok denecek kadar azalttığı at arabalarının sayısı son zamanlarda artış göstermeye başladı.
Daha önceki dönemlerde kenar mahallelerde bile ender rastlanan at arabaları, son zamanlarda kent merkezindeki cadde ve sokaklarda bile rahatlıkla dolaşmaya başladı.
Atların yol ortasına bıraktığı dışkılar nedeniyle rahatsız olan vatandaşlar, belediye yetkililerinin bu konuda yeterli denetimi yapmadığını savunarak, duruma tepki gösterdi.
At arabalarının hemen her yerde karşılarına çıkabildiğini dile getiren vatandaşlar, "Sivas'a bu görüntüler hiç yakışmıyor. Artık at arabası tarih oldu, ama Sivas'ta hala bu bir sorun. Bunun önüne neden geçilmiyor" şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Sivasın Sesi
aysima58
24.03.2010, 01:59
yahu halk işsiz naapsın bi şekilde ekmeğini kazanmaya çalışıyo dilensinmi iş yok kardeşim iş iş niye anlamıyosunuz be işsizlik ne kadar zor ve kötü tepki gösteren vatandaşlar sizin galiba tuzunuz kuru bi şekilde ekmeğinizi kazanıyosunuz onun içinde o insanları anlamakda güçlük çekiyosunuz lutfen ama birazcık anlayış yau.
Şehir merkezinde bu tür hoş olmayan görüntüleri kaldırmak gerek.
Hoş olmayabilir ama napsın vatandaç aç bir şekilde para kazanması lazım; insanlarda da para yok at arabasıda dah uyugun olacağı için tutulur gibime geliyor.
MERHABA DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM,
İSTANBUL ADALAR'DA GEZEN VAR MI BİLMİYORUM? ORADA MOTORLU ARAÇ YASAK. SONDERECE KONFORLU AT ARABALARI VE BİSİKLETLER VAR. GAYET DE İYİY BİR ÜCRETE KÜÇÜK VE BÜYÜK TUR YAPIYORLAR. SİVAS TRAFİĞİNDE DE AT ARABALARI DAHA DOĞRUSU KONFORLU FAYTONLAR OLURSA YOCU TAŞIMACILIĞI YAPILABİLİR. ESTETİK AT ARABALARI OLURSA UCUZA YÜK TAŞIMACILIĞI DA YAPILABİLİR. YETERKİ TRAFİKTE UYGUN DÜZENLEMELER YAPILSIN. TEŞEKKÜR EDERİM.
Arif Coşkun
24.03.2010, 12:49
Zaman ekonomi zamanı hesap devri olunca bu görüntülerde normal, benzin yok bakım yok muayene yok ne yapsın vatandaş.
rüzgar79
24.03.2010, 13:45
üstü acik araba hayal edip binemeyenler icin cok güzel bence kacirmayin bu firsati:D:D
besyo_cu
24.03.2010, 15:04
Hemşerimiz bir şekilde geçimini sağlamak zorunda ancak şehir merkezinde de böyle görüntülerin olmaması gerek. Belediyemizin bu konuda gereken işlemleri yapacağına inanıyorum.
sibelYILMAZ
24.03.2010, 15:21
Çevre düzeni ile ilgili uyarlamalar yapılırsa belediye tarafından bence çok doğal ve güzel bir yöntem, gürültü kirliliği yok, hava kirliliği yok, çevre kirliliği de olmazsa süper bir işleyiş olur bence yolcu taşımada dahi....
at arabası bitmediki geri dönsün herkesin yaşam geçim tarzı farklı ben kendimi bildim bileli var at arabası
bence hoş bir görüntü değil..modern(!) bir Sivasa yakışmıyor..
Goruntu olarak hos olmayabilirde, vatandasa baska care biraktilarmi? is yok guc yok, ac karnini zor doyuran vatandas benzin parasini nerden alsin... durumu iyi olanlar var onlara hava hos, ya gecim derdi zor olan vatandaslarimiz ne yapsin...
rüzgar79
25.03.2010, 22:39
Goruntu olarak hos olmayabilirde, vatandasa baska care biraktilarmi? is yok guc yok, ac karnini zor doyuran vatandas benzin parasini nerden alsin... durumu iyi olanlar var onlara hava hos, ya gecim derdi zor olan vatandaslarimiz ne yapsin...
katiliyorum sana kolaymi gecim derdi hayat sartlari gittikce zorlasiyor ne yapsin vatandas herkes gecim derdine düstü modernliginimi düsünecek
Biz aç kalsın demiyoruz ki Sevda58.. Sivas'a yakışmıyor dedim. Besyo-cu kardeşimin dediği gibi belediye gerekli önlemleri alacaktır inşallah. Sami Aydın'ın en çok beğendiğim uygulaması ahırları şehir dışına çıkarması ve at arabalarını kaldırmasıydı.
Trafikte de sorun oluyor hem at arabaları. Ayrıca şehir merkesiznde hayvan pisliği hoş olmaz değil mi?
Erzurum'da çok görürdüm anacaddelerde at,eşek pisliği..Ben bu görüntüleri görmek istemiyorum,eminim belediye de grmek istemiyordur...
evet Goramaz zaten yorumumda yazdigim gibi goruntu olarak elbet hos degil dedim, bunda hem fikiriz ama dedigim gibi insan karnini doyurmak isterse her turlu isine gider..
nasil bir vatandas isine arabasiyla gidiyorsu, bir kac vatandas'ta at arabasiyla gidiyor, napsin elinde imkan olsa binermi at arabasina..
gönlüm58
25.03.2010, 22:52
Bence olmaz görüntü kirliligi olur.
Sevdaya hak veriyorum ozaman adamlara iş imkanı sunacaklar, ne yapsınlar iş olmazsa insanın ekmek teknesi görüntü kirliliği var pisliğide var ama iş yok ne yapsın millet
Hayat herkes için zor daha doğrusu mutlu bir azınlık hariç herkes için..
Belediye gereken önlemleri alırsa başka alternatifler düşünülebilir ne biliyim orası belediyenin bileceği bir iş.
O zaman herkes kafasına göre iş yapsın şehrin ortasında patoz atsın inek yaysın,,ben de çalışıyorum ben de yetiremiyorum bazen ..herşeye de ekonomik sorunları ileri sürmek olmaz ki..
şehrin ortasında patoz ne iş görecek ki ne alaka şimdi, inekler nasıl yayılacak ziftmi yiyecek ,
peki bir vatandasin arabaya degilde at arabasina binmesini neye baglayalim???
ozaman belediye buna iyi bir hal caresini bulmasi lazim ki, bu tur goruntulerden kurtulalim... ama tabi sonuc, Taksiye bin Minibuse bin vs vs olur...
şehrin ortasında patoz ne iş görecek ki ne alaka şimdi, inekler nasıl yayılacak ziftmi yiyecek ,
çok komikti doğrusu..
sivasta yaşasaydınız bir 5 6 yıl öncesine kadar caddenin ortasından geçen davar sürülerine şahit olurdunuz..
bilal kose
25.03.2010, 23:09
bana gore goruntuler hos degil tamam insanlar gecimini saglayabilir ona lafim yok ama belediye buna cozum bulmali olaya sadece gelir kaynagi olarak bakmamak lazim baska altarnadif dusunulebilir
Ben degil söyleyen sensin komik olanda sen 5-6 yıl öncesinde ben sivastaydım zaten
peki bir vatandasin arabaya degilde at arabasina binmesini neye baglayalim???
ozaman belediye buna iyi bir hal caresini bulmasi lazim ki, bu tur goruntulerden kurtulalim... ama tabi sonuc, Taksiye bin Minibuse bin vs vs olur...
ben ne yazıyorum anlamıyorum ki sitede anlaşılmama durumum var .. şimdiye kadar (kendi yorumuma kadar) okuduğum en makul yorum besyocunun du ben de onu destekledim sonuna kadar haklı..benimle aynı şeyi söyleyip niye benim yorumumun karşına çıkıyorsunuz ki..
siz yurtdışında yaşıyorsunuz sizin oralarda izin veriliyor mu ? herşeyin durumu konumu ayrı ayrıdır.. Sami aydın döneminde aç mı kaldı bu insanlar at arabalarına biniyorlarsa kuralsızlıktan biniyorlar .
Goramaz, benim ilk yorumumu okumani tavsiye ederim, ben kisi veya kisilerin yorumlarini hedef aldim mi? senin yorumunu hedef aldim mi?
senin dusuncen oysa saygi duyarim elbet.. ki zaten goruntu acisindan ayni dusunuyoruz..
yanlis anlasilma da yok benim acimdan..
Ben degil söyleyen sensin komik olanda sen 5-6 yıl öncesinde ben sivastaydım zaten
Sizinle laf dalaşına girmek gibi bir derdim yok.. ben senin fikirlerinle ilgilenirim senin benliğine laf ettim mi...senin bana hakaret etmeye hakkın yok .
sizin Sivas'ta olup olmamanla da ilgilenmiyorum Sivas'ta 5 6 yıla kadar şehrin içinde hayvan sürüleri geçiyordu bunu herkes bilir. ve bu görüntüler Sivasa yakışmıyordu. Bu kadar.
sandalli
25.03.2010, 23:22
Meydan camii´nin bahcesine aycicegi ekerim ben de. Issizim ya. :D
bilal kose
25.03.2010, 23:23
arkadaslar neyi tartisiyoruz sivasa bu goruntuleri yakistiriyorsaniz diyecek bir lafim yok
sandalli
25.03.2010, 23:25
Matrak58´de her türlü tartismanizi yapabilirsiniz, sizi bekliyorum. :)
mesajlarımızı okursanız sevda ile benim sivasa yakışmadıgını bizde söyledik zaten, tekrar okuyun isterseniz
Ya ya ben anlatamiyorum, yada kelimeleri eksik yaziyorum...
zaten ben bu goruntuler cok hos cok yakisiyor demiyorum ki!!!!!!!!!!! bu goruntuler kalkmali elbet..
ama bide arkasindaki nedenine bakin niye bu insanlar at arabasina biniyor, keyfinden mi
Arkadaslar sakin olun herkes aynı fikirde olacak diye bir kaide yok. Saygı cercevesinde yorumlarımızı yapalım...
arkadaslar neyi tartisiyoruz sivasa bu goruntuleri yakistiriyorsaniz diyecek bir lafim yok
Bilal abi aynı şeyi söylüyoruz ama tartışma yaratmakta üstümüze yok Sivaslılar olarak..
Burada at arabalarının geri gelip gelmemesini bıraktık ekonomik krizle ilgili felsefi yaklaşımlarda bulunmaya başladık..millet at arabasına binince sorun çözülecek sanki.
bilal kose
25.03.2010, 23:30
oburu issizim atini getirsin oburu esegini kimi koyununu kuzusunu hayvan pazarinida olmadi meydana getirelim birakin ya bunlari atla esekle karin doyacaksa doymasin onlarla doyulan zaman gecti millet uzayin kavgasini yapiyor biz at esek kavgasini ne diyeyim
rüzgar79
25.03.2010, 23:32
bura neresiyse dalak hemen
bilal kose
25.03.2010, 23:35
neyse sizlere bir at arabasi cicek gonderiyorum belcikan sivasim en guzel seylere laik inaniyorumki sizlerde bunun icin tartisiyorsunuz butun guzelikler sizler ve sivas icin
Bilal abi aynı şeyi söylüyoruz ama tartışma yaratmakta üstümüze yok Sivaslılar olarak..
.
eger buna tartisma diyorsan bende pes diyorum... her neyse ya..
eger buna tartisma diyorsan bende pes diyorum... her neyse ya..
bilal köse abi ve cleyin yorumlarından neden alıntı yapmadın da benim yorumumdan alıntı yaptınız onlar da tartışma olduğunu ifade eden yorumlar yaptı sanırım..
bence de pes..
Sayfa 2 ye gir Goramaz, bak bakim senden alinti mi yaptim ilk yorumuma, her neyse fazla kisisel olarak algilama.. senden alinti yapsaydim ismini yazardim..
artik birsey demiyecem.. suan oldugu gibi kalsin, fazla germeye gerek yok..
bilal kose
25.03.2010, 23:47
herkeste biranda oldu sinir harbi
ben istemem kiramam guzel kalbi
sitemizin uyeleri gercekten harbi
at esek nereden cikti gece gece
herkeste biranda oldu sinir harbi
ben istemem kiramam guzel kalbi
sitemizin uyeleri gercekten harbi
at esek nereden cikti gece gece
ne harbiliği kaldı bilal abi ya. her yazdığım konuda kendime laf edilmesinden bıktım usandım. ben tartışma deyince sorun oluyor başka üyeler tartışmayın deyince tartışma olmuyor.. her konuda böyle artık haz almıyorum ..gurbette hasretimi bu siteden gideriyordum ama kendimle dalga geçilmesinden ve aşağılanmaktan usandım.
ben de insanlarla dalga geçerim hakaret ederim ama bu bana yakışmaz . örnek aldığım biricik insan yapmamış ki ben neden yapayım..ama artık yeter benden bu kadar ...
Dilsad Hatun
26.03.2010, 00:03
Meydan camii´nin bahcesine aycicegi ekerim ben de. Issizim ya. :D
:D:D
Allah razi Olsun...
Hiçte hoş bi görüntü sergilemeyen bu at arabalarını, toptan temizlemek gerek.:)
burak5866
26.03.2010, 16:44
bende kent meydanı projesinin kullanılmayan tarafı olan kütüphanenin eski yerine şimdi orası ölü alan olmuş.bende oraya maydanoz yeşil soğan biber domates filan dikiyim ansıl olur.:)))
sandalli arkadaştan esinlenerek yazdım.ama amacım kent meydanı projesini eleştirmekti.
birde ben gelebilsem matrak58 e süper olcak ama :)))))))) gelemiyorum
Neden kalplerinizi kırıyorsunuz arkadaşlar ya
aynı dili konuşup farklı anlatımlarda bulunup yanlış anlaşılmalar oluyor maalesef
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.