PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sınav stresinden kurtulmanın yolları anlatıldı

Sivaslilar.Net
25.03.2010, 00:06
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Aile Birliği tarafından TSO'da bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Fevzi Paşa İlköğretim Okul Müdürü Bekir Sıtkı Şekerci ve Okul aile birliği Başkanı Ziya Soybayraktar organizesiyle Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda koordine edilen konferansta öğrenciler ve öğretmenler bir araya geldi.
Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu'nun da katıldığı konferansta Beledioğlu öğrencilere sınav stresinden kurtulmanın yollarını, hedef belirlemenin yollarını, korkularını yenmelerinin yolları anlatıldı.
Öğretmen ve örgencilerin arasındaki ilişkiyi güçlendirmek istediklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Ziya Soybayraktar ise programa katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Sivasın Sesi

aysima58
25.03.2010, 01:55
öğrencilerin bildiğim kadarıyla sınav stresi anne ve babalardan kaynaklanıyor çünkü anne babalar çocukları öyle etkiliyorki çocuk mecburen strese giriyor
örnek ama evladım bak babanda bende senin bu sınavı kazanman için gecemizi gündüzüe katıyoruz kaybedersen mahvoluruz biteriz bütün emeklerimiz boşa gider bunun gibi daha binlerce örnek verebilirim size burda öğretmende yetersiz kalıyor öğrenciyi velidir motive eden dimi yazık yazık rahat bırakılsalar belkide stres yapmayacak öğrenciler.benim düşüncem böyle bilmem sizinki nasıl.

ömer yalcin
25.03.2010, 03:24
bunlarda gecer be...................:):):)

HaZaN
25.03.2010, 08:53
Tabiki biz anne babalar evlatlarımız için varız ve onların en iyi yerde olmasını hepimiz çok isteriz , yok sınavı kazanmassan mahvoluruz şöyle olur böyle olur ; bu tür şeyler daha da çok etkiliyecektir o yüzden kesinlikle demem ucunda ölüm yok ya hakkından hayırlısı kısmetinde varsa eğer zaten olacaktır fazla zorlamanın bence hiç bir anlamı yoktur çocuğun kaldırabileceği kapasitesi belldir , velilerde ona göre hareket etmelidirler benim fikrimde budur.

Arif Coşkun
25.03.2010, 10:11
Çocuklar sakin heyecan yok, panik yok normal bir zamanmış gibi davranın, önce çalışmak sonra güvenmek ve de hedefe ilerlemek. Sınavdan yarım saat önce bir miktar çikolata ve su içmeyi ihmalde etmeyin :D

Dilsad Hatun
25.03.2010, 13:48
Çocuklar sakin heyecan yok, panik yok normal bir zamanmış gibi davranın, önce çalışmak sonra güvenmek ve de hedefe ilerlemek. Sınavdan yarım saat önce bir miktar çikolata ve su içmeyi ihmalde etmeyin :D

:) Sinava az kaldi, bende mi böyle yapsam ne :confused:

forklift
25.03.2010, 15:07
Çocuklardan önce biz anne-babalar yaşıyoruz heyecanı. Tıpkı, eşi doğumhaneye giren babanın dışarıda dokuz doğurması gibi:)

Çocuklarımıza daha akıllı davranılarak, canın sağolsun, şansın ve kısmetinde var ise olur gibi destek verilmelidir.

Dünyanın sonu değil, ama senin sonun olabilir:D cinsinden tavırlar ise, imtihana giren evladımızı hem çileden hemde yoldan çıkarırı:) (Allah korusun)

aysima58
25.03.2010, 15:14
kısmet olursa benim küçük kızımda girecek bu yıl sınava oda çok korkuyordu kazanamzsam çok üzülürüm anne flan akşam kızdım doğru haklısın bu son sınavmış başka hiç olmayacakmış falan dedim gülüyo anne alemsin sende diyo dedim sakin ol rahat kısmet meselesi kızım allah bir yeri kısmet etmişse zaten olur yoksa yoktur belki bu yıl değil ama ertesi yıl senin kısmetinde bellimi olur dimi.