PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhsin Yazıcıoğlu dualarla anıldı

Sivaslilar.Net
25.03.2010, 22:35
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Bir yıl önce Seçim çalışmaları için gittiği Kahramanmaraş'ta elim bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Kurucu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu,
Taceddin Dergâhı'nda dualarla anıldı. Katılımın yoğun olduğu anma töreninde Yazıcıoğlu için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

Duygu yüklü bir ortamda geçen törende, merhumun sevenleri mezar başında dualar edip, tekbirler getirdi.

Her yaştan vatandaşın olduğu törende, merhumun sevenleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarını ellerinde taşıdı. Fotoğrafların üzerinde Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı 'Üşüyorum' şiirine atıf vardı. Yazıcıoğlu'nun kabri başındaki kalabalık, ayrıca 'Biz de üşüyoruz Koca Reis', 'Seni Hiç Unutmayacağız Muhsin Başkan' yazılı atkılar taşıdı.

Tören sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan merhum Yazıcıoğlu'nun eşi Gülafer Yazıcıoğlu, geçen bir yılın özlemle ve kaza sürecini takiple geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Başkan gönül insanı olduğu için, bu kadar seveni olması doğal, gönlü yüce bir insandı. Buraya gelenlerin hepsinden Allah razı olsun."

Törene, anne Fidan Yazıcıoğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP Sivas Milletvekili İlhan Kesici, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, BBP il temsilcileri, partililer ve sevenleri katıldı.

(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı)

Sivaslilar.Net
25.03.2010, 22:35
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ta sokaklar gülsuyuyla yıkandı

Sivas Belediyesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle kent sokaklarına araçlarla 100 litre gülsuyu püskürttü.

Geçen yıl 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler, ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nun gülleri ve gülsuyunu çok sevmesi nedeniyle belediye, bir temizlik şirketinin sponsorluğunda ilaçlama araçlarıyla cadde ve sokaklara gülsuyu püskürttü.

Araçların üzerine ise ‘Sokaklarımız gülsuyu ile daha da güzel kokacak’ yazılı pankart asıldı. Sabah saatlerinde başlatılan çalışmalar kapsamında kente 100 litre gülsuyu püskürtüldüğü belirten belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, “Bugün merhum genel başkanımız ve beraberindekilerin ölüm yıldönümleri. Bugün bizim için çok büyük önem taşıyor. Genel başkanımız gülü ve gülsuyunu çok severdi. Bu nedenle de gül ve gülsuyu da bizim için önemlidir. Biz de bir şirketin sponsorluğunda bugüne özel olarak şehrimize araçlarımız yardımı ile gülsuyu püskürttük. Sokalarımız ve caddelerimiz gül koktu. Umarım vatandaşlarımız da memnun kalmışlardır. Artık özel günlerde şehrimiz gül kokacak” dedi.

Hilal YÜKSEL/SİVAS, (DHA)

goramaz
25.03.2010, 22:45
haberi tam okuyamadım inşallah doğru okumuşumdur ama bu kadar da abartı olmaz..

bilal kose
25.03.2010, 22:48
bencede bukadar abardilmamali cok fazla

gönlüm58
25.03.2010, 22:50
Hemde koku hiç hoş degildi,çok abartmışlardı.

HasreT
25.03.2010, 22:50
Okurken çok duygulandım,Muhsin Yazıcıoglunun gülleri sevmesi adına yapılmış bir çalışma,bence Peygamber Efendimizin remzi olan gül ve kokusunu kandillerde de yapsalar ne hoş olur, gül kokar caddeler mis gibi

goramaz
25.03.2010, 23:30
Bu iki haber biribinden çok farklı değil mi?birleştirilmiş.. hangisine yorum yapacağız..

Dilsad Hatun
25.03.2010, 23:31
Geçti Dost Kervani ...

Davamizi kücümseyenler , simdi Muhsin Reise seferber oluyor ...
Allah Allah .!

Salim58
26.03.2010, 07:31
Allah Rahmet eylesin. gündüz yapılan yoğun katılıma katılamasamda, akşamın sessizliğinde ziyaret etme fırsatı buldum. gün içerisindeki o yoğunluk yerini sakin bir akşama bırakmıştı sanki.

mekke-sivas
26.03.2010, 08:22
Son asrın en buyuk Turk lıderı gonlumuz de hep yasayacaktır. Mekanı cennet olsun. Mekke den selam ve dua ıle.İnsallah ılk secımlerde ona olan sevgımızı sandıktan guller acarak ıspatlayacagız.

ela58
26.03.2010, 08:30
1. haber için Allahtan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun 2. haber için yorumsuzum biraz abartılı geldi bana sokakların gül uyuyla yıkanması filan gerçi bunlar gösteriş bence

Rallim58
26.03.2010, 10:00
Allah mekanını cennet kılar inşaallah...
Ayrım yapmadan herkesi dinleyen, elinden geldiği kadar yardımcı olan "tek vekil"
sıfatı ile anılacak diye düşünüyorum...
Ailesine sabırlar diliyorum...

H_Turan
28.03.2010, 22:52
Alllah Rahmet Eylesin Değrli Devlet Adamıydı Sivasın Sayılı Yetiştidiği ender insandı Sivas Halkı Vefa Borcunu ödedi geçen sene az da olsa bu duruma çekemiyenler olsada

İsmail Özçelik
28.03.2010, 22:55
Allah mekanını cennet kılar inşaallah...
Dualarımızda her zaman yeri olan bir isim..