PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suşehri Kaymakamı Özdemir: Tarım ve Sağlık Alanında Proje Üretmeliyiz

Sivaslilar.Net
29.03.2010, 16:18
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Sivas'ın Şusehri ilçesi Kaymakamı Yusuf Özdemir, tarım ve sağlık alanında proje üretmenin önemine işaret ederek, üretilen projelerde yetişmiş insan sayısının arttırılmasını istedi.

Suşehri Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, tarafından düzenlenen "İlçe Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı geniş bir katılımla yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 100.maddesine göre toplanan heyet, İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen kurs ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Toplantı sonunda ise katılımcıların düzenlenmesini istedikleri kurslarla ilgili teklifleri alındı.

Toplantıda konuşan Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir 23 Kasım 2009 tarihinde ilki yapılan ve eğitim öğretim döneminde 2 defa yapılan toplantıların kendileri ve katılımcılar açısından verimli geçtiğini söyledi.

Nüfusu 30 bin civarında olan ilçede Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslara ortalama bin 300 kursiyerin katıldığını belirten Kaymakam Özdemir, "Sivas'ın diğer ilçelerine göre ortalamaların 2 kat üstünde olmamıza rağmen girişimlerimiz devam etmelidir. Özellikle tarım ve sağlık alanlarında proje üretmeliyiz. Bu dallarda üretilen projelerle yetişmiş insan sayısını çoğaltmalıyız. Görüş ve önerilerinize her zaman açığız. Bu toplantıların temel amacı ise budur." dedi.

Toplantı sonunda katılımcıların istekleri doğrultusunda, organik tarım ve organik arıcılık ile sportif faaliyetler alanında kurs düzenlenmesi gibi teklifler not alındı.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Süleyman Şen, İlçe Jandarma Komutanı İlker Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Batu, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve okul müdürleri de katıldı.

(CİHAN)