PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gazeteciye çirkin saldırı

Sivaslilar.Net
30.03.2010, 02:16
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Alınan bilgilere göre bugün akşam saatlerinde İstasyon Caddesi üzerinde çocukları ile birlikte aracı ile seyir halinde bulunan İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Oğuz Demirkaya içlerinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı çalışanlarının da olduğu iddia edilen bir grup içerisinde bazı kişiler tarafından hakaretlere ve aracının tekmelenmesi suretiyle tehditlere maruz kaldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz aylarda yine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ile ilgili İnternet Gazeteciler Derneğine bağlı bazı basın yayın organlarında çıkan haberler neticesinde İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demirkaya yine buna benzer tehdit ve hakaretlere, organizelere maruz kaldı bilinirken, Cumhuriyet Üniversite Kampüsü içerisinde Demirkaya’ya yönelik içlerinde üniversite idarecilerinin, çalışanlarının ve öğretim üyelerinde adları karışan ve adli mercilere intikal eden art niyetli faaliyetler dur durak bilmeden sürüyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde daha önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfında çalışan bir müdürün bazı vakıf çalışanları tarafından internet gazetecilerine ve özellikle Dernek Başkanı Oğuz Demirkaya’ya bilgi sızdırıyor gerekçesi ile bıçak çekilerek tehdit edildiği de gelen bilgiler arasında.

İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demirkaya ve aile fertleri tarafından konunun karakola yapılan müracaat ve şikâyetleri üzerine faillerin bulunması amacıyla Sivas Emniyet Müdürlüğüne bağlı kolluk güçlerinin harekete geçerek gerekli soruşturma ve incelemeyi başlattığı öğrenilirken, İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demirkaya’nın Avukatı Altan Kayabaşı tarafından bu hafta Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilal Yücel ile ilgili de Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı makamlarına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Bizlerde İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demirkaya’ya yapılan çirkin saldırıyı ayrıca bizleri sindirmek, susturmak amaçla yapılan tüm faşizan, gayri ahlakı girişimleri şiddetle, nefretle kınıyor, başta bu çirkin olaylara seyirci kalan, defalarca dilekçeler ile yapılan müracaatlar neticesinde sessizliğini bozamayan ve gerekli önlemi alamayan ve belki almak istemeyen, personel arasındaki sürtüşmeyi bazı şer odakları tarafından kan davasına dönüştürmeye çalışılan dur denmesi noktasında dirayetsiz kalan, görmemezlikten gelen , Yok Sayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetiminde görev yapan ilgili kişileri istifaya davet ediyoruz…

Egemen Gazetesi

aysima58
30.03.2010, 09:41
ne istersiniz kardeşim gazeteciden yiyip içip kuduruyosunuz herhalde işinize bakınsana yahu allah allah şimdiki gençlerede akıl sır ermiyo be.

Kibrisli
31.03.2010, 11:55
Cumhuriyet Üniversitesi git gide yok oluyor, gözlerimizin önünde eriyip gidiyor, her yerde kavga gürültü, ne oluyor bu ülkeye bu Sivas'a...

Arif Coşkun
31.03.2010, 19:13
Düşünceye düşünce ile cevap veriniz, silahla, topla tüfekle düşünceyi yok edemezsiniz.
Her ne maksatla olursa olsun bu çirkin saldırıyı kınıyorum.