PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rüstem Hasbek yılın doktoru seçildi

Sivaslilar.Net
30.03.2010, 23:50
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ta Emek Sağlık Ocağında görevini yürüten Dr. Rüstem Hasbek, mesleğinin ilk yıllarında Sağlık Bakanlığı tarafından Sivas'ta yılın doktoru seçildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesini 2004 yılında bitiren 32 yaşındaki Rüstem Hasbek, aynı yıl Zara İlçesi Merkez Sağlık ocağında göreve başladı.
Hasbek, 2004-2007 yıllarında sorumlu hekim olarak görev yaptığı Zara'da, Sivas Valiliği’nce örnek proje seçilen Zara Merkez Sağlık Ocağının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yaptı.
135 köyü olan Zara'da zor coğrafi koşullarda mobil hizmet oranının yüzde 95'lere çıkarılması, bölgenin Kelkit Vadisinde yer alması nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ve kuş gribi nedeniyle bölgede toplu ve birebir eğitimler düzenlenmesinde görev yapan Hasbek, Ana Çocuk Sağlığı çalışmaları ve bebek ölümleriyle ilgili çalışmalarda sağlanan başarı dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, yılın doktoru adayı olarak Sağlık Bakanlığına bildirildi.
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ünitesinde hemodiyaliz hekimliği kursuna devam eden Hasbek, ödülünü 13 Martta Trabzon'da düzenlenen törenle Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın elinden almanın gururunu yaşıyor.
Mesleğinin ilk yıllarında bu ödülü almanın mutluluğunu yaşayan Hasbek, bu mesleğe birçok hekim gibi anne ve babasının ısrarıyla başladığını belirtti.
Okulunun dördüncü yılında bir hastanın hayata döndürülmesi için yapılan kalp masajı sırasında bu hastanın yakınının gözlerindeki ifadenin mesleğini benimsemesine neden olduğunu anlatan Hasbek, ödülünü aldığı sırada da bu konuşmayı yaptığını anımsattı.
Görevini layıkıyla sürdüreceğini belirten Hasbek, ''Bizler gönül adamıyız. Gönül adamı olmayan, gönlü olmayan meslektaşlarımız belki bu mesleği icra edebilirler. Doktor olmak farklı bir şey. Doktor olmak yaşam tarzıdır. Kutsal bir mesleğin mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu ödülle birlikte onur ve gurur iki kat daha arttı'' dedi.
Hasbek, kendisini ödüle layık görenlere de teşekkür ederek, aynı şekilde görevini sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

Sivasın Sesi

eserikli
31.03.2010, 04:29
görevinde başarılarının devamını dilerim tebrikler böyle bir eslekde ödül almak güzel ...

Ebrulum
31.03.2010, 08:03
tebrik ederim kolay bulunmuyor böyle insanlar
perfoormans tan ekstra ücret alacagız diye hiç sebepsiz yere bıçak altına yatıran doktorlar biliyorum ben
çalışmalarının sürekliliğini ve azminin hiç kırılmamasını temenni ederim

ela58
31.03.2010, 09:25
tebrik eder başarılarının devamını diliyorum

burak5866
31.03.2010, 10:53
inş en yakın zmanada prof olurusn.

Arif Coşkun
31.03.2010, 16:01
Umarım bu seçilme çalışma hırsını daha fazlalaştırır ve yüzyılın dr.da seçilir. Başarılarınızın devamını diliyor ve kutluyorum.