PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SEGED'ten Erasmus ve EVS Semineri

Sivaslilar.Net
01.04.2010, 19:10
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yaptığı projeler ve diğer faaliyeletler ile adından söz ettiren ve bu konuda ilk akla gelen kuruluşlardan olma vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Sivas Eğitim ve Gençlik Derneği, AB Eğitim ve Gençlik Programlarını detaylı olarak tanıtmak amacıyla daha önce ilgili gençlerin katılımı ile gerçekleştirdiği bilgilendirme seminerlerin ardından deneyim paylaşımı seminerleri ile bu alandaki aktivitelerini devam ediyor.

Deneyim paylaşımı seminerlerinin ilki, öğretim üyesi değişimini esas alan AB Hayatboyu Öğrenme Programlarından *Erasmus ile gençlerin 2-12 ay süreyle Avrupa ülkelerinde gönüllü olarak çalışmalarını esas alan AB Gençlik Programlarından **Eylem2 Avrupa Gönüllü Hizmeti’dir. Bu programlara katılarak Avrupa’da bir süre yaşayan ve şuan iş hayatına atılmış olan dernek üyesi gençlerimiz, söz konusu programlara ilgisi olan gençleri bu programlar hakkında bilgilendirerek deneyimlerini paylaşacaklardır.

Bütün seminerler ücretsiz ve herkese açık olup belirli aralıklarla yapılacak seminerlerin yer ve zaman bilgileri [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] adresinde, bazı haber sitelerinde ve e-posta gruplarında duyurulacaktır. Bu hafta yapılacak Erasmus ve EVS Deneyim Paylaşımı Semineri detayları aşağıdaki gibidir:

KONU: Erasmus ve EVS Deneyim Paylaşımı Semineri

TARİH : 04 Nisan 2010 Pazar

SAAT : 14:00 - 16:30

YER : Sivas Platformu Merkezi-Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi Hanım Kadın Apartman No:60 Kat:8 (Yapı Kredi Bankası Üstü)

AÇIKLAMA:

Moderatör – Serkan BOZKURT (Kültür ve Turizm Uzman Yard., Marmara Ün. AB Enstütüsü Master Öğr.) ERASMUS – Numan TURAN (Cumhuriyet Ün. Araştırma Gör., Erasmus Öğrencisi-Almanya 2008-2009) Abdullah BULMUŞ (Özel Sektör Çalışanı, EVS Gönüllüsü-Polonya 2009)

İLETİŞİM:

0533 344 7278 – 0535 273 7730 – 0212 220 9878

segenclik@yahoo.com [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

* Erasmus, öğrenci ve öğretim üyesi değişimini esas alan bir AB eğitim programıdır.

**AGH-Avrupa Gönüllü Hizmeti veya EVS-European Voluntary Service, gençlerin 2-12 ay süreyle Avrupa ülkelerinde gönüllü olarak çalıştıkları bir AB gençlik programıdır.

NOT: Program üniversite öğrencilerine yöneliktir.

FurkaN
02.04.2010, 18:33
Üniversite öğrencilerinin kaçırmaması gerekn bir seminer. Yurtdışına gitmek isteyen kısa bir süre de olsa oradaki eğitimi görmek isteyen kendni geliştirmek isteyenlerin kesinlikle katılması gerekir.. Sivas Eğitim ve Gençlik Derneği'ni kutluyorum böylesi seminerlere devamlılık kazandırdıkları için.