PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu sene Sivas'ta da şantiye kuruyoruz

Sivaslilar.Net
01.04.2010, 23:48
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Sivas'a hızlı tren projesini başlattık.

Çalışmalar Yerköy'de devam ediyor. Bu sene Sivas'ta da şantiye açıyoruz. Çalışmalar iki yönden devam edecek'' dedi.
Yıldırım, Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu'nun Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği “Başkent'te Sivas Günleri''nin açılışında yaptığı konuşmada, Sivaslıların kendisine “Seni fahri hemşehri ilan edeceğiz” dediklerini belirterek, “Ben Sivaslıyım. Sivas'ın Gölova ilçesinin Günalan köyünde doğdum. Bana fahri hemşehrilik vermenize gerek yok. Doğma büyüme Sivaslıyım” dedi.
Doğu illerinin nüfuslarının 10-15 katını başka illere ve ülkelere göç verdiklerine dikkati çeken Yıldırım, vatandaşların istikbal mücadelesi, daha iyi şartlarda yaşamak için göç ettiklerini söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti:
“Göç ettik, ettik ama kafamızda hep memleketlerimiz vardı. Yemedik içmedik, ‘Acaba köprümüzü, yolumuzu, içme suyumuzu yaptırabilir miyiz' diye yıllarca uğraştık.
Ama bunların hepsi geride kaldı. KÖYDES projesi ile yolları yaptık, suları getirdik. Onunla da kalmadık, Türkiye'nin her tarafını bölünmüş yollarla doğudan batıya, kuzeyden güneye donattık. Aşık Veysel, 'Uzun ince bir yoldayım. Gidiyorum gündüz gece' diyordu. Şimdi Aşık'ın müsamahasına sığınarak ben diyorum ki, 'Uzun duble bir yıldayım, gidiyorum gündüz gece.' Türkiye bu hale geldi.”
Sivas ve çevresinde sürdürülen karayolları çalışmalarını anlatan Yıldırım, ''Sivas'a hızlı tren projesini başlattık. Çalışmalar Yerköy'de devam ediyor. Bu sene Sivas'ta da şantiye açıyoruz. Çalışmalar iki yönden devam edecek'' diye konuştu.
Sivaslılara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini ifade eden Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın Divriği'ye yeni bir yol yapılması talimatını verdiğini dile getirdi. Yıldırım, “Divriği için en kısa yol olan Divriği-Sincan-Celalli'ye yeni bir koridor belirledik ve bunun çalışmalarına başladık'' dedi.

DİĞER KONUŞMALAR

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener de Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ve böyle bir ortamda birlik ve beraberlikten yana olmak gerektiğini söyledi. Farklılıkları yadırgamayan bir düşünce ile geleceğe yürümek gerektiğini ifade eden Şener, ''Bunu en iyi öğretecek olan Sivaslılardır'' dedi.
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu da, ''Başkent'te Sivas Günleri''nin Sivas'ın Başkentte daha iyi tanınmasına vesile olacağını söyledi.
AK Parti Genel başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise, Divriği Ulucami'nin UNESCO tarafından, Türkiye'deki İslami eserler arasından korunmaya değer görülen tek eser olduğunu vurguladı ve Sivas'ın keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından Yıldırım, diğer davetliler ile kurdeleyi keserek etkinliğin açılışını yaptı.
Yıldırım, daha sonra ''Başkent'te Sivas Günleri'' kapsamında kurulan stantları gezdi. Kangal köpeklerini seven Yıldırım, Kangal Balıklı kaplıcalarının standını da ziyaret etti. Yıldırım'ın stanttaki havuza elini sokması ancak havuzdaki balıkların Bakan Yıldırım'ın eline yaklaşmaması üzerinde, standtaki görevliler, ''Dokunulmazlığınız olduğu için balıklar elinize gelmiyor'' diye espri yaptı.

Sivasın Sesi

Salim58
02.04.2010, 07:17
yapılacak iş çok önemli olan bu çalışmaların biran önce başlaması.

Şu hızlı trenle nezaman tanışacağız acaba.?

ela58
02.04.2010, 08:45
inş bu iş uzun sürmez başarılar diliyorum hepsi sivas için

burak5866
02.04.2010, 21:28
aldığım son bilgilere göre daha %10 aşamsında.binalı yıldırmıda tebrik ederim bizim vekilelrden çok geliyor ve çok iş yapıyor sivas için.keşke sivastan aday olsa.sivasın gizli hazine olduğunu biliyorusnuz madme hala ne bekletiyorsunuz.

ha bu arada orada binali yıldırmla ilgili çok güzel bir oaly yaşanmış.bakan elini balıklı kaplıcanın balıkları bulunan kaba daldırmış ve eline balıklar yaklaşmamış.görevlilerde bakanım sizin dokunulmazlığınız varya ondan bişey yapmıyorlar demiş.
:))))))))))))