PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her mezara bir gül..

Sivaslilar.Net
03.04.2010, 00:03
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Belediyesi, yeni mezar alanlarında bazı düzenlemeler yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, Yukarı Tekke ve Halifelik mezarlıklarında incelemelerde bulundu.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]üdürleri.gif

Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2010 yılında Abdulvahabigazi Mezarlığı’nda yeni defin alanında düzenlemeler yaptı. Bu kapsamda yeni defin alanları açıldı. Ayrıca eski Halifelik ve Aydoğan mezarlık alanlarında yayalaştırma ve mezarların düzenleme çalışmalarına başlandı.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ık12.gif

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, Yukarı Tekke (Abdulvahabigazi) ve Halifelik mezarlıklarında incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Çimen’e ziyaretlerinde Park ve Bahçeler Müdürü Murat Destebaşı ve Mezarlıklar Müdürü Cemal Karaca eşlik etti.

Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çevre düzenlemeleri kapsamında yeni mezarlık alanında mezar yerlerine gül dikimine başladı. Yeni mezarlık alanının ağaçlandırılması amacıyla ladin ve çam türü ağaçlar dikildi. Diğer yandan ağaçların ve çalıların budama ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, mezar alanlarında yapılan çalışmalar kapsamında her mezara birer gül dikildiğini söyledi.

Aydoğan, Halifelik ve Yukarı Tekke’de eski mezar alanlarının yeninden düzenlendiğini belirten Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, bu alanların temizliği ve tertibi için Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin çalışmaların devam ettiğini söyledi.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ıkalanı.gif

Bu arada Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, mezarlık alanlarında yol kaldırım temizliği ve ağaç budama çalışmalarını sürdürüyor. Mezarlıklarla ilgili kapı ve peyzaj amaçlı mimari proje çalışmaları devam ederken, yeni mezarlık yeri idari binanın düzenleme çalışmalarında da son aşamaya gelindi.

Sivas Belediyesi

*buket_58
03.04.2010, 00:20
harika bir haber babamda orada tesekkürler
basarılarınızın devamını dilerim saygılar...

Salim58
03.04.2010, 07:06
yapılan düzenleme güzel yeni mezar yerleri yapılmış gibi gözüküyor, burası yağışlı havalarda çok çamur oluyordu, gördüğüm kadarıyla güzel bi düzenleme yapılmış gibi.emeği geçenlere teşekkürler.

ölüm nerede gelirse gelsin kabrimin yukarı tekkede olmasını çok istiyorum bakalım nasip olacakmı.

besyo_cu
03.04.2010, 12:20
Çok güzel bir uygulama Belediyemizi kutlarım bir çok kişi kendı yakınlarının özellikle anne - babasının mezarına gitmezken belediyemiz bu yerleri güller ile donatıyor...

Arif Coşkun
03.04.2010, 13:27
Herşeyden önce bir saygı ifadesidir, tebrik ederiz.

Dilsad Hatun
03.04.2010, 13:51
Cok güzell uygulama gercekten Tebrik ediyorum .

HasreT
03.04.2010, 14:11
Canım Babacımda orda yatıyor...Bende oraya gömülmek isterim ama bu biraz zor, anneme diyorum ölürsem cenazemi alın burda bırakmayın diyorum, kızıyor bana sen delimisin o nasıl söz diyor hiç lafını etirmiyor dirim gurbetlik çektiği gibi bedenimde gurbetlik çekecek :( :( :(

aysima58
03.04.2010, 14:50
bende orayı istiyorum hem mahalleme çok yakın özbelsanın karşısı tekke arkası bizim evler ama kısmet olurmu bilmiyorum anne babamın köyü vardı ben zavallı garip kaldım yahu kangala gitmek istemem köyümede örenciği hiç görmedim en iyisi tekke hem çok seviyorum çocukluğumda çok giderdim
emeği geçenlere teşekkür ediyorum ellerine sağlık.

58Sevda
03.04.2010, 23:44
.....kim aramış kim bulmuş dertlerine çare...........
........ölüm allah'ın emri ayrılık olmasaydı........

*hattabinoglu
04.04.2010, 05:24
Güzel bir calisma ,en azindan temiz ve güzel bir görünüm kazanmis olur.

ismail 58
04.04.2010, 10:45
Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olmaz denir.

İbret alınması gereken yerlerden olan Kabristan'da böyle bir çalışma yapılması takdiri hak eden bir çalışmadır.
ellerine sağlık.