PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaz mevsiminin vazgeçilmez keyfi dondurma

Sivaslilar.Net
07.04.2010, 00:11
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas’ta havaların ısınması ile birlikte dondurma tüketimi de artmaya başladı. Fakat, besin değeri oldukça yüksek olan dondurma, hijyenik ortamlarda üretilmediği takdirde bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez keyfi dondurmanın, hijyenik olmaması birçok hastalığa davetiye çıkardığının altını çizen uzmanlar, özellikle sıcak havalarda mikropların çok daha hızlı ürediğini, açıkta satılan dondurmaların tüketilmesinin oldukça sakıncalı olduğunu söyledi. Uzmanlar tarafından yapılan uyarılarda şu görüşlere yer verildi. Uzmanlar “Besin değeri çok yüksek olan dondurma, yaz-kış her mevsim tüketilmeli, ancak üretimden tüketime, her aşamada hijyenik kurallara uyulmalıdır. Aksi takdirde çok yararlı olan bir besin olan dondurma, birçok hastalığın kaynağı olabilir” şeklinde görüş bildirdiler.
Sağlıksız şartlarda üretilen ve satışa sunulan dondurmaların kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar Özellikle mahalle aralarında açıkta satılan dondurmalar, sağlık için ciddi tehlike oluşturabilir. Bu alanlarda satışa sunulan dondurma, hijyenik şartlarda hazırlansa bile, külaha yerleştirilmesinde kullanılan kaşık, özel solüsyonun içinde tutulmadığı için mikroorganizmaların yuvası haline geliyor. Kaşık üzerinde üreyen bakteriler, her kaba daldırılıp çıkarıldığında dondurmaya bulaşıyor. Bu durumlarda özellikle çocuklar ve bünyesi zayıf olan yaşlılarda hasta olma riski daha fazla’ diye uyarılarda bulundular.

Sivas Hürdoğan

Salim58
07.04.2010, 07:16
Ben pek sevmemde çocuklar bayılıyor, özellikle çocukların dikkat etmesi gerek.

ela58
07.04.2010, 07:37
domdurma belli yerlerden tüketiliyor şimdiye kadar bi hastalık yaşanmadı umarım bundan sonrada olmaz

...Gül...
07.04.2010, 09:35
En sağlıklısı, belirli markalardan kapalı dondurma alıp tüketmek, en azından hüjyen olduklarını biliriz.

H_Turan
07.04.2010, 09:46
En sağlıklısı, belirli markalardan kapalı dondurma alıp tüketmek, en azından hüjyen olduklarını biliriz.

Aynen Katılıyorum Kapalı dondurmadan Şaşmıyacaksın Hem sağlıklı hem güvenli

gönlüm58
07.04.2010, 09:49
Açık dondurma tercih etmem zaten dondurmayı çokta sevmem,zararlı olsa kesin severdim ne faydalı onu sevmıyorum ilginç...:)

HasreT
07.04.2010, 09:50
ben çok severim dondurma... yazın evimde sürekli bulundururum

gönlüm58
07.04.2010, 09:51
ben çok severim dondurma... yazın evimde sürekli bulundururum

O zaman sana dondurma tarifi verıyımde yap...:)

HasreT
07.04.2010, 09:52
O zaman sana dondurma tarifi verıyımde yap...:)

gönül püskürttüm yine yaa çok yaşa emi tamam verde yapıyım :)

gönlüm58
07.04.2010, 09:54
gönül püskürttüm yine yaa çok yaşa emi tamam verde yapıyım :)

Yaaaa püskürtecek ne var gayet ciddiyim...:)

HasreT
07.04.2010, 09:58
birden hoşuma gitti çok güldüm sende de yok yok yani her tarif var ona güldüm :D

Arif Coşkun
07.04.2010, 10:25
Çok gerekli olmadıkça açık dondurma almam genelde kapalı tercih ederim. Nedeni de açık dondurmaların sağlıklı ortamlarda hazırlanmaması, denetimlerde neler görüyoruz.

SsİiVvAaSsLlIı
07.04.2010, 10:28
yazın çok sık yerim :) genelde kapalı dondurmaları tercih ederim ama bazı yerlerin açık dondurmaları çok güzel oluyo almamak elde değil...

burak5866
07.04.2010, 15:54
daha da tam yaz gelmedi havalr bir sıcak bir soğuk oluyor.