PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa'dan Sivas'a Ziyaret

Sivaslilar.Net
09.04.2010, 09:50
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Avrupa Sivaslılar Birliği (ASİB) Sivas’ın tanıtımı, kültürel, sosyal ve ekonomik işbirliği çalışmaları yapmak üzere kapsamlı bir heyet ile Sivas’ı ziyaret edecek.

Avrupa’da çalışmalarını yürüten ASİB her fırsatta bu çalışmalarını Sivas’a taşıyarak şehrin Avrupa ile güçlü ittifak sağlamasını, Sivas’ın tarihi ve doğal güzelliklerini yurt dışında tanıtarak turizm pastasından Sivas’ın hak ettiği paya ulaşması için özverili çalışmalar yapmaktadır. Avrupa Sivaslılar Birliği (ASİB) 13-15 Nisan 2010 tarihleri arasında Avrupalı milletvekilleri, Belediye yöneticileri, sivil toplum örgütleri ver işadamlarından oluşan bir heyetle Sivas’a gelerek Valilik, Belediye, Üniversite ve STK’larla görüşmelerde bulunacak.

Avrupa’dan gelecek heyet şu isimlerden oluşuyor: ASİB Başkanı Rüştü Elmas, Avusturya Milletvekili Efgani Dönmez, Herne Federal Milletvekili Gerd Bollmann, Herne Belediye Başkan Yardımcısı Tina Jelveh, Türk Dernekler Birliği Başkanı Bahri Akalın, ASİB Başkan Yardımcısı Mesut Koç, ASİB Başkan Yardımcısı Ayhan Bayrak, İşadamı Mehmet Çapraz, Avrupa Sivasspor Başkanı İşadamı Yalçın Doğan, İşadamı Cevat Kavaklıoğlu.

Sabiha Serin
09.04.2010, 09:57
Sivas'!ımıza teşrif edecek olan ASİB Başkanı Rüştü Elmas, Avusturya Milletvekili Efgani Dönmez, Herne Federal Milletvekili Gerd Bollmann, Herne Belediye Başkan Yardımcısı Tina Jelveh, Türk Dernekler Birliği Başkanı Bahri Akalın, ASİB Başkan Yardımcısı Mesut Koç, ASİB Başkan Yardımcısı Ayhan Bayrak, İşadamı Mehmet Çapraz, Avrupa Sivasspor Başkanı İşadamı Yalçın Doğan, İşadamı Cevat Kavaklıoğlu'na içerisinde 23 adet şiirimin bestelendiği KAR TANELERİ adlı yeni çıkan ikinci şiir kitabımı armağan etmekten onur duyarım.

Ancak; Sayın Rüştü Elmas beye ve diğer konuklarımıza nasıl ulaşırım bilmiyorum. Bu konuda sitemiz olarak bana bilgi verilmesini rica ederim.

Salim58
09.04.2010, 12:49
Avrupada ilimizi en güzel şekilde temsil eden ASİB yönetimini tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim.

Ayrıca Sivasa'da böyle bir ziyaret yapmalarından dolayı ASİB yönetimine ve gelecek tüm konuklara şimdiden hoş geldiniz der iyi çalışmalar dilerim.

İnşallah Sivastan güzel izlenimlerle dönerler..

ela58
09.04.2010, 16:20
ASİB ye başarılarının devamını diliyorum

Arif Coşkun
09.04.2010, 17:37
ASİB ve birlikte gelen misafirlere hoşgeldiniz der başarılar dilerim.

Ertugrul
09.04.2010, 19:58
ASİB herzaman kendine yakışanı yaptığı gibi Sivas'ın tanıtımına, Avrupa'ya açılmasına yine önderlik etti. Çok güçlü bir heyetle Sivas'a gelen ASİB yönetimine ve gelen misafirlere teşekkür ediyorum.

Sivaslilar.Net
12.04.2010, 15:23
Organizeye katılacak kişileri kısaca tanıyalım:

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

DSA PMM Efgani DÖNMEZ
Biyografi
30.10.1976 tarihinde Sivas’ın Kangal İlçesinde dünyaya gelen Efgani Dönmez, Yukarı Avusturya’da büyüdü. Mesleki geçmişi çok farklı alanlardan oluşmakta. Gaz - Sıhhi tesisat –Merkezi ısıtma teknikerliği mesleğini öğrendi. Mesleğinin yanısıra üniversite giriş sınavlarını dışarıdan kazanarak, Yukarı Avusturya Akademisinde Sosyal Hizmet Eğitiminin yanısıra Uzlaştırma ve Uyuşmazlık Yönetimi Eğitimini de tamamladı. On yıldan uzun bir süredir sosyal alanda farklı görevlerde çalışmaktadır. Sosyal Hizmet Meslek Yüksek Okulunda okutmanlık yapmakta ve çeşitli eğitim kurumlarında konferanslar vermektedir. Avusturya’nın ilk yabancı kökenli parlamenteri olan Efgani Dönmez, halen Avusturya Federal Parlamentosunda milletvekilliği görevine devam etmektedir.

Çalışmasının ağırlık noktaları: Çevre Politikası-Yenilenebilir Enerji Kaynakları

Ekonomik Sentezler Oluşumu, bilim ve politika, örneğin: KKTC’deki güneş enerjisi ile deniz suyunu tuzdan arındırma projesi

Göç, uyum ve iltica politikası, gençlik politikası

Üyelikleri: Yeşiller Partisi,
Eğitim Atölyesi GBW – Green Think Thank
EKİZ Derneği – Veli-Çocuk-Merkezi

Diller: Almanca, Türkçe, İngilizce

avcınınoğlu
13.04.2010, 14:00
sivasa her ne maksatla gelirlese gelsinler amaç sivas için bir şeyler yapmaksa kim olursa olsun hoş geldin deriz bizim örf ve anenelerimizde
ön yargı yoktur amaç sivasi daha iyi anlamak ve anlatmaktır

gelenlere şimdiden hoş geldinder teşekkür ederim

hysk
13.04.2010, 20:40
ben sivaslı olup halen izmirde yaşıyorum ve ailem sulalem hep sivasta her yıl zaman zaman gidip gelıyorum. bu guzel sıvasımızı ziyaret edecek olan SAYIN ASİB BAŞKANI VE ÜYELERİNE şimdiden hoş geldiniz demek istıyorum hayırla gelip hayırla gitsinler

dolcepresto
13.04.2010, 22:24
sivasa iş mi aş mı getirmişler.la ne salak milletiz yaaaa...

Sivaslilar.Net
14.04.2010, 08:22
Almanya'da yaşayan gurbetçiler, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

Sivas Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün geçtiğimiz günlerde Almanya'da yaşayan gurbetçilerin düzenlediği programlara katılmasının ardından, gurbetçilerden oluşan bir heyet ile Alman misafirlerin bugün Sivas'a geldiği belirtildi.

Türk Dernekler Birliği Platformu'nun öncülüğünde, Avrupa Sivaslılar Birliği'nin organizesinde düzenlenen gezide, Avrupa ile Sivas arasındaki işbirliğinin artırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Türk Dernekler Birliği Platformu Başkanı Bahri Akalın, Avrupa Sivaslılar Birliği Başkanı Rüştü Elmas, Avusturya Milletvekili Efkani Dönmez, Almanya Herne Federal Milletvekili Gerd Bollman, Herne Belediye Başkan Yardımcısı Tina Jelve, Avrupa Sivaslılar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Çarpraz ve Avrupa Sivasspor Dernek Başkanı Yalçın Doğan'ın, iki gün süresince bazı incelemelerde bulunacağı, ziyaretler gerçekleştireceği ifade edildi.

Açıklamada, 'Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimiz ile Sivas'ın işbirliğini artırmak amacıyla düzenlenen ziyarette, Almanya'dan gelen heyet 13-15 Nisan tarihlerini kapsayan programlarında ilimizin gelişmesi ve kalkınması için Sivas'ta çeşitli incelemelerde bulunacaklar' denildi.

Avrupalı milletvekilleri, belediye yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve iş adamlarından oluşan heyetin, Sivas programı kapsamında Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret ettiği kaydedildi.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Almanya ziyaretinde Avrupa Sivaslılar Birliği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerince, en iyi şekilde konuk edildiğini belirterek, memnuniyetini dile getirdi.

Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin, Türk kültürünün, gelenek ve göreneklerinin yaşatılması için çok önemli görevler üstlendiğini kaydeden Ürgüp, Sivas'ın ve Avrupa'nın işbirliği için üzerine düşen görevleri her zaman yapmaya hazır olduğunu belirterek, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Avrupa Sivaslılar Birliği Başkanı Rüştü Elmas da Almanya'da bulunsalar da gönüllerinin Sivas ile birlikte olduğunu söyledi.

Yakın ilgisinden dolayı Ürgüp'e teşekkür eden Elmas, Avrupa Sivaslılar Birliği'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Heyette yer alanlar, Sivas'ta bulunmaktan dolayı mutluluklarını dile getirdi. Ürgüp, ziyaretçilere günün anısına üzerinde gümüş işlemesi bulunan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi kabartmalı figürü hediye etti.

Heyetin, daha sonra Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği ve Gıda Bankasında incelemelerde bulunduğu belirtildi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı eşliğinde incelemelerini sürdüren heyetin, Gıda Bankası'nın çalışma sistemi hakkında Avcı'dan bilgi aldığı kaydedildi. Heyetin, yarın da çeşitli ziyaretler ve temaslarla Sivas gezisini sürdüreceği bildirildi.

(AHM-ZZ) - SİVAS (Anadolu Ajansı)