PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite maratonunda ilk sınav yarın

Sivaslilar.Net
10.04.2010, 00:31
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Yaklaşık bir milyon 512 bin üniversite adayının katılacağı Yükseköğretime Giriş Sınavı(YGS), 11 Nisan Pazar günü yapılacak.

Tek oturum olarak gerçekleştirilecek sınavda 4 test uygulanacak. Saat 10.00'da başlayacak sınavda, üniversite adaylarına 160 soru yöneltilecek ve sınavı tamamlamaları için 160 dakika süre verilecek.
Sınav başladıktan sonra adaylar, ilk 80 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek.
Türkiye genelinde 152 merkezde, 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda gerçekleşecek, YGS için 234 bin kişi görev alacak. Sivas’ta da binlerce aday bu sene iki basamak halinde gerçekleştirilecek olan üniversiteye giriş sınavında ter dökecek.
Üniversite adaylarının, kimlik kontrolleri ve salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.15'te hazır bulunmaları gerekiyor. Adaylar sınav salonuna cep telefonu, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, hesap makinesi gibi bir türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla girmelerine izin verilmeyecek. Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da sınava katılamayacak.
Sınava giren adayların yanlarında “2010-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi”ni bulundurmaları gerekiyor. YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faks metni ile gelen adaylar “kesinlikle” sınava alınmayacak. Ayrıca adayların fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi ile bir fotoğrafı yanlarında bulundurmaları gerekecek.
YGS'de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testleri uygulanacak. Adaylara her bir testten 40'ar soru yöneltilecek. Türkçe testinde “Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili” 40 soru sorulacak.
Sosyal Bilimler testinde, “Sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular” yer alacak. Sosyal Bilimlerde Tarih'ten 17, Coğrafya'dan 14, Felsefe'den ise 9 soru bulunacak.
Temel Matematik testinde adayların “matematiksel ilişkilerden yararlanma gücü” ölçülecek.
“Fen bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı” soruların yer alacağı Fen Bilimleri testinde Fizik'ten 14, Kimya ve Biyoloji'den 13'er soru yöneltilecek.

Sivas Hürdoğan

kronik
10.04.2010, 01:42
Tüm Öss girecek arkadaslara basarılar diliyorum

Allah yardımcınız olsun

insallah istediginiz yeri kazanırsınız
başta ebrulum olmak üzere dualarım hepinizle (ama herkes kazanırsa kim kaybedecek )

58_SEMİH_58
10.04.2010, 06:00
Sınava girecek tüm abilere ,ablalara başarılar.Allah yardımcıları olsun.

Salim58
10.04.2010, 08:02
Sınava katılacak tüm kardeşlerimize başarılar dilerim..

Ebrulum
10.04.2010, 08:05
oyyyyyyyyyyyyyyyyy
bende gircem yarın sınava demeye gelmiştim ama başarılar dilenmiş bile
aklında olduguma sevindim :D
teşekkür ederim kronikim :D
herkese başarılar
hak eden kazanır :) :)

Pusula_58
10.04.2010, 08:45
Herkese başarılar, Allah zihin açıklığı versin,

sandalli
10.04.2010, 09:10
Ben de sinava katilacak sivaslilar.net üyelerine basarilar diliyorum, umarim her sey gönlünüze göre olur.

seten65
10.04.2010, 10:14
...............Sınava giren tüm ögrencilerimize başarılar dilerim.Allah yar ve yardımcıları olsun...

Ebrulum
10.04.2010, 10:18
öğrenci olmayanlara başarı temenniniz yokmu :S
:D
hayat boyu hepimiz bir öğrenci degilmyiiz :?

ela58
10.04.2010, 21:32
oyyyyyyyyyyyyyyyyy
bende gircem yarın sınava demeye gelmiştim ama başarılar dilenmiş bile
aklında olduguma sevindim :D
teşekkür ederim kronikim :D
herkese başarılar
hak eden kazanır :) :)
başarılar dilerim ebrulum
tüm sınava girecek herkese başarılar

Ebrulum
10.04.2010, 23:00
elacım sagol canm
yarın sınava gircem ben pc başında oturuyorum :D

...Gül...
10.04.2010, 23:20
Başta kardeşim olmak üzere sınava giricek herkese başarılar diliyorum.Allah zihin açıklığı versin ...

Kardelencicegi
10.04.2010, 23:39
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Rabbim yar & yardimciniz olsun Ebrulim senin ve diger sinava gireceklere.

Basarilar dilerim.Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun...

kronik
10.04.2010, 23:51
elacım sagol canm
yarın sınava gircem ben pc başında oturuyorum :D
ee ben sana ne diyeyim sırf sınava gireceksin diye erken yolcu ettim seni ki yat diye sen nettesin yok bişey değil performansın düşecek ondan korkum :D kalemini ,silgini,suyunu ve şekerini yanına almayı unutma diğerlerini hatırlatmama gerek yok zaten başarılar

ONuR
11.04.2010, 00:02
Bende gideyimde yarın bi gereyim bakam nası sormuslar :P

kronik
11.04.2010, 00:19
Bende gideyimde yarın bi gereyim bakam nası sormuslar :P
umarım çalıştığın yerden sorarlar:D

ONuR
11.04.2010, 00:23
umarım çalıştığın yerden sorarlar:D

Öyle bi ihtimal olamaz sanırım,çünkü bir kere bile açıp bakmadım :D

zombi
11.04.2010, 03:57
snav da tum arkadas ve kardeşlerimize başarılar.

seten65
11.04.2010, 09:34
.........Allah yar ve yardımcıları olsun sınav sistemide degişti umarım istedikleri yerlere gelirler başarılar diliyorummm....

Ebrulum
11.04.2010, 22:07
evet
arkadaşlar gelelim bana bize sınavımıza
hayırlı ugurlu olsun
inşallah gençlerimizin sınavı iyi gecmiştir haeden calışan inşallah iyi çıkmıştır
şimdi kısaca geceyim ben üzerinden
sınava başlayyın dediler başladık dört soru çözdük sonra gözetmen panik oldu cocuklar durun dedi yanlışlık yaptımmmmmmm kitapları yanlış dagıttım :(((( aldı elimden kitabımı önümdekine verdi a kitapcıgı onda olcakmış duurn dedi yazdıklaırmızı falan sildik cevap anahtarını sildik özürdilerim dedi koşa koşa gitti geldi falan derkennnnn kitapları degiştirme ihtimalide yok çünki işaretledi tükenmez kalemle
başka gözetmenler geldi falan derken karıştı az ortalık ve benim hal önümde bir kitap yok deli ettiler beni dayanamadım kzıdım benim kitapcıgım nerdeeeeeeeee diye ayyyy cok özür dilerim falan verdiler eski kitabı gri devam ettim
lakin ben önemli degilim hadi de
diğer öğrenci arkadaşlar için üzüldüm hem panik oldu yanlış oldu idye vakit kaybettiler hemde sinirler geridi endişeler duyuldu
ki benim en güvendiğim türkçe soruları dır ben bile anlamakta odaklanmakta zorluk çektim :( tekrar tekrar okduum soruları allahım ya
sınavdan cıkarken özellikle benim kitabımı aldı gitti ya çok zöür dilerim diyo
neyse işte böyle sınıfta tedirginlik vardı yani sıraya göre kitap dagıtılmadıgı için :(((((
inşallah çalışanlara bu tedirginlik yansımamıştır
kronikim canm benim geldik ne yatması pc ler duurken ben birine eşim birine :))))))))))))))

kronik
11.04.2010, 22:53
evet
arkadaşlar gelelim bana bize sınavımıza
hayırlı ugurlu olsun
inşallah gençlerimizin sınavı iyi gecmiştir haeden calışan inşallah iyi çıkmıştır
şimdi kısaca geceyim ben üzerinden
sınava başlayyın dediler başladık dört soru çözdük sonra gözetmen panik oldu cocuklar durun dedi yanlışlık yaptımmmmmmm kitapları yanlış dagıttım :(((( aldı elimden kitabımı önümdekine verdi a kitapcıgı onda olcakmış duurn dedi yazdıklaırmızı falan sildik cevap anahtarını sildik özürdilerim dedi koşa koşa gitti geldi falan derkennnnn kitapları degiştirme ihtimalide yok çünki işaretledi tükenmez kalemle
başka gözetmenler geldi falan derken karıştı az ortalık ve benim hal önümde bir kitap yok deli ettiler beni dayanamadım kzıdım benim kitapcıgım nerdeeeeeeeee diye ayyyy cok özür dilerim falan verdiler eski kitabı gri devam ettim
lakin ben önemli degilim hadi de
diğer öğrenci arkadaşlar için üzüldüm hem panik oldu yanlış oldu idye vakit kaybettiler hemde sinirler geridi endişeler duyuldu
ki benim en güvendiğim türkçe soruları dır ben bile anlamakta odaklanmakta zorluk çektim :( tekrar tekrar okduum soruları allahım ya
sınavdan cıkarken özellikle benim kitabımı aldı gitti ya çok zöür dilerim diyo
neyse işte böyle sınıfta tedirginlik vardı yani sıraya göre kitap dagıtılmadıgı için :(((((
inşallah çalışanlara bu tedirginlik yansımamıştır
kronikim canm benim geldik ne yatması pc ler duurken ben birine eşim birine :))))))))))))))
bir hayli aksiyon olmuş neyse hayırlısı olsun ne diyelim :D