PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Divriği, 3 gün boyunca TRT ekranlarında

Sivaslilar.Net
12.04.2010, 01:08
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden Divriği’ye gelecek olan yayın ekibi Divriği'den 3 gün boyunca canlı yayın yapacak
Divriği önümüzdeki Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri TRT ekranlarında yer bulacak.

Pazartesi günü Divriği'ye gelecek olan TRT ekibi 3 gün süresince Ulucami, Konaklar ve Demir-Çelik'ten yapacağı yayınlarla ilçemizi Türkiye ve Dünyaya tanıtılacak. 13 Nisan Salı günü Ulucami'den 08.00'den itibaren TRT 1'den başlayarak TRT'nin 4 kanalından saat 14.00'e kadar canlı yayınlar yapılacak.

14 Nisan 2010 Çarşamba günü saat 08.00'de yine TRT 1 kanalında tarihi Divriği Çarşısı'nda demirci ve kalaycıların bulunduğu sokaktan canlı yayın yapılacak.

15 Nisan Perşembe günü ise sabah 08.00-09.00 saatleri arasında TRT 1'de Ayanağa Konağı'ndan canlı yayın yapılacak. Burada konaklarda sosyal yaşantı, kahvaltı kültürü konu edilecek. Konuklarla sohbet edilecek. Divriği'li sanatçıların türküleri dinlenecek.

Sivasın Sesi

burak5866
12.04.2010, 12:38
iyi haber ama izleyemeyeceğim vizeler başladı.zaten başka zmanada göstermezler.
:(((((((((((

Salim58
13.04.2010, 07:26
Güzel bi haber, gün içerisinde sürekli takip edip izleme şansım var...

Arif Coşkun
15.04.2010, 18:56
Uzakta olupta İzleyenler hasret özlem gidermiştir, hem reklam adına güzel bir çalışma TRT ye teşekkürler.

servet 58
15.04.2010, 19:01
bu tür televizyon yayınları sivas için çok önemli

AĞAOĞULLARI
27.05.2010, 00:22
İstanbul da yaşayan bir Sivaslı olarak sivas ve bölgesinde bulunan tarihi kalıntılardan gurur duyuyorum. Bir çok medeniyetlere beşiklik etmiş olan sivasın geçmişle ilgili tarihi kültürü çok zengin. 2009 yılının yaz mevsiminde divriğiye gittim. Buradaki ulucami mengücek ogullarının eserleri ve türbeleri de burada mevcut. Bu tarihi esere hayran olmamak mümkün değil. Taşın işleme sanatına uzun uzun bakarak çok gerilere gittim. Bu taşlar dile gelse de konuşsa diye düşündüm. Bu eser zamana direnmiş varlığını sürdürerek bu günkü topluma da hızmet veriyor.TRT ye çok teşekkür ederiz bu tanıtımlar sık sık yapılmalı. Divriği turızm açısından çok geri kalmış her taşı tarıh kokuyor .Buranın tanıtılması ve zamanla bir turizim bölgesi haline gelmesi şarttır. O taş oymacılığı akıllara durgunluk veriyor . kalesi farklı bir gizem taşıyor.Kaleden etrafı görmek tanımak insan ruhunu başka bir alemlere taşıyor. Divriğiyi karış karış gezdim ayanağa konagı ve birçok konaklarını gördüm resimlerini çektim kamera kayıtlarını yaptım.Küçük ve kısa da olsa bir belgel gibi oldu. Ayanağa gibi bir kaç konagı restöre edilmiş çoğunlukta olan konaklar kaderlerine terkedilmiş. Demirağlar çeşmesi halka hızmet verse de bakımsız olduğunu gördüm. Buranın turizme açılması için tanıtıma reklama ihtiyacı var turizim bakanlığının destegine ihtiyacı var. Divriği ulucamii Almanyada bilenler var 2008 yılında almanyadan gelen yerli turistlerle tesadüfi karşılaştım divriği için geldiklerini söylediler onlara yol güzerğahlarını ve konaklama yerlerini anlattım gittiler dönüşlerinde de teşekkür etmek için iş yerime uğradılar. Divriğiye ait olan gördüğüm her resmi alır arşivime korum. Sivas il merkezine uzaklığı ve yolların istenilen amaca ulaşmadığını gördüm. Divriği ulucamii ,boyalı konakları,tarihe meydan okuyan kaleleri ve çeşmeleriyle ,taşlı dar sokaklarıyle bir tarih kenti.İnsanları sıcak kanlı cana yakın misafirperver dost insanlar. Bu belde de iki gün araştırma yaptım. Buram buram kekik kokan dağlarının havasını teneffüs ettim. Halk ozanları olduğunu ve buranın türkü diyarı olarak tanıdım. Dıvriği yi tanımak için gezerken bir kahvenin üst katında bir genç kızın türkü okuması kulaklarımda çınlar o terennüm duyğu yüklü türkünün sözleri insanları alıp çok uzaklara götürüyor. Divriğinin kaybi merkeze uzakliği olsa gerek. Devlet tv ve yayın kuruluşları ve Sivas kültür müdürlüğü divriğinin kapılarını turizm e açmalı.Turizm bakanlığı halkla işbirliği yaparak bu tarihi değerleri gelecek nesile taşımalı .Divriği tarihi hakkında bir çok yayınlanmış eserler de bulunmaktadır. Saygılar Ağaoğulları 27/05/2010.