PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NELER OLUYOR BİZE !!!

fırtına110
22.04.2010, 10:15
Türk Milletinin son zamanlarda yaşadığı çok ciddi sıkıntıların sadece günümüzün getirdiği sorunlardan kaynaklandığını söylemek çok sağlıklı düşünceler değildir.Sağdakinin sola,soldakinin sağa geçtiği,halkımızın çok kolay bir şekilde provokasyonlara gelmeye başladığı,paranın gücüne tamamen teslim olduğu,teknolojinin esaretinden kurtulamadığı,hoşgörü ve tahammül kavramlarının kaybolmaya başladığı vb durumları yaşamaya başladık.Böylesi gelişmelerin sonunun pek hayra gitmeyeceği aşikar.
Türk Milletinin karakteriyle oynandığını,genlerinin bozulmaya çalışıldığını,inandığı değerlerden kopartmak için neler yapıldığını görmek çok zor değil.Savaşçı,cesur,kahraman,k orkusuz,merhametli,şefkatli,ya rdım sever,hoşgörülü gibi hasletlerimizle uzun süredir oynamaya başladılar.
Türk Milleti beş bin yıllık muhteşem tarihinde de böylesi büyük sıkıntılarda defalarca karşı karşıya gelmiş,fakat her defasında da sıkıntıların üstesinden gelmiştir. Bizimle ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar,inanıyorum ki Milletimizin özünü kaybetmesi mümkün değildir.Mutlaka bugünlerde geçecektir.
Kardeşin kardeşe,çocuğun ana-babaya,ebeveynlerin evlatlarına,arkadaşın arkadaşına her türlü kötülüğü yapmaya başladığını görmek çok acı verici bir durum.Küçüklerin büyüklerine karşı saygısızlığı,farklı düşünenlere karşı anlayışsızlık ,kabul edilmeyen fikirlerin fiziki şiddetle cezalandırmaya başlanması,emanetlere hıyanet edilmeler,sevginin yerini nefretin alması,aşağılık kompleksinin artması,taklit ve özentilerdeki artış gibi olumsuz gelişmeleri görmeye başladık.
Eğitim sistemindeki gayri milli anlayışın,televizyonlardaki ahlaksız yayınların,internetin,cep telefonunun,kafe kültürünün ve saçma sapan sözleri olan müziklere olan ilginin artması sonucunda genç nesil değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır.Gençlerimiz geceleri dinlenmek yerine,internet ortamında sabahlamaya,cep telefonlarıyla saatlerce mesajlaşmaya başlamış, ailelerin kontrol gücü zayıflamıştır.Dindar aileler bile çocuklarına İslami bilgileri anlatmakta,öğretmekte oldukça zorlanmaktadır.Çocuklar ve gençler,büyükleri tarafından eskilerimiz diye başlanan konuşmalarından nefret eder hale geldiler.
Milli kültürümüzün dejenere olmasıyla birlikte,yeni yetişen nesiller benliklerinden,kimliklerinden ve özünden kopmaya başladı.Kültürümüze ait olan unsurlar banal ifadeleriyle hiçbir anlamı kalmamış şeklinde değerlendirilmektedir.
Esasen yapılması gereken,öncelikle gençlerden başlamak suretiyle milletimizin tam bir İslam ahlakiyle ve Türk kültürüyle donatılmasıdır.Geçmişini,tarih ini,örflerini,geleneklerini,bi zi biz yapan değerlerini bilen ve İslam inancını hayatının bütün safhalarında yaşayabilen,sürekli kitap okuyan nesiller yetiştirilebilirse geleceğimize güvenle bakabiliriz.Gençliğin eğitimli olması gerekiyor.Kız çocuklarının özellikle üniversiteyi bitirmesi lazım.Meslek sahibi olan kızlarımız ileride eğitimli bireyler olarak ülkesine ve ailesine büyük hizmetler yapacaklardır.
Neler oluyor bize sorularının sadece şarkılarda kalması temennisiyle…
Allaha emanet olunuz.

OSMAN AZMAN
Osmana53@hotmail.com
.

Kardelencicegi
22.04.2010, 17:17
Toplum olarak cinnet geciriyoruz.

Allahim hepimizin yar & yardimcisi olsun.

Allahim sonumuzu hayr etsin. Aminnnnnnnnnnnn.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

burak5866
22.04.2010, 17:20
ben söylediklerinin hepsine katılmıyourm.

özellikle bu cümlesine "Kız çocuklarının özellikle üniversiteyi bitirmesi lazım.Meslek sahibi olan kızlarımız ileride eğitimli bireyler olarak ülkesine ve ailesine büyük hizmetler yapacaklardır."
diğerlerinde %100 hakldıır ama kızlar okumasa lazım diyorda o kadar kişinin okuması çok zor.üniv bitirmesi yerine başka yönlüde kültürlü oalbilirler üniv her zman kültür öğretmiyor kız öğrenilere genelde unutturuyor bence.

Kardelencicegi
22.04.2010, 17:21
Kimin söylediklerine katilmiyorsun Burak.?
Katilmak zorunda degilsin herkesin fikri kendinedir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

filografozan
08.07.2010, 17:46
fırtına 110 kardeşim meselenin en özüne inmişsin.küçücük bir ilave;esasında tüm bu sorunların ana kaynağındakiler bizleriz.insanın olduğu yerde sorun eksik olmuyor.
kıymetli YAVUZ BAHADIROĞLU abimiz,çok uzun süreden beri şunun mücadelesini yapmaya çalışıyor.diyorki;çocuklarımız ı temelde yetiştiren anne ve babalardır da;anne ve babalara <anne baba olma eğitimini veremiyoruz>sonuçta yeni nesiller,yarı insan yarı makina vs....ortaya tuhaf varlıklar çıkıyor.

Arif Coşkun
08.07.2010, 17:58
Toplum olarak cinnet geçiriyoruz sanırım, büyük kim küçük kim belli değil, her geçen gün örf adetten uzaklaşıyor sevgiden saygıdan iyice uzaklaşıyoruz. Umarım bu geçici bir süreç olur, Toplumda sevginin saygının yer aldığı herkesin biribirine sevgiyle horşgörüyle baktığı ortamı geri kazanırız.
Bunun için ekonominin yanırsına büyük bir eğitim seferberliğide gerekiyor.

aysima58
08.07.2010, 18:11
haklısınız allah sonumuzu aydınlık etsin kardeşlerim.

_DuMaN_58
08.07.2010, 18:24
Yukarda yazılan her cümleyi zaten herkes günlerce tekrarlıyor. Neler oluyor bize diye herkes söylüyor. Durumumuzun kötüye gittiğini herkes dile getiriyor. FAKAT uygulama yapılmıyor.
Örnek vereyim, hocamız girerdi sınıfa tek tek anlatmaya başlardı, erkekler için jöle kullanmayın, sapıklaşmayın, cumanıza gidin, kız arkadaş yapmayın vs. kızlar için, giyiminize dikkat edin, okuldan sonra orda burda gezip durmayın eve gidin vs.. ee sonuç? sonuç şu hocanın da çocukları vardı ama oğlunun kız arkadaşımı desem, kızının kısa eteği mi desem..
Yani burda ne kadar haykırsan haykır çıkarılacak tek bir sonuç var. Herşeye önce kendinden başlayacaksın. Eğer sen kendini düzeltirsen, diğeri de kendini düzeltirse bozulmuş ahlak falan kalmaz ortada.
Tabi iletişim araçları ve tekonloji epey bir gelişti. Sen gidip te, çocugum kötü büyümesin diye tv izletmezsen, çocugum kötü alışkanlık yapmasın diye telefon kullandırmazsan, o çoçuk ilerde kendini geliştiremez, hep sana ihtiyaç duyar.
Şu da var kimse 30-50 yıl öncesiyle bu günü aynı tutmasın. O zaman büyüge saygı vardı, o zamanlar insanlar daha hoşgörülüydü, o zamanlar şöyleydi böyleydi.. Şimdi öyle değil. Olmaz tabi neden? ZAMANA değişti çünki. Eskiyle yeni bir olur mu? E şu da var eskiyle yeni bir olmaz deyip herşeyimizi değiştirecek değiliz.
fırtına nın dediği gibi bence de:" öncelikle gençlerden başlamak suretiyle milletimizin tam bir İslam ahlakiyle ve Türk kültürüyle donatılmasıdır"

Arif Coşkun
08.07.2010, 20:22
Yukarda yazılan her cümleyi zaten herkes günlerce tekrarlıyor. Neler oluyor bize diye herkes söylüyor. Durumumuzun kötüye gittiğini herkes dile getiriyor. FAKAT uygulama yapılmıyor.
Örnek vereyim, hocamız girerdi sınıfa tek tek anlatmaya başlardı, erkekler için jöle kullanmayın, sapıklaşmayın, cumanıza gidin, kız arkadaş yapmayın vs. kızlar için, giyiminize dikkat edin, okuldan sonra orda burda gezip durmayın eve gidin vs.. ee sonuç? sonuç şu hocanın da çocukları vardı ama oğlunun kız arkadaşımı desem, kızının kısa eteği mi desem..
Yani burda ne kadar haykırsan haykır çıkarılacak tek bir sonuç var. Herşeye önce kendinden başlayacaksın. Eğer sen kendini düzeltirsen, diğeri de kendini düzeltirse bozulmuş ahlak falan kalmaz ortada.
Tabi iletişim araçları ve tekonloji epey bir gelişti. Sen gidip te, çocugum kötü büyümesin diye tv izletmezsen, çocugum kötü alışkanlık yapmasın diye telefon kullandırmazsan, o çoçuk ilerde kendini geliştiremez, hep sana ihtiyaç duyar.
Şu da var kimse 30-50 yıl öncesiyle bu günü aynı tutmasın. O zaman büyüge saygı vardı, o zamanlar insanlar daha hoşgörülüydü, o zamanlar şöyleydi böyleydi.. Şimdi öyle değil. Olmaz tabi neden? ZAMANA değişti çünki. Eskiyle yeni bir olur mu? E şu da var eskiyle yeni bir olmaz deyip herşeyimizi değiştirecek değiliz.
fırtına nın dediği gibi bence de:" öncelikle gençlerden başlamak suretiyle milletimizin tam bir İslam ahlakiyle ve Türk kültürüyle donatılmasıdır"

Muratçığım "Saygı, ahlak, dürüstlük " Dünyanın neresine gidersen git aynı kavramdır. Birde bunlar her kişinin her toplumun örf ve adetlerine göre farklılaşabilir. Yani sana yanlış gelen bir şey başka kişiye göre doğru, yada tesi ona göre yanlış gelen birşey senin doğrun olabilir. Ondandır ki işte fikirlere karşılıklı hıoşgörü ve saygılı davranmak zorundayız. Yani başkalarnı kendileştirelim derken ortaya bir kargaşa çıkabilir.
Zaman değişir, dünya değişir ama değişmeyen tek şey saygının kendisidir, 30 yada 40 yıl evvelde aynı saygıydı şimdide aynı saygı.
Saygı nedir?
Saygı özverdir, sevgidir, hoşgörüdür, İnsanları sevmek zorunda değiliz.Ama saygı göstermek zorunda olduğumuzu kabul etmeliyiz.Çünkü toplumsal yaşamda insanoğlu , hemcinsleri olan ,veya olmayan yaratılanlara karşı saygı borcunu, yerine getirmediği sürece kendisi de, çevresi ile uygun ve nitelikli bağlar kuramaz.

feraha
09.07.2010, 03:10
KIZ ÇOCUKLARIMIZA BAŞTAN DÜZGÜN EĞİTİM VERİLSE ZATEN ÜNİVERSİTE OKURKEN DE ŞAŞMAZLAR Kİ BU SORUN BENCE ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİNDE GEÇERLİ KIZ ERKEK DİYE AYRIM YAPA YAPA ZATEN BU DURUMA GELDİK ERKEKTİR YAPAR ELİNİN KİRİ V.S AMA KIZ ÇOCUKLARI İLERİDE ANNE OLUCAKLAR (ALLAH İZİN VERİRSE ) BU ANNELER EVLATLARINA DÜZGÜN EĞİTİM VEREMEZSE Kİ SONUÇ ORTADA EĞİTİMSİZ ANNELERİN EVLATLARIYIZ NE DURUMDAYIZ ÖNEMLİ OLAN EĞİTİMİ GERÇEKTEN VEREBİLMEK BUNUN İÇİNDE KÜLTÜR ŞART (OKUMAK) DİYE DÜŞÜNÜYORUM... BURAK5866 ARKADAŞIMIN TEKRAR DÜŞÜNMESİNİ RİCA EDERİM!!!

burak5866
09.07.2010, 18:04
KIZ ÇOCUKLARIMIZA BAŞTAN DÜZGÜN EĞİTİM VERİLSE ZATEN ÜNİVERSİTE OKURKEN DE ŞAŞMAZLAR Kİ BU SORUN BENCE ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİNDE GEÇERLİ KIZ ERKEK DİYE AYRIM YAPA YAPA ZATEN BU DURUMA GELDİK ERKEKTİR YAPAR ELİNİN KİRİ V.S AMA KIZ ÇOCUKLARI İLERİDE ANNE OLUCAKLAR (ALLAH İZİN VERİRSE ) BU ANNELER EVLATLARINA DÜZGÜN EĞİTİM VEREMEZSE Kİ SONUÇ ORTADA EĞİTİMSİZ ANNELERİN EVLATLARIYIZ NE DURUMDAYIZ ÖNEMLİ OLAN EĞİTİMİ GERÇEKTEN VEREBİLMEK BUNUN İÇİNDE KÜLTÜR ŞART (OKUMAK) DİYE DÜŞÜNÜYORUM... BURAK5866 ARKADAŞIMIN TEKRAR DÜŞÜNMESİNİ RİCA EDERİM!!!

öncelikle tşk ederim.ikincisi ben bu yorumu 3 ay önce yazmışım şimdi tekrar okuyunca hatırladım.söylediğim yorumun hala da arkasındayım ama siz beni yanlış anladınız.herkes okumasın demiyorum ama herkes istesede okuyamaz hem o kadar çok üniversitelerde bölüm yok hemde herkes okursa kim simitçi olacak kim çöpçü olacak mesela.onları kötülemek içinde demiyorum.memleketin hepsinede ihtiyacı var.ikincisi kültürlü olmaları için okusun demiş ama okuyan herkes kültürlü olmuyor hatta bir çoğuda daha bozulup kötüye gidiyor.kültür belki en iyi üniversitelerde öğrenilebilir fakat başka yerlerde de bir çok kültürlü insan yetişebilir.sen demişsinki kız çocuklarımız baştan iyi eğitim alsa zaten istesede değişmez demişsin aynen bende katılıyorum ama biz senin dediğini yapmıyoruz üniv giderek kültürlü olacağını sanıyoruz.yani söylediklerin birbiriyle çelişiyor biraz.önce aile eğitimi almalı çocuklar ondan sonra üniv eğitimi almalı diye düşünüyorum.zaten o kişiler 4 4 lük olmasada olmaya yakın kişiledir.peki iyi aile eğitimi almayıp birde üniv. okuyanları düşünürsekte onlar için daha da kötüye gitme yolu oluyor bazen de.umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir.

ikinci olarakta saygı,sevgi,ahlak ve kültürlü olmak hepsi kişinin kendi elindedir bence.kişi üniv okumasada belki bunların hepsine sahip olabilir ya da okusada sahip olmayabilir.yani herşey kişinin kendi elindedir.inşallah bundan sonra yetişen yeni nesiller daha iyi yetişirler en azından saygılı sevgili dürüst olmayı bilirler dileğiyle sözlerimi noktalıyorum.HEPSİNİN TEMEL SEBEBİDE BENCE AİLE EĞİTİMİ EKSİKLİĞİ VE AİLELERİN EĞİTİMDE DE EN EKSİK KALDIĞI KONUDA İSLAM AHLAKI KONUSUNDA ÇOCUKLARINI EĞİTMEMESİDİR.ZATEN BUNU YAPSALAR SORUN TÜMDEN ÇÖZÜLECEĞİNE EMİNİM.

tulina
09.07.2010, 18:33
neler olmuyorki akil arti bereket kakti allah sonumuzu hayir etsin

feraha
09.07.2010, 19:21
öncelikle tşk ederim.ikincisi ben bu yorumu 3 ay önce yazmışım şimdi tekrar okuyunca hatırladım.söylediğim yorumun hala da arkasındayım ama siz beni yanlış anladınız.herkes okumasın demiyorum ama herkes istesede okuyamaz hem o kadar çok üniversitelerde bölüm yok hemde herkes okursa kim simitçi olacak kim çöpçü olacak mesela.onları kötülemek içinde demiyorum.memleketin hepsinede ihtiyacı var.ikincisi kültürlü olmaları için okusun demiş ama okuyan herkes kültürlü olmuyor hatta bir çoğuda daha bozulup kötüye gidiyor.kültür belki en iyi üniversitelerde öğrenilebilir fakat başka yerlerde de bir çok kültürlü insan yetişebilir.sen demişsinki kız çocuklarımız baştan iyi eğitim alsa zaten istesede değişmez demişsin aynen bende katılıyorum ama biz senin dediğini yapmıyoruz üniv giderek kültürlü olacağını sanıyoruz.yani söylediklerin birbiriyle çelişiyor biraz.önce aile eğitimi almalı çocuklar ondan sonra üniv eğitimi almalı diye düşünüyorum.zaten o kişiler 4 4 lük olmasada olmaya yakın kişiledir.peki iyi aile eğitimi almayıp birde üniv. okuyanları düşünürsekte onlar için daha da kötüye gitme yolu oluyor bazen de.umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir.

ikinci olarakta saygı,sevgi,ahlak ve kültürlü olmak hepsi kişinin kendi elindedir bence.kişi üniv okumasada belki bunların hepsine sahip olabilir ya da okusada sahip olmayabilir.yani herşey kişinin kendi elindedir.inşallah bundan sonra yetişen yeni nesiller daha iyi yetişirler en azından saygılı sevgili dürüst olmayı bilirler dileğiyle sözlerimi noktalıyorum.HEPSİNİN TEMEL SEBEBİDE BENCE AİLE EĞİTİMİ EKSİKLİĞİ VE AİLELERİN EĞİTİMDE DE EN EKSİK KALDIĞI KONUDA İSLAM AHLAKI KONUSUNDA ÇOCUKLARINI EĞİTMEMESİDİR.ZATEN BUNU YAPSALAR SORUN TÜMDEN ÇÖZÜLECEĞİNE EMİNİM.

aslında aynı şeyi sölüyoruz ama sizinki biraz şu hesap olmuş bence '' padişah bi gün rüya görmüş ve rüya tabrcilerini çağırtmış gelen tabirciler padişahım aileniz akrabalarınız sizden önce ölücekler diye tabirlemişler üryasını tabi padişahın zoruna gider bu durum ve tabircilerin kellelerini vurdurur bi tabircide şu şekilde yorumlar padişahın rüyasını der ki ; padişahım ömrünüz çok uzun diye yorumlar ve bu tabirciyi ödüllendirir padişah.. halbuki diğer tabircilerle aynı şeyi sölemiştir ama yorum farkıyla umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir... sevgiyle kalın ...

burak5866
09.07.2010, 19:26
aslında aynı şeyi sölüyoruz ama sizinki biraz şu hesap olmuş bence '' padişah bi gün rüya görmüş ve rüya tabrcilerini çağırtmış gelen tabirciler padişahım aileniz akrabalarınız sizden önce ölücekler diye tabirlemişler üryasını tabi padişahın zoruna gider bu durum ve tabircilerin kellelerini vurdurur bi tabircide şu şekilde yorumlar padişahın rüyasını der ki ; padişahım ömrünüz çok uzun diye yorumlar ve bu tabirciyi ödüllendirir padişah.. halbuki diğer tabircilerle aynı şeyi sölemiştir ama yorum farkıyla umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir... sevgiyle kalın ...

anlatabildin feraha.sende benim demek istediğimi anladığına sevindim.sende sevgiyle kal.

murat tugrul
09.07.2010, 21:50
Neler oluyor bize
Ya kültürel evrim geçiriyoruz yada erezyonmu desek bilmiyorum.
ama bildigim her geçengün başkalaşıyoruz yabancı kültürler o kadar cazip geliyorki bizim insanlarımıza sokaga çıksan türkçe tabela bulamıyorsun markalar hep yabancı isim benligimizi koruyamıyoruz her geçen gün yozlaşıyoruz.

Arif Coşkun
09.07.2010, 21:52
Neler oluyor bize
Ya kültürel evrim geçiriyoruz yada erezyonmu desek bilmiyorum.
ama bildigim her geçengün başkalaşıyoruz yabancı kültürler o kadar cazip geliyorki bizim insanlarımıza sokaga çıksan türkçe tabela bulamıyorsun markalar hep yabancı isim benligimizi koruyamıyoruz her geçen gün yozlaşıyoruz.

Hani bir söz varya "Bir yeri işgal edeceksen önce kültürünle edeceksin" çok doğru bir söz.

goramaz
12.07.2010, 23:56

yazılanların hepsi çok güzel. Duman çok haklısın değişim ilk önce insandan başlar. İmam Azam kendisine şifa için gelen birsine diyor ki: Şimdi git kırk gün sonra gel.neyse adam gidiyor kırık gün sonra geliyor. İmam Azam diyor ki adama: Bal ye. Adam da diyor ki: Bunu demek için kırık gün niye beklettiniz ilk günden söyleyebilirdiniz. İmam ı Azam da diyor ki: Kırk gün önce ben bal yemiyordum o zaman söyleseydim etkili olmazdı kırk gün boyunca önce ben bal yedim sonra sana söyledim. Bizim durumuz da bu. hepimiz aslında birer ahlak polisi gibiyiz ancak uygulamada hep hata veriyoruz.