PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Helal olsun Kayseriyi yönetenlere de halkına da... Sivaslılara da bir o kadar sitem..


İsmail Özçelik
25.04.2010, 23:43
Bu mesajın bu sitede kaç kişiyi ilgilendireceğini bilmiyorum ama yine de paylaşmak istedim. Bizim 2 yıldır yapamadığımızı Kayserili 10 günde yaptı ve Türkiye odalar ve Borsalar Birliğine Ekonomi ve Teknoloji için bina tahsisini yaptı. Biz hala tartışıyoruz nasıl vereceğiz binayı diye. Sonra da yakınıyoruz Sivas gelişmiyor diye.
Sivas'ın gelişmesini kim istiyor ki?
Şimdi bu mesajım üzerine belki bir kaç kişi ben diyebilir. Şunu düşünmesini istiyorum ne yaptın gelişmesi için?
Tanıdığım çoğu Sivaslı öncelikle kendini sonra Sivas'ı düşünüyor sonra da şehir gelişmediği için kendi de büyüyemiyor işinde vs. tüm suç yine Sivas'ın oluyor.
Ne yapıyoruz da ne bekliyoruz anlamıyorum ki?
Belediye halk günü yapıyor kim şehir için gidiyor hiç kimse herkes kendi için gidiyor. Sonra belediye çalışmıyor diyoruz. Çalışmıyor ama halk da birşey yapmıyor.
Uçuşlar kalktı SAW'dan İzmir'den neden Sivas'da da toplanıp Valiliğe, Tso'ya yürümedik. Bursa kadar Elazığ kadar olamadık. Ama süper eleştiriyoruz herşeyi.
Karşıyaka'ya bağlantı yolu yapılmıyor çöplük olmuş oralar. Bir Allah'ın kulu da çıkıp ya orası belediyenin sorumluluk alanı demiyor (Sami Aydın hariç).
Şehrimde her gelişen insana bir yafta vuruluyor ya adam Sivaslı gelişsin denmiyor. Sahip çıkılmıyor sonrada Sivas gelişmiyor. Nasıl gelişsin Sivas millet birbirinin kuyusunu kazıyor.
İşsizlik var diyoruz Sivas'ta iş beğenmiyoruz, işi belediyeden devletten bekliyoruz neden halk olarak bir şey yapmıyoruz?
Formumuzun üye sayısı 45 bine yakın bunun 35 bini aktif değil veya yaşça küçük desek diğer kalanlardan da 5 bini sadece öylesine yazıyor desek 4 bin kişi az mı neden birşey yapamıyoruz. Lobi faaliyetlerinde neden bu kadar etkisisiz. Neden herşey lafta?
Daha Sivaslılara yazacak da söyleyecek de çok şeyim var ama gerek yok galiba nede olsa HİÇBİRŞEY değişmeyecek. Herkes önce kendini sonra partisini görüşünü sonra da belki yer kalırsa Sivas'ı düşünecek ama BELKİ!...

LaEdri
25.04.2010, 23:58
Bir gerçek var ki Sivas sevgisi parti sevgisinden daha fazla değil bu memlekette.Sivas'ı ciddi manada seven insanlarsa sen ben gibi elinde fazla bir yetkisi olmayan insanlar..Zaten Sivasla ilgili meselelerde bile yazan çizen, kafa yoran kaç kişi var ki sitemizde bile?
Fazla yorum yapmak istemiyorum..Ama şahsen bir öğretmen olarak elimin altındaki yaş ağaçlara,genç beyinlere,temiz dimağlara Sivas sevgisi aşılamak için argo tabirle "yırtınıyorum" desem yeridir.Bu yüzden şahsi olarak vicdanım rahat.Ama Sivas'ın bu hallerini görünce üzülmemek elde mi?Kafayı duvarlara çarpmamak ihtimalller dahilinde mi?Değil değil değil.

İsmail Özçelik
26.04.2010, 12:34
Zaten sorun Sivaslıların kendi sitesinde bile şehirlerini konuşamıyor olması. Burada kaç özgün fikir var? Herkes sadece haber altına yorum yapıyor ve birilerini suçluyor, başka birşey yok ortada. Eskiden yönetenlere suç bulurdum bende; ama görünce çoğu şeyi artık gözümde tek suçlu var halk. (Kendi nefsime) Sivas için çalışanı da iyi çalışamıyor demek ki. Çünkü Sivas hala aynı hamam aynı tas.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Kayseri'de fakülte binası açmak için eski Zincidere Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. TOBB ETÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TOBB ETÜ'nün başarısının diğer illere de yayılmasını istediklerini belirterek, Kayseri'ye fakülte açacaklarını belirtti.

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve Genel Sekreter Adem Özcan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci'yi makamında ziyaret etti. Başkan Kilci, yaptığı konuşmada Kayseri'nin üniversiteler şehri olmaya başladığını söyledi. Zincidere Kasabası'ndaki eski cezaevinin fakülte binaları olarak düşünüldüğünü kaydeden Kilci, "TOBB'a bağlı olarak amacına uygun fakülteler seçilmesi Sayın Rektör Altunbaşak'ın düşünceleri bize ışık tutacak" dedi. Daha sonra söz alan TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ise TOBB ETÜ'nün üniversiteler arasında makale yayınlama sayısında Türkiye'ye birincisi olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de 145 tane üniversite var. Yayın oranı açısından TOBB ETÜ bir numara. Başarımızın bu noktaya gelmesinde TOBB'un katkısı var" dedi.

TOBB ETÜ'nün başarısını Ankara dışına da yaymak istediklerini ve bunu nasıl yayacakları konusunda çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Altunbaşak, "Ankara'daki başarıyı buraya taşıyabilir miyiz ona bakacağız. Kayserili olduğum içinde bir gönül borcum var. Buraya katkı vermek istiyorum" açıklamasında bulundu. Altunbaşak, Kayseri'ye kuracakları fakültenin ise turizm ağırlık olmasını düşündüklerini belirtti. Açıklamaların ardından Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, TOBB ETÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Altunbaşak'a kilim hediye etti.

Haber metni de bu bina tahsis edilmiş, inşaallah en kısa zamanda bizde yaparız.