PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'ta 1,5 ton bozuk peynir imha edildi

Sivaslilar.Net
26.04.2010, 23:21
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Tarım İl Müdürlüğü tarafından bir süredir gıda üretim ve satış yerlerine yapılan denetimler hız kesmeden devam ediyor.

Tarım İl Müdürlüğü son olarak Sivas genelinde yaptığı denetimde bozuk olduğu tespit edilen 1,5 ton kaşar ve beyaz peyniri imha etti.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması denetim ve kontrol faaliyetlerinin devam ettiğini ifade etti.
Beykaya, “Bakanlığımızın hazırlamış olduğu 2010 Yılı Denetim ve izleme programı kapsamında gıda zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması amacıyla, il ve ilçelerinde süt ve süt mamulleri üreten tesislerin yıllık periyodik kontrolleri ve numune alma işlemlerine devam edilmektedir.
Bu doğrultuda tüm ilçe denetimlerimizde ürün özelliği bozulmuş, bombaj yapmış, kokuşmuş 1,5 ton beyaz peynir ve kaşar peyniri bulunduran işyerlerine para cezası kesilmiş ve ele geçirilen ürünler imha edilmiştir” dedi.
Bu anlamda, yaptıkları denetimlerin sıklıkla devam ettiğini vurgulayan Beykaya, “Bizim yapacağımız denetimlerin yanı sıra halkımızın da gıda satın alırken Tarım ve Köyişleri Bakanlığından alınmış olan üretim iznine dikkat etmeleri, üretim izni olmayan ürünleri satın almamaları, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleri, işletmelerin satış koşullarına dikkat ederek alışveriş yapmaları, açıkta yapılan ürünleri almamaları ve her türlü istek, şikâyet ve dileklerini kesintisiz hizmet sunan Alo Gıda 174 no’lu telefon hattına bildirmeleri ve böylece, üretimden başlayarak tüketimin son safhasına kadar güvenilir ve sağlıklı gıdanın halkımıza sunulması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Sivas Hürdoğan

Salim58
27.04.2010, 07:34
İnsan sağlığı her şeyden önemli,dilerim bu denetimler aralıksız devam eder..

ela58
27.04.2010, 08:52
tarım il müdürlüğünü kutluyorum çalışmalarından dolayı insan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı satıcılar için

Arif Coşkun
27.04.2010, 17:25
Çok dikkat edilmesi gereken bir durum, insanların para hırsı ne yazıkki insan sağlığını hiçe sayıyor. Bu her alanda yapılmalı.

besyo_cu
28.04.2010, 14:22
Peynirler gitti peki ya diğer bozuk yada son kullanma tarihi coktan geçmiş ürünler ne olacak. Bu memlekette sadece peynir mi bozuluyor ?