PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sınav stresi nedeniyle baygınlık geçirdi

Sivaslilar.Net
29.04.2010, 07:23
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ta, sınav stresi nedeniyle kent meydanında baygınlık geçiren üniversite öğrencisi gence, ilk müdahalede bulunan vatandaşlardan kalp masajı yapmaya çalışan bir kişi, olay yerine gelen sağlık ekiplerince uyarıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Osman Yaraş (23) kentin en işlek yerlerinden Cumhuriyet Meydanında yürürken birden fenalaştı.
Bir iş merkezinin önüne yere yığılan gencin yardımına koşan vatandaşlardan birisi burada Yaraş'a ''kalp masajı'' yapmaya başladı. Caddede temizlik çalışması yapan belediye görevlilerinin 112 acil servisine haber vermesinin ardından kısa sürede bölgeye gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalede bulunduğu Yaraş'ı tedavisi yapılmak üzere ambulansla Sivas Numune Hastanesine götürdü.
Sağlık ekipleri, Yaraş'a kalp masajı yapmaya çalışan kişiyi ise bilinçsizce kalp masajı yapılamayacağı konusunda uyardı. Numune Hastanesinde tedavi altına alınan Osman Yaraş, sınavları çok yoğun olduğu için yoğun, uykusuz ve stresli günler geçirdiğini söyledi.
Rahatsızlandığını hissettiği anda kalbinde sıkışma meydana geldiğini anlatan Yaraş, ''O anda bayılmışım zaten. Sağ olsunlar, vatandaşlar sağlık görevlilerine haber vermişler. Şu anda kendimi iyi hissediyorum'' dedi.

YÜZME YARIŞINDA DA RAKİBİ TARAFINDAN KURTARILMIŞTI-

Bu arada başarılı bir yüzücü olan Osman Yaraş, CÜ Vakfı ve Garanti Bankası işbirliğiyle organize edilen Garanti Bilim Olimpiyatları etkinlikleri kapsamında, 12 Martta üniversitenin yarı olimpik yüzme havuzunda CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen yüzme yarışında bacağına kramp girmesi sonucu boğulma tehlikesi geçirmişti. Yaraş'ı rakibi olan sınıf arkadaşı Ayhan Tuzlalı, yarışı bırakarak kurtarmıştı.
Bu sportmence davranışından dolayı Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından plaketle ödüllendirilen Tuzlalı'ya, eğitim gördüğü üniversite tarafından da plaket ve takdir belgesi takdim edilmişti. Ayrıca Tuzlalı'nın bu davranışının, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine ve Uluslararası Fair Play Konseyine 2010 yılı fair-play ödülleri için aday gösterildiği bildirilmişti.
Öte yandan Ayhan Tuzlalı da, olayı duyunca hemen hastaneye geldi. Yaraş'ın başından bir an olsun ayrılmayan Tuzlalı, arkadaşının hastanedeki işlemlerini de takip etti.

ela58
29.04.2010, 07:57
geçmiş olsun

HaZaN
29.04.2010, 10:40
Sınav stresini çok iyi bilirim çünkü aynı şeyleri bende yaşadım çok geçmiş olsun.

aysima58
29.04.2010, 13:10
aman gençler çok dikkatli olun sağlık ihmale gelmez sıkmayın kendinizi sakın canınız sağ olsun seneye girersiniz önemli olan yaşamanız çok geçmiş olsun hazancım sanada geçmiş olsun canım.