PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'a çift başlı kartal görünümlü havaalanı

Sivaslilar.Net
01.05.2010, 00:41
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın temelini attığı Sivas Havaalanı Hizmet Binası'nın çatısı, Selçuklular Dönemi'nde kullanılan çift başlı kartal figürü olacak.

Sivas Havaalanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nin temeli 2009 yılında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılmıştı. 500 günde tamamlanması kararlaştırılan iç ve dış hatlar terminalinin yüzde 68'lik bölümünün tamamlandığı bildirildi. Kalan bölümün ise 4 Eylül'e kadar yetiştirileceği ve 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde açılışının gerçekleştirileceği belirtildi.
2006 yılında hava trafiğine açılan ve 45 metre genişliğinde, 3 bin 811 metre uzunluğunda Türkiye'nin en uzun pistine sahip olan 130 bin yolcu kapasitesine sahip Sivas Havaalanı'nın yeni terminal binasının çatı kısmı Selçuklu Devleti'nde doğunun ve batının hakimiyeti anlamına gelen çift başlı kartal figürü olarak yapılacak. Sivas Havaalanı yeni iç ve dış hatlar binasının çatı kısmının Selçuklu kartalına benzetilmesiyle ilgili olarak görüşlerini dile getiren yetkililer, "Sivas'ta Selçuklu hakimiyetinin
fazla olması ve Sivas'ın çift başlı kartal simgesi olması nedeniyle böyle bir proje hazırlandı. Hazırlanan proje çerçevesinde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. 500 günlük taahhüdümüzü yerine getirmeye çalışıyoruz. 4 Eylül'de tarihi ve Sivas için önemli bir günde tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.
Selçuklu kartalına benzetilen ve iki cephesi tamamen cam olacak hizmet binasında ayrıca itfaiye binası, ısı güç merkezi, iş makineleri garajı, arıtma tesisi, ada içi yollar, 10 bin metrekare otopark yer alacak. Sivas Havaalanı uluslararası yeni terminal binasının yapımı için toplam 30 milyon TL harcanacak.

aysima58
01.05.2010, 01:25
hadi bakalım inşallah sözde kalmaz .

Salim58
01.05.2010, 10:16
Hayırlı olsun. inşallah kalan kısmıda 4,eylüle kadar tamamlanır.

navruz58
01.05.2010, 14:23
insallah iyi olur haydi bakalim

semih5844
02.05.2010, 12:20
Tamam iyi has güzelde kullanılmadıktan sonra bu yeni yapılan bina ne işe yarayacak ? Bir yandan bina yapılıyor bir yandan uçuşlar kalkıyor. Koskoca Sivas 'a günde sadece 1 uçak iniyor malum oda İstanbul uçağı . Biran önce Ankara ve İzmir uçakları da konmalı . Doğuda olan ve nüfusu bizden az olan birçok ile bizden çok uçuş var. Yetkililerin biran önce sivas hava trafiğini canlandırması lazım .

vicente58
02.05.2010, 16:47
havalanının hizmete girmesiyle sivasa olan ve sivas tan yapılan uçuşların ciddi şekilde artacağını düşünüyorum en azından öyle olmasını diliyorum.Son haberlere göre avrupa'nın bazı noktalarından da belirli dönemlerde uçuşlar başlayacakmış. İç hatlardaki uçuş sayısını da artırabilirsek iyi olur.İstanbuldan thy harici bir firma daha çalışsa Sivas a.Ankara izmir hatta antalya uçuşlarıda yapılırsa dış uçuşlarla birlikte ciddi bir hareketlilik olur. Bizimde seyehatlerimizde uçak kullanarak destek vermemiz lazım tabi biraz tuzlu oluyor ama kullandıkça kalıcılığı artan öyle olunca da fiyatlarda düşüş olan birşey uçak.İnşallah memleketimize canlılık getirir, hayırlı uğurlu olur.

efe-58
02.05.2010, 20:15
Havaalani hizmete girmesiyle birlikte sinek avlamaya baslayacak,iste ozaman yetkililer bagzi seyleri unutuklarinin farkina varacaklar. ama her hangi bir girisimde,de bulunmayacaklar. turkiyenin herhangi bir sehri ne avrupadan ucakla 3 saat de, veya ayni gün ulasiliyor. sivas ,a ise en hizli sekilde
16 saat de ulasilioyr. 2 senedir biz gurbetciler´ bunu gündeme getirmeye
calistik ama duyan yok. yani sivas da yetkili yok ilgilenen yok.
2007..2008 senesinde almanyadan yapilan direkt ucak seferlerinin iptaline karsi cikan,bir yetkili cikmadi. yazik yeni terminale harcanan paraya. günde gelen bir ucak icin mevcut terminal yeterli zaten.

Reform
03.05.2010, 09:18
Bu konuda nedense Sivas bir türlü standartı yakalayamadı. Talep azlığındanmıdır gerçek neden nedir bilemedik, yıllarca Sivas'a uçakla gelecek biri önce Kayseri sonrada kara yoluyla Sivas'a geldi. Bunun başlıca nedenleri nedir bunları çözmek lazım.

burak5866
03.05.2010, 18:11
Dün konyadaydım ve konya çok aşırı turist çekiyor selçuklu şehiri olarak oysaki sivastaki eserler bence konyadakilerden kat kat daha güzeldi.Çift başlı kartal aynı zamanda konya büyükşehir belediyesinin sembol şeklidir.bence sivas elindekileri değerlendirmesi lazım.sivas büyük bir kültür şehiri olabilir.

vicente58
03.05.2010, 21:03
doğruda bunun için şehrin turizm ve kültür envanterinin, potansiyelinin doğru dürüst çıkarılöası lazım.Plansız olmaz bu işler.

BOUN
05.05.2010, 10:31
Ulaştırma bakanının bir kaç gün sonra Sivas'a geleceği söyleniyordu. Bu ziyarette bu sorun gündeme getirilmeli.

-Yıllardır İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sabah akşam her gün iki sefer olması için dile getirilen talepler bir kez daha bakana iletilmeli.
-Sabiha Gökçen,
-İzmir,
-Antalya,
-Ankara,
-ve son olarak yurt dışı uçuşların düzenli hale getirilmesi (THY vasıtası ile)

talepleri bir kez daha bakana duyurulmalı.

Eğer sadece günde bir kez İstanbul Atatürk'ten uçuş gerçekleştirilecektiyse, son beş-altı yılda bu havaalanına yapılan 50-60 trilyonluk yatırımın (pist, yollar, terminal binası vs) ne anlamı kalıyor? Fantazi olsun diye bu yatırımlar yapılmıyor elbet, bu şehrin bir potansiyeli var, bu potansiyelin harekete geçirilebilmesi için yapılıyor. O halde...

olympos
06.05.2010, 16:14
Sivas dogumluyum ve 30 yili askindir yurtdisinda yasiyorum. Avrupa kentlerinde en fazla 2,5 saatte Istanbul' a, 3 saatte Antalya' ya senede bir kac kez gelebiliyorum. Maalesef ortalama 3 yilda 15 saatlik bir otbüs yolculugundan sonra Antalya' dan Sivas' a gelebiliyorum.
Bu ne anlama geliyor?
- Anadolu' nun göbegindeki kültürler sehri Sivas' a ulasimin cagin standardlarinda olmamasi.
Avrupa' nin önemli sehirlerinden mesela Frankfurt gibi ve Antalya, Izmir gibi büyük sehirlerden ilkbahar sonbahar arasi mutlaka ucak seferlerinin yapilmasi gerekiyor,
emin olunuz bu gelismeler sehri kalkindiracak ve haftada karsilikli en z iki gün sefer yapan ucak sirketleri kar edecektir. Örnegin
Antalya'dan her gün en az üc otobüs firmasi Sivas' a sefer yapiyor ve oldukca yolcu mevcut. Ucak seferleri baslarsa gidis gelisler daha da artacaktir, en azindan benim gibi Sivas' lilar 3 senede bir degil belki senede iki kez gelecegiz.
Havalimaninin genisletilmesi ve modernlesmesi Sivas icin büyük bir gelisme, önceki binayi biliyorum. Ilk gördügümde sok olmustum.
Selamlar, sevgiler