PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gözlerini kaybettiği yerde dalma rekoru kırmak istiyor

Sivaslilar.Net
06.05.2010, 20:52
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ta yaşayan görme engelli Sefa Gülbil, 15 yıl önce geçirdiği trafik kazasında gözlerini kaybettiği Antalya Konyaaltı mevkisinde, denizde yapacağı tüplü dalışla alanında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı 47 yaşındaki Sefa Gülbil, 1995 yılında Antalya Konyaaltı mevkisinde geçirdiği trafik kazasında gözlerini kaybetti. Gülbil, kazanın ardından eşi ve 2 çocuğunu da alarak doğduğu kent olan Sivas'ta yaşamaya başladı.

6 yıl önce tüplü dalış eğitimi alan Gülbil, Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü'nde, Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mahmut Karakollukçu ve sivil savunma ekipleri öncülüğünde dalış yaptı.

Aradan geçen 6 yılın ardından yeniden dalış eğitimleri almaya başlayan Gülbil, gözlerini kaybettiği yer olan Antalya Konyaaltı mevkisinde, denizde yapacağı dalışla Türkiye'nin adını bu alanda Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmayı hedefliyor.

Gülbil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engelliler kategorisindeki rekor dalışını Mahmut Karakollukçu gözetiminde yapacağını söyledi.

Hedefinin 40 metre derinliğe inmek olduğunu anlatan Gülbil, çalışmalarının sürdüğünü, tek sıkıntılarının sponsor bulamamak olduğunu ifade etti.

Gülbil, 'Hedefimize yürüyebilmek için çalışmalarımız, antrenmanlarımız devam ediyor. Sponsor konusunda sıkıntımız var. O dalışı gerçekleştirmek için büyük firmalardan sponsor desteği almak istiyoruz. Aldığımız takdirde Türkiye'nin adını dünya çapında duyurmayı hedefliyoruz' diye konuştu.

- 'HAYATA KÜSENLERE MESAJ GÖNDERMEK İSTİYORUM'-

Gülbil, dalışını 7 Temmuzda yapmak istediğini belirterek, şöyle konuştu: 'Trafik kazasını 7 Temmuz 1995 yılında Antalya Konyaaltı'nda yaptım. 15 yılı doldurmuş alacağım. O tarihte yaparak, 'Evet başımıza böylesi bir olay geldi, ama biz küsmedik, hayata tutunduk' mesajını vermek istiyorum.' Kulüp olarak Ulaş ilçesinde olimpik tesis kurma çalışmalarının olduğunu da dile getiren Gülbil, engelliler için Türkiye'de örneği olmayan bir tesisi hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Amaçlarının engelliler dünya oyunları, olimpiyatlarını Sivas'ta yapmak olduğunu bildiren Gülbil, proje çalışmalarının sürdüğünü anlatarak, 'Türkiye'de bu tür tesisi Sivas'a kazandırmak istiyoruz. Yurt dışından gelen engellilerin tatil yapacakları bir ortam yok. Projemizi ilgili bakanlıklara onaylatarak hayata geçirmeyi planlıyoruz' diye konuştu.

(EMN-DOĞ-ZVR) - SİVAS (Anadolu Ajansı)

Salim58
06.05.2010, 21:03
Tüm sıkıntılara rağmen hayata tutunmaya çalışmak ve birşeyler başarmak için çaba sarfetmek nekadar güzel.inşallah sponsor bulunurda Sefa kardeşimizde bu hayalini gerçekleştirir...

servet 58
06.05.2010, 21:10
azminden dolayı kendisini kutluyorum

ela58
06.05.2010, 22:24
inş hedefine ulaşır başarılarının devamını diliyorum

bilal kose
06.05.2010, 22:29
- 'HAYATA KÜSENLERE MESAJ GÖNDERMEK İSTİYORUM'-

Gülbil, dalışını 7 Temmuzda yapmak istediğini belirterek, şöyle konuştu: 'Trafik kazasını 7 Temmuz 1995 yılında Antalya Konyaaltı'nda yaptım. 15 yılı doldurmuş alacağım. O tarihte yaparak, 'Evet başımıza böylesi bir olay geldi, ama biz küsmedik, hayata tutunduk' mesajını vermek istiyorum.' Kulüp olarak Ulaş ilçesinde olimpik tesis kurma çalışmalarının olduğunu da dile getiren Gülbil, engelliler için Türkiye'de örneği olmayan bir tesisi hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Amaçlarının engelliler dünya oyunları, olimpiyatlarını Sivas'ta yapmak olduğunu bildiren Gülbil, proje çalışmalarının sürdüğünü anlatarak, 'Türkiye'de bu tür tesisi Sivas'a kazandırmak istiyoruz. Yurt dışından gelen engellilerin tatil yapacakları bir ortam yok. Projemizi ilgili bakanlıklara onaylatarak hayata geçirmeyi planlıyoruz' diye konuştu.

ornek alinacak azimin zaferi insallah basarir

Arif Coşkun
07.05.2010, 08:41
Gerçekten takdir edilecek bir davranış örneği. Kutluyor başarılar diliyorum.

rüzgar79
07.05.2010, 08:44
engelli olmak önemli degil asil her seyimiz saglam olup hic bir sey yapmamak engeliliktir
kutlarim arkadasimizi örnek bir davranis

Sabiha Serin
08.05.2010, 01:31
Sefa beyi azminden dolayı yürekten kutluyor, başarılar diliyorum.

Bu asil ve güçlü yüreğinide ayakta alkışlıyorum.

GÖVDELİ
08.05.2010, 07:27
TAKTİRE ŞAYAN BİR ÖRNEK TEPRİKLER