PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İthalatın adı yetti

Sivaslilar.Net
07.05.2010, 06:52
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta son aylarda kırmızı ete gelen yüksek zamların ardından hükümetin et ithalatı için,Et Balık Kurumu’na yetki vermesinin ardından ülke genelinde kırmızı et fiyatlarında indirim yaşanmaya başladı.

Henüz et ithalatı başlamadan Sivas’ta da kilogramı 22 liradan satılan kıymanın kilogram fiyatı birçok kasapta 20 liraya kadar geriledi.

İthalatın adını duyan kasaplar ithal etler Türkiye’ye girmeden etin fiyatını indirmeye başladı. Sivas’ta bazı kasapların fiyatları 17 liraya kadar indirdiği de alınan bilgiler arasında yer alırken, ithal etin Türkiye’ye girmeye başlamasının ardından fiyatların 15 liraya kadar inmesi bekleniyor.

Sivas Hürdoğan

Salim58
07.05.2010, 07:24
İthalatın ismini duyan korktu, zannedersem dün yapılması gereken ihalede iptal edildi.

bu indirime neden daha önce gidilmedi ,vatandaşa neden pahalı et satıldı acaba, doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum.

GÖVDELİ
07.05.2010, 07:49
ete mudahale beklenen bir sonuçtu bende bir yetiştirici olarak mal çok uçkun gittiğini söyleye bilirim

Reform
07.05.2010, 08:02
Yaşam standartını göz önüne alınca et 20 tl de olsa asgari ücretin 550 lira olduğu ülkemizde yinede çok fazla.
Bizim gibi tarım hayvancılığa el verişli bir ülkede et fiyatları daha düşük olmalı. Ortada yanlış giden bir şeyler var. sorunun giderilmesi için hayvancılık tarımcılık için verilen teşfik prim ve kredilerinin ne amaçla kullanıldığına iyi bakmakla çözülür.
Bizim gibi bir ülkenin dışardan et ithal etmeye kalkmasına dünya bilmem neresiyle güler.

Arif Coşkun
07.05.2010, 08:30
Zaten büyük yanlışların yanlış politikalrın doğurduğu şey değilmi şuanki geldiğimiz nokta. Umarım doğru yol bulunur.

aysima58
07.05.2010, 15:39
ne diyebilrimki allah vijdandan yoksun yaratmış galiba kasap kullarını .

ömer yalcin
07.05.2010, 16:23
ALLAH YARDICILARI OLSUN ..................

aysima58
07.05.2010, 17:02
uşah yahu bendemi kasap olsam kele para çoh kasaplıhda bah sizi görürüm haa yardım edin kasap oluyumda ama kanı görünce bayılıyorum ben tezgahda durayım kesimi doğan parçalama işinide salim bey yapsın olurmu la.