PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Koyulhisar’da hasta hakları eğitimi verildi

Sivaslilar.Net
08.05.2010, 09:42
Koyulhisar ilçesinde hastane personeline hasta hakları konusunda eğitim semineri verildi.

Sağlık Müdür Yardımcısı ve Hasta Hakları İl Koordinatörü Mehmet Erşan, Koyulhisar İlçe Hastanesi Eğitim Salonu'nda düzenlenen seminerde, hastane personeline hasta hakları konusunda eğitim semineri verdi. Hasta haklarının önemine değinen Erşan, hastanın tedavisinin tam olarak yapılması noktasında hasta haklarının da büyük önem taşıdığını vurguladı. Erşan, ülke genelinde 2009 yılında yapılan bir ankette hasta hakları ihlali konusunda en çok hekimlerin şikayet edildiğini de belirtti. Hasta Hakları Birim Sorumlusu Meral Yıldırım ise hasta hakları biriminin, hasta hakları ihlallerinin önlenmesi amacıyla sağlık tesislerinden gelecek şikayetleri alan, değerlendiren ve bir üst birime gönderen, yerel uygulamalardan ve eğitimlerden sorumlu olan bir birim olduğunu söyledi.
Yıldırım, hasta hakları kadar sağlık çalışanların da bazı haklara sahip olduğunu da hatırlattı.

Sivas Hürdoğan.

GÖVDELİ
08.05.2010, 12:04
çok iyi bir uygulama inşallah başarılı olur gerçi hastanlerden hasta hakkı diye birşey yokki torpillilerden diğer hastalara sıra zor geliyorya