PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başarılı doktor, İstanbul'a atandı

Sivaslilar.Net
13.05.2010, 06:57
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas’ın en başarılı doktorları arasında yer alan Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Sami Akkuş, Sağlık Bakanlığı İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uzman hekim olarak atandı.

Tam gün yasasının çıkması ile birlikte emekli olan hekimlerin tekrar devlet hizmetinde çalışmasını sağlayan kanundan faydalanarak, İstanbul’u tercih eden Akkuş, önümüzdeki günlerde Sivas’tan ayrılacak.
İstanbul’a gitmeden önce gazetemizi ziyaret eden hemşerimiz Akkuş, 1980 yılından bu yana görev yaptığı Sivas’tan ayrılmanın zor olacağını belirterek, “Ben hep Sivas’ı istiyordum ancak Sivas’ta kadro bulunmadığı için İstanbul’u tercih etmiştim oda gerçekleşti. Yaş haddinden dolayı tekrar emekli olduğumda memleketime tekrar döneceğim. Sivas’ın benim için çok büyük bir önemi var. Gazeteniz aracılığı ile ziyaret edemediğim tüm dostlarıma teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

SAMİ AKKUŞ

1950 tarihinde, Sivas'ın Kangal İlçesi, Yaylacık köyünde doğdu. Sivas Lisesini 1967 de bitirip, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girdi. 1973 yılında Tıp Doktoru unvanı ile mezun oldu. Kısa bir süre Kangal’da serbest hekimlik yaptıktan sonra, 1 Ocak 1974 de asker oldu. 1975 -1978 arası, Kangal’da serbest tabiplik ve S.S.K. sözleşmeli tabipliği yaptı. 1978- 1981 arasında, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Ruh ve Sinir Hastalıkları ihtisası yaptı. 1981 yılı sonunda Sivas S.S.K. Hastanesinde Ruh ve Sinir Hastalıkları uzmanı olarak göreve başladı.1983 de aynı hastanede Baştabip Yardımcısı oldum. 1990-1992 ve 1996-2001 yılları arası aynı hastanede Baştabiplik yaptı. 2001 yılında istifaetti. 23 Temmuz 2007 ye kadar aynı hastanede görev yaparak, 23 Temmuz 2007 tarihinde emekli oldu. Sivas Kızılay Tıp Merkezinde sözleşmeli olarak, sağlık hizmetlerimi devam etti

Sivas Hürdoğan

Salim58
13.05.2010, 07:07
Sayın Sami Akkuş'u çok yakından tanırım.gerçekten başarılı çalışmaları ve başarılı hizmetleri olmuştur.hayat onuda yaşlandırmış.

Keşke Sivas'ta kalabilseydi,ama bazen her istediğimiz olmuyor,Yeni görevinde başarılar dilerim.

Sabiha Serin
13.05.2010, 07:25
Sami bey Sivas'ımızda sevilen ve sayılan bir değerdi. Sivas'tan ayrılmasına doğrusu üzüldüm. Doktorluk mesleği boyunca her zaman güler yüzü ile halkla iç içe ve işini seven başarılı bir doktordu.
Sevip saydığımız ve başarılı bütün değerlerimizin ilimizden ayrılması beni çok üzüyor. Sivas başarılı insanlarına sahip çıkmalı.
Bundan sonraki yaşamında başarılar, sağlıklı bir ömür diliyor ,Sami hocama kucak dolusu selam ve saygılarımı sunuyorum.

ela58
13.05.2010, 08:01
baaşrılarından dolayı kutluyorum

doğan bulut58
13.05.2010, 08:31
başarılarının devamını sürdürmesini dilerim keşke sivasda kala bilseymiş

burak5866
13.05.2010, 16:57
başarılı olan kim sivasta kaldı ki.

Sabiha Serin
13.05.2010, 22:29
başarılı olan kim sivasta kaldı ki.

Evet çok haklısınız. Size katılıyorum.Başarılı olan Sivas'ta kalmıyor. Sivas değerli insanlarına sahip çıkmıyor ,çok yazık.

Arif Coşkun
14.05.2010, 08:16
Sami Bey'e yaptıkalrı hizmetler için teşekkür ediyor, yeni işinde başarılar diliyorum.

HaZaN
14.05.2010, 10:58
Sivas'ımıza vermiş olduğu hizmetten dolayı çok teşekkür eder yeni göerevinde başarılar dilerim.

AĞAOĞULLARI
15.05.2010, 22:06
Sami bey Kangal a bağlı eski ismi Yortan yeni ismi Yaylacık köyündendir. Akkuş soyadlılara mensup ailedendir. Azimli ve çalışkan bir yapıya sahiptir.Bu aileden bir çok başarılı okumuş insanların olduğunu biliyoruz. Sami akkuş a İstanbul da yeni görevinde başarılar dileriz. İstanbul bir miknatis anadolu insanlarını içine çekiyor. Sivas tan hangi Doktor İstanbul a taşınmadı ki. Bir çoklarını çok yakinen tanırım dostlarımız olmuştu.İstanbul da bunlarla sık sık görüşemiyoruz. Dernek toplantılarında ara ara karşılaşıyoruz.Başarılı insanlar Sivasta kalamıyor. Nedeni kesin bilinmez ama bir çok faktörlerin olduğu bilinmektedir. İstanbul anadolu insanını cezbediyor. Hepimiz aynı şartlar altında geldik. Kimi varlıktan kimi yokluktan geldi.Yaşam sürecinde bu gurbetin yolcusuyuz. Buna kader demek daha doğru olur.Ne olursak olalım memleket hasreti içimizde bir kor yanar durur.Bu hasretlikleri kısmende olsa dernek toplatılarında gideriyoruz. Sami Akkuş un İstanbul da yakın akrabalarının olduğunu biliyorum aynı yörenin insanlarıyız. Sivas Sivaslı bir Doktor kaybetti ve İstanbul da Dr Sami Akkuş a mesleğinde başarılar ve mutluluk dileklerimle saygılar. Ağaoğulları 15/05/2010.