PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 günlük askerlik sevinci

Sivaslilar.Net
14.05.2010, 06:36
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ta Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında temsili askerlik eğitimi alan 27 kişi, düzenlenen törenle ant içti.

Engellilere 1 günlük temsili askerlik uygulaması kapsamında Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na getirilen engelliler, tugayda vatani görevini yapan askerlerin yardımıyla önce askeri kıyafetlerini giydi, sonra eğitim alanında eğitim aldı.
Engelliler için, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Sinema ve Toplantı Salonu'nda ant içme töreni düzenlendi.
Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende, ellerini Türk bayrağı ve silahlarının üstüne koyarak ant içen engellilerin, mutlu oldukları gözlendi. Törende, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Erkan Başkanı Piyade Albay Kenan Birlik, birliğe ilk katılan temsili asker Engin Özbek'e hediyesini takdim etti.
Birlik, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında vatan hizmetinin her Türk'ün hakkı ve ödevi olarak nitelendirildiğini, 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmayan engelli vatandaşların bu hak ve ödevlerini yerine getirebilmeleri amacıyla Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı'nca her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası süresince temsili askerlik uygulamasının icra edildiğini söyledi.
Törene katılanların coşkulu bir şekilde ailelerinin karşısında ant içtiğini ifade eden Birlik, askerlik andının önemini vurgulayarak, yemin eden engellilerden bu antlarına yaşamları boyunca sadık kalmalarını diledi. Temsili askerlik uygulamasına katılan askerler adına konuşan Engin Özbek, 1 günlüğüne de olsa asker olmanın, bu kutsal nöbeti devralmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

-ASKER KIYAFETİ GİYEN ŞEYMA: ''KEŞKE BEN DE ASKER OLABİLSEM''-

Cebecioğlu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Şeyma Özbek, kalbi delik olduğu için askere gidemeyen 22 yaşındaki ağabeyi Engin Özbek'i törende yalnız bırakmadı.
Ağabeyinin yanından bir an olsun ayrılmayan Şeyma, ağabeyi gibi askeri kıyafet giyip, askeri eğitime katıldı. Ağabeyi ile birlikte selam verip, ant içen Şeyma, ilgi odağı oldu. Şeyma, cep telefonu ile ant içme törenini de görüntüledi.
Şeyma, yaptığı açıklamada, ''Çok mutlu bir şey, sevinçliyim, keşke ben de asker olabilsem. Ama kız olduğumuz için biz askere gidemiyoruz, ama bu kıyafetleri giymek gerçekten gurur verici'' dedi.
Ağabeyinin askere gitmeyi çok istediğini, ancak kalbindeki rahatsızlıktan dolayı askere gidemediğini anlatan Şeyma, ağabeyinin bugün temsili de olsa askerlik yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
Ağabey Engin Özbek ise ''Söyleyecek kelime bulamıyorum, bize bu gururu yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum'' dedi. Engin Özbek, kendisini yalnız bırakmayan kız kardeşine ve ailesine de teşekkür etti. Temsili askerlik sevincini yaşayanlardan bedensel engelli Hüseyin Kara'nın (31), eline taktığı naylon ayakkabılarla hareket etmeye çalışması görenleri duygulandırdı. Yırtıkları iple dikilmiş naylon ayakkabıları eline takarak güçlükle hareket eden Hüseyin Kara, askerlik yeminini etmenin gururunu yaşadı.
Tekerlekli sandalyesi ile törene katılan Bülent Özel isimli engelli de askerlerin yardımıyla platforma çıkarak askerlik andını içti. Temsili askerlik uygulamasına katılan 41 yaşındaki Nihat Duman'ı, bu mutlu gününde 3 çocuğundan en küçüğü olan 5 yaşındaki Osman Duman yalnız bırakmadı. Osman, babası ile birlikte askerlik eğitimine katılıp, ant içti.
Askeri yetkililer, gaziler, engelli derneklerinin temsilcileri ve ailelerin katıldığı törende, bazı annelerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Aileler duygu dolu anlar yaşadı.

Salim58
14.05.2010, 07:22
Bir günlükte olsa o güzel duyguları yaşamaları ne güzel.

Engelli kardeşlerimizi ve emeği geçenleri kutlar tebrik ederim.

Arif Coşkun
14.05.2010, 07:58
En azından bende askerdim diyebilecekler, ve yaşam boyu bunu anı olarak saklayacaklar. Güzel bir düşünce kutluyorum.

doğan bulut58
14.05.2010, 08:11
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

ela58
14.05.2010, 15:47
bir gün olsa bile çok güzel bi duygu engelli kardeşlerim için bende etkinliğe katıldığım için biliyorum onların sevinçlerini paylaşım için tşk.ler

Dilsad Hatun
14.05.2010, 16:14
Tv58'de izledim gerçekten'de çok güzeldi , bir günde olsa evlatlar kadar aileleri'de gözyasinda gururla izlediler.

Bu günü onlara yasatanlar'dan Allah razi olsun . Cûrük rapor alanlarda belki ders alir!

seva
15.05.2010, 12:57
Allah onlara bugünü yaşatanlardan razı olsun...

Kardelencicegi
15.05.2010, 13:24
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

ALLAHIM RAZI OLSUN BU SEVINCI YASATANLARDAN.
IYIKI BÖYLE DUYARLI INSANLAR VAR.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

ömer yalcin
15.05.2010, 13:52
Güzel bir duygudur.paylasim icin tskler